2022-07-27 630 浏览
呢個商場分為三期,開咗好多唔同種類嘅餐廳,住呢頭嘅朋友就同我去食咗呢間新開張嘅中菜館面積寬敞,裝修走時尚風格,環境燈光配搭比人幾舒服感覺,唔會太嘈吵。手機落單,食物種類分為點心,主菜,前菜,甜品,過癮嘅呢度仲有台式飲品供應,珍珠奶茶都係$18杯,份量同出面一樣咁大杯,相當抵飲。新張優惠,每兩位送玉桂乳鴿一隻,雖然免費送嘅,但水準絶不馬虎,滷得相當入味,D肉亦唔會乾爭爭,最重要係入口係熱辣辣嘅。食過唔夠喉嘅,家陣都係特價$39隻,要比錢都食得過。天氣熱嘅日子,叫D凍盤食下先,先黎沙薑豬手 ($68)斬至一口份量,豬皮爽脆,食到少少沙薑味,個汁加埋蒜蓉,香中帶甜,用黎撈飯就正啦。仲有花雕醉雞 ($68)花雕酒完全滲進雞件中,唔食皮嘅可以輕鬆去除,入口陣陣酒香味,一客份量都唔少。主菜叫咗酸菜無骨魚 ($128),成大兜,目測魚塊與酸菜嘅比例係各佔一半,仲有薯粉。酸度適中,微辣,惹人胃口,加少少落白飯都唔錯; 無骨魚有相當厚度,所以稱為魚塊適合D; 啖啖肉放心食,肉質幾滑,多食幾件都唔會話膩。呢碟龍鬚芥蘭 ($88),特別之處當然係心機啦,每條芥蘭界成龍鬚狀,成碟炒芥蘭當堂升晒"呢",加幾粒杞

食過唔夠喉嘅,家陣都係特價$39隻,要比錢都食得過。

天氣熱嘅日子,叫D凍盤食下先,先黎沙薑豬手 ($68)

仲有花雕醉雞 ($68)

呢碟龍鬚芥蘭 ($88),特別之處當然係心機啦,每條芥蘭界成龍鬚狀,成碟炒芥蘭當堂升晒"呢",加幾粒杞子,靚晒。當然都炒得夠脆度。

今餐有鷄,豬,魚同菜,食得相當豐富,埋單只係四百幾。侍應招呼唔錯,主動加茶收碟,下次可以試下D精緻點心。