2021-03-18
泰國菜好多人都會選擇去九龍城,但銅鑼灣亦都有一個唔錯嘅選擇(雖然呢間餐廳九龍城都有分店)。一行四人點左一個套餐加數個餸菜。滷水豬手煲 - 豬手煮得非常之入味,好淋, 塊豬皮有滿滿嘅骨膠原,非常之好食。海南雞半隻 - 雞味香口,但係肉質爭少少,整體感覺都非常OK, 半隻嘅份量亦都好多,四個人食啱啱好。泰式拼盤 - 有炸春卷、炸魚餅、 炸蝦餅等等。 成個拼盤都係炸物, 唔怕熱熱鍾意香口嘅朋友可以試吓。馬拉盞炒椰菜苗 - 菜苗好嫩, 馬拉盞好香口,多油咗小小, 但味道好好!干炒海鮮米粉 - 炒米粉嘅味道好友泰式嘅風味,配料有蝦同蛋,味道唔錯!另外一行四人仲嗌左沙冰,沙冰係用新鮮嘅果肉打出嚟, 建議大家試吓!餐廳整體感覺好好,店裏面嘅裝修亦都好靚,有啲懷舊火車嘅風格,好特別!仲見到佢有一個位係live Band用嘅, 期待下次嚟嘅時候可以有live Music!