2022-11-13 142 浏览
這家餐廳位於寶琳,主要做街坊生意。餐牌上主打不同款式的中菜,有不同價錢的大閘蟹、點心和中菜等,茶水每位$12。⭐️遼參生煎飽$59生煎包軟綿綿的,內餡是遼參、香菇等。入口軟熟美味。⭐️流心熊貓$48流心熊貓十分可愛,外形討好。流心是朱古力醬,朱古力緩緩流出,香氣逼人,香甜可口。⭐️麻醬担担麵$49這碗担担麵是比一般担担麵味道淡,入口有麻香,但不辣。份量適中,適合二至三人分享,餘韻有淡淡的花生香氣。⭐️酸菜無骨魚$148湯頭有淡淡酸香,酸菜魚用的是鯛魚片,入口爽脆,口感很好。加上薯粉、酸菜、辣椒、萵筍等配菜,更添口感。⭐️蝶花小欖粉果$49深藍色的粉粿十分特別,裡面有花生、香菇等,粉粿外皮十分煙韌,口感很好。⭐️清蒸大閘蟹$68小小一隻大閘蟹,主要過一過口癮,打開也有一些蟹黃。⭐️桂花陳皮燉雪梨$38甜品點了燉雪梨,雪梨肉入口香甜,加上清新的桂花,清熱降火。
這家餐廳位於寶琳,主要做街坊生意。

⭐️遼參生煎飽$59
遼參生煎飽
遼參生煎飽

生煎包軟綿綿的,內餡是遼參、香菇等。入口軟熟美味。

⭐️流心熊貓$48
流心熊貓

流心熊貓十分可愛,外形討好。

流心是朱古力醬,朱古力緩緩流出,香氣逼人,香甜可口。

⭐️麻醬担担麵$49

⭐️酸菜無骨魚$148
酸菜無骨魚

湯頭有淡淡酸香,酸菜魚用的是鯛魚片,入口爽脆,口感很好。

加上薯粉、酸菜、辣椒、萵筍等配菜,更添口感。

⭐️蝶花小欖粉果$49
蝶花小欖粉果

⭐️清蒸大閘蟹$68
清蒸大閘蟹

小小一隻大閘蟹,主要過一過口癮,打開也有一些蟹黃。

⭐️桂花陳皮燉雪梨$38
桂花陳皮燉雪梨

甜品點了燉雪梨,雪梨肉入口香甜,加上清新的桂花,清熱降火。

$265.5 (晚餐)
流心熊貓
酸菜無骨魚
清蒸大閘蟹
呢間已在新都城3期新開張幾個月, 一直想去探店,難得一位久未露面朋友,就近大家居所,今晚就去啦🙆‍♂️🙆裝修新穎,以木及金色為主題系列,枱與枱之間很有空間感,及以鵰空隔板做分割,既有裝飾及保持私隱之用,不會有任何局促感😆電動送餐機勤快地四處移走,呵呵,還很有禮貌,叫我小心🫡🫡🫡蟹粉鍋巴🦀🥘朋友一看餐牌,便要求吃這個蟹粉鍋巴,秋季正是吃蟹最佳季節,蟹膏最肥美豐嫩👍🦀「蟹粉」垂涎欲滴😋😋😍鮮味十足,鬆脆的鍋巴,沾上蟹粉後,便增添了陣陣的濃郁蟹黃味,我不會吝嗇,放了很多很多,滋味盡顯出層次感,亦中和了鍋巴的脆炸口感👍🙎‍♀️松子魚🐟魚炸得超級脆,但魚肉依然嫩滑,就算唔态喜歡食魚嘅朋友,面對呢道菜式,都會忍唔住食多幾塊😆加上甜甜酸酸嘅汁,實在一流😝蒜蓉炒豆苗🥗簡簡單單的家常菜式,但炒得青綠,蒜味香濃,也是到位的菜餚💕💯龍脊啤酒和七壯士啤酒🍻佳餚怎能沒酒🍺這裡有3款香港精釀啤酒供選擇,今次先試2款,前者麥味濃郁,後者是黑啤,不帶有苦澀味,反而是帶有少許甜味,改觀了我的看法😘🤩

電動送餐機勤快地四處移走,呵呵,還很有禮貌,叫我小心🫡🫡🫡

2022-11-05 129 浏览
星期六朝早同屋企人飲茶依間都開左一段時間12點前有優惠叫左六個點心流沙煎堆仔,係黑芝麻餡脆脆紅米腸香滑薑汁糕鮮蝦腐皮卷原隻鮮蝦腸山竹牛肉球 本人認為最好味係個薑汁糕,脆脆紅米腸都好有驚喜😋出邊比較少食到餐廳仲有一系列公仔點心,啱晒小朋友
星期六朝早同屋企人飲茶
依間都開左一段時間

12點前有優惠
叫左六個點心

流沙煎堆仔,係黑芝麻餡

脆脆紅米腸

香滑薑汁糕

鮮蝦腐皮卷

原隻鮮蝦腸

山竹牛肉球

餐廳仲有一系列公仔點心,啱晒小朋友
2022-10-30 126 浏览
將軍澳真的多人,由其是地鐵站,當出站時搭扶手電梯需要等,全個月台都是人。椒鹽鮑魚,惹味得來肉質嫩口,一定是新鮮貨色,每一啖也有濃郁的椒鹽味道,但又不失鮑魚的鮮味難得難得。蒜蓉炒豆苗,豆苗很嫩滑,蒜香味突出,最重要是炒完出來沒有油淋淋,這個最抵讚。脆皮乳豬,真如其名,有奶豬的味道,這個皮很脆。花膠玉掌煲,花膠就像花膠扒一樣這麼厚身,非常入味,而且道極佳,還很有collagen,鴨掌炆得夠淋身,但又不失嫩滑感覺,煮得很出色。白飯夠熱,煮得粒顆分明,沒有爛達達。味道: 家常小菜衛生: 整潔環境: 尚可以服務: 尚可以價錢: 可接受
脆皮乳豬,真如其名,有奶豬的味道,這個皮很脆。
白飯夠熱,煮得粒顆分明,沒有爛達達。
味道: 家常小菜
衛生: 整潔
環境: 尚可以
服務: 尚可以
價錢: 可接受
Nice decor high quality modern Chinese restaurant@MCP Discovery,Tseung Kwan OMy families and I went to a Chinese restaurant called "The Admirals Chinese Restaurant" (將軍會館) located in Shop 137, 1/F, MCP Discovery (Phase III), 8 Mau Yip Road, Tseung Kwan O將軍澳貿業路8號新都城中心3期1樓137號舖"Steamed Camouflage Grouper"清蒸虎杉斑HKD$178The fish is fresh,sweet and flakyUse the steam cooking method can taste the original taste of the fish!!healthy and delish!!"Roasted Pigeon"肉桂乳鴿HKD$39The meat is incredibly moist,juicy

將軍澳貿業路8號新都城中心3期1樓137號舖

"Steamed Camouflage Grouper"
清蒸虎杉斑
HKD$178

healthy and delish!!

"Roasted Pigeon"
肉桂乳鴿
HKD$39

The meat is incredibly moist,juicy and tender

with golden crispy skin

Tasty yet very affordable!!

recommended!!

"Wontons in pork bone soup"
豬骨湯雲吞
HKD$48/6 pcs 粒

Large size sweet,bouncy and springy shrimp is wrapped inside.

with crunchy,crisp green veggies add bites and texture contrast!

Incredibly yummmmmmm and value for money!!

"Spicy beef shank"
麻辣牛𦟌
HKD$58

a cold starter with tantalizing heat

The place is very spacious with modern interior design,the staff is very helpful and polite.great service!

“Glutinous rice ball in ginger tea”
薑茶湯丸
HKD$28/2 pcs 粒

black sesame filling ,the giner tea with a hint of Chinese red date flavour
  • "Steamed Camouflage Grouper" 清蒸虎杉斑
  • "Wontons in pork bone soup" 豬骨湯雲吞
  • "Roasted Pigeon" 肉桂乳鴿
2022-10-25 133 浏览
屋企附近D餐廳都係到悶悶地,搭兩個站去左寶琳搵食!去到呢間將軍會館門口,就俾門口果D動物造型既包點吸引左眼球,即刻望下餐牌,覺得價錢同菜色都幾吸引,所以就入左去試試。本來以為係普通酒樓咁,但發覺裝修一D都唔似酒樓,好多卡位,每一檯都妻有屏風間格格開,十分寬敞,雖然係酒樓,但已經跟上時代趨勢用QR CODE落單。值得講既係,QR CODE落單個系統好完善,好順暢同好順利咁就落好單,每個菜色都有圖片,覺得呢方面都幾用心!晚飯時段都有點心供應,所以都點左少少試下🔸鮑魚燒賣(2隻) 🔸金箔原隻鮮蝦餃(2隻)點心上菜時都熱辣辣!但又唔會蒸到乾晒起晒骨果隻。蝦餃飽滿漲卜卜,蝦肉餡新鮮足料,燒賣上面鮑魚仔都幾入味,燒賣本尊都幾好食,濕潤有鮮味!兩款點心都對得起個價錢!\🔸金沙莆田聖子金沙蝦就試得多,金沙聖子真係未試過!未食過當然點黎試試,整體都做得唔錯,咸蛋黃好香,炸都炸得幾好,唔覺油,聖子啖啖肉有少少鮮甜味,用黎送酒一流呀!🔸玉桂乳鴿39蚊隻乳鴿真係好抵食!炸得剛剛好唔會乾,咬落去仲有肉汁流出黎,調味亦都幾好,總之十分抵食呀!🔸北京烤鴨(半隻)本來心大心細唔知點唔點好,不過見差不多檯檯都有點,所以

晚飯時段都有點心供應,所以都點左少少試下

🔸鮑魚燒賣(2隻)

🔸金箔原隻鮮蝦餃(2隻)

🔸金沙莆田聖子

🔸玉桂乳鴿

🔸北京烤鴨(半隻)
本來心大心細唔知點唔點好,不過見差不多檯檯都有點,所以都係點左XD 好彩都冇失望,鴨皮係有少少厚度果隻,咬落去有油香,個麵皮好夠熱,比較薄身。配料加埋醬總共有6小碟,比平時多左哈蜜瓜,醃蘿蔔同白沙糖,可以有好多唔同配搭。整體真係幾有誠意!

🔸豉汁白鱔煲仔飯
煲仔飯係真煲仔飯,熱辣辣咁上菜刀,一打開就見到厚厚既白鱔鋪滿係面!白鱔夠新鮮,飯都食有飯焦但又唔會過燶!唯一美中不足既係個汁薑味有少少重,整體都幾唔錯。

環境十分好,野食同服務都幾有水準,亦睇得出用左幾多心機去設計菜色,一定有下次!
2022-10-25 135 浏览
這次我們來到這間將軍會館食晚飯,這一間餐廳位於將軍澳新都城非常方便。而且餐廳是新裝修的,乾淨企理。我們二人點了花膠螺頭爵士湯,將軍辣子雞,金沙莆田聖子,螞蟻上樹,兩隻蟶子和喎阿拉斯加長腳蟹蒸蛋白。先上一碗熱辣辣的花膠螺頭爵士湯。這一個燉湯非常足料,能夠看到花膠,螺頭,雞肉豬肉等湯料,而且香氣十足,湯的鮮甜味也很足夠,非常好渴。將軍辣子雞,這間餐廳可以讓客人選擇食物咸道和油量,非常的讚!我們的菜式都點了少鹽少油。這個辣子雞的雞肉新鮮炸起非常爽脆,而且雞肉嫩滑多汁。辣度也剛剛好,非常適合香港人口味!金沙莆田蟶子,這道菜是鹹蛋黃炒莆田蟶子仔。鹹蛋黃的香味很濃郁,配上鮮甜的蟶子,兩者非常的配搭,鹹蛋黃也不會搶了蟶子的鮮香,非常好食!螞蟻上樹,這一個是很簡單的家常主食,微辣的肉碎炒粉絲,份量很足夠而且很有鑊氣很惹味,性價比高,值得推介!另外我們還點了兩隻蟶子皇。蟶子皇很有份量,肉質非常飽滿,而且烹調的熟度剛剛好,鮮甜,爽滑,多汁。配上新鮮的蒜蓉醬,非常的美味可口!最後是阿拉斯加長腳蟹蒸蛋白,長腳蟹的肉很飽滿緊實,鮮甜,蟹香味濃郁。蛋白蒸的時間剛剛好,非常嫩滑,而且吸收了蟹肉的鮮甜味,十分好食!

2022-10-24 106 浏览
好耐無食中菜點心,晚餐近近地去咗附近食🐢小小烏龜菠蘿餐飽💰$58外型咁可愛當然要試試,整體好食,係啲手手腳腳嘅包會較硬,畢竟要支撐成個造型🤪🥟麻辣窩貼💰$54賣相又係幾特別,有雪花煎餃感,食落幾好,麻辣關係,會少少油🥢黑松露小籠包💰$58皮唔厚,黑松露味好重,都有汁咇出嚟,黑松露味道唔係人人啱食,不過食到嘅可以一試🍍菠蘿咕嚕肉💰$128唔厚粉,肉質都ok,送飯食最好,菠蘿擺得都幾靚🥬花膠菜苗💰$128終於可得清啲,菜芯幾甜,花膠都多🥢玉桂乳鴿💰$39乳鴿好好食😋個皮少少脆感,幾鐘意乳鴿油香💰$537/2ppl🚩將軍會館 (將軍澳) @admirals.hk 📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期1樓137號舖
好耐無食中菜點心,晚餐近近地去咗附近食

🐢小小烏龜菠蘿餐飽💰$58

🥟麻辣窩貼💰$54
賣相又係幾特別,有雪花煎餃感,食落幾好,麻辣關係,會少少油

🥢黑松露小籠包💰$58

🍍菠蘿咕嚕肉💰$128
唔厚粉,肉質都ok,送飯食最好,菠蘿擺得都幾靚

🥬花膠菜苗💰$128
終於可得清啲,菜芯幾甜,花膠都多

🥢玉桂乳鴿💰$39
乳鴿好好食😋個皮少少脆感,幾鐘意乳鴿油香

💰$537/2ppl
🚩將軍會館 (將軍澳) @admirals.hk
📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期1樓137號舖
2022-10-19
2022-10-21 844 浏览
今晚突如其來又諗起將軍澳會館。今日帶了我最愛的表姐一起食這一間享受一下。 因為她本來心情不太開心,但食完後,她說好似重生一樣。今晚所有食物都非常有質素。 令我也不禁感到歡喜。今日又加上開始轉涼,已經有大閘蟹,所以我們叫了兩款不同的大閘蟹,真的價錢竟然同質素相距非常大了……千祈唔好誤會我想講的是價錢非常抵!但是質素非常高!裏面打開有好多糕,而肉質香甜非常,而且新鮮結實。 初秋大閘蟹系列清蒸大閘蟹約四兩半$68隻陳釀醉蟹四両$78隻其實這個非常之特別,而且味道亦都不會因為用了酒釀也不會掩蓋蟹肉的味道,反之更加提升了蟹肉的質素。另外我們叫了最愛的玉桂乳鴿$39這個是特價項目,所以真的非常之便宜!而且這裏的乳鴿,亦都味道非常可口,特別是乳鴿的皮是脆脆的,鮮味也在肉身滲出來。見到menu竟然有點心,亦都知道它的蝦餃是非常出名!所以表姐說不如試一試。原隻金箔蝦餃(3粒)$42裏面是大大的蝦肉讓在裏面,而蝦餃的皮面上有塗上簿薄一層的金箔。豉汁白鱔煲仔飯$88雖然已經非常之飽,但我倆仍然很想試這一個。雖然要等半小時,但是這是值得的!因為那個鱔肉質非常彈口,而且鮮味十足。蟲草花翡翠苗$78最後都是為了身
今晚突如其來又諗起將軍澳會館。

初秋大閘蟹系列

清蒸大閘蟹約四兩半$68隻

陳釀醉蟹四両$78隻

另外我們叫了最愛的玉桂乳鴿$39

原隻金箔蝦餃(3粒)$42

豉汁白鱔煲仔飯$88

蟲草花翡翠苗$78
最後都是為了身體健康,一要有蔬菜這一環。但這個蔬菜非常之特別,是用蟲草花加翡翠苗一起用上湯煮法。所以能夠平衡之前食的比較重口味。

原來我們忘記了有那個薑茶,這裏的薑茶一定要飲!因為除了夠薑味濃郁,甜到剛好。非常之暖胃。

最好我們兩個竟然不放過這個薑茶湯丸(2粒)$28皮薄餡靚非常煙靭。

• 金箔原隻鮮蝦餃
  • 玉桂乳鴿
  • 豉汁白鱔煲仔飯
2022-10-19 109 浏览
認識我嘅人不嬲都知道我鍾意食中菜㗎,見到將軍澳開咗一間新嘅中菜館,環境雅緻乾淨,同屋企人入去食咗個晚餐。豬骨濃湯雲吞(6粒)湯底濃郁鮮甜,忍唔住飲咗幾啖😝,雲吞皮薄餡多,裏面有大大隻蝦,蝦肉夠晒彈牙!玉桂乳鴿(隻)好鍾意食乳鴿,估唔到呢間有得食,乳鴿好香,表皮香脆,肉質嫩滑,好正呀😋將軍辣子雞辣子雞都係我喜歡嘅菜式之一😙,好抵食一碟$68咋,份量好多,辣子雞香噴噴,雞件嫩滑,再加上麻辣口感,十分惹味😋雞絲伊麵伊麵大大份,表面有唔少雞絲,伊麵撈埋啲汁一齊食好好食😋沙薑葱油雞沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。蟲草花花膠燉雞(湯)好耐冇飲湯喇,嗌咗個蟲草花膠燉雞湯滋潤下先,花膠湯勁足料,有唔少大大塊嘅花膠,仲有好多雞肉同埋蟲草花😘,啖湯都好鮮甜,我鍾意❤️將軍秘盒見到個賣相就即刻落咗order,上到枱見到真係好得意呀😂,忍唔住要打卡😂😂,至於味道就正正常常,小朋友應該好鍾意😉

豬骨濃湯雲吞(6粒)

玉桂乳鴿(隻)

將軍辣子雞

雞絲伊麵
伊麵大大份,表面有唔少雞絲,伊麵撈埋啲汁一齊食好好食😋

沙薑葱油雞
沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。

蟲草花花膠燉雞(湯)

將軍秘盒

2022-10-18 112 浏览
同朋友仔行完山, 搵地方去醫肚,經過間酒樓朋友仔已經被樓面的動物點心吸引住,於是我地便入內試下😄酒樓內的設計好好, 整齊有序, 四人一枱自成一角, 但又唔會有局促感. 我地叫左好多特色點心: 特別搶眼係龜仔菠蘿义燒包 ($58), 造型好可愛, 真係唔捨得食鳳梨糖果酥($49), 食落似鳳梨酥, 好鬆化龍蝦湯海皇卷($59), 個湯底夠濃, 好好食將軍秘盒($68) , 原來分別係紫薯包, 豆沙包同埋蓮蓉包, 得意又好食. 蝦醬紫薯咸水角($38), 個皮好脆. 另外乾炒牛河, 水晶肴肉($58) & 麻辣牛展($58)都好食, 特別個麻辣汁, 讚! 玉桂乳鴿 ($39)就有點乾同埋偏細隻, 無咩肉食.茶款都好有盛意, 有鐵觀音、普洱、壽眉和玄米茶。我地叫左玄米茶, 啖啖米香,飲落好舒服。

鳳梨糖果酥($49), 食落似鳳梨酥, 好鬆化
龍蝦湯海皇卷($59), 個湯底夠濃, 好好食
蝦醬紫薯咸水角($38), 個皮好脆.
玉桂乳鴿 ($39)就有點乾同埋偏細隻, 無咩肉食.

2022-10-16 723 浏览
是日和友人到寶琳看中醫, 順道在附近的中菜館進食午餐。將軍會館餐廳裝華新穎,座位舒服,有比較高檔的感覺。茶葉也有多種選擇,我們選了玄米茶,清清淡淡又養胃。餐廳可以直接手機下單。另外還有午市特價粉麵,性價比非常高。不過要叫侍應另外落單,不可用手機。菜色選擇非常多,除了一般飲茶的點心,還有各種小菜和飯類。水晶肴肉是上海名菜,屬於冷盤。吃下有點啫喱狀,又有些肉質,口感特別。配上香醋十分開胃。這個自家製鮮蝦雲吞份量十足,非常抵吃。有六粒大大粒的雲吞,餡料十分多。 餡料中的蝦爽口彈牙,還加了沙葛,味道清甜。雪菜肉絲炒年糕是午市特價粉麵之一。非常大盤,性價比很高。年糕煙煙靭靭,亦是上海特色菜之一。雪菜肉絲還配有芽菜和三色椒等配菜,十分豐富。這個白鱔煲仔飯製作需時三十分鐘,應該是即叫即燒。 白鱔的份量頗多,有六塊。味道新鮮。再加了豆豉非常惹味,送飯一流。 午市可以吃煲仔飯,值得一讚。我們見其他客人都會點燒乳鴿。當天的日子正值秋季,還有大閘蟹可以試呢,看來價錢都相當宜人,可以再試。

茶葉也有多種選擇,我們選了玄米茶,清清淡淡又養胃。

菜色選擇非常多,除了一般飲茶的點心,還有各種小菜和飯類。

2022-10-15
2022-10-13 134 浏览
上次入將軍澳和朋友在這間"將軍會館" 飲過茶,這裡點心質素非常唔錯,餐廳裝潢雅緻空間感足夠,店員服務都很周到有別於一般酒樓,所以今次打算嘗試埋晚飯。這裏點餐大多數用QR code睇餐牌自行點菜,別外有一張餐單是廚師推介和套餐優惠, 看見這個二人套餐B非常吸引 有兩個花膠螺頭爵士燉湯, 一條清蒸虎杉班魚,還有蒜蓉粉絲蒸蟶子兩隻,只係$268非常超值。這個花膠螺頭爵士燉湯非常足料, 用哈密瓜一起燉這個湯非常清甜又清潤。蒜蓉粉絲蒸蟶子,粉絲吸收蒜蓉油好惹味。這條清蒸虎杉斑都幾大條,四人享用都可以,蒸煮時間掌握剛剛好魚肉鮮嫩。看見隔離枱的菠蘿咕嚕肉好吸引,我哋都忍不住加点來吃。菠蘿咕嚕肉上枱時香噴噴,賣相已經非常吸引,件件掛滿酸甜汁外脆內軟, 酸酸甜甜好滋味。這裏原來還有台式飲品,還可以自行選 少冰少甜另加仙草…與外面專門賣台式奶茶一樣,我們点了QQ珍珠奶茶和香芋珍珠奶茶,當作飯後甜品真的好滿足。

蒜蓉粉絲蒸蟶子,粉絲吸收蒜蓉油好惹味。

看見隔離枱的菠蘿咕嚕肉好吸引,我哋都忍不住加点來吃。

2022-10-12 122 浏览
朋友特意搵我食飯,到左樓下新都城新開張,平時經過都見多人食的#將軍會館 食番餐囉🥳。套餐相當抵食,我地叫左2個套餐加一碗擔擔麵,食到很飽且非常之滿足啊。套餐B~❇️花膠螺頭爵士湯,十分足料湯飲落很清甜,滋陰補身又養顏,飲完個人望落都特別有光澤添😘。❇️清蒸杉班,魚肉新鮮很正,肉質非常嫩滑,喜愛食魚的人一定要點黎食。❇️蒜蓉粉絲蒸蟶子王,蒜蓉夠晒多,蟶子很大隻新鮮,肉質咬落煙韌,很好吃😋。套餐C~✴大閘蟹,金黃色的蟹膏,啖啖濃郁鮮味,甘香creamy, 食完餐廳會送上一杯熱辣辣薑茶, 滋味滿分🥳。✴️豉椒炒花甲,配料有蒜頭、紅、青椒、洋蔥,炒得花甲很惹味,蜆肉飽滿鮮甜冇沙。️老友特別喜歡食🍜擔擔面,麵質順滑彈牙,將湯底下的豬肉、花生粒同花生醬料拌勻,辣味適中好惹味👍。餐廳位置方便,環境乾淨又舒適,待應服務夠又到位,下次都要黎飲茶至得。

套餐B~

套餐C~

2022-10-11
2022-10-11 134 浏览
有朋友住樓上,推薦嚟呢度飲茶😄呢度座位寬躺舒適,係自己掃QR code落單,下午茶時段正價食品仲有八折優惠👍肉桂乳鴿~好抵食,只是$39👍皮脆肉汁豐富😋脆脆紅米腸~紅米腸內有滿滿的炸蝦,外軟內脆好得意😍福袋牛肉球~即係腐皮包住牛肉球,好有心思👍原隻金箔蝦餃~原隻彈牙鮮蝦,加上有金箔的關係,感覺即刻高貴左😄雞粉絲皮~麻醬香粉皮滑😋加埋青瓜絲,好青新。巧手雞包仔~一籠有3個,仲要好大個好好味😋流沙煎堆仔~咬開煙韌糯米皮,湧出熱辣辣黑芝麻流沙,甜度適中👍香滑薑汁糕~口感煙韌,而且甜而不膩😍
有朋友住樓上,推薦嚟呢度飲茶😄
肉桂乳鴿~好抵食,只是$39👍皮脆肉汁豐富😋
脆脆紅米腸~紅米腸內有滿滿的炸蝦,外軟內脆好得意😍
福袋牛肉球~即係腐皮包住牛肉球,好有心思👍
雞粉絲皮~麻醬香粉皮滑😋加埋青瓜絲,好青新。
巧手雞包仔~一籠有3個,仲要好大個好好味😋
香滑薑汁糕~口感煙韌,而且甜而不膩😍
2022-10-10