2019-10-14 27 浏览
假日和朋友出旺角購物,在波鞋街購物完已經晚上,正準備食晚餐時經過看見餐牌,$198的半任食海鮮火鍋﹐研究一輪後決定試試。坐下後店員便會向我們介紹套餐,先選湯底,我們選了蟲草花水鴨湯~雖然係半任食既火鍋湯底,但絕不馬虎,湯底足足有半隻鴨!係打邊爐前先喝一碗湯,清甜無味精。海鮮拼盤(不能重點),有海蝦、生蠔、活刀貝、鮑魚、鱔、蜆等。全部海鮮都很新鮮,其中最鍾意的是鱔魚,配上店員為我們調配的鼓油,超好食,可惜只有一份不能再點。除了海鮮拼盤,套餐還可以再選8款火鍋配料,點了安格斯牛小排、特級美國肥牛、響玲、手打三寶丸、百花釀油條、鴨血、黑柏葉、脆肉鯇魚腩。特別推介響玲,因為是即炸的,上菜時還是熱辣辣,非常香脆可口。牛小排肉味濃、肥牛就比較嫩口,各有千秋。無限追加的有丸類、蔬菜、麵食等,我們叫了一點蔬菜,畢竟套餐包含的海鮮和配料已經吃得很飽,吃點蔬菜更健康。飲品方面需要額外再加錢的,有分兩種,一種是$20可以任意無限喝小黑格內的飲品,一種是$38可以喝大黑格內所有的。其實$20巳經很足夠,因為除了汽水茶、還有啤酒,甚至是韓國燒酒全是不限量任飲,超級驚喜同抵!!外面韓國餐廳一支都賣你幾十元,呢度加

飲品方面需要額外再加錢的,有分兩種,一種是$20可以任意無限喝小黑格內的飲品,一種是$38可以喝大黑格內所有的。其實$20巳經很足夠,因為除了汽水茶、還有啤酒,甚至是韓國燒酒全是不限量任飲,超級驚喜同抵!!外面韓國餐廳一支都賣你幾十元,呢度加$20已經可以任飲~

呢個雪櫃的全部可以任飲

最後如果是希望吃高質一點的海鮮,但又想有放題吃的,呢度算唔錯,起碼飲酒類飲品都值回票價!