2019-11-03
呢排開始轉凍,就約咗朋友一齊去打邊爐,我哋就上網睇到依度嘅打邊爐好似幾多款式,就決定嚟呢度。一入到黎,侍應就同我地細心講解餐牌裏面嘅內容。最後我哋就揀咗一個蟲草花水鴨湯做湯底。野飲又可以按個人選擇同埋喜好,去比唔同價錢嘅飲品,真係啱晒我。蟲草花水鴨湯:依個湯底,真係10年難得一見,佢係一個老火湯,我飲左一啖之後,直情想叫佢俾個白飯我撈飯,湯底濃郁之餘仲有佢嘅水鴨鴨髀啖啖肉,食完之後令人回味無窮。直頭係好似返到屋企飲老火湯嘅感覺,建議先飲兩碗再打邊爐,唔好浪費個湯底。海鮮拼盤:鮑魚、花蟹、大蝦、生蠔、大蜆、大、海魚魚片。海鮮新鮮又鮮甜,食落啖啖肉,10個like 😋任選八款:手切風門柳牛肉X2:好有牛肉味,有咬口,實肉,值得推介頂級安格斯小牛排X2:入口即溶,脂肪分佈平均,值得推介西班牙羊肩肉X1:唔會太穌,啱晒用嚟打邊爐特級美國肥牛X1:入口即溶,食落比睇落更好食滋補花膠仔:打邊爐嘅花膠你講,佢已經十分之真材實料,仲係花膠筒
任選八款:
手切風門柳牛肉X2:好有牛肉味,有咬口,實肉,值得推介