2022-08-15
這間將軍會館新開張,門口的公仔點心蒸包十分吸引,而且每兩位就有肉桂乳鴒一隻,便入內一試。地方闊落開揚,坐正窗口位,就更為光猛舒服。餐廳用QR 自助落單,餐廳主打精緻特色菜,除了點心外,更有巧手小菜供應。餐廳提供新派點心,如烏龜菠蘿包、鳳梨糖果酥、黑白紫薯小豬豬等,賣相十分可愛。熱度十足的紫薯豬豬包($33)甜度剛好,紫薯控必點。金箔原隻鮮蝦餃($32),晶螢飽滿,內餡用上爽口新鮮原隻蝦肉,掃上金箔更顯高貴。龍蝦湯海皇卷($59),龍蝦湯口感濃郁,海皇卷包著爽口蝦隻及紅蘿蔔絲,腐竹吸晒龍蝦湯的精華,好味。醉雞是我最愛的冷盤,冰涼又充滿濃郁酒香的雞肉,超級適合夏天食。蔥油花生拌麵,大大碗,賣相吸引,上海麵簡單地撈上炸過的蔥及醬油,配上大量粗花生粒,令口感增加,更好味。免費送贈的肉桂乳鴿炸得皮脆肉嫩,但本身都只是$39 隻,不貴啊。餐廳雖然係中菜為主,但連西式甜品及台式飲品都有提供,讚呀!
餐廳雖然係中菜為主,但連西式甜品及台式飲品都有提供,讚呀!