2019-10-13
旺角區任食火鍋,要優質及性價比高的,我必選「寶哥火鍋」。首先地點方便,正正在旺角波鞋街附近,由原價$298,現優惠價$198另收加一服務費,可2小時任食火鍋,加埋$38可以任飲啤酒氣水,仲有韓國燒酒,真係超勁抵食。任食火鍋套餐有十款湯底任揀,招牌湯底必點「寶寶 香辣鍋」,辣到可選擇微辣、小辣、中辣或大辣。先要贊一下佢哋個湯底,點了小辣已經辣味非常香濃,愈食愈惹味,果然係招牌湯底,冇得輸。另一邊湯底係鹹菜胡椒豬肚湯,胡椒夠香,豬肚份量十足,夠足料味道亦很好。火鍋配料方面,先可自選8款優質靚料,我點了炸魚皮、 黑栢葉、八爪魚鬚、手打蝦丸、手切封門柳牛肉及頂級安格斯牛小排。款款新鮮, 雖然份量不多,但已經十分滿意。7款生猛海鮮時令拼盤,有蝦, 蟶子、蜆、魚、 鮑魚、生蠔及貴妃蚌,海鮮夠鮮甜,真係好新鮮呀~還有任叫配料,有丸類,蔬菜同麵類,選擇十分豐富,我哋非常喜歡健康食物,所以蓮藕片、健康黑木耳、鮮腐竹、蕃薯苗、油麥菜及鮮淮山,食完海鮮及肉類,都需要食健康蔬菜平衡一下。「寶哥火鍋」 真係應有盡有,不論牛類、丸類、海鮮類及蔬菜,水準不錯,值得幫襯。