2022-09-12 653 浏览
相隔年半再次來到荃灣這間安平燒肉吃燒肉放題。餐廳環境寬敞,坐得舒適。我和朋友選了澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐。套餐相當豐富,有多達81款食材、小食、飲品可以任食。出面亦有自助區有蔬菜、丸類、醬料、飲品和台式小食,例如滷肉飯等等。每次來都很喜歡這裡的自家製冷泡茶,解油膩是絕配的組合。餐牌上可以選的冬瓜茶和百香果綠茶也很出色,可以自選甜度和冰度。入座點好餐之後就先會送上每檯一份牛舌芯,好厚好爽脆好高質!肉類選擇方面多不勝數,牛肉、豬肉、雞肉、海鮮應有盡有。必點的有澳洲M5和牛肩胛肉。美國SRF極黑牛、極黑一口牛、安格斯牛小排。秘制牛肋條,牛仔骨。各款肉類肉質鮮嫩,肉味濃厚,啖啖肉,質素高。黑椒洋蔥牛舌是薄切款牛舌,黑椒洋蔥特別香口好吃。鹽蒜麻油雪花豬,肥瘦剛剛好,而且調味惹味。海鮮選擇覺得不錯的有牛油帆立貝、絲瓜煮蜆、鯛魚下巴和充滿口感的雞泡魚乾配蛋黃醬。這裡的另一焦點是他們的台灣夜市小食。選擇多,很有台灣的味道。鹽酥雞調味剛剛好,炸得金黃香脆,雞肉保持嫩滑。黃金泡菜好吃到不停encore,爽脆又開胃!梅山酥炸薯上檯時熱辣辣,外脆內綿。滷水涼拌鴨舌不會太重口味,會令人吃不停口。去到尾聲
相隔年半再次來到荃灣這間安平燒肉吃燒肉放題
餐廳環境寬敞,坐得舒適。
我和朋友選了澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐。
套餐相當豐富,有多達81款食材、小食、飲品可以任食。
每次來都很喜歡這裡的自家製冷泡茶,解油膩是絕配的組合。

入座點好餐之後就先會送上每檯一份牛舌芯,好厚好爽脆好高質!
肉類選擇方面多不勝數,牛肉、豬肉、雞肉、海鮮應有盡有。
必點的有澳洲M5和牛肩胛肉。
美國SRF極黑牛、極黑一口牛、安格斯牛小排。
秘制牛肋條,牛仔骨。
各款肉類肉質鮮嫩,肉味濃厚,啖啖肉,質素高。

黑椒洋蔥牛舌是薄切款牛舌,黑椒洋蔥特別香口好吃。
鹽蒜麻油雪花豬,肥瘦剛剛好,而且調味惹味。

鹽酥雞調味剛剛好,炸得金黃香脆,雞肉保持嫩滑。
黃金泡菜好吃到不停encore,爽脆又開胃!
梅山酥炸薯上檯時熱辣辣,外脆內綿。

滷水涼拌鴨舌不會太重口味,會令人吃不停口。

去到尾聲還有每人一款甜品,可以選擇灣仙草芋圓或Haagen Dazs雪糕。

非常推介仙草芋圓,非常足料!而且芋圓很煙韌,口感Q彈。
整餐飯吃飽喝足,太滿足了。
2022-09-09 140 浏览
安平燒肉(荃灣)燒肉放題食過好多次但好多時都覺得啲肉唔係好靚又或者環境麻麻地好大油煙但見好多人推介呢間安平燒肉就去試下食完真係令我喜出望外🥳我地揀左120分鐘澳洲M5和牛🐂吃到飽($398)呢個套餐會送一份牛舌芯牛舌芯好厚身顏色好粉嫩燒完之後爽脆彈牙又juicy真係好正食完勁想再encore澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排油花都好均勻🥩而且口感好嫩滑但又唔會過肥所以唔會好膩燒完仲好多肉汁而牛小排嘅牛味仲要好突出除左牛類之外仲有大量其他選擇雞肉、豬肉🐖同海鮮等勁多選擇九層塔三杯雞雞腿肉超嫩滑又多汁而且醃得好入味雞皮燒到脆卜卜口感超正海鮮方便全部都好新鮮帆立貝超大隻加上牛油🧈味勁香原隻燒黎食鮮味十足另外仲有大大隻虎蝦🦐勁彈牙新鮮除左燒烤類🔥之外仲有大量台灣小食可以叫鹽酥雞、滷水涼拌鴨舌🐥同燒雞泡魚乾等而比較特別嘅就有台灣小枕頭(麻糬)慢慢燒睇住佢慢慢脹到成個枕頭形狀咁真係好治癒點埋練奶一齊食口感軟糯味道香甜真係好正飲品方面仲有好多罐裝、紙包同特色台式飲品🍹可以選擇阿里山檸檬紅茶、冬瓜茶同桂花烏龍等而每人仲可以點一份甜品Haagen-Dazs或者仙草芋圓我因為已經好飽就揀左雪糕食但見到人哋食仙草
安平燒肉(荃灣)

燒肉放題食過好多次
但好多時都覺得啲肉唔係好靚
又或者環境麻麻地好大油煙
但見好多人推介呢間安平燒肉就去試下
食完真係令我喜出望外🥳

我地揀左120分鐘澳洲M5和牛🐂吃到飽($398)
呢個套餐會送一份牛舌芯

燒完仲好多肉汁
而牛小排嘅牛味仲要好突出

除左牛類之外
仲有大量其他選擇
雞肉、豬肉🐖同海鮮等勁多選擇
九層塔三杯雞

原隻燒黎食鮮味十足
另外仲有大大隻虎蝦🦐勁彈牙新鮮

除左燒烤類🔥之外
仲有大量台灣小食可以叫
鹽酥雞、滷水涼拌鴨舌🐥同燒雞泡魚乾等
而比較特別嘅就有台灣小枕頭(麻糬)
慢慢燒睇住佢慢慢脹到成個枕頭形狀咁真係好治癒
點埋練奶一齊食口感軟糯味道香甜真係好正

飲品方面仲有好多罐裝、紙包同特色台式飲品🍹可以選擇
阿里山檸檬紅茶、冬瓜茶同桂花烏龍等
而每人仲可以點一份甜品

周圍仲掛住好多台灣特色嘅燈籠🏮
環境同食物質素都好好
好適合一班朋友一齊食👍🏻

2022-09-08 155 浏览
餐廳環境很大,多卡位,也多窗邊有景觀,感覺很開揚。記得一定要提早在Openrice預約訂座,因為餐廳很受歡迎,很多人來吃燒肉,特別在星期五、六、日晚上。食物款式多,肉類、小食、飲料、甜品⋯小食(在外面自取):鴨舌調味適中,肉質軟焾入味。大部分食材都很新鮮,肉類肥瘦適中、油脂均勻。牛肉味很濃郁。草莓爆珠鮮奶:期間限定的, 只要讚好社交平台就能免費換一支,有爆珠口感很有趣,可惜草莓奶偏甜,同時又吃燒肉的話,就太膩了。
餐廳環境很大,多卡位,也多窗邊有景觀,感覺很開揚。

食物款式多,肉類、小食、飲料、甜品

小食(在外面自取):鴨舌
調味適中,肉質軟焾入味。

大部分食材都很新鮮,肉類肥瘦適中、油脂均勻。牛肉味很濃郁。

草莓爆珠鮮奶:

2022-09-08 112 浏览
✨澳洲M5和牛120分鐘吃到飽有四個餐可供選擇 今次揀左最貴嘅和牛餐用餐時間120分鐘 都相當充裕選擇夠多 肉品已經多達數十款 仲有海鮮 其他配料 小食 飲品等另外仲會奉送每人一個甜品以下係比較推介嘅野食牛肉安格斯牛小排 肉質結實有肉味帶油脂香澳洲M5和牛 薄切 肉質軟腍 油花分布均勻SRF極黑一口牛 肉味香濃 帶少少油脂甘香鹽燒牛舌薄燒 都係用左牛舌芯部份 夠爽口嚴選牛舌芯 呢個點最貴個餐奉送 比薄燒更有咬口 香口爽彈海鮮烤帆立貝 味道鮮甜 口感彈牙爽彈虎蝦 好大隻 鮮味爽脆屏東燒魚腹 醬汁甜甜地 魚腹滿滿魚油香雞原味雞腿肉 肉質夠嫩滑 口感軟腍其他配料燒魚干 燒到晒啲焦香 味道甜甜地 送酒一流士林小香腸 外脆內軟 帶蜜味同油香 幾正飲品 多達十多款 除咗汽水仲有冷泡茶 同三款手調飲品甜品每人一個甜品 可以選擇雪糕或仙草芋圓我地揀左Häagen-Dazs雪糕同一個仙草芋圓安平仙草芋圓 加左奶同花生仙草爽彈 芋圓軟糯煙韌 紅豆香甜食物選擇夠多 食材新鮮味道唔錯用QR code落單方便快捷 亦冇漏單情況環境舒適座位闊落 部份座位有開陽景觀服務唔錯 態度良好 樣樣做到足價錢合理 以放題嚟講
✨澳洲M5和牛120分鐘吃到飽

環境舒適座位闊落 部份座位有開陽景觀
服務唔錯 態度良好 樣樣做到足
價錢合理 以放題嚟講真係唔錯
2022-09-05 129 浏览
本身想吃另一間燒肉店,但太難預約 ,於是約了這間安平燒肉,質素差不多。每張枱都有一個調味架,自己調配,有辣椒醬、醬油、檸檬汁、玫瑰岩鹽和黃金醬。選了75款/款式很多,較少重複不會悶。燒菠蘿很甜,又解膩。個人喜歡安格斯牛肉,油脂分布平均,不會韌。雞泡魚干也很出色,若能配酒吃更佳。飲品方面/不可不喝冷泡茶,桂花烏龍無得輸,清新桂花,無糖。

選了75款/
款式很多,較少重複不會悶。
燒菠蘿很甜,又解膩。
個人喜歡安格斯牛肉,油脂分布平均,不會韌。
雞泡魚干也很出色,若能配酒吃更佳。

飲品方面/
不可不喝冷泡茶,桂花烏龍無得輸,清新桂花,無糖。

• 雞泡魚干
2022-09-02 98 浏览
朋友生日點名要食澳洲M5和牛吃到飽套餐,料靚高質又好味,仲有好多台式小食,正呀😋❤️澳洲M5和牛肩胛肉x安格斯牛小排 牛肩肉雪花均勻肉質細嫩,安格斯牛小排肉味濃郁又帶油脂香🧡老虎雞翼x安平私房雞翼 老虎雞翼辣得惹味,私房雞翼帶點甜味,兩隻調味都好正,食完要再追加!💛燒帆立貝 牛油滲入帆立貝到最香,大大粒好正💚櫻花蝦乾伴手工麵 手工麵微微彈牙有口感,櫻花蝦乾+青瓜絲+蔥花拌均,超好味!! 仲幾大碗下,可以share 食!!💙澎湖花枝排x南部章魚卷 彈牙爽口,炸到外層金黃香脆,好台灣既味道💜百香果綠茶x檸檬阿里山紅茶 即沖手搖茶,百香果綠茶香甜清新,好飲!!最後甜品除左哈根大師,仲有仙草+紅豆+花生粒粒,配煙煙韌韌芋圓甜品,唔太甜perfect 池😋

💛燒帆立貝 牛油滲入帆立貝到最香,大大粒好正

2022-08-27 139 浏览
食親燒肉都好驚好大油煙同埋環境油膩膩嘅感覺,今次食依間《安平燒肉》真係超出我嘅預期。睇一睇番啲資料,原來依間餐廳係牛大人嘅副線,唔怪得之質素都保持到。餐廳主打台式燒肉,橙黃色嘅燈光光線好充足,周圍掛住台灣特色嘅燈籠,座位好寬敞,好適合一班朋友一齊食嘢。今次就揀左澳洲M5和牛120分鐘別到飽,依家幫襯依個套餐仲會送嚴選牛舌芯(一客兩件),牛舌芯燒完之後爽脆彈牙。好有驚喜!好好味😋推薦菜式: 其實好多都好好食,我地特別拎左9個出黎,極之推薦!必點!-澳洲A5和牛總共有15款牛肉可以選擇,但係澳洲和牛真係必點!優質和牛!油花呈現以大理石,肉色鮮紅!見到已經流晒口水!油脂味較濃較出,但肉味都係牛小排比較多,2種我都好鍾意❤️-台灣鯛魚下巴(魚鮫)比較少地方有得提供,因為接近腹部真係好鮮嫩肥美,一點都唔腥-涼拌鴨舌好食到爆又惹味,一個人食哂成份!-烤魚干超級鍾意食😘😘😘食左2次,食到飽飽地慢慢咁燒下魚干,口感煙韌,食落香口,食到停唔到口!-燒帆立貝佢臣既帆立貝有一片小牛油係上面,同埋佢啲海鮮係無雪味,我地前前後後每人都食4,5隻-爽燒虎蝦真係勁大隻,而且肉質彈手鮮甜!-安格斯牛小排必點!肉味同油脂

-澳洲A5和牛

-台灣鯛魚下巴(魚鮫)
比較少地方有得提供,因為接近腹部真係好鮮嫩肥美,一點都唔腥
-涼拌鴨舌
好食到爆又惹味,一個人食哂成份!
-烤魚干
-燒帆立貝
-爽燒虎蝦
真係勁大隻,而且肉質彈手鮮甜!
-安格斯牛小排
必點!肉味同油脂平衡得好好
-台灣小枕頭(麻薯)
叫左成4次,難以抵拒佢軟糯脆既口感
佢燒熟後中間會脹起好得意,再點上練奶,勁好食!
-原住民鹽燒肉
豬肉中比較好味個一款

除左自己叫嘅食類,海鮮同埋小食之外,出面仲有好多自取嘅食物同埋蔬菜。當中其中一款人氣嘅食物就係櫻花蝦乾拌手工面。櫻花蝦可以隨自己心意控制分量,非常惹味。飲品方面都有好多台式手調飲品、罐裝同埋紙包飲品可以去選擇,冷泡茶都十分推介,有多款味道可以選擇,蕎麥茶、藍莓果茶、桂花烏龍,好適合解膩。

提一提大家真係好多人食,一係早d去,一係提早訂位!

💰人均398蚊一位
🍡🍰🧁🧀🥞🧇🥯🌭🥩🍔🥗🍜🥟🍘

安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

2022-08-23 1329 浏览
講開燒肉放題~安平燒肉都算得上係我既至愛之一~✅120分鐘澳洲M5和牛吃到飽($398)多達81款食物比你揀~一坐底就先送上牛舌芯~厚切有咬口~咬落仲好juicy有肉汁~澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排哩2款都油脂均勻~M5和牛口感較軟嫩~另外牛小排就牛味較濃~真係會忍唔住encore再enocre~今次~仲見到唔少期間限定美食添~✅鹽蒜麻油雞腿肉✅鹽蒜麻油雪花豬✅鹽蒜麻油和牛柳鹽蒜麻油哩個醬料真係又香又惹味~同雞豬牛哩3款肉類都好夾~私心大推鹽蒜麻油雞腿肉哩款~感覺最入味~雞腿肉嫩滑juicy又多汁~雞皮仲要燒到脆卜卜咁真係好正~另外~海鮮方便全部都新鮮美味~我就最愛帆立貝~虎蝦~台灣鯛魚下巴同埋烤中卷哩幾款~除左燒烤類~哩度仲有唔少台灣夜市小吃可以食~用黎止止癮真係唔錯~去到夜市必食既鹽酥雞同埋花枝排~食落味道都幾正宗架~仲有一款不得不提既當然就係滷水涼拌鴨舌~鴨舌既外型一睇就知係台灣既感覺呀~鴨舌食落仲好軟滑彈牙添架~食飽左~我就最鍾意叫埋哩倆款小食黎燒下~過過口癮~✅台灣小枕頭(麻糬)睇住佢慢慢脹到成個枕頭形狀咁真係好療癒~燒好後點埋練奶一齊食真係好正~✅雞泡魚干烤過既雞泡魚干更能
講開燒肉放題~安平燒肉都算得上係我既至愛之一~
✅120分鐘澳洲M5和牛吃到飽($398)

多達81款食物比你揀~

澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排哩2款都油脂均勻~

M5和牛口感較軟嫩~
另外牛小排就牛味較濃~
真係會忍唔住encore再enocre~
今次~仲見到唔少期間限定美食添~

✅鹽蒜麻油雞腿肉
✅鹽蒜麻油雪花豬
✅鹽蒜麻油和牛柳
鹽蒜麻油哩個醬料真係又香又惹味~
同雞豬牛哩3款肉類都好夾~
私心大推鹽蒜麻油雞腿肉哩款~
感覺最入味~雞腿肉嫩滑juicy又多汁~
雞皮仲要燒到脆卜卜咁真係好正~
另外~海鮮方便全部都新鮮美味~

我就最愛帆立貝~虎蝦~台灣鯛魚下巴同埋烤中卷哩幾款~
除左燒烤類~哩度仲有唔少台灣夜市小吃可以食~
用黎止止癮真係唔錯~
去到夜市必食既鹽酥雞同埋花枝排~食落味道都幾正宗架~

仲有一款不得不提既當然就係滷水涼拌鴨舌~
鴨舌既外型一睇就知係台灣既感覺呀~
鴨舌食落仲好軟滑彈牙添架~
食飽左~我就最鍾意叫埋哩倆款小食黎燒下~過過口癮~
✅台灣小枕頭(麻糬)

睇住佢慢慢脹到成個枕頭形狀咁真係好療癒~
燒好後點埋練奶一齊食真係好正~
✅雞泡魚干
烤過既雞泡魚干更能散發魚干既香氣~
熱辣辣~脆卜卜咁~唔覺唔覺就會一條接一條係咁食~
飲品方面除左比面自助區可以拎到既冷泡茶同一系列既台式飲品外~

我更推薦大家order阿里山檸檬紅茶同埋冬瓜茶黎試下~
甜度冰度亦都可以自己揀~
最後最後~一人一客既甜點我唸唔少人都會揀Haagen-Dazs~
不過~其實佢個仙草芋圓都好值得食架~

燒完肉食個仙草可以降降火~
除左仙草同芋圓~仲有紅豆~花生同埋花奶係裡面架~
超滿足的一餐~
2022-08-22
  • 雞泡魚干
  • 澳洲M5和牛
  • 帆立貝
  • 台灣小枕頭
  • 仙草芋圓
2022-08-19 128 浏览
📍$398 澳洲M5 和牛吃到飽自從上次食完牛大人後,就想試埋安平燒肉,睇吓副線係咪都咁高質今次叫咗最貴嘅套餐,即係澳洲M5 和牛吃到飽整體嚟講,我地最欣賞嚴選牛舌芯,因為食起上黎唔止牛味濃郁之外,仲唔會有筋,咬落好彈牙爽口🥳而澳洲M5 和牛雖然無牛舌芯咁彈牙,但係勝在油脂味比較重,肉汁豐富另外,安格斯牛小排嘅表現都唔錯,食落夠哂軟腍腍呀除咗牛肉外,我哋仲叫咗好多款海鮮,包括帆立貝、魚腹、小章魚等等🤣帆立貝嘅size 正常,就算燒完後,都唔會變到好迷你,唔會無啖好食~而小章魚就似係新加嘅食物,燒完後食落好爽口食到最後,侍應會比左張甜品紙我地,入面有haagen daz 同埋仙草芋圓揀🤩仙草芋圓嘅材料有好款,包括紅豆、花生、仙草同埋粒粒芋圓,感覺豐富同埋要讚一讚侍應嘅上菜速度好快唔駛等好耐就已經將點咗嘅食物拎嚟除咗上菜速度外,侍應都經常嚟換個網,確保燒肉嘅味道唔會受到影響✨
📍$398 澳洲M5 和牛吃到飽

今次叫咗最貴嘅套餐,即係澳洲M5 和牛吃到飽

另外,安格斯牛小排嘅表現都唔錯,食落夠哂軟腍腍呀

而小章魚就似係新加嘅食物,燒完後食落好爽口

同埋要讚一讚侍應嘅上菜速度好快
唔駛等好耐就已經將點咗嘅食物拎嚟
相信呢間台式燒肉冇人未聽過啦,今日一於抆個朋友上去食餐勁既,今次叫左澳洲m5和牛120分鐘吃到飽套餐,勁滿足呀🤤🤩澳洲m5和牛120分鐘吃到飽(價錢$358-398視乎入咗時間)呢個套餐包左81款肉,仲有台灣小食~牛類除咗m5和牛之外,特別推介美國SRF極黑牛同埋牛舌芯,靜靜雞話大家知,和牛我起碼食左20舊,質素好好,唔會有除咗第一碟之外其他都唔好食嘅感覺另外提議大家試吓雞泡魚乾同埋大虎蝦,燒完既雞泡魚乾真係好正!仲有佢嘅虎蝦真係好大隻飲品方面,餐廳仲提供即整既冬瓜茶同埋檸檬紅茶。最尾甜品可以揀雪糕或者仙草芋圓,食完鹹嘢要食啲甜嘢平衡返!

飲品方面,餐廳仲提供即整既冬瓜茶同埋檸檬紅茶。

最尾甜品可以揀雪糕或者仙草芋圓,食完鹹嘢要食啲甜嘢平衡返!
2022-08-16 120 浏览
想食打邊爐冇位,睇完呢間咁多好評,就滿心期待落黎試下啦,因為老公係牛魔王。我地叫左最貴個餐,小朋友3歲都要300幾,星期日額外收多20蚊,最緊要好食都值得。點知真係超級失望,完全係伏⋯d牛黎到全部未解凍好硬,但其實賣相又幾好。點知所有牛靭到不得了,未食過咁靭既牛,又鞋,咬都咬唔爛,唯一比較容易咬既好似係安格斯牛小排,都係靭架啦。其他食物就正常冇咩嘢,牛就真係好唔掂。真係好肉赤,好失望,好伏,比咁既價錢食d垃圾。
真係好肉赤,好失望,好伏,比咁既價錢食d垃圾。
一而再再而三地到訪牛大人及其副線安平燒肉,每次水準如一往往不會令人失望,台式燒肉放題由$208起任飲任食兩小時價錢亦相當划算,而我當然一如既往選擇每位$398的「澳洲 M5 和牛餐」,自助區已經有多款飲品及蔬菜等供應。台灣櫻花蝦拌飯自由加上香蔥、櫻花蝦、滷水汁及海苔,簡簡單單但相當惹味每次必嘗。「澳洲 M5 和牛餐」會送上嚴選牛舌芯,每位只得兩件但口感爽彈並富油香。美國SRF極黑牛肩胛、澳洲 M5 和牛、安格斯牛小排、三角牛肩肉等肉類色澤自然且油花均勻,最愛的安格斯牛小排一如以往肉質軟嫩油香豐腴。帆立貝及虎蝦均肥美肉厚亦不帶雪藏味。其他配料如絲瓜煮蜆、起司鵪鶉蛋、台灣小枕頭、甜不辣等都別具特色。除了燒肉配料外,台灣夜市小食如安平炸蚵卷及鹽酥雞雖然稍已冷卻但仍保持酥脆。

帆立貝及虎蝦均肥美肉厚亦不帶雪藏味。

2022-08-13 149 浏览
好鍾意食燒肉 今次就揀咗台灣人氣爆燈嘅安平燒肉🥩🥩 荃灣呢間分店 🥩 一入到去感覺鋪面好乾淨 冷氣都好夠 😍 見到佢哋嗰店鋪嘅擺設都好有台灣風味 🏮🏮我地兩個人安排坐卡位 好闊落 隔離仲有個玻璃大窗 😘坐得好舒服 我哋今次食呢個澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 16:00之前離開$358/1 呢個套餐選擇好多淨係牛都有15款揀🥓🥓澳洲M5和牛肩胛肉、美國SRF極黑牛、鹽燒牛舌同埋三角牛肩肉真心好正 油花分佈平均,牛肉味濃,肉質軟腍 其實每邊燒1分鐘就食得😍我最鍾意就係食牛舌 佢哋嘅鹽燒牛舌🥩細細塊 油脂豐富 口感十足 彈牙又唔會韌好食🥹海鮮都有唔少選擇 有青口、多春魚、煮蜆、鮮貝、推薦佢地ge烤帆立貝、爽彈虎蝦🦐🦐🦑 爽口彈牙 鮮味夠❤️仲有豬肉同埋雞肉揀:原味厚切雪花豬、梅花豬、三杯雞同腎片🍗雞泡魚干烤幾分鐘已經好香口🥰最特別嘅係佢哋仲有台灣熟食揀有南部章魚卷、鹽酥雞、安平炸蚵卷,梅山酥炸薯🍠🥔好有台灣特色(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)除咗QR code 落單仲有個兩個大雪櫃嘢飲可以揀 出面自助區仲可以自製滷肉紫菜飯 仲有好多新鮮蔬菜🌽🥬🥒🍍🥕🌶🫑🍆🧄🧅可以拎 120分鐘任點任食,用QR Code落單真

仲有豬肉同埋雞肉揀:原味厚切雪花豬、梅花豬、三杯雞同腎片🍗
雞泡魚干烤幾分鐘已經好香口🥰

120分鐘任點任食,用QR Code落單真係好方便,又可以睇到自己叫過啲咩 同埋上菜速度都好快 唔會漏單🤩

值得一提佢係每張枱都有幾款調味料可以用:玫瑰岩鹽、黃金醬、辣椒醬、特調醬油、檸檬汁 推薦佢地自家製嘅黃金醬,食落好開胃^ω^

埋單前仲可以揀雪糕或安平仙草芋圓做甜品,仙草夠滑,配料豐富🥰
我見到佢哋店舖都好細心仲有啲即棄嘅圍裙 可以比客人用 咁食燒肉都唔驚彈到件衫🥰

總結黎講 呢間安平燒肉🥩值得再encore 又冇牛角咁難等位•᷄ࡇ•᷅
而且食物質素好高 選擇又多 ❤️ 坐得又舒服 嗰日我平日晏晝去啦唔算好多人 🤩 感覺佢鋪面特別大 而且唔算貴 性價比好高 食到好滿足🥰
而且佢哋嘅分店都有好多 旺角荃灣全部都好就腳😍
同幾個朋友聚舊除咗揀打邊爐之外,另外一個熱門選擇就喺燒肉放題啦❣️呢間喺台式版燒肉,一入到去就見到掛咗天燈做裝飾,想起當年去台灣嘅感覺🥹我地7:30入座,揀咗「澳洲M5和牛吃到飽」$398,可以有81款食飯選擇✨🗣店員有介紹枱面幾種醬汁配搭(枱面張紙都會有寫架)而我嘅首選係黃金醬✨味道清新配搭肉類非常夾🫶🏻🔥食物🔥牛舌芯:一客2件,入座冇耐就送上,厚切口感好好,肉質易咬開又有肉汁,想encore😆牛類15款🐮特別推薦有➡️三角牛肩肉、厚切上選牛腹肉、鹽蒜麻油和牛柳、烤金錢牛肚,當然唔少得美國S R F極黑牛,牛味特別濃郁😛仲有安格斯牛小排、嚴選牛舌、牛仔骨等等……愛牛者一定好滿足🤭豬類13款🐷雞類6款🐔薑汁厚切雪花豬:油脂分布平均,嫩中帶脆!薑汁雞腿肉:雞肉燒後都好嫩滑,入口有少少薑汁味,雞皮燒到脆脆地好正!海鮮類11款🦐虎蝦:夠大隻肉質彈牙絲瓜煮蜆:蜆冇沙夠清甜,不過一杯一定唔夠喉,每人都可以食3-4杯唔過份😝烤帆立貝:洗得好乾淨又夠新鮮,加埋牛油一齊燒好正,不斷要encore👍🏻台灣鯛魚下巴:燒一燒魚油出哂嚟,好香☺️魚肉大大塊又夠滑,不過要小心啲睇火很快熟!台灣夜市小吃9款⭐️滷水涼拌鴨

🔥食物🔥

豬類13款🐷雞類6款🐔
薑汁厚切雪花豬:油脂分布平均,嫩中帶脆!

海鮮類11款🦐
虎蝦:夠大隻肉質彈牙

台灣夜市小吃9款⭐️
滷水涼拌鴨舌:好足滷水味,鴨舌軟滑彈牙。

安平炸蚵卷:脆卜卜,不過入邊嘅蚵仔就偏細,冇咩味。

台灣正港燒烤💥
起司鵪鶉蛋:用錫紙兜裝住,好方便擺喺爐燒,芝士味好出,連蛋撈埋一齊好好食😋

台灣小枕頭(麻糬):由薄薄的一塊,燒到脹卜卜,睇見都好得意😍沾上煉奶,煙煙韌韌口感好正。

自助區👐🏻
除咗蔬菜類之外,比較特別有櫻花蝦可配白飯,仲可以加埋海苔及台灣滷水汁!
澎湖蛤仔湯入面有瓜同蜆,飲落好清甜,記得要試👍🏻

甜品🍦
有Häagen-Dazs或台中仙草凍

飲品🧃
蕎麥茶/藍莓果茶/桂花烏龍/阿里山檸檬紅茶/汽水等等
2022-08-10 114 浏览
整體食物不錯,牛肉款式很多,但海鮮size 對比上月去食時較細。服務都很好,職員很有禮貌,細心聆聽回答食客問題環境不錯,卡位較為舒服因夠闊,食客通道暢通無阻,但座位地面較跣腳,可能穿波鞋感覺明顯滑一些。有一個嚴重問題要立刻改善,厠格只有3個,但竟然有兩個是要維修,不得使用,令食客非常不便
2022-08-10
用餐优惠