2022-09-29
琴晚係銅鑼灣附近收工 朋友話想食泰國野 我梗係即刻介紹小曼谷比佢!因為我係忠實粉絲🤭🤭朋友一聽都話好!我地兩個就去左攞位 個時大約7點,好彩即刻有位唔洗等😍so lucky餐廳設計真係勁正!仲未出到國旅行既我地都感受到濃厚既曼谷風 🇹🇭 雖然餐廳裝潢咁新潮打卡able,餐牌依舊正宗迷人!揀好野之後就自己用QR Code於手機落單😎好快侍應就端上食物了!第一碟食物就係泰式鮮蝦炒金邊粉($101)金邊粉炒得好香好香 鮮蝦亦毫不吝嗇!😍撈埋花生碎食 簡單以為真係飛左去曼谷呢!椰青($45)我叫左原個椰青 椰水勁清甜👍飲完之後仲比我刮曬d椰肉黎食 正正子🤩第二客食物我地揀左菠蘿雞肉炒飯($91)炒飯勁有鑊氣 炒到粒粒分明!讚😋炒飯配上提子乾,菠蘿及肉鬆 味道完全是神來之筆😚😚 super delicious!第三碟主食我地揀左小曼谷炒米粉($91)炒米粉帶有淡淡既咖哩香 配上滿滿既配料 啖啖都食到扎肉 蟹柳粒 蛋花 ☺️美味極了!朋友亦點了一杯荔枝沙冰($39)沙冰以很可愛既旋風造型杯裝住🥳沙冰上更有大大粒原顆荔枝!非常好飲餐廳入面仲有一個小舞台 聽侍應講佢地不定時會有live music!今餐
金邊粉炒得好香好香 鮮蝦亦毫不吝嗇!😍
撈埋花生碎食 簡單以為真係飛左去曼谷呢!
我叫左原個椰青 椰水勁清甜👍
飲完之後仲比我刮曬d椰肉黎食 正正子🤩
炒飯勁有鑊氣 炒到粒粒分明!讚😋
第三碟主食我地揀左小曼谷炒米粉($91)
炒米粉帶有淡淡既咖哩香 配上滿滿既配料
啖啖都食到扎肉 蟹柳粒 蛋花 ☺️
美味極了!
朋友亦點了一杯荔枝沙冰($39)
沙冰以很可愛既旋風造型杯裝住🥳
沙冰上更有大大粒原顆荔枝!非常好飲
今餐又食到好飽好滿足😋
樣樣野都好食 味道正宗 坐得亦超舒服!
朋友都話要成日跟住我黎食野😘😘