2022-09-22 32 浏览
🤍銅鑼灣小曼谷🖤銅鑼灣謝斐道535號 Tower 535地庫B02號舖📍無論係搭地鐵,巴士,小巴都好方便。銅鑼灣周圍都咁難搵位泊車,佢就喺世貿隔離,渣車既朋友仲可以泊埋入去添🚗😍環境一流,未入去已經見到一㗎大大嘅火車頭。🥳🚂 再入啲仲見到有個Live Band Corner🎸🥁 不過可惜今日無表演,希望下次再嚟嘅時候會有啦。🥬泰式鹹魚炒芥蘭坐低咗用完QR Code落單之後,五分鐘就炒好上菜,好夠鑊氣,熱辣辣。多數我地都係食馬拉盞,今次佢推介鹹魚炒,果然冇令人失望。加咗鹹魚原來可以咁香口㗎🐟🐔海南雞飯雞嘅份量比想像中多,仲好滑添。另外,海南雞飯個汁酸酸地咁好開胃,令到成個飯由不過不失,昇華到好出色。🐮牛舌+牛肉沙嗲串燒(必食)牛舌一定要嗌!未食嗰陣已經覺得佢好厚切,好似好好味咁,爭啲唔記得影相就食咗。食左第一啖,佢外脆內軟,真係好正,我朋友食完都話真係好好好好味。再加埋佢秘製嘅沙嗲汁,仲有啲一粒粒嘅花生喺入邊添🥜 感覺好夾。🐷風味燒豬頸肉好軟熟,出邊外皮仲燒到脆卜卜。佢呢個汁唔係沙嗲汁,係酸酸甜甜嘅汁,又係好好味好開胃既一個前菜。🥥椰汁冰味道不錯,又大大杯。不過怕甜嘅朋友記得要嗌少甜啊,
🤍銅鑼灣小曼谷
🖤銅鑼灣謝斐道535號 Tower 535地庫B02號舖

🥬泰式鹹魚炒芥蘭

🐔海南雞飯

🐮牛舌+牛肉沙嗲串燒(必食)

🐷風味燒豬頸肉

🥥椰汁冰
味道不錯,又大大杯。不過怕甜嘅朋友記得要嗌少甜啊,因為佢真係好似啲泰式飲品一樣咁甜㗎😉