隨住防疫措施放寬,我個肚腩都放寬左😂😂😅😅不斷報復式堂食🫢最近仲食左好多人推介過既【安平燒肉🥩】放題~睇黎要繼續放肆一排先😝今次食既係荃灣分店🥰佢位於大鴻輝中心,鍾意食放題既人(特別係荃灣人)一定知道喺邊🤣話說我地去當日落雨,半跑形式去到餐廳🏃🏻‍♀️🏃出晒汗😂好彩去到即刻可以入座,環境好舒適,座位寬敞,冷氣充足,旁邊仲掛滿一個個天燈🏮即刻諗起以前去台灣放天燈既旅行日子🥲✈️總共有4款套餐可以揀,價錢由$208-$398不等,價錢會因為唔同時段而改變,19:30前離座係會平d架😙🔻澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐🔻 $378🥩牛肉呢個套餐每人會送兩件牛舌芯,好爽口👍👍🤤牛肉款式有好多,包括澳洲M5和牛、美國SRF極黑牛、安格斯牛小排、三角牛肩肉、鹽蒜麻油和牛柳⋯⋯所有牛牛🐮都好高質,油脂分佈均勻,牛味好香濃🥰特別鍾意安格斯牛小排,牛脂感重,咬落有肉汁好juicy😚M5和牛都好正,油香十足,有入口即溶既感覺🥰欣賞餐廳會將每碟牛肉都標註返個名,等食客享用既時候都知道自己食緊邊款牛肉,好清晰同貼心👍除左牛肉,我地仲order左好多款豬肉同雞肉,有厚切雪花豬、豬大腸、梅花豬、雞腿肉、雞翼等等,超多
隨住防疫措施放寬,我個肚腩都放寬左😂😂😅😅
不斷報復式堂食🫢

話說我地去當日落雨,半跑形式去到餐廳🏃🏻‍♀️🏃出晒汗😂

🔻澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐🔻 $378

🥩牛肉
呢個套餐每人會送兩件牛舌芯,好爽口👍👍🤤
所有牛牛🐮都好高質,油脂分佈均勻,牛味好香濃🥰

除左牛肉,我地仲order左好多款豬肉同雞肉,有厚切雪花豬、豬大腸、梅花豬、雞腿肉、雞翼等等,超多選擇❣️

🦐海鮮
海鮮類方面,首選係烤帆立貝同爽彈虎蝦❤️
帆立貝超大隻,食落有鮮味,面頭仲加左d牛油同黑椒作調味,食落好香口😛虎蝦夠新鮮同埋彈牙,都好值得試試☺️

🥢台式小食
呢度既台式小食令人懷念台灣既夜市💖有鹽酥雞、安平炸蚵卷、澎湖花枝排、梅山酥炸薯等等😋大大大推鹽酥雞‼️炸到好香脆入味,雞肉嫩滑~炸薯都好唔錯,面頭加左酸酸甜甜嘅梅粉,好惹味!

🥤飲品
大部分飲品都可以行出去雪櫃度拎😍除左有大路既各款汽水之外,仲可以揀樽裝冷泡茶同台式特飲(如冬瓜茶、百香果綠茶)🥤我飲左桂花烏龍同玄米茶,清清地有解膩作用☺️桂花烏龍仲有花香,飲落有少少回甘味❤️好飲~

🍦甜品
食到最後每人可以揀一款甜品💕居然係Häagen-Dazs雪糕😍另外仲有芋圓仙草,好滿足🥰

✔️✔️值得一讚係店員既服務態度啊😁
見你燒得耐,佢地會好主動走過黎幫你換新網,等d食物冇咁易痴底😁
整體上菜速度快,而且冇漏單👍👍
2022-05-15
午餐
上次食過澳洲M5和牛吃到飽套餐,覺得性價比唔錯,今次照舊帶未試過嘅友人試吓。照舊有奉送每位兩條嘅牛舌芯,唔知係來貨唔同咗定其他關係,今次色澤比上次更為深色,燒完咬落都較為韌口。之前嚟食每款肉都會附有肉名牌仔,今次唔知係咪太多食客嘅關係,只有部份肉類有標明肉名,部份就無。牛肉方面,主要點選咗SRF極黑牛、安格斯牛板腱、三角牛肩肉、鹽燒牛舌、黑椒羊蔥牛舌等。個人幾鍾意三角牛肩肉,唔會太大塊,厚薄適中,易燒之餘食落又唔會韌。雞肉方面今次叫得唔多,試咗帶辣勁嘅老虎雞翼,單骨雞翼肉質軟熟,辣度都唔惹少。呢到最正係有台式小食,忍唔住encore咗鹽酥雞,澎湖花枝排同梅山酥炸薯都係必試之選!今次燒嘅中途有位女店員一直好關心食客燒肉情況,會主動問換爐,又會教我地燒台灣小枕頭注意事項,禮貌同服務都好加分。點選咗上次有飲到嘅百香果綠茶,今次都係好清爽,底部仲有唔少果粒,好啱夏天飲。而友人就鍾情果茶系列,揀咗藍莓果茶,飲落幾低糖,又帶有藍莓天然果味。食完放題照樣可以每人揀一款啦甜品或者雪糕,上次點選嘅檸檬愛玉變咗安平仙草芋圓,對於芋圓感興趣嘅我哋都唔執輸試吓。除咗基本嘅仙草同迷你芋圓,甜品仲加入咗紅豆、花生

食完放題照樣可以每人揀一款啦甜品或者雪糕,上次點選嘅檸檬愛玉變咗安平仙草芋圓,對於芋圓感興趣嘅我哋都唔執輸試吓。除咗基本嘅仙草同迷你芋圓,甜品仲加入咗紅豆、花生同奶。
2022-05-19
2022-05-16 154 浏览
上星期老公放假來搵我食lunch,就食餐好來個燒肉放題😎.🌟澳洲M5和牛120分鐘放題 $358/1位難得來食緊係要揀最正正!台式燒肉真係好耐未食過!好多菜式都滿特別!主要用QRcode下單,仲有自助區可以拎飯和菜和飲品.😍推介必點:1️⃣豬大腸:燒大腸真係好少見!仲要咁好食脆脆的點上酸甜汁一流👍🏻2️⃣澳洲m5和牛:可以任點超正正!濃厚牛味口感軟熟已經忘記食左幾多😂3️⃣櫻花蝦滷水汁飯:任食jo真係好少食飯,但呢個一定要試下!係自助區自己裝,jo仲加左好多蔥同紫菜!枱枱都大讚好食滿驚喜,結果我食左兩碗真的超級飽🙈4️⃣ 安平炸蚵卷:炸得好無諗過食燒肉都有正正炸物食!5️⃣ 金沙翠肉苦瓜:第一次食好有驚喜,鹹蛋黃味道加上苦瓜原來咁夾!6️⃣豬肉乾:真係第一次燒熱辣辣原來咁好食!不過要小心啲燒好容易燒焦🙈7️⃣鵪鶉蛋:蛋白脆脆好得意!8️⃣ 嚴選牛舌芯:好好食的牛舌!每位送兩件,可惜要加錢🙈但真係好正😋9️⃣ 草莓戀人:食燒肉有台飲太正!士多啤梨口味仲有爆爆珠,只要like and follow ig就可以有一杯!🔟 桂花烏龍:香濃的桂花香,好解油膩啱晒燒肉食👍🏻.放題都可以好高質!坐位闊落座得舒服上菜又快服務也相當不錯,
上星期老公放假來搵我食lunch,就食餐好來個燒肉放題😎
🌟澳洲M5和牛120分鐘放題 $358/1位
😍推介必點:

4️⃣ 安平炸蚵卷:炸得好無諗過食燒肉都有正正炸物食!
7️⃣鵪鶉蛋:蛋白脆脆好得意!

🔟 桂花烏龍:香濃的桂花香,好解油膩啱晒燒肉食👍🏻

放題都可以好高質!坐位闊落座得舒服上菜又快服務也相當不錯,仲有好多醬汁枱面會介紹每一款,jo最喜歡用生菜包住肉加蒜和洋蔥再點燒汁和黃金醬味道好fresh,最後仲會每人送一份甜品jo點了安平珍珠芋圓意外地好好食😍大滿足十級飽真心滿推介👍🏻
2022-05-13 134 浏览
今次到訪超人氣安平燒肉位於荃灣既分店,環境乾淨唔怕迫夾,亦唔怕一陣陣油煙味嗌左澳洲M5和牛套餐,81款食物可以食足120分鐘!呢個套餐每位會贈送兩件嚴選牛舌芯,爽口彈牙而味濃,仲有不同肉類、海鮮、小食等等,時間充足之餘食得好過癮🤤🔸澳洲M5和牛、安格斯牛小排呢個餐最推薦既當然係靚牛!和牛片油花十足,燒完之後逼出油香入口即溶。牛小排紅肉脂肪比較平均而且牛味濃郁,兩款都不斷返兜😆除此之外牛豬雞肉種類繁多,味道各有唔同,要試哂真係要去多幾次先得🤤🔸海鮮海鮮都係另一主打,原隻烤帆立貝上面放上牛油,燒一陣香味已經出晒黎。另外推介屏東燒魚腹,油香重既魚腹配上特製醬汁一齊加熱,好味!🔸台灣主食、小吃主食有櫻花蝦乾拌手工麵,蝦香同青瓜絲配麵條好夾,但麵條擺咗陣會黐埋一舊,所以要快食!其他小吃如黃金泡菜、安平炸蚵卷等都有水準,唔夠飽仲可以出去攞碗白飯撈紫菜滷汁同櫻花蝦,好滿足🥳

🔸澳洲M5和牛、安格斯牛小排

🔸海鮮

🔸台灣主食、小吃
📣今次同樣有Reels歡迎大家去 @ourfoodstephk 睇睇🫶🏻前幾日係《牛大人》食完佢D澳洲和牛食到心思思想再食,發覺佢地集團除左有台式火鍋,原來仲有台式燒肉,而店名就叫做《安平燒肉》‼️主打秘傳做法同埋原住民風味,仲有上次有埋食唔夠喉既台灣夜市小食😜趁著假期又搵埋男朋友一齊去食下😁 今次我地同係牛大人一樣叫左份澳洲和牛set (澳洲M5和牛吃到飽套餐)果然用和牛黎燒肉又係一大享受🤣!平日午市黎食係$358/人,由12點食到4點,成4個鐘真係勁抵😝😝😝◦ 肉類肉類選擇相當多,單單牛肉就有澳洲M5和牛,安格斯牛小排,美國SRF極黑牛,三角牛肩肉,牛仔骨,鹽燒牛舌,精選牛舌芯等等,當中以澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排肉味同油脂最為突出,真係食唔停口😋😋😋比個小tips大家,燒和牛可以每邊燒10-15秒(視乎肉有幾厚),燒出黎兩邊仲有少少紅但又唔會出血水,食落去就會口感好滑😘豬肉類同樣選擇豐富,除左有原住鹽燒肉,仲有多款口味嘅雪花豬,豚肉眼,豬五花,梅花豬,當中個人最推介原住鹽燒肉,食落肥而不膩,肉味濃厚😙(豬肉記得煮熟先好食呀!)海鮮方面種類唔少,尤其推薦嘅帆立貝同埋大大隻既虎蝦,肉

◦ 肉類

海鮮方面種類唔少,尤其推薦嘅帆立貝同埋大大隻既虎蝦,肉質肥美新鮮😍

◦ 配料
蔬菜種類都唔少,有翠玉瓜,雞髀菇,秋葵,香菇等等,燒完更加爽脆香口;另外仲有菠蘿,燒菠蘿真心沒得彈🤣🤣

◦ 小食
除左傳統燒肉,仲有好多款台灣特色燒烤同埋地道小食👻,例如雞泡魚干,台灣小枕頭,梅山酥炸薯,安平炸蚵卷,當中雞泡魚干就真係幾特別從來未試過,估唔到燒黎食味道都唔錯;自主區亦可以自製櫻花蝦海苔滷水汁拌飯同埋提供左蕃茄洋蔥牛肉湯,兩者都唔錯充滿台灣特色,不妨一試😆

◦ 飲品甜品
飲品除左自助嘅多款泡茶,汽水,台灣飲品,仲可以落單阿里山檸檬紅茶,都幾好飲😁最後甜品有3款Häagen-Dazs雪糕同埋安平仙草芋圓,作為食完燒肉後嘅甜品都唔錯,可以消滯🤣

◦ 環境 & 服務
餐廳裝修精緻,乾淨企理,座位都幾闊落,枱面夠大,上菜收碟都幾快🥰

📍安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓 (到訪分店)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓

如果你鍾意我既分享,希望你可以Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk
2022-05-11
2022-05-11 1152 浏览
晚市堂食恢復後,當然要跟朋友吃一頓好的。已經是第二次光顧荃灣大鴻輝中心這間台式燒肉連鎖店,喜歡它們的食物種類繁多,環境又寬敞,抽風系統完善得沒有半點油煙味。旁邊有即棄的圍裙提供;外面還有很多火鍋配料及拌飯區;就連醬油也特別講究,有辣椒醬、安平黃金醬、玫瑰岩鹽、特調醬油和檸檬汁,味道變化多端。澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 為四款放題中最貴的套餐。會先送上每人兩條嚴選牛舌芯,肉質鮮嫩,厚身有口感,真的想可以任點。肉類方面,當然要點一些此套餐才有的。澳洲M5和牛肩胛肉相比起安格斯牛小排擁有更加多的雪花,且分佈平均,入口有少少化,口腔充滿牛肉的肉脂和油香,不過牛小排有少少嫩筋,有嚼勁;還點了些薄切的鹽選牛舌特別煙韌。新品方面,長方形、白色的台灣小枕頭由麻糬製成,燒起帶點微焦,變得脹起來,入口煙煙韌韌,可沾上煉奶醬;起司鵪鶉蛋特別爽滑軟嫩;更可單點鹽蒜麻油醬,塗在肉類表面燒烤,味道不錯;烤豬肉乾軟嫩有咬口,當然不少得還有雞泡魚干。海鮮方面,燒帆立貝好鮮甜肥美,更有一片牛油;大大伋的爽彈虎蝦好新鮮彈牙;烤中卷類似墨魚,好鮮嫩;絲瓜煮蜆好重薑味,完全不腥;屏東燒魚腹有點像鰻魚好肥美。台灣小食方面,大

澳洲M5和牛120分鐘吃到飽

燒帆立貝&爽彈虎蝦
烤中卷
絲瓜煮蜆
屏東燒魚腹

澎湖花枝排、懷念鹽酥雞、安平炸蚵卷

台灣小食方面,大部份也是熟食可直接食用。澎湖花枝排、懷念鹽酥雞、南部章魚卷和安平炸蚵卷也經油炸,外衣好酥脆;記得炸蚵卷是新品,入面較軟糯;士林小香腸外皮好彈牙,好重香料味。
冬瓜茶&百香果綠茶

飲品方面,出面的大雪櫃有多款罐裝及紙包飲品,還有自家製的特色茶飲,不過還是台式飲品,一共三款,可分別要求冰塊及甜度。試了冬瓜茶和百香果綠茶,比較喜歡百香果綠茶那酸甜的柑橘類味。
Häagen-Dazs

甜品方面,每人包一杯Häagen-Dazs雪糕又或者自家製的仙草芋圓,還是選擇了雪糕,因為已經飽得捧著肚子了。是日期間限定味道為士多啤梨。
2022-05-10
放題食得多,冇限時間嘅午市高質和牛放題就第一次試!有兩間分店嘅「安平燒肉」分別在於旺角、荃灣,中午時段為12:00-16:00,如果唔趕時間嘅可以慢慢食足4小時!(限定日子)❤️‍🔥澳洲M5和牛套餐 $358有多款澳洲牛肉,我自己最欣賞以下呢幾種:澳洲M五黃牛安格斯牛小排美國SRF極黑牛三角牛肩肉烤金錢肚鹽燒牛脷❤️‍🔥還有多款海鮮、豬類、雞類、蔬菜、台灣燒烤、台灣地道主食、台灣夜市小吃、飲品等等❤️‍🔥仲有佢哋自家製醬汁「鹽蒜麻油系列」雞腿肉、牛腸、和牛柳&雪花豬❤️‍🔥加$48位還有啤酒任飲最後甜品一人一款,有Haagen-Dazs雪糕或❤️‍🔥仙草紅豆花生小丸子,我會建議大家試試後者因為小丸子好煙韌,甜味不會太高,少吃仙草的我也覺得很好味😋

❤️‍🔥澳洲M5和牛套餐 $358
有多款澳洲牛肉,我自己最欣賞以下呢幾種:
澳洲M五黃牛
安格斯牛小排
美國SRF極黑牛
三角牛肩肉
烤金錢肚
鹽燒牛脷
❤️‍🔥仲有佢哋自家製醬汁「鹽蒜麻油系列」
雞腿肉、牛腸、和牛柳&雪花豬
❤️‍🔥加$48位還有啤酒任飲

2022-04-26
  • 牛舌芯
  • 紅豆仙草花生小丸子
2022-04-28 137 浏览
《傳說中高性價比台式燒肉》今次點嘅套餐係「澳洲M5和牛120分鐘任食」total有81款食物任選~簡直令我花多眼亂🤣澳洲M5和牛充滿雪花 而且油脂分布平均 食落唔會好油好膩 反而充滿牛香美國極SRF黑牛 同安格斯牛小排 油脂咁相對較M5和牛低 比較有趙口 如果唔鍾意食油脂咁較重嘅牛可以試吓呢款~而且其他牛🥩選擇都好高質 估唔到放題都會有咁好質素嘅牛肉食😋除咗牛肉之外 呢度有唔同嘅台式食物選擇 燒肉方面有比較出名嘅三杯雞 而台式小食方面就有鹽酥雞 梅山酥炸薯 涼拌小黃瓜 澎湖花枝排 等等 當中我最推薦嘅係梅山酥炸薯 同澎湖花枝排 酥炸口感一流 唔會覺得係返炸嘅口感 而炸蕃薯🍠配合酸酸嘅梅粉的確幾開胃~😛甜品方面有仙草芋圓同haagen dazs 仙草芋圓已經售罄唯有選擇haagen dazs雪糕🍦 今次期間限定口味 仲係我最愛嘅strawberry 口味🥰120分鐘放題絕對會食到令你超級飽 本身其實有其他食物都好想試 但係食完呢幾款肉類 海鮮 小食等等已經好飽 仲有好多款都未試🥲絕對會回訪再試吓其他食物!🤤
《傳說中高性價比台式燒肉》
今次點嘅套餐係「澳洲M5和牛120分鐘任食」
total有81款食物任選~簡直令我花多眼亂🤣
美國極SRF黑牛 同安格斯牛小排
油脂咁相對較M5和牛低 比較有趙口
如果唔鍾意食油脂咁較重嘅牛可以試吓呢款~

除咗牛肉之外 呢度有唔同嘅台式食物選擇
燒肉方面有比較出名嘅三杯雞
酥炸口感一流 唔會覺得係返炸嘅口感
而炸蕃薯🍠配合酸酸嘅梅粉的確幾開胃~

但係食完呢幾款肉類 海鮮 小食等等已經好飽
仲有好多款都未試🥲絕對會回訪再試吓其他食物!🤤
  • 澳洲M5和牛
2022-04-24 162 浏览
澳洲M5和牛🥰今次一開返堂食再次到訪安平燒肉😍果然冇令我失望😝水準依然好好👍🏻荃灣呢間分店嘅M5和牛切得比旺角嗰間厚一啲🤏所以食落比較有口感,同時亦唔會咁黐網😊今次上到去發現咗like 社交平台可以送草莓牛奶🍓😝味道偏甜,不過鍾意台式飲品嘅不妨可以試吓😜除咗烤肉以外,呢一個級別可以食虎蝦同埋大帆立貝😍兩款都好鮮甜,而且好大隻👍🏻海鮮控一定唔可以錯過~服務態度方面,餐廳員工好幫得手,經常會主動幫手換網😙一個鐘換咗4次😂真係好友善👍🏻落單方面,完全冇漏單,而且上菜速度迅速👏🏻安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓 @anpinggrill.hk
澳洲M5和牛🥰

今次一開返堂食再次到訪安平燒肉😍
果然冇令我失望😝水準依然好好👍🏻
荃灣呢間分店嘅M5和牛切得比旺角嗰間厚一啲🤏
所以食落比較有口感,同時亦唔會咁黐網😊

安平燒肉 (荃灣)
2022-04-21
2022-04-07 243 浏览
荃灣人氣台式火鍋 120分鐘任食澳洲m5和牛燒肉 (價錢餐牌可以睇圖).佢地肉類款式都幾多 牛雞豬類都近40款例如美國srf 極黑牛 厚切雪花豬 九層塔三杯雞當中最鐘意 澳洲m5和牛其次今日安格斯牛肉 雪花都好靚海鮮 有烤原隻帆立貝 都幾厚肉虎蝦 屏東燒魚腹 都係回本嘢食除此之外飲品同小食嘅種類都幾多幾鍾意呢間桂花烏龍 食完燒肉飲佢 好消滯佢地甜品種類偏小扣左分整體環境嘢食其實都幾高分如果男仔有備而來 應該都容易回本.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_荃灣. #安平燒肉 (荃灣)地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5 抵食:4/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機
佢地肉類款式都幾多 牛雞豬類都近40款
整體環境嘢食其實都幾高分
如果男仔有備而來 應該都容易回本
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_荃灣
#安平燒肉 (荃灣)
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #荃灣美食 #火鍋 #燒肉
2022-04-07 186 浏览
🍽安平燒肉近來排隊名店之一的安平燒肉,這天小編打算前往碰碰運氣,很幸運地等了一會便可以進內用饍😝餐廳主打台式烤肉,總共有四款不同的套餐可供選擇,菜式的選項由39款至81款不等,例如安格斯牛肉、SRF極黑牛和澳洲M5和牛等🤩#澳洲M5和牛吃到飽 $378❤️澳洲M5和牛和牛上的油脂分佈平均,肉質鮮嫩入口融化,油脂充裕😍🧡安格斯牛小排與M5和牛相比下,油花略為少一點,肉質會較和牛硬一點點,所以不會像和牛有入口即化的感覺🧐💛美國SRF極黑牛牛肉味頗重的SRF牛肉,油香味不會太重,但勝在肉質嫩滑~💚SRF極黑一口牛同樣是SRF牛肉~不過這次牛肉切成一口大小,會比薄切牛肉較有口感🥰💙三角牛肩肉三角牛肩肉是牛的前肩胛肉,油花分布在整片牛肉上~由於部位較特別,所以肉質較嫩滑💜雞泡魚乾切成幼條的雞泡魚干,燒至乾爽,口感脆口並帶有雞泡魚獨有的魚香~沾上一旁的日式沙律醬,可說是絕配💖🖤士林小香腸台灣夜市必點的小香腸🥲是回憶中的味道,外層腸衣烤至香脆,香腸更會滲出陣陣油香~🤍台灣小枕頭(麻糬)台灣特色麻糬❣️經燒烤後會膨脹🤣形成一個帶微焦的小枕頭的樣子,不過味道較淡,主要依靠煉奶的味道~🤎梅山酥炸薯切成一小顆的
🍽安平燒肉

#澳洲M5和牛吃到飽 $378
❤️澳洲M5和牛
和牛上的油脂分佈平均,肉質鮮嫩入口融化,油脂充裕😍

🧡安格斯牛小排
💛美國SRF極黑牛
牛肉味頗重的SRF牛肉,油香味不會太重,但勝在肉質嫩滑~
💚SRF極黑一口牛

💙三角牛肩肉
💜雞泡魚乾

🖤士林小香腸
🤍台灣小枕頭(麻糬)

🤎梅山酥炸薯
切成一小顆的炸薯🥔外層灑上了帶微甜的糖粉,所以口感酥脆之外,更會帶有淡淡的甜味❣️
❤️‍🔥懷念鹽酥雞
不得不提的台灣名物鹽酥雞🤤甘香鬆脆~雞肉不柴🙈
❣️爽彈虎蝦
必點虎蝦🦐很大一隻而且肉質結實
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
⬆️小編個人都很喜歡到處拍照打卡,特設打卡指數,並盡量附上推薦打卡位置💜
2022-03-17 150 浏览
平時食buffet都比較鐘意lunch time/tea time食因為食到幾飽都好似有長d時間消化😂🤣訂枱既時候揀左坐窗邊位置,餐廳安排左卡位,可以同其他食客坐得開一d😊一共有4個Sets, 都係120分鐘吃到飽😆我地揀左《澳洲M5和牛》整體而言,我覺得上菜速度快、款式多、味道亦有水準…..唯一一樣提升點就係安格斯牛小排…牛小排係牛前胸肋骨部位肉,雖然呢個位既肉油脂豐富,分佈均勻,不過佢確實在係太肥了…..所以呢款點左一次就無encore😅
因為食到幾飽都好似有長d時間消化😂🤣

一共有4個Sets, 都係120分鐘吃到飽😆

我地揀左《澳洲M5和牛》

整體而言,我覺得上菜速度快、款式多、味道亦有水準…..

唯一一樣
提升點就係安格斯牛小排…

2022-02-27
2022-03-08 161 浏览
澳洲M5和牛120min吃到飽🤩 💰$358+10%餐廳用大量天燈作裝飾,極有去咗台灣旅行感覺✈ 🐮嚴選牛舌芯係限量的,長方柱體厚切,牛味濃郁,咬落口感極豐富😋;M5和牛片牛味濃郁之餘 油花又豐腴🤤 🦐海鮮選擇多又高質,虎蝦大隻又粗身👍🏻,新鮮又彈牙,蝦頭更有蝦膏😋;帶子附有牛油,燒完又香又鮮甜 🥢仲有台灣夜市必食嘅甜不辣、鹽酥雞、炸蕃薯和鴨舌, 🥤飲品有多款台式健康冷泡茶,食燒肉解油膩就啱唔,健康又唔怕肥👍🏻 🧂醬汁方面一定要試餐廳嘅自家製黃金醬,配撘任何食物都好match🤤 🍨甜品必食自家製仙草芋圓,芋圓和珍珠都煙韌彈牙,仙草香滑,超有驚喜💯
澳洲M5和牛120min吃到飽🤩 💰$358+10%
餐廳用大量天燈作裝飾,極有去咗台灣旅行感覺✈

M5和牛片牛味濃郁之餘 油花又豐腴🤤

帶子附有牛油,燒完又香又鮮甜

🥢仲有台灣夜市必食嘅甜不辣、鹽酥雞、炸蕃薯和鴨舌,

• 仙草芋圓
  • 牛舌芯
  • 帆立貝
  • 澳洲M5和牛
  • 冷泡茶
2022-03-07 117 浏览
係呀冇錯呀,我又去食燒肉啦😁 今次呢間係荃灣嘅台式嘅燒肉店,我哋叫嘅係M5和牛吃到飽套餐($358/位) 以前食開嘅燒肉都係韓式或者日式,估唔到台式嘅燒肉除咗燒肉之外仲有台灣小食,又幾多元化😀🥩牛肉類: 叫得M5和牛套餐梗係喪食佢哋嘅和牛😈 薄切嘅牛肉片燒兩燒就好快熟,點少少燒肉汁,平均分布嘅油脂同濃郁嘅肉味實在太正啦😍 另外一提仲有安格斯牛小排,都係好高質,牛味好重,refill左好多round 👍🏼🦐海鮮類: 一次過食太多肉難免會滯,都要食下啲海鮮沖淡下。呢度嘅海鮮都有差唔多成10樣,我最欣賞嘅係有燒大虎蝦同帆立貝,而且兩樣一啲都唔孤寒,大大隻咁上😍 虎蝦嘅肉地好實,似係靚野😏🍗小食類: 呢度除咗燒肉之外,仲有好多款台式小食俾你揀,滿足晒你又想燒肉又想食台灣嘢嘅願望😃我哋閑閑哋每樣都叫咗一份,例如鹽酥雞,蝦卷,墨魚餅,甜不辣等😂而且出邊仲有一個自助counter,有秘製嘅櫻花蝦醬撈飯,本身都唔想食飯費事咁飽,但櫻花蝦醬實在太好食,都忍唔住食咗一大碗,大家有機會嚟到記住試吓😇🥬蔬菜類: 除咗櫻花蝦撈飯之外,出面仲有自助counter可以拎蔬菜來燒,都有成10幾20款,我推介嘅係燒菠蘿

🥬蔬菜類: 除咗櫻花蝦撈飯之外,出面仲有自助counter可以拎蔬菜來燒,都有成10幾20款,我推介嘅係燒菠蘿,香甜嘅菠蘿輕輕燒一燒,好正架😌

🥤野飲: 同好多自助餐或者放題一樣,出面都有好大個雪櫃裝住唔同嘅罐裝或者紙包飲品,不過因為係台式餐廳,所以亦都可以叫一啲自製嘅台式飲品,我就叫咗冬瓜茶清熱一下😊

Overall來講嘢食好高質,而且服務都好好,啲嘢來得好快,未夠120分鐘都已經食到飽飽。最尾仲會有一人一杯Häagen-Dazs雪糕食,完美地結束一餐嘅燒肉☺️☺️☺️

《台式滋味吃到飽🇹🇼》———————————————-#安平燒肉 🔥-🐮 澳洲M5和牛吃到飽套餐呢款套餐特別在於有最高級嘅澳洲M5和牛肩胛肉同安格斯牛小排,豐腴油花,口感彈牙😆 亦推介嚴選牛舌芯,揀咗呢個套餐每位會有限量一客兩件,燒完出嚟超級軟嫩,牛味香濃😍-其他牛肉嘅種類都相當多元,秘製牛肋條、美國SRF極黑牛、厚切上選牛腹肉、安格斯牛阪腱等等都可以任點😋-而一上枱就會有個小食拼盤,包左鹽酥雞、番薯同苦瓜~-豬類嘅選擇亦好豐富,我哋點咗原味厚切雪花豬同原住民鹽燒肉,肥美新鮮,配搭特調甜酸醬十分出色🐷 仲有海鮮可以嗌,個人私推安平私房烤青口同燒帆立貝🐚-要食到台灣味,又點少得士林小香腸同台灣小枕頭麻糬,另外仲有多款台式小食任點,我就叫咗個滷水涼拌鴨舌嚟食添,醃得好入味,抵讚👍🏻-飲品方面,除咗喺自助區已經有多款汽水任飲,仲有支裝花茶,例如桂花烏龍、藍莓果茶;另外亦都可以落單order手搖杯,好似百香果綠茶同冬瓜茶等等~-仲要一定整埋櫻花蝦拌飯,自行加入紫菜、秘製醬汁同蒜片香蔥,非常惹味,撈飯一流💖 最後甜品仲唔會有得揀Häagen-Dazs杯裝雪糕或者鮮草芋圓,十分滿足☺️-⭐價錢參考:
《台式滋味吃到飽🇹🇼》
———————————————-
#安平燒肉 🔥
🐮 澳洲M5和牛吃到飽套餐
而一上枱就會有個小食拼盤,包左鹽酥雞、番薯同苦瓜~
⭐價錢參考:(另收加一)
澳洲M5和牛吃到飽套餐:$358
🍌抵deal 指數:8/10