2022-12-04 272 浏览
📒燒高質M5澳洲和牛🤭📍卡位舒服🤩#安平燒肉 荃灣真係超多嘢食就快選擇困難🤣呢日朋友好想食燒肉,就去左呢間有卡位超寬敞既放題燒肉吃到飽🤤120分鐘放題有4款Menu選擇,分別係1.燒豬肉,2.安格斯牛肉,3.SRF極黑牛同4.澳洲M5和牛🥰既然食燒肉當然叫左最高級既澳洲M5和牛放題($418)🤤QR落單 餐廳更配備各種燒肉調味料可以按喜好選擇~😙 <🥩肉類>餐廳會更會一開始為我地預備每人2條牛舌芯🤤燒完好香口夠滿足💜 必點推介:🥓澳洲M5和牛:嫩滑牛肉加上均勻油花😉點上台灣檸檬汁可以品嚐到和牛本身香味,消膩一流!🥓澳洲和牛板腱:期間限定既澳洲和牛板腱,油花分佈👍🏻口感豐富之餘好香牛肉味🥰🥓美國srf極黑牛:油花細膩更重牛味💓夠juicy需要encore😚 <🦐海鮮>燒帆立貝同虎蝦都係和牛放題set先有😍帆立貝好大粒,配以小塊牛油燒,簡直係天堂🥳虎蝦夠巨型encore啦😆 <台灣小食,茶飲與自助區🥬>紅火冰茶可以自選冰度甜度😚而自助區飲品選擇超多,菜類有10款以上🤤 <必食芋圓😍!>雖然好飽但想試試芋圓🤩叫左走奶配料依然超足,仙草同多色芋圓Q彈💗記得留肚食啦!! 呢次120分鐘放題高質和
📒燒高質M5澳洲和牛🤭
📍卡位舒服🤩#安平燒肉

澳洲M5和牛

<🥩肉類>

必點推介:

<🦐海鮮>

虎蝦

<台灣小食,茶飲與自助區🥬>

<必食芋圓😍!>

呢次120分鐘放題高質和牛真心滿足,重點係環境超!乾!淨!舒!服!店員都好有禮貌上肉速度都可以~🥰旺角同荃灣都有分店 值得去啦💗☺️

芋圓

📍安平燒肉 荃灣店

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkmicroinfluencer #hkgirl #healthyblogger #荃灣美食 #旺角美食 #食好西 #燒肉 #燒肉放題 #台灣燒肉 #九龍區美食 #安平燒肉 #放題 #chill #相機食先 #hkigfood #香港グルメ #荃灣放題 #燒肉餐廳 #澳洲M5和牛放題 #焼肉
藍莓果茶
虎蝦
藍莓果茶
  • 澳洲M5和牛
  • 帆立貝
2022-11-29 83 浏览
平日星期一,同HONEY去到荃灣的安平燒肉,因為HONEY放假,可以早少少同我食早DINNER,點左澳洲M5和黃牛套餐,職員貼心地介紹不同的牛肉同埋醬料,另外叫我地LINK埋FB,送埋杯台式戀人,正!!之後同HONEY點左好多不同的牛肉,一人會有牛舌芯兩條,真的好珍貴,唔可以任食真的可惜,但牛舌芯真的真的好好食!!澳洲M5和黃牛套餐當中有安格斯牛小排,限定食品,牛舌芯,帆立貝,虎蝦,燒魚腹,魚干澳洲M5和黃牛套餐先有的食物,由其澳洲M5的和牛肉真的真的好好食,油香重又肉味濃,另外帆立貝魚干真的超正,燒起左食真的YUMMY!!美国SRF极黑牛都真的唔錯,HONEY都話叫M5餐真的值得,另外都有不同的飲品,櫻花蝦飯,蜆肉湯,真的幾個胃都唔夠食,同HONEY最後點左個D字頭的ICE CREAM同埋安平自家製仙草芋圓,安平自家製仙草芋圓真的好好食,同出面食仙草芋圓一樣咁好食,120分鐘真的夠食好多好多燒肉,正!
平日星期一,同HONEY去到荃灣的安平燒肉,
因為HONEY放假,可以早少少同我食早DINNER,

點左澳洲M5和黃牛套餐,職員貼心地介紹不同的牛肉同埋醬料,
另外叫我地LINK埋FB,送埋杯台式戀人,正!!

但牛舌芯真的真的好好食!!

另外帆立貝魚干真的超正,燒起左食真的YUMMY!!

另外都有不同的飲品,櫻花蝦飯,蜆肉湯,真的幾個胃都唔夠食,

同出面食仙草芋圓一樣咁好食,
120分鐘真的夠食好多好多燒肉,正!
2022-11-28
  • 澳洲M5和黃牛套餐
2022-11-29 74 浏览
*安平燒肉*聽就聽得多。為食妹👧🏻真係第一次食😬。餐廳座位闊落掛滿天燈🏮。充滿台灣的味道❣️。放題套餐有四款價錢。一場黎到。點了最貴澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐。食物款式多達103款😲。肚仔餓到打晒鼓。點了幾款台灣小吃過吓口癮🤪。安平炸蚵卷。滷水涼拌鴨舌。南部章魚卷。鹽酥雞。每位送上兩件牛舌芯 🐮必點澳洲M5和牛肩胛肉。澳洲和牛板腱。安格斯牛小排。真係和牛停不了😛。回本必食虎蝦。帆立貝。燒魚腹。台灣小枕頭(麻糬)薄薄一片燒成枕頭模樣。沾上煉奶食口感好Q彈😮‍💨。自助區提供多款飲品。鍾意飲冷泡茶嘅朋友米錯過❤️。桂花烏龍。藍莓菓茶。蕎麥茶。玄米茶。甜品有仙草凍。食轉*安平燒肉*等於走咗轉台灣😍。

每位送上兩件牛舌芯 🐮

台灣小枕頭(麻糬)
薄薄一片燒成枕頭模樣。沾上煉奶食口感好Q彈😮‍💨。

甜品有仙草凍。食轉*安平燒肉*等於走咗轉台灣😍。
2022-11-24 289 浏览
上次食過旺角安平燒肉覺得烤肉高質之外,仲有好多台式夜市小食夠特別,今次又約左朋友試下荃灣分店。店內同樣放左好多天燈裝飾,座位好闊落舒服,特別鍾意佢張枱夠大,叫左勁多野食都仲有大把位放。烤肉套餐分左四個價位,全部限時120分鐘。除左蔬菜、白飯、湯同罐裝/樽裝野飲喺出面自助拎之外,其他烤肉、海鮮、台式小食、台茶同甜品都係用QR Code落單。烤肉大部份都係冇調味嘅,所以每張枱都備有幾款唔同醬料,自助區亦有即棄圍裙可以拎黎用。一坐低例牌每人拎罐野飲先。番茄洋慕牛肉湯 - 趁啲肉未到,喺自助拎個湯黎飲下,上次食旺角都有飲,幾夠酸幾好飲。我地叫左最貴嘅澳洲M5和牛套餐($368/人),佢除左M5和牛,仲食倒安格斯牛、美國SRF極黑牛。另外,只要點哩個套餐,每人都會送兩件牛舌芯,佢比例厚切,食落幾有咬口。左至右係澳洲M5和肩胛肉、安格斯牛小排同澳洲和牛板腱,哩三款肉都係要點澳洲M5和牛套餐先食倒,全部脂肪紋都好平均,特別係澳洲和牛板腱,食多幾round已經回本。左至右係美國SRF極黑牛、三角牛肩肉同SRF極黑一口牛,哩三款肉就第二貴嘅SRF植黑牛套餐已經食倒,脂肪紋雖然冇澳洲和牛咁平均,都質素都唔

一坐低例牌每人拎罐野飲先。

番茄洋慕牛肉湯

牛舌芯

澳洲M5和肩胛肉、安格斯牛小排、澳洲和牛板腱

左至右係美國SRF極黑牛、三角牛肩肉同SRF極黑一口牛,哩三款肉就第二貴嘅SRF植黑牛套餐已經食倒,脂肪紋雖然冇澳洲和牛咁平均,都質素都唔差,一口牛仲好有咬口。
美國SRF極黑牛、三角牛肩肉、SRF極黑一口牛

左至右分別係厚切上選牛腹肉、安格斯牛板腱、鹽選牛舌同牛肋條,除左牛肋條,其餘三款肉都係第三級嘅安格斯嫩牛套餐食得倒,如果只為食牛,唔追求質素,二百幾蚊都抵食嘅。
除左頭先講嘅靚肉之外,佢仲好多唔同味道同部位嘅豬牛雞。其中雞腿肉燒完之後,雞皮脆脆地都幾好食。
烤肉

海鮮方面,虎蝦比我想像中大隻,肉結扎實彈口,帆立貝都好帶睇頭,加左牛油同黑椒,燒完好香牛油味。
錫紙兜裝住嘅係屏東燒魚腹,燒完之後,非常肥美,入口即溶,烤魚乾雖然可以即食,但口感比較硬,我會燒到佢軟身同暖暖地咁食,會更加好食,鴨舌都係唔可以錯過,滷得入味又唔會太滷,重點係唔多地方有得食,就算有都唔平,所以要食多啲。
白色一塊嘅係台灣小枕頭,即係麻糬,燒完之後脆脆地幾得意。
烤肉
全部嘅台式夜市小食點最平嘅原住民鹽燒豬肉套餐已經食倒,哩個梅山酥炸薯加左梅粉,食落帶少少酸味,都幾開胃。
梅山酥炸薯
除左現成嘅罐裝野飲之外,都要試下佢地嘅台茶,我地點左百香果綠茶同紅火冰茶,甜度同冰量都可以自選,茶味濃得黎唔會太澀,都唔錯。
梅山酥炸薯
甜品每人限點一份,唔怕飽得濟,可以試下佢個仙草芋圓,細細碗但都好豐富,芋圓有咬口又唔會太硬,配埋滑嘟嘟仙草,食完超滿足。
甜品
總結,烤肉質素唔差,我最鍾意佢有台式夜市小食,比較少見又有特式,上菜都快同冇漏單情況,抽氣做得唔錯,食完亦唔會成身油煙味,兩個人都可以坐大大張枱,唔怕啲野食冇位放。
番茄洋慕牛肉湯
牛舌芯
澳洲M5和肩胛肉、安格斯牛小排、澳洲和牛板腱
美國SRF極黑牛、三角牛肩肉、SRF極黑一口牛
甜品
2022-11-22 126 浏览
牛大人台式火鍋嘅副線,平安燒肉係由台灣總廚監督,主打結合秘傳做法及原住民風味嘅台式燒肉,套餐「澳洲𝗠𝟱和牛吃到飽」 💰3️⃣6️⃣8️⃣/1位,有103款食材,仲有多款經典台灣夜市小食、飲品同特色醬汁午市時段超爽可以由12點食到4點,每位送2件牛舌芯😍咬落爽口彈牙今期間限期有澳洲和牛牛板腱,牛味較濃,當然唔少得澳洲M5和牛肩胛肉同安格斯牛小排,薄切烤一烤剛好,油脂好香其他肉類都好有風味,特別喜歡以下幾款鹽蒜麻油雪花豬,肉質繳好彈牙👍原住民鹽燒肉,燒到肉質香口無油膩感老虎雞翼,切成單骨雞翼細細件,味道係好強嘅麻辣味🌶️另外有海鮮款式,爽彈虎蝦🦐、新鮮帆立貝、台灣鯛魚下巴、屏風燒魚腹同麻辣章魚湯等,全部都好有特色台灣小食🍡有即食滷水涼拌鴨舌、南部章魚卷等,期間限定有櫻花蝦乾伴手工麵,麪條軟硬適中,櫻花蝦鹹香味濃😋自助區有多款自家冷泡茶、汽水,仲有新鮮蔬菜🥬台式滷肉飯等✨QR code 自助落單,上菜速度快,店員主動清理碗碟幫及更換烤肉網,服務質素值得一讚🎈安平燒肉🎈荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

其他肉類都好有風味,特別喜歡以下幾款
鹽蒜麻油雪花豬,肉質繳好彈牙👍
原住民鹽燒肉,燒到肉質香口無油膩感
老虎雞翼,切成單骨雞翼細細件,味道係好強嘅麻辣味🌶️

自助區有多款自家冷泡茶、汽水,仲有新鮮蔬菜🥬台式滷肉飯等

🎈安平燒肉🎈
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
去荃灣食燒肉, 例牌大鴻輝安平, like佢燒肉好食地方超乾淨, 睇返menu見到幾個限定items都係正野, 所以我地揀左👇🏻:🥩澳洲M5和牛吃到飽套餐x2 牛舌芯, 帆立貝, 虎蝦, 燒魚干li 幾款限定梗係第一round勁嗌, 當然唔少得係澳洲M5和牛肩胛肉+ 期間限定嘅和牛板腱都係值回票價之選, 每人at least x2係常識✌🏻. 食完個和牛我可以狂encore因為d肉都唔使點用牙咬, 油脂同肉味balance, 唔係hea上👍.🥢厚切成一條條粗條嘅牛舌芯會唔會太好味??? 又係一咬就係, 好香好腍軟.🥢安格斯牛小排: 雖然厚身小小, 但我都係辣個幾十秒就食, 濃濃嘅牛肉味, 店家醃得好好食.🥢美國SRF極黑牛: 一開波全部肉車唒落爐嘅我原本都唔睇邊款打邊款, 但發覺li個極黑都好值得推, 脂肪唔太多, 食落完全唔韌, 高質.🥢食材勁新鮮嘅烤帆立貝, 虎蝦, 超級滑嘅燒魚腹同烤魚干真係好正呢.🥢櫻花🌸蝦飯無飯不歡嘅我整左碗台式櫻花蝦飯, 多葱多櫻花蝦多滷水汁多蒜片hahahha !!!🥡台式小食新發現之安平炸蚵卷蠔仔🦪味道香濃, 現炸脆卜卜encore之選.🧋一大個雪櫃想
🥩
澳洲M5和牛吃到飽套餐x2

櫻花🌸蝦飯

🥡
台式小食

🧋
一大個雪櫃想飲咩都有, 食燒肉推介飲店家自製嘅冷泡茶<<藍莓果茶微甜好飲>>, 就算食幾多肉都非常解膩, 茶味仲好香添, 用QR code order嘅手搖飲品冬瓜茶n 百香果檸檬茶絕對比得上坊間茶飲店30幾蚊杯嘅質素.
2022-11-21
  • 澳洲M5和牛
  • 冷泡茶
  • 帆立貝
  • 雞泡魚干
  • 牛板腱
2022-11-21 55 浏览
♡♡♡📍安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓第一次黎食呢間緊係想試多d,咁我地就簡左澳洲M5和牛吃到飽🤣,可以一次過試晒好多種嘢食🫣🫣。而且選擇嘅種類亦都比較多,除咗Menu入邊嘅之外,出邊仲會有自助吧可以揀,亦都會有飲品可以自己拎~出野食既速度都幾快,呢個速度嘅放題就最正啦😂~🍽嚴選牛舌芯呢個嚴選牛舌芯係每位贈送一客2件既,食落去既口感都幾特別😂,而且仲係長條形外觀就會比較出眾,肉味都幾濃😆😆~🍽澳洲M5和牛差唔多試晒咁多種牛肉,覺得呢個澳洲M5和牛係最好食嘅🤩🤩🤩!簿簿一片嘅M5和牛,肉味濃厚,味道適中,唔會好韌,咬落去啱啱好❤️😻~🍽烤帆立貝一隻嘅帆立貝都好大隻!而且會有牛油😆,令到帆立貝嘅味道提升到😆~仲會有牛油香味。帆立貝厚肉又鮮甜,真係好值得一試🥰~🍽爽彈虎蝦虎蝦好大隻!而且入邊有好多蝦膏😻!好有鹹香味,而且虎蝦都好彈牙😻,亦都幾爽口😝!🍽烤魚干呢個烤魚干燒完真係幾好食😹!都幾推介~燒到軟就可以食😝,好香口🤣~算係必食推介!
♡♡♡
📍安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓

🍽嚴選牛舌芯

🍽澳洲M5和牛

🍽烤帆立貝

🍽爽彈虎蝦

🍽烤魚干

2022-11-20 75 浏览
燒肉放題有4款任食套餐,我地試咗最貴嘅澳洲M5和牛,晚市時段正價$418,可以2小時任食超過一百款肉類配料🤤最貴嘅套餐主打澳洲M5和牛,包括肩胛肉、安格斯牛小排、澳洲和牛板腱同嚴選牛舌芯,對比其他普通牛肉,澳洲和牛口感更加鮮嫩多汁,而且油脂分布均勻,肉味濃郁,海鮮方面,烤帆立貝、虎蝦同屏東燒魚腹都係最貴嗰set先有❗️澳洲和牛板腱係期間限定食品,牛板腱係肩胛骨後面嘅一嚿肉,因為活動得唔多,肉質幼嫩爽口😚嚴選牛舌芯每人只得2件,爽口得嚟又彈牙,唔會好似平時食啲牛舌咁韌,咬落仲好juicy🤤烤帆立貝好新鮮,加少少牛油去燒已經好好食😋虎蝦勁大隻,燒到佢轉咗色再過兩分鐘就食得,超爽彈😆安平燒肉另一賣點當然係一系列嘅台灣地道夜市小食,例如花枝排、鹽酥雞、甜不辣、炸蚵卷、鴨舌等等,必食推介⭐️黃金泡菜同⭐️台灣小枕頭(麻糬),黃金泡菜用咗日本高麗菜,配上有紅蘿蔔泥、芝麻醬同花生嘅秘製黃金醬,非常開胃,而台灣小枕頭(麻糬) 燒嘅時候會變到脹卜卜,口感煙韌軟糯,點煉奶食一流😍飲品方面,自助區除咗有罐裝汽水之外,仲有自家製樽裝冷泡茶,另外都有啲特飲可以落單叫,例如百香果綠茶同冬瓜茶;自助區亦都有蔬菜提供,例如

烤帆立貝好新鮮,加少少牛油去燒已經好好食😋
虎蝦勁大隻,燒到佢轉咗色再過兩分鐘就食得,超爽彈😆

飲品方面,自助區除咗有罐裝汽水之外,仲有自家製樽裝冷泡茶,另外都有啲特飲可以落單叫,例如百香果綠茶同冬瓜茶;自助區亦都有蔬菜提供,例如杏鮑菇、粟米同菠蘿等等,又有個area比客人整櫻花蝦拌飯🤪

甜品選擇比較少,每人一款,可以揀Häagen-Dazs杯裝雪糕或者鮮草芋圓
2022-11-17 75 浏览
Bookmark左好耐想食的燒肉,一直都怕太多人而卻步,終於都有機會約到食肉獸朋友相聚一齊食!.🔺澳洲M5和牛餐 $358-$418入坐每位送兩件牛舌芯,燒熱四邊加上岩鹽,入口油脂唔算太多,足夠保留香味,嫩滑,岩鹽提升整體層次!.睇相都唔洗我解釋,M5和牛有幾新鮮、雪花分布有幾平均。肉質新鮮無雪味,選擇部位超多,上枱速度快。加上獨有醬油,為牛肉帶來更濃烈燒烤感。.不得不提燒魚腩,係超出色!本身有醬油醃好,魚腩油脂超足,魚油撲鼻,入口滑嫩無魚骨,encore了五次😂。.

🔺澳洲M5和牛餐 $358-$418
2022-11-16 81 浏览
呢排打開社交平台個個都去旅行食好西,對於我呢D無得旅行的人唯有係香港搵好西食今日約左個無肉不歡的朋友去佢荃灣屋企附近食安平燒肉,呢間安平燒肉位於荃灣大鴻輝中心,地理位置方便! 今日渣車出去,因為諗住係千色匯買野,可以享用到千色匯的泊車優惠,如果揸車的朋友好彩的係大鴻輝樓下就有咪錶位,不過睇大家好唔好彩啦!今日我地都算早到,仲未見太多人,好快有位,到我地坐底後開始愈來愈多人今日我地揀左個「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」,服務員好細心詳盡咁解釋D調味料用法,同介紹外面有自助吧拎野飲同菜類等我地先去自助吧拎飲品,我地揀左安平燒肉自己研製的果茶類「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」每位會贈送嚴選牛舌芯一客2件,然後我地叫哂呢個SET的牛類同海鮮試下,包括澳洲M5和牛、澳洲和牛板腱、安格斯牛小排、屏東燒魚腹、爽彈虎蝦、燒帆立貝、烤魚干等等….澳洲M5和牛雪火均勻,入口即化,仲有好香牛肉味嚴選牛舌芯彈牙可口,厚切啖啖肉,好滿足澳洲和牛板腱、安格斯牛小排嫰滑,牛味濃郁屏東燒魚腹魚油豐富,味道好必食烤魚干!! 叫完再叫!!食物太太種類不能盡錄…另外叫左D台灣小食,鸭舌、士林小香腸,幻想下去左台灣最後仲有h
我地先去自助吧拎飲品,我地揀左安平燒肉自己研製的果茶類
澳洲M5和牛雪火均勻,入口即化,仲有好香牛肉味
嚴選牛舌芯彈牙可口,厚切啖啖肉,好滿足
澳洲和牛板腱、安格斯牛小排嫰滑,牛味濃郁
屏東燒魚腹魚油豐富,味道好
必食烤魚干!! 叫完再叫!!
最後仲有haagen daz 雪糕食!
總結安平燒肉食物種類多,質素有保證,而且服務好,主動幫我地換網,仲上餐快!!呢樣好重要架!可以食多幾碟!
溫馨提示: 讚好安平燒肉可以換草莓戀人,好好味架!

2022-11-14 541 浏览
冬天除了打邊爐 燒肉亦都係一個唔錯嘅選擇 熱辣辣 即🔥即食 星期日當然要同老公relax 一下啦 book咗大鴻輝 安平燒肉有四個餐,一於食豪啲 😬😬澳洲m5和牛吃到飽 $388加一, 另外仲可以加48蚊暢飲生啤添,不過揸咗車唯有下次啦😛地方很大 每張枱都好闊 ,就算全枱食物都唔會覺得迫,落地玻璃 環境真係好舒服😌先嚟牛舌心 呢個限定每人兩條 嘩🤩果然好高質 點燒都係咁嫩口、有牛味、爽脆 配上佢哋嘅自家製醬汁 真係很不錯 ,特別提一提黃金酱好出色😋😋澳洲m5和牛肩脊 雪花分佈均勻,牛脂豐富,牛味濃郁 兩邊輕輕一燒大概10秒左右 真係人間美味🤤🤤🤤期間限定 澳洲和牛板腱 當然要試埋啦 同樣油脂豐富 同樣好好食 文理清晰不斷encore😬😬安格斯牛小排當然不怯場 🥰🥰口味較為濃郁,相對口感當然無咁和牛咁嫩, 各有千秋呢🍻🍻鹽燒牛舌 真心推介 輕輕一燒 已經食得 加上海鹽已經非常突出🥰🥰仲有很多海鮮類 帆立貝牛油帆立貝 大虎蝦 苦瓜煮蜆 燒魷魚真係樣樣都用心炮製 非常高質💕💕除此之外仲有很多熟食 地道台灣小食 鹵水鴨舌 當然要 食完再食啦😍😍還有很多地道小食話梅粉地瓜飽肚都要食啊🤣🤣黃金泡
冬天除了打邊爐 燒肉亦都係一個唔錯嘅選擇 熱辣辣 即🔥即食

仲有很多海鮮類 帆立貝牛油帆立貝 大虎蝦 苦瓜煮蜆 燒魷魚

真係樣樣都用心炮製 非常高質💕💕

還有很多地道小食
話梅粉地瓜飽肚都要食啊🤣🤣
黃金泡菜推介之一,吃點小黃瓜解膩之餘又可以重新再食啦 哈哈😆

飲品方面選擇,亦都好多有自家製嘅冷凍茶汽水等等,仲有自家製嘅台式飲品,真係豁出去食咗先減🤣🤣

特別推介櫻花蝦滷肉飯就算幾飽都要食少少,伴住和牛一齊吃不經不覺吃多咗😋😋

買單$400鬆啲人頭真心覺得值回票價😝😝😎
2022-11-14 51 浏览
🍽 All you can eat 💰 HK$418pp (dinner, 10% service charge)Recently I always crave a for BBQ with meat 😂 I know it is fat but who cares about this 🤣 This time we visited @anpinggrill.hk in Tsuen Wan Branch. The space in this branch is spacious and the staffs were polite and helpful. We were unsure how long do we need to cook for some of the meat and they told us patiently. With this set, we had around 120 mins dinning time with Australian M5 wagyu beef. There were more than 100 of food choices. We
🍽 All you can eat

With this set, we had around 120 mins dinning time with Australian M5 wagyu beef. There were more than 100 of food choices. We scanned the QR code to place the order. Super convenient and very efficient. Once we ordered the food, they served us our order within 5 mins! I love their beef tongue the most sadly I could not order again. The portion had two slices per person and it was so tasty after we grilled it. Apart from the wagyu beef, we had also ordered Taiwanese food and seafood. The scallop was huge and fresh.

Also, there were around 8-10 styles of drink to pick from the self service counter with different styles of veggie. With this price, it was fair and I think it had more food than other all you can eat restaurants. The beef quality was up to standard. In general, it is a outstanding dining experience and would love to come again with friends!
2022-11-11 1227 浏览
我真係好鍾意食荃灣呢間安平燒肉,味道好份量又比得夠足,地方又坐得舒服唔會太迫人飲品我發現用APPLE CIDER溝茶好好飲,將APPLE CIDER過甜嘅感覺用茶去中和左,幾好醬料都仍然係果幾款,最鍾意黃色果個黃金醬餐前小食有好多款可以揀,我最愛一定係鴨舌!居然可以任食真係好爽,因為出去買好貴架~~~~今次我一黎就點左大量牛肉回本,我叫左果個係最貴的和牛餐,梗係要狂食佢嘅和牛回本牛舌芯係每位會送兩條,呢個真係好滑好好食,要好好珍惜咁燒佢,唔好燒得過老,唔係就浪費左佢。仲有好多海鮮類,都好好食,好正燒帶子都好正,超好食呢個櫻花蝦撈麵必食,但最好SHARE因為好鬼飽肚佢有一款叫小枕頭,係燒年糕,非常難搞,要用慢火燒,我用中火都燒到燶左,要小心最後點左甜品係仙草凍,一如以往好味,但以前好似D芋圓再好食D,而家D仙草都好似無以前咁彈牙,有少少似涼粉。

醬料都仍然係果幾款,最鍾意黃色果個黃金醬

仲有好多海鮮類,都好好食,好正

燒帶子都好正,超好食

呢個櫻花蝦撈麵必食,但最好SHARE因為好鬼飽肚

2022-10-11
2022-11-04 118 浏览
燒肉店坊間有好多,日式就試得多,但台式的真係比較少,所以一定要同家人試下喇,呢間安平燒肉放題有兩間分店,今次揀咗去荃灣分店,地方寬敞舒適,而且店員非常細心,解釋得相當清晰,值得讚👍🏻澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(正價$418),分時段19:30前離座($358),21:30後入座($388),仲有嚴選牛舌芯(每位贈送2件一客),這個級別是最高級了,有103款食物,小食、飲品可以任飲任食。喜歡吃牛的真是大快朵兒,有澳洲M5,美國牛小排和SRF極黑牛都挺不錯的,燒到7,8成熟再加少少鹽,食落口肉嫩多汁,有牛香味和牛肉之油香!其實肉類方面除了牛還有多款豬同雞等等。海鮮方面有大大隻虎蝦,牛油帆立貝,絲瓜煮蜆,仲有昇東燒魚腹等等,非常新鮮。另外亦有自助區,有蔬菜類、丸類,其中波蘿同粟米值得推介,醬料,飲品,台式小食,地道滷肉飯等等多不勝數。餐牌內有多款台式飲品:例如冬瓜茶,百香果綠茶,火龍紅茶等等,亦可自由選擇甜度,冷度,真係相當貼心。甜品方面結賬時店員會送上一張下單紙,可選擇Häagen-Dazs雪糕, 有三款味道,另外有地道芋圓仙草凍,真係大大滿足!

其實肉類方面除了牛還有多款豬同雞等等。

2022-11-04 1018 浏览
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】安平燒肉 @【地區】#Dr_eat_荃灣【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_燒肉【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】和牛燒肉食到飽【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】送牛舌芯/客,只要Like & follow 佢地嘅FB/IG/Mewe,即可獲得台式草莓戀人一杯────────────────────【環境/服務/衛生】。店員有禮,服務貼心。會主動介紹返醬汁嘅推薦用法。環境特別乾淨。連不起眼嘅地方都冇油煙漬或灰塵.【價錢 澳洲M5和牛套餐 17:00-24:00 $418】。120分鐘食到飽。超過103款食品。其中澳洲M5和牛,安格斯牛小排,限定食品,牛舌芯,帆立貝,虎蝦,燒魚腹,魚干等都係呢Set獨有的.【必食高質靚牛】。澳洲M5和牛:入口即化,肉汁豐富。安格斯牛小排:牛味最濃,肉香撲鼻。美国SRF极黑牛:柔嫩多汁,口感極好。期間限定款有:鹽蒜麻油和牛柳,澳洲和牛板腱。燒烤蘸上佢地自家製嘅黃金醬。解膩之餘,清新嘅味道,更可豐富肉汁.【海鮮 + 豚肉 + 雞肉 樣樣正】。海鮮:燒帆立貝,虎蝦。啖啖肉,肉厚鮮嫩。期間限定:台

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】和牛燒肉食到飽
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。店員有禮,服務貼心
。會主動介紹返醬汁嘅推薦用法
。環境特別乾淨
。連不起眼嘅地方都冇油煙漬或灰塵

。120分鐘食到飽
。超過103款食品

【必食高質靚牛】
。澳洲M5和牛:入口即化,肉汁豐富
。安格斯牛小排:牛味最濃,肉香撲鼻
。美国SRF极黑牛:柔嫩多汁,口感極好
。期間限定款有:鹽蒜麻油和牛柳,澳洲和牛板腱
。燒烤蘸上佢地自家製嘅黃金醬
。解膩之餘,清新嘅味道,更可豐富肉汁

【海鮮 + 豚肉 + 雞肉 樣樣正】
。海鮮:燒帆立貝,虎蝦
。啖啖肉,肉厚鮮嫩
。期間限定:台灣直送鯛魚下巴
。豚肉:原住民鹽燒肉
。以海鹽醃製,肥瘦相間,滿滿油花
。期間限定:鹽蒜麻油雪花豬
。雞肉:老虎雞翼
。拆成單骨,更易燒,微微香辣,惹味十足
。期間限定:醃鹽蒜麻油雞腿肉
。海鮮類可配搭埋最新推出嘅五味醬
。提升味道嘅層次感

【特色小食都要試】
。數款有台灣特色嘅小食
。好似返左去台灣夜市咁
。懷念鹽酥雞:外脆內嫩
。澎湃花枝排:香脆彈牙
。鴨舌必食,超入味
。另外仲有櫻花蝦飯,紫菜飯
。配搭燒肉食,一流

【自家製冷泡茶+雪糕】
。自家製嘅冷泡茶必然最具人氣的
。其他有蘋果西打,果汁汽水都不錯
。台式飲品有百香果綠茶,紅火冰茶
。最後每人一杯Haagen Diaz 雪糕
。仲可以揀安平自家製仙草芋圓添

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
【分店】旺角 | 荃灣
【℡】39539333
【營業時間】
星期一至四 12:00 - 16:00; 17:00 - 23:00
星期五至日 12:00 - 16:00; 17:00 - 23:45