2023-07-03
今晚與好友去左太子嘅🔆小漁港海鮮舫⛵️🔆一去到果然座無虛席,好在一早訂左位👍唔係都冇得食好野😍我們决定揀「是日廚師智選套餐」$318💛刺身拼盤🍣8款時令海鮮🐟🦐🦀四款時蔬🌽🍄一款主食🐥💛週一至週四是免加一免茶芥免小食🥰🥰 首先,店員姐姐都會好貼心每一樣食品都會幫忙較好時間和放入鍋中,我哋坐定定就可以啦,店員十分醒目👍👍👍值得一讚 今日夜左小小到場好肚餓,先order左一款小食吃避風塘豬手🐖豬手炸得酥脆嫩滑,小小辣超級惹味👍🏻 🐟刺身拼盤有三文魚,油甘魚,帶子,象拔蚌,北寄貝,非常非常新鮮😋可以媲美日本餐廳的質素,特別是三文魚和油甘魚厚切十分肥美🤤 鮑魚🦪馬友魚🐟海蝦🦐粉絲蒸扇貝🐚生蠔🦖蜆海蝦好大隻爽口,鮑魚好新鮮,扇貝配埋粉絲蒸好入味簡直絕配,馬友魚肉質嫩滑。生蠔,蜆和青口又大隻又鮮甜味十足💛👍 肉蟹🦀大肉蟹勁多膏💜一人一隻無得輸🦀🦀蒸好就將整個蟹蓋放入粥底,蒸之前佢哋仲識旭㗎💕睇相就知佢有幾大隻🤘新鮮無比頂瓜瓜👍👍👍 最後蒸埋個蟲草花雞烏冬🐥d烏冬吸曬啲雞汁,原來係咁好味㗎,真係唔係講笑😁四款時蔬就有蒜蓉蝦米勝瓜,芋頭,粟米,南瓜。 到左呢個moment已經食得太飽了,去到個海鮮粥我已
今日夜左小小到場好肚餓,先order左一款小食吃
避風塘豬手🐖
豬手炸得酥脆嫩滑,小小辣超級惹味👍🏻
鮑魚🦪馬友魚🐟海蝦🦐粉絲蒸扇貝🐚生蠔🦖蜆
肉蟹🦀
大肉蟹勁多膏💜一人一隻無得輸🦀🦀
到左呢個moment已經食得太飽了,去到個海鮮粥我已經飽到一個點,不過點都要試下個味道既,呢個吸收曬全部精華嘅瑤柱蟹膏排骨粥🍲,真係真係無得輸,超級鮮甜!超級香滑!呢一餐好豐盛好滿足😍😍😍諗起食蒸海鮮一定又會再來光顧💜💜💜💜💜
🍬甜品
原本以為呢餐已經劃上了句號,但原來仲有甜品😅 係菓子黑糖糕點入面仲有紅豆饀,連個甜品都好好味
🔆🔆無得彈💯🔆🔆