2022-03-07
係呀冇錯呀,我又去食燒肉啦😁 今次呢間係荃灣嘅台式嘅燒肉店,我哋叫嘅係M5和牛吃到飽套餐($358/位) 以前食開嘅燒肉都係韓式或者日式,估唔到台式嘅燒肉除咗燒肉之外仲有台灣小食,又幾多元化😀🥩牛肉類: 叫得M5和牛套餐梗係喪食佢哋嘅和牛😈 薄切嘅牛肉片燒兩燒就好快熟,點少少燒肉汁,平均分布嘅油脂同濃郁嘅肉味實在太正啦😍 另外一提仲有安格斯牛小排,都係好高質,牛味好重,refill左好多round 👍🏼🦐海鮮類: 一次過食太多肉難免會滯,都要食下啲海鮮沖淡下。呢度嘅海鮮都有差唔多成10樣,我最欣賞嘅係有燒大虎蝦同帆立貝,而且兩樣一啲都唔孤寒,大大隻咁上😍 虎蝦嘅肉地好實,似係靚野😏🍗小食類: 呢度除咗燒肉之外,仲有好多款台式小食俾你揀,滿足晒你又想燒肉又想食台灣嘢嘅願望😃我哋閑閑哋每樣都叫咗一份,例如鹽酥雞,蝦卷,墨魚餅,甜不辣等😂而且出邊仲有一個自助counter,有秘製嘅櫻花蝦醬撈飯,本身都唔想食飯費事咁飽,但櫻花蝦醬實在太好食,都忍唔住食咗一大碗,大家有機會嚟到記住試吓😇🥬蔬菜類: 除咗櫻花蝦撈飯之外,出面仲有自助counter可以拎蔬菜來燒,都有成10幾20款,我推介嘅係燒菠蘿
🥬蔬菜類: 除咗櫻花蝦撈飯之外,出面仲有自助counter可以拎蔬菜來燒,都有成10幾20款,我推介嘅係燒菠蘿,香甜嘅菠蘿輕輕燒一燒,好正架😌
🥤野飲: 同好多自助餐或者放題一樣,出面都有好大個雪櫃裝住唔同嘅罐裝或者紙包飲品,不過因為係台式餐廳,所以亦都可以叫一啲自製嘅台式飲品,我就叫咗冬瓜茶清熱一下😊
Overall來講嘢食好高質,而且服務都好好,啲嘢來得好快,未夠120分鐘都已經食到飽飽。最尾仲會有一人一杯Häagen-Dazs雪糕食,完美地結束一餐嘅燒肉☺️☺️☺️