2022-11-21
去荃灣食燒肉, 例牌大鴻輝安平, like佢燒肉好食地方超乾淨, 睇返menu見到幾個限定items都係正野, 所以我地揀左👇🏻:🥩澳洲M5和牛吃到飽套餐x2 牛舌芯, 帆立貝, 虎蝦, 燒魚干li 幾款限定梗係第一round勁嗌, 當然唔少得係澳洲M5和牛肩胛肉+ 期間限定嘅和牛板腱都係值回票價之選, 每人at least x2係常識✌🏻. 食完個和牛我可以狂encore因為d肉都唔使點用牙咬, 油脂同肉味balance, 唔係hea上👍.🥢厚切成一條條粗條嘅牛舌芯會唔會太好味??? 又係一咬就係, 好香好腍軟.🥢安格斯牛小排: 雖然厚身小小, 但我都係辣個幾十秒就食, 濃濃嘅牛肉味, 店家醃得好好食.🥢美國SRF極黑牛: 一開波全部肉車唒落爐嘅我原本都唔睇邊款打邊款, 但發覺li個極黑都好值得推, 脂肪唔太多, 食落完全唔韌, 高質.🥢食材勁新鮮嘅烤帆立貝, 虎蝦, 超級滑嘅燒魚腹同烤魚干真係好正呢.🥢櫻花🌸蝦飯無飯不歡嘅我整左碗台式櫻花蝦飯, 多葱多櫻花蝦多滷水汁多蒜片hahahha !!!🥡台式小食新發現之安平炸蚵卷蠔仔🦪味道香濃, 現炸脆卜卜encore之選.🧋一大個雪櫃想
🥩
澳洲M5和牛吃到飽套餐x2
櫻花🌸蝦飯
🥡
台式小食
🧋
一大個雪櫃想飲咩都有, 食燒肉推介飲店家自製嘅冷泡茶<<藍莓果茶微甜好飲>>, 就算食幾多肉都非常解膩, 茶味仲好香添, 用QR code order嘅手搖飲品冬瓜茶n 百香果檸檬茶絕對比得上坊間茶飲店30幾蚊杯嘅質素.