2022-06-08 11 浏览
 【 #富山探店 】之前一直好想帶囡囡去 #富山麵家 ,感受下被Melody 包圍下食拉麵。可惜始終緣慳一面。最近再到富山,還見到Melody 足跡,木系嘅裝潢好有日本嘅感覺,期待著一碗熱騰騰嘅拉麵出現。#探店必試: #日本東京拉麵Show 5年冠軍黑醬油拉麵 : 湯底可選原味或清淡,好香嘅醬油味, 麵質更爽滑,差燒林滑香軟。#北海道牛奶拉麵 :好香濃嘅奶香,感覺creamy 跟拉麵好配。#富山雞翼 :淋上秘制燒汁甜甜地好惹味。#串燒雞軟骨 香脆爽口。打卡特飲 #凍鮮沉蜂蜜綠茶 清新解渴。2人同行, 餐廳每人送一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抺茶布甸4人同行, 餐廳每人送一客沖繩入口豬軟骨及士多啤梨/抺茶布甸@ramenirohahk#東京拉麵show五年冠軍  #Foodie

【 #富山探店 】

之前一直好想帶囡囡去 #富山麵家 ,

感受下被Melody 包圍下食拉麵。

可惜始終緣慳一面。
最近再到富山,還見到Melody 足跡,

木系嘅裝潢好有日本嘅感覺,

期待著一碗熱騰騰嘅拉麵出現。
#探店必試:

#日本東京拉麵Show 5年冠軍黑醬油拉麵 :

湯底可選原味或清淡,好香嘅醬油味, 麵質更爽滑,

差燒林滑香軟。
#富山雞翼 :淋上秘制燒汁甜甜地好惹味。
#串燒雞軟骨 香脆爽口。
打卡特飲 #凍鮮沉蜂蜜綠茶 清新解渴。

@ramenirohahk

#東京拉麵show五年冠軍  #Foodie
2022-06-02
午餐
2022-06-08 19 浏览
又見面啦🥳,今次約左好朋友去銅鑼灣行下食下,本身比較少去港島區,叫我揀咩食都有d難度,好朋友介紹左一間佢食過既拉麵🍜,好期待呀🤓。呢間位於希雲街既富山麵家,一睇Menu 就見到《至尊級東京拉麵秀連續5年冠軍🏆》😲鋪頭座位闊落,好快就滿座~富山灣白鹽蝦🦐拉麵🍜 - 🍜最重要既係個湯啦,好濃既🦐味,岩哂鐘意食海鮮既朋友,麵軟硬度適中,叉燒大大舊入口即溶,有蛋,筍,粟米粒,Melody紫菜等伴麵, 食得又睇得冠軍🏆黑醬油拉麵🍜 - 黑醬油湯底好好飲,一嗎啖又一啖停唔到口,感受到個湯底係用好多心機、材料熬出黎,不愧係🏆。二人同行,餐廳送每人一客豬軟骨,軟腍腍,Yummy!😋熟芥末章魚 - 味道正常,個人覺得wasabi味可以再重少少🤏,wasabi愛好者🤭串燒雞軟骨 - 串燒面撒有椒鹽粉,雞軟骨熱辣辣,香脆有咬口🤩熱白桃綠茶 - 茶包清香,濃郁白桃味,甜度0凍鮮泡蜂蜜綠茶 - 見到隻杯已經被吸引,不過相對黎講甜左少少🤏

二人同行,餐廳送每人一客豬軟骨,軟腍腍,Yummy!😋

熱白桃綠茶 - 茶包清香,濃郁白桃味,甜度0

2022-06-01
工作關係,依然喺銅鑼灣多,今晚想食拉麵,於是同同事喺夜晚去附近富山麵家,入座後老闆好客推介幾款拉麵畀我哋,其中東京黑醬油拉麵原來拎過拉麵Show冠軍,不過我想食沾麵,我就揀咗黃金蟹膏牛奶沾麵,湯底加入牛奶,配上沾麵唔怪又幾夾,而朋友叫嘅富山灣白鹽蝦拉麵 鮮甜蝦湯,加埋白鹽,鮮味更加出,雞翼表皮炸得香脆而且甜甜地幾開胃,餃子🥟皮薄咬落去爆汁,# 2人同行餐廳會送上一份沖繩入口豬軟骨或 士多啤梨/搽茶布甸
工作關係,依然喺銅鑼灣多,
今晚想食拉麵,
於是同同事喺夜晚去附近富山麵家,
入座後老闆好客推介幾款拉麵畀我哋,
其中東京黑醬油拉麵原來拎過拉麵Show冠軍,
不過我想食沾麵,
我就揀咗黃金蟹膏牛奶沾麵,
湯底加入牛奶,配上沾麵唔怪又幾夾,
而朋友叫嘅富山灣白鹽蝦拉麵 鮮甜蝦湯,
加埋白鹽,鮮味更加出,
雞翼表皮炸得香脆而且甜甜地幾開胃,
餃子🥟皮薄咬落去爆汁,

# 2人同行餐廳會送上一份
沖繩入口豬軟骨或 士多啤梨/搽茶布甸
  • 黃金蟹糕牛奶沾麵
2022-06-07 32 浏览
富山麵家 銅鑼灣希雲街7號地下——————————————-呢排都係冇得飛去日本🇯🇵又話通關通左成年😂🤣好彩香港好多日本嘢食今日去銅鑼灣行街 時代廣場 利舞臺行行吓去咗希雲街見到有支旗桿隨風飄揚寫住黑醬油拉麵好似幾過癮 入去試一試碗係卡通人物 變形金剛系列 Funny👀食拉麵記得配埋小食🤪銅鑼灣搵嘢食黑醬油拉麵🍜蜂蜜綠茶赤辛味噌沾麵二人同行 四人同行餐廳會送一客沖繩入口豬軟骨或者士多啤梨/抹茶布甸
富山麵家

二人同行 四人同行
餐廳會送一客沖繩入口豬軟骨
或者士多啤梨/抹茶布甸
2022-06-07 886 浏览
清вooĸмarĸ系列好野又可以食拉麵😍今次呢間之前做緊мelody主題咁講應該好多人都知中島講緊邊間就係富山拉麵啦😊—————————————————————去到先知原來之前成間粉紅色已經完咗不過入面仲保留左少少мelody嘅元素就好似裝餃子個碟同拉麵碗咁呢度有拉麵又有沾麵最後決定食沾麵😋黃金蟹膏牛奶沾麵聽個名都知好食😂彈牙嘅麵條配上濃郁香滑嘅牛奶湯會令人一啖接一啖咁食唔停面頭嗰篤蟹膏留到最尾一口啪 濃爆🤣至於激辛味噌拉麵湯底有得揀大中微辣👨🏽從未試過食辣拉麵就試下微辣上枱聞落有的香辣ғeel一入口有的辣勁好濃郁既味噌 拉麵會掛湯 叉燒又夠大塊淨係食麵又點夠所以又叫左兩個小食餃子一咬開就噴汁果然肉汁滿滿雞翼個特調醬汁甜甜地又幾得意仲有杯靚靚嘅蜂蜜綠茶❤️大滿足呀!依家2人同行 餐廳仲會每人送一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抺茶布甸—————————————————————❥ 激辛味噌拉麵 $95❥ 黃金蟹糕牛奶沾麵 $95❥ 肉汁滿滿餃子 $42❥ 富山雞翼 $42❥ 凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15❥ 波子汽水 $25
清вooĸмarĸ系列
好濃郁既味噌 拉麵會掛湯 叉燒又夠大塊
淨係食麵又點夠所以又叫左兩個小食
餃子一咬開就噴汁果然肉汁滿滿
雞翼個特調醬汁甜甜地又幾得意
仲有杯靚靚嘅蜂蜜綠茶❤️大滿足呀!
依家2人同行 餐廳仲會每人送一客

❥ 凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15
❥ 波子汽水 $25
2022-06-05
2022-06-07 14 浏览
以前成日都會特登入希雲街覓食,今次就一直save低咗間melody做主題嘅拉麵店🍜點知已經無曬,不過都仲有好多可愛打卡item📷啱哂少女心滿滿嘅你!▪️ 冠軍黑醬油拉麵 $85湯底濃郁但同時又唔會太過油膩👍🏻飲曬成碗湯都完全無問題👍🏻配料有最愛半肥瘦嘅叉燒豚肉,肉汁夠稔,好味!湯底有得選擇淡味or濃郁,選擇咗濃郁好合我心意❤️▪️ 激辛味噌拉麵 $95今次我揀選嘅係中辣🌶️食落有少少麻辣,可以見到不少指天椒粒同新鮮蒜頭嘅蹤影👍🏻配料方面有粟米🌽最喜歡莫過於係醬油味濃郁嘅半熟溏心蛋🥚▪️ 肉汁滿滿餃子 $42冰花餃子煎到恰到好脆🥟超薄外皮但又唔會整穿,咬落去感受到肉汁爆發出黎🐷 ▪️ 富山雞翼 $28蜜糖包裹住炸到香脆嘅雞翼!咬落熱辣辣爆哂雞油🐔▪️凍鮮泡蜂蜜綠茶蜜糖味淡淡地,配合茶味清淡帶有少少苦澀味嘅綠茶包,超級適合夏天飲用,最可愛係個杯用嘅係少女心爆棚嘅士多啤梨樽,夠哂igable🍓

▪️ 冠軍黑醬油拉麵 $85

▪️ 激辛味噌拉麵 $95

▪️ 肉汁滿滿餃子 $42
▪️ 富山雞翼 $28
蜜糖包裹住炸到香脆嘅雞翼!咬落熱辣辣爆哂雞油🐔

▪️凍鮮泡蜂蜜綠茶
為食貓見到d人既ig經常推介富山麵家而自己又好鍾意食麵,所以忍唔住要去試吓睇吓係咪真係咁好食😂環境富山麵家位於銅鑼灣鬧市再入少少既地方,如果唔係專登去搵好野食,相信大部分人都唔會行過去為食貓見到個鋪面已經♥️♥️眼😂因為佢好有日本feel,同日本拉麵店既裝修差無幾😻而入面雖然唔算太大,但裝修得好舒服,好有居酒屋既氣氛食物冠軍黑醬油拉麵(5/5)個拉麵既湯底真係好唔錯👍🏾好有豚肉既味道,但又唔會過於濃郁同油膩,淡淡既醬油香味再配埋好煙靭嘅拉麵,真係好好食呢隻湯底為食貓都係第一次食到,難怪佢係冠軍拉麵赤辛味噌沾麵(4/5)呢個沾麵同樣唔錯,個湯好有日式既辣味,為食貓食食下就唔覺意食哂🤤😂而嗰兩2叉燒都幾厚,但又唔靭👍🏾串燒雞軟骨+富山雞翼 (4/5)個雞翼係必推如果大家想食小食,可以叫雞翼👍🏾佢甜甜地,煎得都幾香,好開胃,相信應該係落咗柚子醬😻冰鮮泡蜂蜜綠茶 (5/5)呢個茶都相當有驚喜☺️除左佢個士多啤梨容器好靚之外🫶🏾個味都好好飲濃濃嘅綠茶味配上蜂蜜好夾,但又唔會太甜,絕對唔係出面嘅紙包味道😂配埋拉麵食簡直係一流為食貓睇返啲食評,原來之前富山麵家嘅主題係Melody,好靚呀但而家已經冇咗,真
為食貓見到d人既ig經常推介富山麵家
而自己又好鍾意食麵,所以忍唔住要去試吓睇吓係咪真係咁好食😂

食物
冠軍黑醬油拉麵(5/5)
呢隻湯底為食貓都係第一次食到,難怪佢係冠軍拉麵
冠軍黑醬油拉麵
赤辛味噌沾麵(4/5)
而嗰兩2叉燒都幾厚,但又唔靭👍🏾
赤辛味噌沾麵
串燒雞軟骨+富山雞翼 (4/5)
個雞翼係必推
富山雞翼
冰鮮泡蜂蜜綠茶 (5/5)
冰鮮泡蜂蜜綠茶
但而家已經冇咗,真係飲恨

(買單嘅時候餐廳話俾我哋知:2人同行會送每人一客沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抺茶布甸,4人同行會送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸)

冰鮮泡蜂蜜綠茶
2022-06-06 44 浏览
好多年前食過富山麵家覺得唔錯,但平時較少出港島已經好耐無食,今日放假黎再嚐滋味冠軍黑醬油拉麵湯底清香有層次,麵身彈牙,配料份量適中素食味噌拉麵難得嘅素食拉麵,幾欣賞富山推出素食拉麵,方便到素食者,而且味道都相當唔錯肉汁滿滿餃子肉汁真係幾滿,餡料偏濕潤素食餃子好重好濃厚嘅黑椒香味,餡料較肉餃子乾身凍鮮泡蜂蜜綠茶清香帶有淡淡果味,消暑解渴熱白桃綠茶桃味香,茶味清,有驚喜士多啤梨布甸滑捋捋,清香帶有淡淡士多啤梨,黎到先知做緊優惠,2人黎食每人送沖繩豬軟骨或布甸(士多啤梨/抹茶),4人黎食每人送沖繩豬軟骨加布甸(士多啤梨/抹茶),下次要拉多兩個人一齊黎食先得水準依然係度,唔怪得可以成為東京拉麵show5年冠軍🏆

冠軍黑醬油拉麵
湯底清香有層次,麵身彈牙,配料份量適中

肉汁滿滿餃子
肉汁真係幾滿,餡料偏濕潤

素食餃子
好重好濃厚嘅黑椒香味,餡料較肉餃子乾身

凍鮮泡蜂蜜綠茶
清香帶有淡淡果味,消暑解渴
熱白桃綠茶

熱白桃綠茶
桃味香,茶味清,有驚喜
士多啤梨布甸

士多啤梨布甸

水準依然係度,唔怪得可以成為東京拉麵show5年冠軍🏆
2022-06-05 7 浏览
聽朋友推介呢間拉麵係日本拎咗五年冠軍,當我去到嘅時候我先記得原來呢間就係之前嘅melody拉麵,不過我今次去到好似已經見唔到有Melody主題。不過都唔緊要反正價錢合理,而且我真係想試吓呢碗5年冠拉麵。黑醬油拉麵湯底非常濃郁,但唔會好油膩,就算食晒一碗都唔會覺得好溜,最鍾意佢嘅面質有口感,叉燒肥瘦適中,糖心蛋亦非常入味。之前食過一次,今次再食味道依然非常之好,冠軍拉麵果然唔同啲。富山雞翼第一次點,原來非常好味,醬汁甜甜地,雞翼炸到外皮脆脆地,好好食,真係好好食仲好大隻。呢碗蟹膏沾面配咗牛奶湯底,上菜嘅時候見到粉紅色碗,立刻少女心暴升,味道未係好濃烈,我自己覺得啱啱好,而且蟹膏好香份量都好足夠。甜點點左杯綠茶布甸,顏色雖然唔係深綠色,但係食落口有濃濃嘅綠茶味道,最重要係非常軟滑,整體感覺雖然富山冇咗Melody主題,不過拎過五年拉麵冠軍,拉麵一貫保持水準,依然可以再encore。

🍜🦀🥛黃金蟹糕牛奶沾麵 $95佢最出名就係呢個!睇個名都覺得好特別😲中間舊蟹糕係最矜貴🤩真係好正!蟹味濃濃🦀🦀~~一定要沾好麵再加蟹糕‼️‼️好食既!不過佢啲沾麵既湯都好水下😂傑身少少就好了🤏🍜黑醬油拉麵 $95佢有標準版同大滿足版,小編大胃王黎所以揀左大滿足版姐係加左麵底🤭湯底都幾濃🆗,我中意佢啲叉燒好霖好食😋溏心蛋整得好好🤩好食牙🤤🐥富山雞翼 $48雞翼炸過有加埋啲醬汁,味道比較重😋🥟餃子 $42皮薄餡靚,我係幾中意餃子煎得唔係好脆,好霖既口感🤭一番風味~最緊要食完見到完整既𝐌𝐞𝐥𝐨𝐝𝐲碟😍勁𝐂𝐮𝐭𝐞!🍵凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15打卡既美美們記得要叫呢個😍🍓好令!味道唔算好甜,好清新!🍇日本巨峰碳酸飲料 $18
🍜🦀🥛黃金蟹糕牛奶沾麵 $95

🍜黑醬油拉麵 $95

🐥富山雞翼 $48
雞翼炸過有加埋啲醬汁,味道比較重😋

🥟餃子 $42

🍵凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15
打卡既美美們記得要叫呢個😍🍓好令!味道唔算好甜,好清新!

🍇日本巨峰碳酸飲料 $18
  • 凍鮮泡蜂蜜綠茶
  • 黃金蟹膏牛奶沾麵
2022-06-05 7 浏览
最近屋企人話掛住日本嘅拉麵,所以今次就帶左佢地去e間拉麵店試試☺️拉麵店不定期會換唔同嘅卡通主題,可以打打卡🥰小店嘅裝修有地道嘅日本風,用深木色嘅枱同椅子,都坐得幾舒服😆餐點方面,有唔少特色湯底嘅拉麵同埋小食🥰我地點左以下🤗🌸黑醬油大胃王黑醬油湯底好香,店家用雞湯加入香香嘅黑醬油,味道香濃☺️拉麵煮得岩岩好👍🏻條條都掛到湯汁😋叉燒入口即溶🤤🌸白鹽蝦拉麵白鹽蝦湯底🦐湯底嘅味道帶有蝦嘅鮮味,拉麵上面有櫻花蝦,粟米🌽,流心蛋同叉燒🤩🌼肉汁滿滿餃子🥟餃子🥟隻隻都脹卜卜,煎得香香,入面嘅肉餡好多肉汁🥳🌼富山手羽手羽用左香香嘅醬油再加蜜糖去煮,食落都肉嫩👍🏻🌺鮮泡蜂蜜綠茶綠茶有蜂蜜味,好滋潤☺️

餐點方面,有唔少特色湯底嘅拉麵同埋小食🥰
我地點左以下🤗

🌸黑醬油大胃王

🌸白鹽蝦拉麵

🌼肉汁滿滿餃子🥟

餃子🥟隻隻都脹卜卜,煎得香香,入面嘅肉餡好多肉汁🥳

🌼富山手羽

手羽用左香香嘅醬油再加蜜糖去煮,食落都肉嫩👍🏻

🌺鮮泡蜂蜜綠茶

綠茶有蜂蜜味,好滋潤☺️
  • 肉汁滿滿餃子
  • 富山雞翼
  • 冠軍黑醬油拉麵
  • 凍鮮泡蜂蜜綠茶
2022-06-05 91 浏览
富山麵家之前同Melody Crossover,門面靚到不得了,可惜而家鋪面已經風光不再。雖然打唔到卡,但貴為日本東京拉麵show五年冠軍,仍然係咁值得嚟食佢嘅拉麵。餐廳入面嘅裝潢絕對能夠媲美日本嘅拉麵店。好彩入面仍然搵到Melody嘅蹤影,總算有點安慰。最近食乜都要加少少辣,所以就揀咗激辛味噌拉麵。小辣嘅湯底已經有明顯嘅辣度,配合埋彈牙嘅拉麵真係夠晒爽。我就最鍾意佢嘅流心蛋,用嘅雞蛋都充滿濃濃嘅蛋香。北海道牛奶拉麵嘅湯底簡直一百分,味道有啲似卡邦尼意粉,真係有滿滿嘅奶香,拉麵上仲加有粟米粒,同個湯底簡直相映成趣。食到一半先發現,原來佢嘅紫菜係印有富山麵家同Melody個靚樣😍😍。另外仲揀咗啲小食,肉汁滿滿餃子果然帶有肉汁,餡料亦充滿鮮味。富山雞翼味道鹹中帶甜,非常特別,配合埋雞翼上炒香過嘅芝麻,令雞翼更加香口。呢度有我最鍾意嘅日本巨峰碳酸飲料,配埋拉麵特別有日本風味。店員仲特別推介呢個凍鮮泡蜂蜜綠茶,綠茶味特別清香,蜂蜜味亦非常清甜。唔好忘記要清晒所有湯同食物,原來碗底係充滿驚喜㗎!
餐廳入面嘅裝潢絕對能夠媲美日本嘅拉麵店。
好彩入面仍然搵到Melody嘅蹤影,總算有點安慰。
激辛味噌拉麵
我就最鍾意佢嘅流心蛋,用嘅雞蛋都充滿濃濃嘅蛋香。
北海道牛奶拉麵
富山雞翼
呢度有我最鍾意嘅日本巨峰碳酸飲料,配埋拉麵特別有日本風味。
日本巨峰碳酸飲料
凍鮮泡蜂蜜綠茶
唔好忘記要清晒所有湯同食物,原來碗底係充滿驚喜㗎!
北海道牛奶拉麵
2022-06-04 14 浏览
銅鑼灣人氣拉麵店,呢間富山拉麵係日本拉麵show 拎過連續5年冠軍。今日經過就黎試試。冠軍黑醬油拉麵呢度醬油湯底係呢度既人氣推介,用左秘製鮮魚醬加埋豬骨、雞骨及蔬菜等熬成,香濃鮮甜。黃金蟹膏牛奶沾麵呢個湯底就一樣用左豬骨、雞骨同鰹魚再加牛奶熬成,有牛奶香。沾麵煙煙靭靭,蟹膏就放左係麵上面,我覺得一羹麵一羹湯,加少少蟹膏咁食最正。叉燒半肥瘦,口感唔錯。隻半熟蛋都正呀。芥末章魚,章魚新鮮彈牙。餃子香口多汁。凍鮮泡蜂蜜綠茶呢個杯好得意,飲落好清甜。食完返屋企睇富山ig先知而家有優惠2人黎食,每人送一份豬軟骨或者士多啤梨/抺茶布甸而4人黎,就每人送一份豬軟骨同士多啤梨/抺茶布甸。蝕左添。🤣

黃金蟹膏牛奶沾麵

叉燒半肥瘦,口感唔錯。隻半熟蛋都正呀。

芥末章魚,章魚新鮮彈牙。

餃子香口多汁。

凍鮮泡蜂蜜綠茶
呢個杯好得意,飲落好清甜。

.📍富山麵家 📍香港銅鑼灣希雲街7號地下冠軍黑醬油拉麵(85hkd)吃到胡椒的香味,醬油味道很香,湯底濃郁不油膩,即使配粗麵也很入味,不會有湯麵分離的感覺,不愧是5年東京拉麵冠軍的湯底😋赤辛味噌沾麵(95hkd)辣味味噌有點微麻,大概是中小辣的辣度,很刺激開胃,加上我一向喜歡粗拉麵🍜會比較有咬口和飽足感,超夾,叉燒肥瘦相間,肥的部分真的做到入口即溶,超級邪惡👍🏻串燒雞軟骨(38hkd)剛上枱超燙手,有4串,cp值都高肉汁滿滿餃子(42hkd)餃子🥟皮薄但餡多,滿滿的肉餡,皮微微焦脆,餃子和拉麵就是標配😆凍鮮泡蜂蜜綠茶(15hkd)蜂蜜味道很清甜,夏天就要冰冰涼涼的飲品😆而且不知道是不是因為放在草莓🍓杯,好像都有🍓香味😂波子汽水(25hkd)小時候的味道😗偶然都會想喝一下😂#foodiblum日式
📍富山麵家
📍香港銅鑼灣希雲街7號地下

冠軍黑醬油拉麵(85hkd)
冠軍黑醬油拉麵

赤辛味噌沾麵(95hkd)
赤辛味噌沾麵

串燒雞軟骨(38hkd)
剛上枱超燙手,有4串,cp值都高

肉汁滿滿餃子(42hkd)

凍鮮泡蜂蜜綠茶(15hkd)

波子汽水(25hkd)
小時候的味道😗偶然都會想喝一下😂

#foodiblum日式
2022-06-02 37 浏览
認識這間拉麵店是因早前它聯乘My Melody,人人都變成少女心,ig被洗版,可是My Melody不是我杯茶。今日經過,反而有興趣想試下。店內面積不大,設計以木系為主,有種日式簡樸風味。它不像其它拉麵店有很多選擇,除了可選辣度外基本上沒什麼需要揀選,仲好,不用煩惱。於是特別喜歡味噌湯底的我們好快便決定食什麼。牆上海報宣傳它有東京拉麵show五年冠軍榮譽,就試試看。札幌味噌拉麵激辛味噌拉麵札幌味噌湯底濃厚而清甜,激辛味噌(微辣)香濃惹味,都有濃郁蒜香味。兩碗都有半隻溏心蛋、兩片日式叉燒和粟米粒,札幌那碗還多了木耳絲。叉燒入口即溶好味道。麵質方面屬於偏硬,麵條也較粗。富山雞翼肉汁滿滿餃子雞翼炸後淋上甜醬油和灑下芝麻,甚有特色。餃子皮薄而軟,內餡菜肉均勻,真是有肉汁的呢。凍鮮泡蜂蜜綠茶用可愛士多啤梨杯上。綠茶微甜清新 ,蜂蜜味雖較淡,但夠解渴。
今日經過,反而有興趣想試下。
店內面積不大,設計以木系為主,有種日式簡樸風味。

富山雞翼

牆上海報宣傳它有東京拉麵show五年冠軍榮譽,就試試看。

札幌味噌拉麵
肉汁滿滿餃子
雞翼炸後淋上甜醬油和灑下芝麻,甚有特色。
餃子皮薄而軟,內餡菜肉均勻,真是有肉汁的呢。
札幌咪噌拉麵
2022-05-30