2022-10-25 133 浏览
屋企附近D餐廳都係到悶悶地,搭兩個站去左寶琳搵食!去到呢間將軍會館門口,就俾門口果D動物造型既包點吸引左眼球,即刻望下餐牌,覺得價錢同菜色都幾吸引,所以就入左去試試。本來以為係普通酒樓咁,但發覺裝修一D都唔似酒樓,好多卡位,每一檯都妻有屏風間格格開,十分寬敞,雖然係酒樓,但已經跟上時代趨勢用QR CODE落單。值得講既係,QR CODE落單個系統好完善,好順暢同好順利咁就落好單,每個菜色都有圖片,覺得呢方面都幾用心!晚飯時段都有點心供應,所以都點左少少試下🔸鮑魚燒賣(2隻) 🔸金箔原隻鮮蝦餃(2隻)點心上菜時都熱辣辣!但又唔會蒸到乾晒起晒骨果隻。蝦餃飽滿漲卜卜,蝦肉餡新鮮足料,燒賣上面鮑魚仔都幾入味,燒賣本尊都幾好食,濕潤有鮮味!兩款點心都對得起個價錢!\🔸金沙莆田聖子金沙蝦就試得多,金沙聖子真係未試過!未食過當然點黎試試,整體都做得唔錯,咸蛋黃好香,炸都炸得幾好,唔覺油,聖子啖啖肉有少少鮮甜味,用黎送酒一流呀!🔸玉桂乳鴿39蚊隻乳鴿真係好抵食!炸得剛剛好唔會乾,咬落去仲有肉汁流出黎,調味亦都幾好,總之十分抵食呀!🔸北京烤鴨(半隻)本來心大心細唔知點唔點好,不過見差不多檯檯都有點,所以

晚飯時段都有點心供應,所以都點左少少試下

🔸鮑魚燒賣(2隻)

🔸金箔原隻鮮蝦餃(2隻)

🔸金沙莆田聖子

🔸玉桂乳鴿

🔸北京烤鴨(半隻)
本來心大心細唔知點唔點好,不過見差不多檯檯都有點,所以都係點左XD 好彩都冇失望,鴨皮係有少少厚度果隻,咬落去有油香,個麵皮好夠熱,比較薄身。配料加埋醬總共有6小碟,比平時多左哈蜜瓜,醃蘿蔔同白沙糖,可以有好多唔同配搭。整體真係幾有誠意!

🔸豉汁白鱔煲仔飯
煲仔飯係真煲仔飯,熱辣辣咁上菜刀,一打開就見到厚厚既白鱔鋪滿係面!白鱔夠新鮮,飯都食有飯焦但又唔會過燶!唯一美中不足既係個汁薑味有少少重,整體都幾唔錯。

環境十分好,野食同服務都幾有水準,亦睇得出用左幾多心機去設計菜色,一定有下次!