2023-01-19台灣燒肉文化🔥同屋企人去咗荃灣大鴻輝食飯😍勁多選擇最後揀咗安平燒肉🔥主打食台式醃製做法嘅燒肉🥩同埋各種經典台灣夜市小食😜特色飲品同埋秘製醬汁🫙大部分都係卡位為主坐得舒服🤓可用手機落單夠晒方便📱澳洲M5和牛120分鐘套餐,358蚊位💰同屋企人晚市七點半前入座🕖有早鳥時段優惠M5和牛套餐😍有103款食物選擇☺️主打係澳洲M5和牛板腱,安格斯小排,澳洲M5和牛肩胛肉,嚴選牛舌芯🥩海鮮方面有爽彈虎蝦,燒帆立貝,烤魚干🦐以下嘅SRF極黑牛,安格斯嫰牛,原住民鹽燒豬肉依三款套餐嘅食物都可以點👍🏻加埋自助吧嘅食物同飲品,依120分鐘都幾唔得閒,最後仲有杯Hagen-Dazs雪糕或者鮮草芋圓一客,必定食到飽飽🤣😂🤣😂🫃個人推介食物🙋🏻‍♂️M5和牛板腱🐄細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍安格斯小排🐃油花分布平均,安格斯食起嚟更有層次多汁可口😍澳洲M5和牛肩胛肉🐂牛的肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰嚴選牛舌芯(贈送一客)🐮牛舌芯係每位會送兩條,切到長條型,入口非常有咬口,最好食嘅燒肉😍黑椒洋蔥牛舌🐄好滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上黑椒洋蔥食更重口味😍烤魚干🐡燒熱後嘅烤魚干,
2023-01-19

有早鳥時段優惠M5和牛套餐😍
有103款食物選擇☺️
主打係澳洲M5和牛板腱,安格斯小排,
澳洲M5和牛肩胛肉,嚴選牛舌芯🥩
海鮮方面有爽彈虎蝦,燒帆立貝,烤魚干🦐

個人推介食物🙋🏻‍♂️
M5和牛板腱🐄
細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍

安格斯小排🐃
油花分布平均,安格斯食起嚟更有層次多汁可口😍

澳洲M5和牛肩胛肉🐂
牛的肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰

嚴選牛舌芯(贈送一客)🐮

黑椒洋蔥牛舌🐄
好滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上黑椒洋蔥食更重口味😍

烤魚干🐡
燒熱後嘅烤魚干,會較有軟腍口感,沾上蛋黃醬更滋味🥰

燒帆立貝🐚
勁大粒帆立貝,表面有嚿牛油,燒到有陣陣牛油香味好鮮甜😍

滷水涼拌鴨舌🦆
涼拌鴨舌滷得好入味,同十幾條鴨舌交戰😘

整體環境乾淨,通風做得好好👍🏻
服務態度非常好,詳細講釋套餐可以叫什麼食物,枱上嘅調味料使用👍🏻👍🏻
食物多種選擇,味道上佳,價錢好合理,好愉快渡過120分鐘時光 @anpinggrill.hk 一定會再幫襯😇😍🤗

#安平燒肉
#嚴選牛舌芯
#烤魚干
#燒帆立貝

2023-01-19 76 浏览
安平燒肉真係每次食都唔會令人失望呀!我就揀穿咗澳洲M5和牛任燒任食120分鐘,贈送每位兩條牛舌芯,長條型更有口感。另外仲有有103款菜式可供選擇,真係勁豐富呀~醬料方面我就最鍾意安平黃金醬,口味好獨特。最近仲新推出左一款叫做五味醬,有茄汁蒜頭醬油膏同埋芝麻等等嘅味道,口味非常豐富,配搭肉類一流!牛肉類別有澳洲M5和牛、安格斯牛小排都可以任食,牛味濃郁,油脂分布平均,好正㗎!仲有自助區域有多款飲品可供選擇,無論汽水定係無糖嘅茶,都有好多款式可以揀,琳瑯滿目。我個人推薦菜式包括有:屏束燒魚腹-油香十足,而且唔會腥,喺第二度都見唔到呢款食物。烤魚干-勁香口,配合沙律醬,食到停唔到。豬大腸-又係燒烤好少見到嘅食物。黃金泡菜-同韓國泡菜好唔同,採用特別嘅安平黃金醬,口味獨特。烤豬肉乾-勁香口!必食!安平私房梅花豬台灣小枕頭(麻糬)-煙韌麻薯點埋煉奶一齊食,香甜美味!滷水涼拌鴨舌-台式風味,必食之選❤️120分鐘真係食過無停,大滿足呀!下次一定要再嚟

我個人推薦菜式包括有:
烤魚干-勁香口,配合沙律醬,食到停唔到。
豬大腸-又係燒烤好少見到嘅食物。
烤豬肉乾-勁香口!必食!
安平私房梅花豬
台灣小枕頭(麻糬)-煙韌麻薯點埋煉奶一齊食,香甜美味!
滷水涼拌鴨舌-台式風味,必食之選❤️

120分鐘真係食過無停,大滿足呀!下次一定要再嚟
2023-01-19 77 浏览
安平燒肉 (旺角/荃灣)🔥 @anpinggrill.hk ✨食物種類繁多!🤩牛豬雞的不同部位、海鮮🦞、台式小食、飲品,應有盡有👀✨款式特別😍冰火紅茶(紅火龍果+紅茶❤️)、金莎苦瓜💛💚⋯⋯✨QR Code下單+自助bar🥰(蔬菜🥬水果🍍)✨服務態度好好👍店員會先介紹不同食物、醬料的配搭⋯⋯超細心💓定時會問用不用換燒烤網🥹💗貼心!而且上菜速度快💌[澳洲M5和牛吃到飽套餐 🇦🇺🐮 $418]其實個人本來不太喜歡吃燒肉,怕燒得不好就會令高級和牛變牛肉乾😖🤣但今次完全不用擔心🥰和牛超嫩!!尤其是牛舌芯👅肉質軟淋😍😍牛味濃#旺角foodhealsme#九龍foodhealsme#荃灣foodhealsme#新界foodhealsme#台灣foodhealsme回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)(滿足地大吃大喝一番☀️)推介:牛舌芯🐮👅、牛仔骨🐄、冰火紅茶❤️☕️、菠蘿🍍(自己去自助bar取)⋯⋯📍安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓📍安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
安平燒肉 (旺角/荃灣)🔥 @anpinggrill.hk

✨QR Code下單+自助bar🥰(蔬菜🥬水果🍍)

[澳洲M5和牛吃到飽套餐 🇦🇺🐮 $418]

#旺角foodhealsme
#九龍foodhealsme

#荃灣foodhealsme
#新界foodhealsme

#台灣foodhealsme

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
(滿足地大吃大喝一番☀️)

📍安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓

📍安平燒肉 (荃灣)
冰火紅茶
雪糕
冰火紅茶
雪糕
  • 櫻花蝦乾拌手工麵
  • 梅山酥炸薯
2023-01-18 79 浏览
🎉今次介紹既就係來自荃灣 😇📜 安平燒肉 (荃灣)📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓🔆Feedback🔆“澳洲M5和牛平日午市無限時吃到飽”總共有108款食物😝牛類,雞肉,豬肉,海鮮 最吸引就係澳洲M5和牛,安格斯牛小排, 牛舌芯,烤魚干😍多款肉類選擇 啱晒想食曬所有肉嘅大家😍個人推介各種牛 油脂分配好平均!每啖肉都好正!只能說太幸福🥰 不得不提就係醬汁❣️ 分別有安平黃金醬/玫瑰岩鹽/檸檬汁/特調醬油😋最深刻係安平黃金醬令肉類有點精嘅效果☺️豐富肉感層次更有解膩作用🤘🏼
🎉今次介紹既就係來自荃灣 😇

📜 安平燒肉 (荃灣)
📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

🔆Feedback🔆
“澳洲M5和牛平日午市無限時吃到飽”

總共有108款食物😝牛類,雞肉,豬肉,海鮮
最吸引就係澳洲M5和牛,安格斯牛小排, 牛舌芯,烤魚干😍

2023-01-18 1793 浏览
近幾年真係多左好多燒肉店~~呢間定期都會去食,今次去左荃灣分店~☺️因為佢CP值非常高,除左牛肉仲有好多豬肉同海鮮可以選擇~餓既亦有熟食可以點住食先~🤤第一次嚟荃灣分店,入到嚟真係俾佢驚艷到😍地方闊落景色一流~燒肉都燒得舒服唔會焗~仲可以望到荃灣既夜景~景都值得下次又黎過~真心舒服~☺️每次去到都必點A5和牛同各類海鮮~每種都食一食😋😋質素都好高👍鍾意食飯既仲可以出去裝碗飯~ 但今次我地淨食燒肉海鮮同其他熟食都好飽~唯有下次先食下和牛飯~~哈哈出面自助吧仲有好多冷泡茶同其他飲品~食得和牛多仲可以清一清油膩感~~而且醬汁都有幾款~可以自己慢慢調較醬汁~令到同一款肉食出唔同既滋味~ 好啦~係咁先啦~又要諗食咩啦下一餐~~咪住飯後甜品包左嫁~記得點埋個仙草芋圓呀~好正~必點呀~🤤🤤📌 安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#安平燒肉 #台式經營 #高質和牛 #燒肉放題 #海鮮放題 #大大隻虎蝦 #必試放題 #性價比高 #荃灣推介餐廳 #荃灣燒肉推介 #yummy #foodie #hkfoodie

📌 安平燒肉 (荃灣)

2023-01-11
牛大人大家都聽得多今次同朋友食埋佢嘅姊妹店-安平燒肉位於荃灣美食集中地的大鴻輝中心餐廳在17樓全層地方相當闊落 枱與枱之間距離甚遠適合朋友相聚嘅好地方而且樓底甚高,通風設備完善食完唔會一浸油煙味咁走 我同朋友都是牛魔王所以我哋揀左澳洲M5和牛食到飽套餐亦都基本上是所有肉類都能夠食到 首推一定是這個套餐獨有每人一份(兩件)的嚴選牛舌芯好似打機咁 首先將牛舌烤至每邊金黃餐廳將牛舌芯切成長方形條狀厚身令牛舌味道更加豐富,牛味更出令人喜愛 可惜唔能夠再添加 (或加錢)另一款都好好食係澳洲M5和牛肩胛肉牛的質素唔錯,雪花均勻食落牛嘅味道夠濃郁好香其他例如安格斯牛小排、澳洲和牛板腱都好具質素其他肉類方面我特別鍾意老虎雞翼用自家醬汁 辣辣地好惹味 另外這個餐仲有包很多海鮮虎蝦同帆立貝都好新鮮 爽口彈牙 這個燒魚干是我比較喜歡的微微的燒一回 點上沙律醬 絕配而其他台式小食同樣任食 最愛鹽酥雞酥脆香口 雞肉嫩滑 口感不錯 另外不得不提是自助區可以自己按喜好製作一碗台式飯材料有米飯、櫻花蝦XO醬、海苔、蔥花,淋上滷肉汁,我想講呢碗飯好食到癲,我食左兩碗! 甜品仲可以選擇Haagen-Dazs雪糕或是他們自
牛大人大家都聽得多
今次同朋友食埋佢嘅姊妹店-安平燒肉
位於荃灣美食集中地的大鴻輝中心
餐廳在17樓全層

地方相當闊落 枱與枱之間距離甚遠
適合朋友相聚嘅好地方
而且樓底甚高,通風設備完善
食完唔會一浸油煙味咁走

我同朋友都是牛魔王
所以我哋揀左澳洲M5和牛食到飽套餐
亦都基本上是所有肉類都能夠食到

首推一定是這個套餐獨有
每人一份(兩件)的嚴選牛舌芯
好似打機咁 首先將牛舌烤至每邊金黃
餐廳將牛舌芯切成長方形條狀
厚身令牛舌味道更加豐富,牛味更出
令人喜愛 可惜唔能夠再添加 (或加錢)

另一款都好好食係澳洲M5和牛肩胛肉
牛的質素唔錯,雪花均勻
食落牛嘅味道夠濃郁好香
其他例如安格斯牛小排、澳洲和牛板腱都好具質素
其他肉類方面我特別鍾意老虎雞翼

微微的燒一回 點上沙律醬 絕配
而其他台式小食同樣任食 最愛鹽酥雞
酥脆香口 雞肉嫩滑 口感不錯

另外不得不提是自助區可以自己按喜好製作一碗台式飯

甜品仲可以選擇Haagen-Dazs雪糕或是他們自家製的仙草芋圓解解熱氣,為美味的一餐燒肉作結。
  • 燒魚干
  • 老虎雞翼
  • 澳洲M5和牛
2023-01-12 71 浏览
#meloin @anpinggrill.hk ❤️荃灣安平燒肉❤️🐮🐮一於揀最高級的澳洲M5和牛套餐($418/位),可以食勻所有款式的食品。🐮咁多款入邊,最鍾意食美國安格斯牛小排及美國S R F極黑牛,兩者都是瘦又淋身,記得烤一烤就攞上嚟,唔好燒咁耐。最特別仲有牛舌芯,平時喺出邊好少食到㗎。🦐海鮮種類都唔錯,有烤帆立貝、爽彈虎蝦、屏東燒魚腹,仲有台灣特色烤魚干🧂調味醬方面都五款可以選擇,海鮮類可以加檸檬汁,喜歡辣的顧客可以選用辣椒醬。仲有特色黃金醬、玫瑰岩鹽及特調醬油,配合烤肉食用🥬自助區有各式各樣的蔬菜,有大大個洋蔥圈、秋葵,仲有新鮮菠蘿🍍,可以當作甜品🥤飲品方面除咗有汽水之外,仲有特色茶飲,火龍果冰茶,味道不錯,仲可以揀少甜。🍦最後唔少得當然有甜品,有三款口味的雪糕和台灣芋圓。安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#安平燒肉 #荃灣 #雪糕 #飲品 #海鮮#燒烤 #foodie #台灣 #牛牛 #和牛 #火龍果 #澳洲牛 #牛舌芯
#meloin @anpinggrill.hk

❤️荃灣安平燒肉❤️

仲有特色黃金醬、玫瑰岩鹽及特調醬油,配合烤肉食用

🍦最後唔少得當然有甜品,有三款口味的雪糕和台灣芋圓。

安平燒肉 (荃灣)

2023-01-10 1002 浏览
下午和朋友在荃灣食飯,想食燒肉就去大鴻輝中心看看,看到安平燒肉平日中午可以由十二點燒到四點,超級划算!!地方闊落,雖然是燒肉店,但地面沒有油淋淋的感覺,環境乾淨光猛!!以Qr code下單,上菜速度很快,而且沒有漏單,食物會因應你點的份量送齊。值得一讚的是店員服務很殷勤,會主動幫我們換網~ ๐•ᴗ•๐選了最貴的澳洲M5和牛吃到飽套餐($368),可以由12點燒到四點,絕對值回票價!!▫️ 牛呑芯:每人贈送兩條牛呑芯,真是一試難忘,牛味香濃(•̀ᴗ• )厚切,好有咬口。▫️澳洲M5和牛肩胛肉:推薦!!脂肪分布平均,入口即化,肉汁豐富。▫️澳洲和牛板腱、安格斯牛小排:油花分布均勻,肉質嫩滑。▫️虎蝦:推薦!!好大隻,而且肉質紮實彈滑!! 和朋友共食了八隻▫️燒帆立貝:推薦!!帆立貝厚肉多汁,有一小塊牛油和黑椒調味,好香牛油味。Encore了兩次。Menu超多選擇,除了肉類,海鮮都相當不錯。小食亦有很多選擇,像去了台灣夜市般ฅ ˘ฅ有梅山酥炸薯、澎湖花枝排、南部章魚卷、安平炸蚵卷、烤魚干等。當中超喜歡梅山酥炸薯,話梅粉酸酸甜甜的超開胃。除了餐牌上的食物,亦有自助蔬菜區,有菠蘿、翠玉瓜、香菇、蕃茄仔、辣椒

▫️澳洲和牛板腱、安格斯牛小排:油花分布均勻,肉質嫩滑。

除了餐牌上的食物,亦有自助蔬菜區,有菠蘿、翠玉瓜、香菇、蕃茄仔、辣椒等可以選擇!!亦有一個櫻花蝦拌飯自助區,指示很清晰教你如何做一個櫻花蝦拌飯,炸櫻花蝦超香~

飲品亦有很多選擇,除了普通汽水,亦有台灣地道飲品和自家製瓶裝冷泡茶。桂花烏龍和玄米茶味道清淡,可以解膩~ ◔.̮◔✧

食到最後有甜品,haagen dazs雪糕/芋圓一份!!大滿足ॱଳॱ
  • 澳洲M5和牛
  • 帆立貝
  • 梅山酥炸薯
  • 虎蝦
2023-01-09 113 浏览
牛肉選擇幾多,不過好食就2,3款其他食物都有驚喜,雞心出奇地好味牛舌就一般般啦,有啲硬我同朋友都覺得台灣小食選擇都多,味道都唔錯$300一位黎講我認為還可以,可以接受未去到網上面講到咁好食。
牛肉選擇幾多,不過好食就2,3款
其他食物都有驚喜,雞心出奇地好味
牛舌就一般般啦,有啲硬我同朋友都覺得
台灣小食選擇都多,味道都唔錯
$300一位黎講我認為還可以,可以接受
未去到網上面講到咁好食。
2023-01-06 85 浏览
台灣滋味燒肉吃到飽安平燒肉(荃灣)~~~~~~~~~~~~~~~~呢一間任食燒肉店最近非常熱門,提供多款任食套餐供客人選擇,今次黎到荃灣分店試下澳洲M5和牛吃到飽任食套餐 (午市$368一位)~~可以任食四款高質肉類,包括原住民鹽燒豬肉,安格斯嫩牛,SRF極黑牛,澳洲M5和牛。另外亦包103款燒物~~套餐亦包括任食台式小食和飲品!!必食澳洲M5和牛,油花均匀,入口即化,肉汁豐富。安格斯牛小扒,件件厚切,牛味香濃~~配上餐廳自家製黃金醬,香香辣辣,非常滋味的午餐~~~
台灣滋味燒肉吃到飽

安平燒肉(荃灣)

~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-01-04 77 浏览
深信 *安平燒肉* 大家都唔會陌生我哋今晚去咗佢嘅荃灣店食咗 *澳洲M5和牛120分鐘吃到飽*先讚佢嘅 *牛舌芯*, 真係一流 鍾意食牛舌嘅人, 一定滿意😋😋牛肉嘅選擇很多不同產地及部位, 任君選擇🤔🤔除牛肉外, 豬肉及鷄肉亦令人相當滿意喜歡 *台灣正港燒烤* 及 *台灣夜市小吃* 的人有福了合共接近20款, 款式多到眼都花仲有啲精彩嘢未講, 就係 *海鮮* 足足10款, 真係要乜有乜最後, 極力推介 *櫻花蝦乾伴手工麵* 唔食就真係走寶麵質, 配料, 味道都 👍🏻👍🏻另外, 蔬菜, 飲料都是任取自家冷泡茶值得一試
深信 *安平燒肉* 大家都唔會陌生
我哋今晚去咗佢嘅荃灣店
食咗 *澳洲M5和牛120分鐘吃到飽*
先讚佢嘅 *牛舌芯*, 真係一流
鍾意食牛舌嘅人, 一定滿意😋😋
牛肉嘅選擇很多
不同產地及部位, 任君選擇🤔🤔
除牛肉外, 豬肉及鷄肉亦令人相當滿意
喜歡 *台灣正港燒烤*
及 *台灣夜市小吃* 的人有福了
合共接近20款, 款式多到眼都花
仲有啲精彩嘢未講, 就係 *海鮮*
足足10款, 真係要乜有乜
最後, 極力推介 *櫻花蝦乾伴手工麵*
唔食就真係走寶
麵質, 配料, 味道都 👍🏻👍🏻
另外, 蔬菜, 飲料都是任取
自家冷泡茶值得一試
2023-01-03 56 浏览
相信大家對呢間燒肉店都唔陌生,係牛大人台式火鍋嘅副線,主打多款台灣風味嘅燒肉同各種經典嘅夜市小食!餐廳環境闊落,燈光柔和,不得不讚上餐速度勁快而且冇漏過單,店員嘅服務態度都好友善,大大加分👍🏻作為牛魔王當然要最高級別嘅澳洲m5和牛吃到飽套餐啦!入座時會贈送嚴選牛舌芯,入口即化嘅感覺真係一試難忘☺️ 和牛板腱、和牛肩胛肉、安格斯牛小排、帆立貝、虎蝦、燒魚腹同烤魚乾都係呢個套餐先會包嘅!和牛脂肪分佈平均,肉質嫩滑、帆立貝厚肉多汁、燒魚腹都encore咗好多次,整體性價比甚高,絕對值得upgrade!除此之外佢哋嘅台式小食都做得唔錯,小香腸、芝士鵪鶉蛋、麻糬、章魚卷、鹽酥雞、小黃瓜、酥炸薯、炸蚵捲、甜不辣、甜不辣等等,款式多到數唔晒而且味道都唔錯,唔講唔知以為去咗台灣夜市呀!私心推介櫻花蝦乾拌飯,配埋滷肉汁同紫菜真係惹味無窮🥰出面嘅自助區主要係放菜類同飲品,啲菜食落都幾新鮮而且會不斷refill~ 另外有幾款飲品要用電話order,全部都係自家製,個人最鍾意紅火冰茶,解膩又開胃🙈 最後以haagen dazs雪糕作結,捧住個food baby走💞

🐮❤️一入餐廳就俾滿滿嘅天燈吸引,上面寫左好多金句,好鍾意 希望所有事情都像長胖一樣簡單, 祝大家2023年都活得簡單輕鬆🐮今次揀左澳州m5和牛吃到飽,每位會有兩條牛舌芯,超!好!食! 牛舌芯燒完都好有嫩,一咬即斷,牛味又夠香濃除左牛舌芯 呢個餐特別之處係有澳洲m5和牛、安格斯牛小排同期間限定嘅澳洲和牛板腱。其中特別推介牛小排同牛板腱,油脂分布均勻,油花好靚,👅另外都非常推介黑椒洋蔥牛舌,燒到一半加埋黑椒洋蔥,入口非常惹味,呢個encore左好多次餐廳有好多種醬,其中最特別嘅係黃金醬,黃金醬係蔬菜汁加台灣麻油。食落好香麻醬味,直接點同包菜郁好食。仲有一種叫五味醬可以係自助區拎,係集酸 甜 辣 鹹 香於一身,我會形容係比較似燒烤醬但酸d海鮮方面,呢餐有帆立貝同虎蝦。帆立貝好新鮮好大隻,虎蝦新鮮爽口🐡另外有個烤魚干都好好食 輕輕一燒配埋生啤一流 🍠除左燒肉 小食都好出色,就算燒肉好飽我都食左好多小澎湖花枝排、梅山酥炸薯等。 我最鍾意滷水鴨舌同炸薯。鴨舌超入味,一路一路食食到停唔到口。炸薯面有梅子粉 ,食落微酸,減低炸蕃薯粒嘅油膩感🦐自助區仲有一個自製櫻花蝦拌飯,係白飯、蔥、櫻花飯、滷水同海苔
🐮

黑淑洋蔥牛舌

帆立貝

🐡另外有個烤魚干都好好食 輕輕一燒配埋生啤一流

🍠除左燒肉 小食都好出色,就算燒肉好飽我都食左好多小

🦐自助區仲有一個自製櫻花蝦拌飯,係白飯、蔥、櫻花飯、滷水同海苔拌埋,我落左好多櫻花蝦所以勁香口,忍唔住食左好多飯

🍵飲品主要推介四款冷泡茶,就算本身比較淡嘅玄米茶都夠濃味

🍨最後仲有Haagen daz雪糕/鮮草芋圓,甜品限每人一個。今日嘅特別口味係紅絲絨芝士蛋糕,入而有粒粒蛋糕,完美嘅甜品

2022-12-30 45 浏览
台灣「安平燒肉」真係百吃不厭😍 店內掛上一個個天燈 寫上特別的字句🏮 我們選了澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐 超滿足啊♡ 肉類◦海鮮◦蔬菜◦台灣小食等多達103款食物可選擇🥩 仲有甜品✧自家製手調飲品✧罐裝飲品等🥤重點推介🥰: 澳洲M5和牛|牛舌芯|安格斯牛小排|美國SFR極黑牛🐮 牛肉很高質素☺️ 雪花紋分布均勻 顏色鮮嫩🙈 微微燒已經油脂滿滿的 食落牛味濃厚多汁 肉質細膩✨ 再配上不同的調味料 令牛肉更多惹味香口🧂 吃膩了 可以用生菜包住嚟食 更添口感🥬.ᐟ‪‪.ᐟ 海鮮類也相當出色 海蝦鮮甜無比🦐 咬落爽口彈牙 帆立貝超大隻 啖啖肉🫓 當然還有它們的台灣特色小食: 小枕頭✧香腸✧鴨舌✧鹽酥雞✧金沙翠玉苦瓜🫑 每款都很香口 好似去咗台灣夜市一樣🍡 自助區域仲有大量蔬菜和飯類可以拎🍚 飲品有冷泡茶和手搖茶飲👍🏻 百香果綠茶和紅火冰茶清新解膩🧋甜品可揀雪糕/芋圓仙草糖水🥣 真的很推介大家去試這間性價比高的台式燒肉🔥

黎到燒肉火鍋集中地大鴻輝,揀咗呢間之前食過旺角分店都唔錯嘅安平燒肉。作為牛魔王當然係食澳洲M5和牛120分鐘吃到飽($418@),唔同款式嘅高質嘅澳洲M5和牛任食,另外仲有總共103款嘢食,性價比算係唔錯。牛肉方面好似澳洲M5和牛、安格斯牛小排、鹽蒜和牛柳、美國SRF極黑牛、燒牛舌等等有各式各樣唔同品種唔同部位嘅牛肉可以點黎食。最正當然係M5和牛,雪白嘅油花分佈平址,食落唔會有筋又有油香,肉質腍嫩。而且仲有期間限定嘅澳洲和牛板腱,肉更加大塊,肉味更加香濃。揀澳洲M5和牛食到飽仲會送嚴選牛舌芯一客,厚切嘅牛舌芯口感非常之爽彈,食落好有質感。除咗肉類,仲有好多海鮮好似帆立貝、虎蝦、燒魚腹等等。帆立貝好大隻,水嫩啖啖肉,味道鮮甜。虎蝦都好新鮮,肉質夠爽彈。仲可以去自助吧夾d菠蘿、番茄仔、翠肉瓜等返黎燒,食返d蔬果就冇咁膩喇。飲品方面除咗一般罐裝飲品,仲有好似百香果綠茶、冬瓜茶呢d手調飲品,抵讚。甜品除咗雪糕,亦都有仙草芋圓食,香甜清爽嘅仙草,配搭煙靭嘅芋圓,拍得住街外嘅甜品鋪。。。安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓。。

安平燒肉 (荃灣)