2023-01-03
相信大家對呢間燒肉店都唔陌生,係牛大人台式火鍋嘅副線,主打多款台灣風味嘅燒肉同各種經典嘅夜市小食!餐廳環境闊落,燈光柔和,不得不讚上餐速度勁快而且冇漏過單,店員嘅服務態度都好友善,大大加分👍🏻作為牛魔王當然要最高級別嘅澳洲m5和牛吃到飽套餐啦!入座時會贈送嚴選牛舌芯,入口即化嘅感覺真係一試難忘☺️ 和牛板腱、和牛肩胛肉、安格斯牛小排、帆立貝、虎蝦、燒魚腹同烤魚乾都係呢個套餐先會包嘅!和牛脂肪分佈平均,肉質嫩滑、帆立貝厚肉多汁、燒魚腹都encore咗好多次,整體性價比甚高,絕對值得upgrade!除此之外佢哋嘅台式小食都做得唔錯,小香腸、芝士鵪鶉蛋、麻糬、章魚卷、鹽酥雞、小黃瓜、酥炸薯、炸蚵捲、甜不辣、甜不辣等等,款式多到數唔晒而且味道都唔錯,唔講唔知以為去咗台灣夜市呀!私心推介櫻花蝦乾拌飯,配埋滷肉汁同紫菜真係惹味無窮🥰出面嘅自助區主要係放菜類同飲品,啲菜食落都幾新鮮而且會不斷refill~ 另外有幾款飲品要用電話order,全部都係自家製,個人最鍾意紅火冰茶,解膩又開胃🙈 最後以haagen dazs雪糕作結,捧住個food baby走💞