2005-07-23 43 浏览
上次誤打誤撞入左黎, 食過有水準o既點心, 價錢亦合理, 今日家庭樂, 就翻炒黎飲茶. 除左我必叫o既叉燒酥(飽滿鬆脆酥皮內一塊塊指甲片大小o既蜜味叉燒, 正正正!依然係全場no. 1), 仲叫左北菇滑雞盅頭飯(雞肉好滑), 迷你奶黃包(包皮香軟微甜, 傳統o個款奶黃, 每個都有半隻蛋黃, 絕不欺場!), 腸粉, 鮑汁鴨掌同埋煎蘿蔔糕都好好味.一流食物, 加上一流服務態度, 我地整餐都食得好開心!雖然點心款式唔多, 但係貴精不貴多!
一流食物, 加上一流服務態度, 我地整餐都食得好開心!
雖然點心款式唔多, 但係貴精不貴多!
2005-07-14 33 浏览
0黎呢度飲過幾次茶(因為近爸爸office), 最好味0既點心我覺得係鮑汁鴨掌, 個汁真係香濃, 個鴨掌又扣得入味夠火喉. 叉燒酥亦係一絕, 香口又有汁. 我覺得0黎飲茶係唔錯囉.晚飯/ 酒席0黎講, 佢個鮑魚係做得唔錯, 個上湯亦對辦, 不過, 同福記比, 始終係福記略勝一籌.

2005-07-14 62 浏览
舅父o係香港四日, 爸爸媽媽做足四日導遊. 尋日o係尖沙咀行街, 中午就想o係附近飲茶, 叫埋我去join. 起先爸爸打俾我問客家好棧點心(美麗華)得唔得, 我話okay, 就過去美麗華join佢地. 到左樓下, 打去問下爸爸入座未, 佢話入左啦, 不過係入左"富豪酒家"?!仲開埋茶添?! 阿翁鮑魚掛帥o既富豪酒家? 爸爸咁闊佬, 請舅父食禾麻鮑?去到至知, 爸爸以為呢個係富豪集團o既酒樓, 唔知佢咁大牌, 開左茶至見到$2388一位o既鮑魚餐, 嚇到滴晒汗.好彩望下點心餐牌, 小點都係$22, 唔算好貴, 所以先冇用9秒9速度"逃離現場"! 哈哈!由於在座老人家居多, 而且天氣酷熱, 所以大家都無乜胃口, 所以叫o既野食唔係好多. 可供選擇o既點心唔係好多, 大部分係傳統類型, 當中最受迎o既係香煎蘿蔔糕, 媽咪食到停唔到口, 而最得我歡心o既係香口o既叉燒酥. 至於蝦腸, 叉燒包等等都係水準之上. 最後叫多個炒飯埋尾, 食飽飽, 埋單一張金牛都有找, 比我想像中便宜.仲俾我地見到阿翁, 媽咪話, 真人又幾後生播!
仲俾我地見到阿翁, 媽咪話, 真人又幾後生播!
2004-08-04 81 浏览
lee間富豪酒家係佢新開張無奈去幫親,我同爸爸&小熊去食(媽咪去了旅行),我地叫了2個唔同價錢的1人set,加多一隻鮑魚,個waiter好似唔係幾高興敢(可能佢覺得我地無錢學人食鮑魚掛-佢比我的感覺)佢地d set每一碟都好少份量,我都算,d鮑魚一d唐心都無,一d都唔好食,d服務又唔得(你係熟客咪好囉成班人都係掛住service坐房的人),食完都好似無咩野食過敢,唔飽又貴,我好記得食了2千大元,好似比人騙了的感覺,所以富豪酒家我已經black list佢好耐,我都相信我唔會有下次.