火車頭既設計,裝修一樣有風味,卡位個邊上面的行李架擺設,好似將你置身於火車之中,而且四圍都係特色擺設,一入餐廳已感受到濃濃的泰式風味。 而且每個擺設都十分花心思,令人好想逐一睇一睇。再黎杯泰式冰奶茶,好好嘆下。食物當然是泰式濃情風味,先叫了泰式飛天通菜。飛天通菜當然是泰國特色食物,一上黎已經聞到陣陣穫氣,一陣陣的辣味。食落去更是無比惹味,食無停手。 泰式金邊粉金邊粉,唔知點解每次食泰國野,我都會叫金邊粉,唔係湯就係炒,今次既炒金邊粉,炒得幾好,粉沒有黏埋一團,完全係分明,而且唔會好油,份量亦十分多。 大蝦永遠係主角,配炒金邊粉,實在係好正。 泰式海鮮炒飯炒完金邊粉再炒個飯,一樣香口,穫氣,全部齊曬。泰國野既風味出曬黎。有魷魚,大蝦等等既海鮮。每粒飯炒到粒粒分明,而且唔會油笠笠。 串燒,我覺得係泰國餐必食之一,每一串都香口,再配上秘制沙嗲汁,要幾多汁,要唔要都係自己揀。今次叫了雞,牛,仲有雞比菇。燒得好香口,而且沙嗲醬汁好惹味,真係好正。泰國風味濃濃既一餐。
火車頭既設計,
裝修一樣有風味,

食物當然是泰式濃情風味,
先叫了
泰式飛天通菜。
飛天通菜當然是泰國特色食物,
一上黎已經聞到陣陣穫氣,一陣陣的辣味。
食落去更是無比惹味,食無停手。
泰式飛天通菜

泰式金邊粉
份量亦十分多。 大蝦永遠係主角,配炒金邊粉,實在係好正。

泰式海鮮炒飯
炒完金邊粉再炒個飯,
一樣香口,穫氣,全部齊曬。泰國野既風味出曬黎。
泰式海鮮炒飯

串燒,我覺得係泰國餐必食之一,
每一串都香口,再配上秘制沙嗲汁,
要幾多汁,要唔要都係自己揀。
今次叫了雞,牛,仲有雞比菇。
燒得好香口,而且沙嗲醬汁好惹味,真係好正。
泰國風味濃濃既一餐。
泰式串燒
泰式飛天通菜