2022-06-02
好朋友過嚟港島區🌏搵我撐枱腳👭🏽。佢今晚想食拉麵🍜,我帶咗佢去食之前Melody做主題嘅拉麵店😼。雖然Melody主題已經完結,但我地仍然可以搵到佢嘅蹤跡😎。包括小食碟、筷子盒、簾布等等。拉麵碗除咗Melody之外,仲有多啦A夢。朋友見到即刻要打咭📸。店員話我地知,而家餐廳🍴做緊優惠😍。💥2人同行💥餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抺茶布甸 (2選1)下次如果有💥4人同行💥餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸🍜 冠軍黑醬油拉麵我地點咗人氣推薦🤩,攞過「全日本至尊級東京拉麵show」5年冠軍🏆嘅黑醬油拉麵😋。用黑醬油嚟做湯底😉,味道適中唔會過濃。食完都唔覺得口渴。🥳餐廳送嘅沖繩入口豬軟骨入口軟腍😎,而且好入味。🍜 富山灣白鹽蝦拉麵相比之下,白鹽蝦拉麵就白雪雪。😂但湯底一d都唔清,用蝦嚟做湯底。😙再有鹽蝦🦐調味。半肥瘦叉燒口感軟滑惹味。😍🍢 串燒雞軟骨一客4串加咗孜然粉嘅雞軟骨🤓,香脆可口。🐙 熟芥末章魚濃濃嘅wasabi味道,但唔會攻鼻。🤤🍹 凍鮮泡蜂蜜綠茶用可愛嘅士多啤梨🍓杯裝住。清清嘅綠茶突顯咗蜂蜜嘅甜味。🥸🍵 熱白桃綠茶用茶包 + 熱水泡出嚟。🥰白桃味濃,但完
包括小食碟、筷子盒、簾布等等。
拉麵碗除咗Melody之外,仲有多啦A夢。
朋友見到即刻要打咭📸。
店員話我地知,而家餐廳🍴做緊優惠😍。
💥2人同行💥
餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨
或 士多啤梨/抺茶布甸 (2選1)
下次如果有💥4人同行💥
餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨
+士多啤梨/抺茶布甸
🍜 冠軍黑醬油拉麵
用黑醬油嚟做湯底😉,味道適中唔會過濃。
食完都唔覺得口渴。🥳
餐廳送嘅沖繩入口豬軟骨入口軟腍😎,而且好入味。
🍜 富山灣白鹽蝦拉麵
相比之下,白鹽蝦拉麵就白雪雪。😂
但湯底一d都唔清,用蝦嚟做湯底。😙
再有鹽蝦🦐調味。
半肥瘦叉燒口感軟滑惹味。😍
🍢 串燒雞軟骨
一客4串加咗孜然粉嘅雞軟骨🤓,香脆可口。
🐙 熟芥末章魚
濃濃嘅wasabi味道,但唔會攻鼻。🤤
🍹 凍鮮泡蜂蜜綠茶
用可愛嘅士多啤梨🍓杯裝住。
清清嘅綠茶突顯咗蜂蜜嘅甜味。🥸
🍵 熱白桃綠茶
用茶包 + 熱水泡出嚟。🥰
白桃味濃,但完全唔覺甜。😉