2023-03-14
「安平燒肉」由台灣名廚主理,融合原住民風味同傳統秘技,再加上唔同款海鮮同夜市小食,完美地呈現出正宗嘅台灣風味,彷彿身處台灣夜市一樣!今次我們選擇無限量食澳洲M5和牛套餐($418),一共可以試到103款美食!我自己就比較鍾意呢度既豬肉同埋台灣小食yeah!🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 $418 (晚上9點後入座無限時)🐮牛肉🐮·澳洲M5和牛·美國SRF極黑一口牛·安格斯牛小排、安格斯牛板腱、·三角牛肩肉、黑椒洋蔥牛舌等等牛舌芯(每位贈送一客2件)質素最好!牛味香濃,爽彈口感一流如果有得refill就好;本人尤其喜歡安格斯牛小排牛脂感重,肉汁南滿滿!如果鍾意極濃郁的牛肉味道咁就可以狂刷M5和牛!🐷其他肉類🐔豬肉同雞肉都有好多款式供選擇。例如鹽蒜麻油雪花豬、薑汁厚切雪花豬、雞翼等等!個人認為特別豬肉類比牛肉更加出色尤其是雪花豬。特別一提燒肉醬汁選擇豐富,有辣椒醬安平黃金醬,玫瑰岩鹽等等仲會有說明教你醬汁同埋肉類的配搭!🐟海鮮🦞•烤帆立貝•屏東燒魚腹平•爽彈虎蝦• 鹽蒜燒生蠔·正港燒烤烤魚干比較喜歡屏東燒魚腹平呢個encore 左幾次,油脂豐盈嫩滑無比!另外虎蝦確係幾
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🐮牛肉🐮
·澳洲M5和牛
·美國SRF極黑一口牛
·安格斯牛小排、安格斯牛板腱、
·三角牛肩肉、黑椒洋蔥牛舌等等
牛舌芯(每位贈送一客2件)
質素最好!牛味香濃,爽彈口感一流
如果有得refill就好;
本人尤其喜歡安格斯牛小排
牛脂感重,肉汁南滿滿!
如果鍾意極濃郁的牛肉味道
咁就可以狂刷M5和牛!
🐷其他肉類🐔
豬肉同雞肉都有好多款式供選擇。
例如鹽蒜麻油雪花豬、薑汁厚切雪花豬、
雞翼等等!
個人認為特別豬肉類比牛肉更加出色
尤其是雪花豬。特別一提
燒肉醬汁選擇豐富,有辣椒醬
安平黃金醬,玫瑰岩鹽等等
仲會有說明教你醬汁同埋肉類的配搭!
🐟海鮮🦞
•烤帆立貝
•屏東燒魚腹平
•爽彈虎蝦
• 鹽蒜燒生蠔
·正港燒烤烤魚干
比較喜歡屏東燒魚腹平
呢個encore 左幾次,油脂豐盈
嫩滑無比!另外虎蝦確係幾爽彈!
🇹🇼小食、熟食🍚
·滷水涼拌鴨舌
· 南部章魚卷
· 涼拌小黄瓜
· 彭湖花枝丸
· 鹹蛋苦瓜
·櫻花蝦手工麵/拌飯
個人認為小食是這頓飯的重點!
尤其推介鴨舌,鮮滑香嫩
小辣惹味有肉地
鹹蛋苦瓜 都好好味 估唔到可以咁配搭
章魚卷同花枝丸都夠地道!
另外櫻花蝦手工拌麵很有台灣特色
若嫌唔夠多櫻花蝦 仲可以去自助bar refill
🧃飲品甜品🍮
•麥仔茶
• Haagen-Dazs
• 台灣芋圓
飲品我最鍾意麥仔茶!無咖啡因,而且飲落好似清新版既朱古力,令人上癮😝杯装雪糕有、朱古力、曲奇雲呢拿同埋夏威夷果仁口味!好滿足!另外原來仲有台灣芋圓,可惜太飽!留返下次啦😙
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹