2014-10-14 5902 浏览
偷閒半天假, 2點去到定食DORAYA, 午飯時間已過不用等位, 服務員告之3點落場問我地有冇問題, 都冇乜問題吖. 地方比舊點濶落, 乾淨. 我一心諗住食海膽+吞拿蓉定食, 點知海膽未番貨, 好失落, 但由於時間緊逼, 要點餐喇!我點左海鮮刺身丼定食($98), 老公就點左DORAYA 午餐定食($98)跟餐有沙律放題, 雖然已近尾水, 但都整潔新鮮, 老公隨便幫我夾了一小碟, 配了洋葱味的沙律醋汁, 醒胃非常.  海鮮刺身丼定食, 賣相美觀, 有滑漏日式蒸蛋及麵豉湯.刺身新鮮甜美, 尤其油甘魚味濃爽口, 呢度有2款豉油, 其實我唔知有咩分別, 但我揀左刺身豉油.伴隨的WASABI 辣味欠奉, 我不太愛吃辣, 但也覺爭DD.熱騰騰的日式蒸蛋, 有香濃既蛋味和雞肉的香味, 暖暖腸胃. DORAYA 午餐定食, 要等15分鐘, 老公評價, 仍然是抵讚魚生新鮮甜美, 但炸雞太乾, 有雪藏味, 就算點了沙律醬也蓋不過.

沙律放題
海鮮刺身丼定食, 賣相美觀, 有滑漏日式蒸蛋及麵豉湯.
熱騰騰的日式蒸蛋, 有香濃既蛋味和雞肉的香味, 暖暖腸胃.
海鮮刺身丼定食
DORAYA 午餐定食
题外话/补充资料: 下次回來, 還是要海膽+吞拿魚蓉 !!!
2014-10-10
沙律放題
海鮮刺身丼定食
2014-09-22 6021 浏览
很幸運Happy Friday來到都仍然有坐位,或許是因為這家料理沒有訂座安排,全部是 walk in 的。跟朋友還是最愛日本菜,兩人點了當晚特選的北海道生蠔、芝麻汁菠菜、厚煎蛋卷、魚生沙律、刺身三點,以及火炙吞拿魚丼飯。入座時看到服務員拿著生蠔,被牠的巨型所吸引,超大隻,肉質爽脆,加上少許葱花和檸檬汁提味,味道不錯。作為前菜,芝麻汁菠菜份量算相當大,調味也不馬虎,值得一試。厚煎蛋卷一向是我的最愛,對我來說一定好吃,不過這回略嫌不夠熱。魚生沙律的魚生雖然不是最上承的材料,但這道菜份量頗多,而魚生也不是「頭頭尾尾」那些,所以也值得推介。至於火炙吞拿魚飯,朋友說應該是當店的推介食品,吞拿魚大大片,火炙之後提升了魚油香,加上有調味的熱飯(可以選擇壽司飯或熱飯的),我就覺得好好味。這裡唯一不足之處,就是座位太擠迫,環境也很嘈雜,不容你慢慢品嚐或與朋友攀談,估計可能平日時間會好些吧。

生蠔
作為前菜,芝麻汁菠菜份量算相當大,調味也不馬虎,值得一試。
芝麻汁菠菜

芝麻汁菠菜
魚生沙律
火炙吞拿魚丼
2014-09-10 5290 浏览
很多很多年前去過金馬倫道的舊店食吞拿魚井(打唔到個一點),奇差, 所以冇左去過旗下任何店食不過今次友人說之前同朋友食過唔錯, 所以就再來試下超正正正正正!海膽井(打唔到個一點)份量多, 大大塊, 勁鮮甜, 都係2百多D,仲有埋前菜, 蒸蛋, 湯, 抵la!蒸蛋, OK滑, 料唔算小, 不過唔夠香, 但係呢個價錢, OK la飯夠黏, 軟硬適中, 好!平時食半碗飯仔既我成碗食晒! 哈哈哈!三文魚三色井三文魚子鮮甜 爽脆, 唔會一灘野咁三文魚又多又厚, Good!不過三文魚肥美得有d “漏”, 所以友人食唔晒d 飯, 哈哈其他友人的井赤貝 – 肥大肉厚, 夠爽口同鮮甜, 正!吞拿魚腩 – 未算勁肥, 亦都唔會太多筋, 鮮味的, 唔錯!帶子 – 都係肥大肉厚, 有咬口, 好鮮甜, great!玉子, 唔香, 唔soft, 竟然冇配羅白蓉.... 味道普通, 下次唔會叫...請注意 三色井的海膽同淨海膽井 既海膽 唔同grade 架! 三色井的海膽唔係唔ok, 不過唔係super 正law, 所以價錢有分別, 鍾意食海膽既朋友, 應該叫海瞻井
很多很多年前去過金馬倫道的舊店食吞拿魚井(打唔到個一點),
奇差, 所以冇左去過旗下任何店食
不過今次友人說之前同朋友食過唔錯, 所以就再來試下
超正正正正正!
仲有埋前菜, 蒸蛋, 湯, 抵la!
飯夠黏, 軟硬適中, 好!
平時食半碗飯仔既我成碗食晒! 哈哈哈!
三文魚三色井
三文魚子鮮甜 爽脆, 唔會一灘野咁
三文魚又多又厚, Good!
其他友人的井
赤貝 – 肥大肉厚, 夠爽口同鮮甜, 正!
帶子 – 都係肥大肉厚, 有咬口, 好鮮甜, great!

2014-08-12
  • 海膽井
2014-08-26 5582 浏览
約左個朋友八點食飯, 諗住尖咀食野, 都多人, 七點半去左搵位。點知上到去, 無人等。我朋友又未到, 好彩reception 個度有位坐, 仲幾舒服添架。坐到8點半, 朋友都未到。一直都唔駛點等位, 就算等到係等 一, 兩張枱。朋友終於都到了, 我地一坐底就叫左板海膽, 聽朋友說, 是好好味的, 所以咩都未睇就要叫海膽先。D服務員都好率直, 叫我係叫就快 D 叫啦, 陣間無晒, 你想叫都無得叫呀。我地唯有即時落單啦。海謄都好好味, 甘甘甜甜, 份量都合量既。仲有紫菜, 可以比你卷住食。正。個menu好多字, 又好多圖, 全部都係魚生魚生同魚生。但其實個個 set 都差唔多。我朋友揀左個4料自選魚生飯, 有吞拿魚大腩, 帆立, 三文魚, 同魚子。我就叫左個3料自選魚生飯都有吞拿魚大腩, 帆立 加 甜蝦他他。大腩好肥, 有入口就融既感覺, 但係有 "跟", 所以差少少; 如果無 "跟" 就會好好味啦。帆立都好肥, 雖然佢係原個帆立分開做兩片, 但每一片都厚, 好有咬口及新鮮。甜蝦他他, 未食之前其實掙扎緊叫唔叫, 感覺上應該係將蝦頭蝦尾整埋一齊就算, 不過見之前D食評話幾好, 最後決定試下

一板海膽

自選魚生飯
甜蝦他他, 未食之前其實掙扎緊叫唔叫, 感覺上應該係將蝦頭蝦尾整埋一齊就算, 不過見之前D食評話幾好, 最後決定試下。點知, 都出乎意料外咁好食, 好有蝦膠既黏黏, 又彈口既感覺, 值得一試。

補充一句: 佢地D飯都跟 SET, 有前菜同蒸蛋, 雖然話一個飯要百幾蚊, 但係都夠食同都OKAY 既。

2014-08-01
2014-08-26 4559 浏览
這個月一共到訪了定食Doraya兩次,之前吃的一次博文還未寫下,就已經再次到訪了。吞拿魚好吃是其中一個原因,而另外一個原因則是樓下的德美壽司排長龍。前一次到訪是平日的午市時段,而後者則是周末的午市時間,兩次均不用排隊輪侯,而且還可以任意選擇座位。店舖裝潢簡單,以四人木檯座椅為主,中間餐檯有一塊塊木板相隔,為顧客加添了一點私隱度,加上落地大玻璃窗,令室內光線充足,感覺輕鬆寫意。兩次到訪均有不少日本人光顧,而且看起來都是熟客,看來定食Doraya頗受日本人歡迎。平日的午市時段設有Lunch Menu & Special Lunch,前者是小丼+冷/熱烏冬或蕎麥麵,價格為$68-128;而後者則有合共10款不同的食物種類可供選擇:魚生刺身、燒魚丼飯、便當定食等,價格$52-88不等;此外,亦可從餐牌裡面選擇其他各款的刺身定食,價格則不及Lunch Menu般相宜。海鮮刺身丼定食 $68屬Special Lunch menu的海鮮刺身丼定食,看起來賣相還不錯,而且只賣$68,又的確頗為划算。這天我倆點的定食均付前菜、茶碗蒸、漬物及味噌湯,而且味道還不錯。海鮮刺身丼海鮮刺身包括有帆立貝、甜蝦、油

海鮮刺身丼定食 $68
海鮮刺身
海鮮刺身包括有帆立貝、甜蝦、油甘魚、三文魚、蟹籽&甜蛋,除了那兩隻色澤不甚漂亮的甜蝦之外,其餘的海鮮刺身皆光澤亮麗,味道亦很不錯,尤以油甘魚最為美味,入口油脂豐腴,讚。
藍鰭吞拿魚中腩&魚腩蓉丼定食 $168
拖羅從來都是我的最愛,更何況來到定食Doraya,實在沒有棄吞拿魚而別選的理由,於是只需要在藍鰭吞拿魚大腩與中腩之間作選擇便可,最終還是怕油膩,選了油脂稍遜的中腩。
藍鰭吞拿魚中腩及魚腩蓉,兩者中間以紫蘇葉相隔,魚腩蓉上放有香蔥和紫菜碎,吞拿魚呈粉紅色,賣相極為討好。
魚腩蓉看來份量不少,吃之前加點醬油,再把香蔥、紫菜碎跟魚腩蓉拌勻,入口更顯吞拿魚魚腩蓉的鮮味,魚腩蓉雖未至起膠,但不失香滑,美味。
四片藍鰭吞拿魚中腩,厚薄適中,呈粉紅色,而且滿佈雪花紋理,表面光澤十充,入口魚脂豐腴,有即溶之感,魚油味道香濃,齒頰留香,令人回味無窮。

再次到訪於周末的午市時段,人流雖較平日多,但仍是不需要輪候入座。
周末午市只有Special Lunch & Doraya Lunch Set兩款選擇,不合口味的話可以在餐牌內選擇其他魚生丼飯。
Doraya午餐定食 $88
包括有:三色刺身炸雞、炸蠔、白飯及味噌湯。
三色刺身包括有吞拿魚、油甘魚及三文魚,賣相及新鮮程度稍遜。
炸物亦未見突出,不但炸漿較厚身,而且炸雞肉質較乾,炸蠔則較為滿意;下次再來定食Doraya,還是選擇主打的刺身丼飯比較好。
自選壽司飯丼定食 $219
要選擇三種魚生刺身或以上,如選擇四種減$5,選擇五種減$10,選擇六種減$15,如此類推。
這次選擇了藍鰭吞拿魚腩蓉30g、藍鰭吞拿魚中腩3片&生海膽30g,一次過吃到三種自選美味,讚。
生海膽30g,份量不少,而且海膽色澤鮮艷漂亮,味道亦鮮甜美味,不錯。
藍鰭吞拿魚中腩3片(30g),粉紅色的中拖羅滿是油光,魚脂魚油豐腴,比上一次更是過之而無不及,只有三片有點不夠滿足呢!
藍鰭吞拿魚腩蓉30g,份量看似較上次為少,幸好質素味道俱佳,不失為一碗既美味,又令人賞心悅目的丼飯。

服務員動作勤快,會主動加茶、收碟,唯有點不太小心,出現收餐盤時打翻茶杯弄濕客人的情況,服務員宜多加小心注意。

綜合這兩次午市光顧的經驗,我覺得定食Doraya各款餐牌上的刺身丼飯確是美味,而其他的午市定食套餐水準則稍遜,但以價格便宜取勝,所以若果選擇午市定食,就要在質素及價格方便作出取捨了。
自從在東京梅丘間美登利壽司店吃過世上最完美的大吞拿魚腩後,一直找不到差不多水準的,連東京築地也不能比。香港吃了很多間,不要說味道,就連顔色也不對板。今次,我終於找到接近完的大吞拿魚腩……店家是同事去過後介紹的。 先點了自選"井"定食,選了大吞拿魚腩,加三文魚,加帆立貝,約$170.大吞拿魚腩是鮮嫩的粉紅色啊,紋理清晰。味道豐腴,口感軟滑無渣,就是魚味沒有在美登利般甘香,但已經是在香港吃過最好吃的大吞拿魚腩。跟餐的蒸蛋很滑,蛋味不濃。麵豉湯竟然有咁多料。另一個是蔥伴魚腩蓉定食,約$140。這當然給比下去,但加點醬油,與吞拿魚蓉拌飯吃,卻別有一番風味。滿滿的一碗飯也可輕易吃得一點不剩。還額外點了一客牛舌鹽燒,約$40。厚道適中,送酒一流!

跟餐的蒸蛋很滑,蛋味不濃。

麵豉湯竟然有咁多料。

另一個是蔥伴魚腩蓉定食,約$140。

還額外點了一客牛舌鹽燒,約$40。厚道適中,送酒一流!
  • 大吞拿魚腩
2014-07-28 4461 浏览
呢晚想食日本野,上網見到呢間好似唔錯,放左工7:30pm來到,難得唔洗點等位,環境唔錯,唔算太逼,裝修以木為主,好日本風味餐牌上有好多配搭同選擇,好多都好經濟好抵食,我地都揀左好耐先揀到.友人揀左溫泉蛋吞拿魚蓉飯,賣相好唔錯,溫泉蛋既時間岩岩好,好滑,可以成個飯lo埋一齊食試左一啖都幾香,不過我唔太喜歡生既蛋黃味另一位友人揀三文魚海謄飯,冇試到,不過賣相就100分!花心既我揀左自選魚生飯,每樣魚生有唔同價錢,最少要揀三樣或以上.我揀左油甘魚,甜蝦他他同燒藍鰭吞拿魚扒.個人唔係太鐘意吞拿魚,呢個比起平時既好,但唔及油甘魚,甜蝦他他油甘魚入口半溶,好新鮮肥美!!!甜蝦他他, 未聽過蝦可以他他,更加無諗過加埋飯係咁好食.另外,一定要提既係,好欣賞佢係用特別既刺身豉油,比平時一般既豉油甜,直接加埋wasabi淋落個飯道都唔會太咸,反而錦上添花,yichiban!!!!而且每個don都會跟埋湯,酸菜,同蒸蛋.咁既價錢,有咁既質素,大滿足!有機會真係會上黎試埋其他don don
呢晚想食日本野,上網見到呢間好似唔錯,
放左工7:30pm來到,難得唔洗點等位,
環境唔錯,唔算太逼,裝修以木為主,好日本風味

友人揀左溫泉蛋吞拿魚蓉飯,
溫泉蛋吞拿魚蓉飯

試左一啖都幾香,不過我唔太喜歡生既蛋黃味

另一位友人揀三文魚海謄飯,
三文魚海謄飯
冇試到,不過賣相就100分!

我揀左油甘魚,甜蝦他他同燒藍鰭吞拿魚扒.
油甘魚入口半溶,好新鮮肥美!!!
甜蝦他他, 未聽過蝦可以他他,更加無諗過加埋飯係咁好食.

自選魚生飯
而且每個don都會跟埋湯,酸菜,同蒸蛋.

咁既價錢,有咁既質素,大滿足!
有機會真係會上黎試埋其他don don
2014-07-24
2014-07-22 3168 浏览
老公話事,今晚帶我去食日本野!我平時食壽司好少叫吞拿魚,唔係我preference...所以冇咩特別期望!佢叫左呑拿魚腩飯,我叫左吞拿魚腩蓉魚子飯,再叫左個鐵板吞拿魚扒!拖羅入口即溶好好味!吞拿魚腩蓉加上魚子撈埋珍珠飯好好食!個鐵板呑拿魚扒反而一般,有d滯,唔滑!老公冇介紹錯!好好食!

老公冇介紹錯!好好食!
2014-07-21
用餐优惠
其他
  • 吞拿魚
2014-07-15 3247 浏览
同朋友行左好耐街非常累~ 來到厚福街H8, 邊間有位就去邊間. 見到可以自選魚生飯就點了: 三文魚, 舌拿魚, 和藍鰭舌拿魚腩蓉. 這個是定食, 所以配埋味噌湯, 蒸蛋, 漬物. (約$116, 不同材料不同價錢)藍鰭舌拿魚腩蓉真係幾好食~~~ 好新鮮, 好鮮甜. 我下次食都會選擇整碗拿魚腩蓉. 而三文魚和舌拿魚都可以.

藍鰭舌拿魚腩蓉真係幾好食~~~
自選魚生飯定食
2014-05-10
自選魚生飯定食
2014-07-14 2778 浏览
我地office離厚福街有一段距離,不過今日興之所至,特登早少少出發到Doraya食tuna!Doraya午市唔收加一外,仲有任食日式salad bar! 有青瓜、蕃茄、粟米、青椒、西芹、蛋沙律,仲有兩款沙律菜,任君選擇。最驚喜係有多款健康salad dressing揀: 牛蒡,洋蔥,紅蘿蔔等等。我最鐘意牛蒡蓉同紅蘿蔔蓉!唔知hk有冇得賣呢?再唔係自製都唔難。我揀咗tuna steak mini 丼,配熱烏冬(可選凍烏冬)。我鐘意個mini丼嘅汁,好鮮甜。d魚輕輕燒過,冇咁油膩!烏冬夠爽,讚!

自選salad
salad
  • salad dressing
  • tuna steak don
2014-07-11 2033 浏览
當日和友人聚舊食 Lunch ,點了一個大腩 + 碎腩定食(我自己食的,友人叫了另一個定食和一板海膽 share 食),食到一半時發現有碎骨、但不小心給吃下肚內。。,再食食下大腩時,有一條大約 5mm 的碎骨在其中,但我也沒有出聲,到侍應到來收拾碗筷時,我只是和他說明清楚,希望他們留意飯中有骨(雖然心裡明白食魚有骨好正常,但食魚生,師傅係應該留意有無碎骨在其中),也沒有什麼特別的留難她,但她在回到出菜位和廚房師傅及同事講後,給我看到的,只是不停細聲講,大聲笑,當時我真係覺得不是味兒,也不知有什麼好笑!當我不滿地看著他們時,年紀大一點的立即和他們說,我看著他們,他們才懂得收斂一點。你們餐廳行走的路線也算是中高尚路線,為何會在樓面有這種態度給客人看到?對我黎講,就算覺得幾好笑,你走入廚房笑到翻天覆地也沒人理你!但不要給我看到!我一路不滿,一路和友人講,台灣真好!食一餐飯,就算價錢不貴,也可以享受到超級優質的服務,令你覺得這一餐是十分值得的!也可以看出待應是很用心的去做這份工作!但在香港,就算是收得幾貴,也無法得到應有的服務給我!Doraya 也是給我這樣感覺的其中一間!這編文章完全真實!沒
的立即和他們說,我看著他們,他們才懂得收斂一點。

是給我這樣感覺的其中一間!

這編文章完全真實!沒有任何作假!
2014-07-06
2014-06-17 2288 浏览
吃刺身飯我首選呢間,當然唔可以成日黎啦,咁貴……但咁好味,一個月黎一次都唔過份jar。好味係佢地刺身新鮮厚身有鮮甜味,三文魚子每粒都脹爆。飯係日本米,比得上日式餐廳大X屋。我呢個沙律精當然唔會放過一個試新沙律嘅機會啦,個洋蔥沙律好味到連口臭都唔怕。侍應同我講好小香港人叫,大部份係日本人先食。你地鍾意洋蔥一定要試。重有個薯絲沙律,d薯仔絲幼到頭髮咁炸香放蔬菜面,好好味!其餘重有串燒同小食,各食品都好平均,讚。加上舒適寬敞餐椅同good service.點可以唔黎??
刺身飯我首選呢間,當然唔可以成日黎啦,咁貴

…但咁好味,一個月黎一次都唔過份jar。

2014-06-07
  • 吞拿魚腩飯
  • 洋蔥沙律
  • 炸薯絲沙律
2014-04-28 2906 浏览
聽人講呢間野幾好食~剌身幾咁新鮮~拖羅幾咁美味,所以終於一試。我係晚市6點鐘左右去食,其實對於H8既餐廳無咩好感,大部分都食過,大部分都失望而回。我份人唔止對食有要求,對餐廳裝修、服務、甚至餐牌都係。我認為真係好食同既餐廳,對呢幾樣都會有啲要求。點知坐低後發覺menu真係好難睇,好肉酸,連張吸引人既相片都無,每張都印到模糊不清,啲字同排版亂咁飛,睇多幾眼都頭暈,而且價錢不算非常平價(即使平的話都未至於整到個menu咁,我寧願你整整齊齊得啲字。) 咁只表示幾樣野:1.老闆/負責人對美感零感覺  2. 經營唔夠仔細 3. 對食物以外既野毫無要求,咁意思係食物有一定水準先有信心咁。咁食物係點?我食既係自選三款剌身丼,叫了海膽、油甘魚同中拖羅。男朋友食三文魚+三文魚子丼套餐包括前菜、茶碗蒸、漬物、味噌湯同主角剌身丼。前菜係煮蘿白絲同豆卜絲,甜甜地,不錯~我清哂茶碗蒸不夠熱,大概放在蒸爐一直焗住但溫度又不夠。味道普通,勝在多料,但老實講元氣的好食過呢度。漬物就係最普通的黃蘿白,正常,無特別味噌湯不錯,清清地,唔死咸,唔似沖岀黎,大概係自己煲主角如何呢?海膽色澤不錯有光澤,也清楚見到一塊塊,食落算

咁食物係點?

套餐包括前菜、茶碗蒸、漬物、味噌湯同主角剌身丼。

前菜係煮蘿白絲同豆卜絲,甜甜地,不錯~我清哂
漬物就係最普通的黃蘿白,正常,無特別
味噌湯不錯,清清地,唔死咸,唔似沖岀黎,大概係自己煲
主角如何呢?

海膽色澤不錯有光澤,也清楚見到一塊塊,食落算新鮮,可惜無咩海膽獨有的甜味⋯可能來貨不是很好的貨色吧,至少無腥同算新鮮,叫做好過無。
油甘魚比較驚喜,很肥美,入口竟然有點半溶,應該係接近腩位,魚味好香,但刀功唔得,有塊爛左
最期待的藍鰭中拖羅⋯賣相算有光澤,入口⋯其中兩件有筋,唉,影響口感,但大致上都ok,算係入口溶化,油脂充足~只係無咩味⋯可能不夠新鮮。唔齒夾留香⋯⋯平時食拖羅嗰種滋味係久久不散,呢道無⋯失望。

至於男朋友的更不用提⋯普通到不行,食完都唔會諗起佢,佢啲三文魚欠光澤顏色深一睇就知唔夠新鮮⋯⋯

食左380幾蚊,不貴,但以此質數貴了。唔上唔落既價錢,配上唔上唔落的味道、配套。再者無裝修、無服務可言,個餐牌更加唔洗講。接近200蚊一位,跟同區有見城、旬菜富、道、鮨真的午市套餐接近,不過味道、賣相、服務感動20倍。晚市麻,附近有錦丼,雖然質數比呢道差一點點(其實以三文魚計錦丼不會差過呢道),但價錢平一截。咁睇黎我真係無必要再俾機會呢道。

(篇野我O係手機打,相係手機影,唔知點解開電腦睇返張相細到咁?)
2014-03-31 3380 浏览
去到8點,等了半個鐘!我:一個海膽飯,唔該!店:海膽賣曬!我:咁中身吞拿魚飯啦!(5分鐘後)店:無中身喇!我:咁有乜有!?店:赤身啦!我最後點咗個三拼:吞拿魚蓉,帶子,甜蝦他他新鮮,幾好食嘅!帶子好鮮甜!甜蝦他他比想像中好食!之後見到有炸蠔,就叫咗一客,再次5 分鐘後。。。““無炸蠔!““唔該曬。。。星期五竟然準備咁小食物賣,係唔係做生意架!?
去到8點,等了半個鐘!

我:一個海膽飯,唔該!
店:海膽賣曬!
我:咁中身吞拿魚飯啦!
(5分鐘後)
店:無中身喇!
我:咁有乜有!?
店:赤身啦!

我最後點咗個三拼:
吞拿魚蓉,帶子,甜蝦他他
新鮮,幾好食嘅!
帶子好鮮甜!
甜蝦他他比想像中好食!
之後見到有炸蠔,就叫咗一客,再次5 分鐘後。。。

““無炸蠔!““

唔該曬。。。

星期五竟然準備咁小食物賣,係唔係做生意架!?
2014-03-28
  • 帶子
2014-03-16 3342 浏览
朋友生日就同佢去食日本嘢啦,其實都唔止一次幫襯doraya,佢既吞拿魚係香港嚟講算係比較無咁貴而好食(不過對於最初幫襯佢時以加了頗多價,而家無咁抵吃了)。好彩食物都仲keep到水準,除左吞拿魚外,多數我都仲會叫海胆呢,因為呢度d海胆都係新鮮的一排無去幫襯發現佢既menu多元化左,比起以前多左d小食,前菜款。而且個丼仲可以好似車仔麵咁自由配搭。可以一次過食晒我鍾意既葱吞拿魚腩,海胆同帆立貝不過始終價錢唔算太平,所以都係留返有咩慶祝活動先再去lu

葱吞拿魚腩海胆三文魚丼
葱吞拿魚腩海胆帆立貝丼
前菜
不過始終價錢唔算太平,所以都係留返有咩慶祝活動先再去lu
庆祝纪念
生日