2023-01-04 77 浏览
深信 *安平燒肉* 大家都唔會陌生我哋今晚去咗佢嘅荃灣店食咗 *澳洲M5和牛120分鐘吃到飽*先讚佢嘅 *牛舌芯*, 真係一流 鍾意食牛舌嘅人, 一定滿意😋😋牛肉嘅選擇很多不同產地及部位, 任君選擇🤔🤔除牛肉外, 豬肉及鷄肉亦令人相當滿意喜歡 *台灣正港燒烤* 及 *台灣夜市小吃* 的人有福了合共接近20款, 款式多到眼都花仲有啲精彩嘢未講, 就係 *海鮮* 足足10款, 真係要乜有乜最後, 極力推介 *櫻花蝦乾伴手工麵* 唔食就真係走寶麵質, 配料, 味道都 👍🏻👍🏻另外, 蔬菜, 飲料都是任取自家冷泡茶值得一試
深信 *安平燒肉* 大家都唔會陌生
我哋今晚去咗佢嘅荃灣店
食咗 *澳洲M5和牛120分鐘吃到飽*
先讚佢嘅 *牛舌芯*, 真係一流
鍾意食牛舌嘅人, 一定滿意😋😋
牛肉嘅選擇很多
不同產地及部位, 任君選擇🤔🤔
除牛肉外, 豬肉及鷄肉亦令人相當滿意
喜歡 *台灣正港燒烤*
及 *台灣夜市小吃* 的人有福了
合共接近20款, 款式多到眼都花
仲有啲精彩嘢未講, 就係 *海鮮*
足足10款, 真係要乜有乜
最後, 極力推介 *櫻花蝦乾伴手工麵*
唔食就真係走寶
麵質, 配料, 味道都 👍🏻👍🏻
另外, 蔬菜, 飲料都是任取
自家冷泡茶值得一試
2023-01-03 56 浏览
相信大家對呢間燒肉店都唔陌生,係牛大人台式火鍋嘅副線,主打多款台灣風味嘅燒肉同各種經典嘅夜市小食!餐廳環境闊落,燈光柔和,不得不讚上餐速度勁快而且冇漏過單,店員嘅服務態度都好友善,大大加分👍🏻作為牛魔王當然要最高級別嘅澳洲m5和牛吃到飽套餐啦!入座時會贈送嚴選牛舌芯,入口即化嘅感覺真係一試難忘☺️ 和牛板腱、和牛肩胛肉、安格斯牛小排、帆立貝、虎蝦、燒魚腹同烤魚乾都係呢個套餐先會包嘅!和牛脂肪分佈平均,肉質嫩滑、帆立貝厚肉多汁、燒魚腹都encore咗好多次,整體性價比甚高,絕對值得upgrade!除此之外佢哋嘅台式小食都做得唔錯,小香腸、芝士鵪鶉蛋、麻糬、章魚卷、鹽酥雞、小黃瓜、酥炸薯、炸蚵捲、甜不辣、甜不辣等等,款式多到數唔晒而且味道都唔錯,唔講唔知以為去咗台灣夜市呀!私心推介櫻花蝦乾拌飯,配埋滷肉汁同紫菜真係惹味無窮🥰出面嘅自助區主要係放菜類同飲品,啲菜食落都幾新鮮而且會不斷refill~ 另外有幾款飲品要用電話order,全部都係自家製,個人最鍾意紅火冰茶,解膩又開胃🙈 最後以haagen dazs雪糕作結,捧住個food baby走💞

🐮❤️一入餐廳就俾滿滿嘅天燈吸引,上面寫左好多金句,好鍾意 希望所有事情都像長胖一樣簡單, 祝大家2023年都活得簡單輕鬆🐮今次揀左澳州m5和牛吃到飽,每位會有兩條牛舌芯,超!好!食! 牛舌芯燒完都好有嫩,一咬即斷,牛味又夠香濃除左牛舌芯 呢個餐特別之處係有澳洲m5和牛、安格斯牛小排同期間限定嘅澳洲和牛板腱。其中特別推介牛小排同牛板腱,油脂分布均勻,油花好靚,👅另外都非常推介黑椒洋蔥牛舌,燒到一半加埋黑椒洋蔥,入口非常惹味,呢個encore左好多次餐廳有好多種醬,其中最特別嘅係黃金醬,黃金醬係蔬菜汁加台灣麻油。食落好香麻醬味,直接點同包菜郁好食。仲有一種叫五味醬可以係自助區拎,係集酸 甜 辣 鹹 香於一身,我會形容係比較似燒烤醬但酸d海鮮方面,呢餐有帆立貝同虎蝦。帆立貝好新鮮好大隻,虎蝦新鮮爽口🐡另外有個烤魚干都好好食 輕輕一燒配埋生啤一流 🍠除左燒肉 小食都好出色,就算燒肉好飽我都食左好多小澎湖花枝排、梅山酥炸薯等。 我最鍾意滷水鴨舌同炸薯。鴨舌超入味,一路一路食食到停唔到口。炸薯面有梅子粉 ,食落微酸,減低炸蕃薯粒嘅油膩感🦐自助區仲有一個自製櫻花蝦拌飯,係白飯、蔥、櫻花飯、滷水同海苔
🐮

黑淑洋蔥牛舌

帆立貝

🐡另外有個烤魚干都好好食 輕輕一燒配埋生啤一流

🍠除左燒肉 小食都好出色,就算燒肉好飽我都食左好多小

🦐自助區仲有一個自製櫻花蝦拌飯,係白飯、蔥、櫻花飯、滷水同海苔拌埋,我落左好多櫻花蝦所以勁香口,忍唔住食左好多飯

🍵飲品主要推介四款冷泡茶,就算本身比較淡嘅玄米茶都夠濃味

🍨最後仲有Haagen daz雪糕/鮮草芋圓,甜品限每人一個。今日嘅特別口味係紅絲絨芝士蛋糕,入而有粒粒蛋糕,完美嘅甜品

2022-12-30 45 浏览
台灣「安平燒肉」真係百吃不厭😍 店內掛上一個個天燈 寫上特別的字句🏮 我們選了澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐 超滿足啊♡ 肉類◦海鮮◦蔬菜◦台灣小食等多達103款食物可選擇🥩 仲有甜品✧自家製手調飲品✧罐裝飲品等🥤重點推介🥰: 澳洲M5和牛|牛舌芯|安格斯牛小排|美國SFR極黑牛🐮 牛肉很高質素☺️ 雪花紋分布均勻 顏色鮮嫩🙈 微微燒已經油脂滿滿的 食落牛味濃厚多汁 肉質細膩✨ 再配上不同的調味料 令牛肉更多惹味香口🧂 吃膩了 可以用生菜包住嚟食 更添口感🥬.ᐟ‪‪.ᐟ 海鮮類也相當出色 海蝦鮮甜無比🦐 咬落爽口彈牙 帆立貝超大隻 啖啖肉🫓 當然還有它們的台灣特色小食: 小枕頭✧香腸✧鴨舌✧鹽酥雞✧金沙翠玉苦瓜🫑 每款都很香口 好似去咗台灣夜市一樣🍡 自助區域仲有大量蔬菜和飯類可以拎🍚 飲品有冷泡茶和手搖茶飲👍🏻 百香果綠茶和紅火冰茶清新解膩🧋甜品可揀雪糕/芋圓仙草糖水🥣 真的很推介大家去試這間性價比高的台式燒肉🔥

黎到燒肉火鍋集中地大鴻輝,揀咗呢間之前食過旺角分店都唔錯嘅安平燒肉。作為牛魔王當然係食澳洲M5和牛120分鐘吃到飽($418@),唔同款式嘅高質嘅澳洲M5和牛任食,另外仲有總共103款嘢食,性價比算係唔錯。牛肉方面好似澳洲M5和牛、安格斯牛小排、鹽蒜和牛柳、美國SRF極黑牛、燒牛舌等等有各式各樣唔同品種唔同部位嘅牛肉可以點黎食。最正當然係M5和牛,雪白嘅油花分佈平址,食落唔會有筋又有油香,肉質腍嫩。而且仲有期間限定嘅澳洲和牛板腱,肉更加大塊,肉味更加香濃。揀澳洲M5和牛食到飽仲會送嚴選牛舌芯一客,厚切嘅牛舌芯口感非常之爽彈,食落好有質感。除咗肉類,仲有好多海鮮好似帆立貝、虎蝦、燒魚腹等等。帆立貝好大隻,水嫩啖啖肉,味道鮮甜。虎蝦都好新鮮,肉質夠爽彈。仲可以去自助吧夾d菠蘿、番茄仔、翠肉瓜等返黎燒,食返d蔬果就冇咁膩喇。飲品方面除咗一般罐裝飲品,仲有好似百香果綠茶、冬瓜茶呢d手調飲品,抵讚。甜品除咗雪糕,亦都有仙草芋圓食,香甜清爽嘅仙草,配搭煙靭嘅芋圓,拍得住街外嘅甜品鋪。。。安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓。。

安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

之前已經食過幾次覺得唔錯😚臨近聖誕多左約朋友,推介左佢黎呢到,今次都係食M5和牛餐🐄澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 $418每位都會送嚴選牛舌芯一客,厚切牛舌入口好嫩😙另外再叫就要$68一客呢個級數可以揀澳洲M5和牛、澳洲和牛板腱同安格斯小牛排。M5和牛肉質嫩滑,雪花紋最靚;安格斯則牛肉味濃郁,個人最鍾意M5,蘸埋佢地嘅特製醬😋perfect除左牛之外,佢地個烤魚干🐟都好正,輕輕放落去燒一陣就要拎上黎,要小心控制火侯,燒到表面微焦就食得期間限定有鹽蒜麻油和牛柳、雞柳,仲有啲幾有特色嘅食物例如係美乃滋章魚、起司鵪鶉蛋、烤豬肉乾,可以一試仲有台式小食呢到都整得唔錯,鹽酥雞、炸蚵卷、花枝排等等,每樣都叫,好似去左夜市掃街咁😆店員推介我地試佢個櫻花蝦拌飯,可以係自助區到拎,最特別係有五味醬,咸咸香香,惹味濃郁自助區都有多款罐裝飲品同四款自製茶,有蕎麥茶、桂花烏龍、藍莓果茶同玄米茶,清爽不膩。另外仲有幾款手搖飲品,我就試左檸檬阿里山紅茶同紅火冰茶。前者茶底好濃,後者有粒粒火龍果肉,清腸胃一流🤪最後30分鐘店員就拎甜品紙俾我地填,可以揀Haagen-daz雪糕或者芋圓💜

🐄澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 $418

2022-12-21 624 浏览
呢間見都幾多朋友仔試過,日式燒肉就成日食,唔知台式又係點既呢澳洲M5和牛吃到飽 $358✅✅我地揀左M5和牛果款🐮首先會每人限送兩件牛舌芯 👅牛舌芯食落爽脆,牛味濃,另外牛肉排名如下: 澳洲M5和牛、安格斯牛小排、牛板腱M5和牛雪花分佈都好靚好吸引👍🏻當然如果唔太高要求,平平地食安格斯果款都好OK🙆🏻‍♂️呢間燒肉足足有5款調味,辣椒醬、黃金(泡菜)醬(推介✌🏻)、岩鹽👍🏻、特製醬油、檸檬汁,鍾意咩口味都得😋自助區:有多款蔬菜🥬、紫菜飯🍚、 蕃茄洋蔥牛肉湯、各款自家茶、其他飲品📍欣賞呢度有生菜、生蒜片🧄,夾埋黃金泡菜咁食燒豬腩肉🤪😜海解類:我地食左虎蝦🦐、燒帆立貝、 屏東燒魚腹、美乃滋章魚燒、麻辣章魚燙🌶️📍海鮮類整體新鮮同大隻,見隔離枱專攻虎蝦,啲殼成座山咁高😂回哂本呀,帆立貝推介❣️章魚配沙律醬味道都好夾、燒魚腹味道就好似燒鰻魚咁,全部都可以一試👻小食類:食左金沙翠玉苦瓜🥒、黃金泡菜、滷水涼拌鴨舌、台灣小枕頭(麻糬)配煉奶、澎湖花枝排、絲瓜煮蜆好多出面放題好少見嘅小食,全部味道都幾好,特別推介金沙翠玉苦瓜❤️完全唔苦仲好濃咸蛋黃味🤗燒麻糬都幾特別,鴨舌亦幾好食👍🏻🍧甜品要左Häagen-D

澳洲M5和牛吃到飽 $358✅✅

自助區:
📍欣賞呢度有生菜、生蒜片🧄,夾埋黃金泡菜咁食燒豬腩肉🤪😜

海解類:

小食類:

🍧甜品
要左Häagen-Dazs雪糕、安平仙草芋圓
仙草芋圓足料,芋圓夠QQ,食完燒肉食雪糕清新下都唔錯🍦兩個人去可以每樣試啲🫶🏻

Overall:
2個鐘時間足夠,肉、海鮮等等質素唔錯,小食有特色,其他燒肉店好少會食到😎餐廳座位亦好闊落,環境好舒服
2022-12-18
午餐
本人同行 3大1小 小朋友大約3歲左右~打算開開心心到燒肉店用餐用餐時間120分鐘 上菜速度都算正常. 有d 就等左好耐都未有. 仲有45分鐘既時間 會有員工提醒last order ~ 到剩返10分鐘左右 又會再提差不多交枱. 都明白打開門做生意 120分鐘就係120分鐘任食. 不過無其他客人等既情況之下 都要叫你走 坐多一陣都唔得. 到夠鐘既時候. 仲有幾片牛係爐到燒緊. 員工就走埋黎 表明用餐時候夠鍾 . 直接熄左個爐佢. 🧐 😐 都明白公司有佢地既準則. 但最後幾片肉燒埋都完. 前前後後都係吉台 出面又無其他客人等枱….我地又無加單既情況下. 用多幾分鐘電 都唔會太過份吧?🧐 肉最後無食到. 只是覺得貴公司員工 情願浪費食物 都唔想比客人食埋佢. 有d可惜😅
本人同行 3大1小 小朋友大約3歲左右~
打算開開心心到燒肉店用餐
用餐時間120分鐘
上菜速度都算正常. 有d 就等左好耐都未有.
仲有45分鐘既時間 會有員工提醒last order ~
到剩返10分鐘左右 又會再提差不多交枱.

2022-12-15 674 浏览
餐廳佔據全層既范圍,非常寬敞,又有卡位,四周圍都放滿台灣天燈,有種回到台灣九份既感覺。平時晚市都要提早book定,今次揀左中午黎,人流冇咁多,唔洗等就入得,不過到我地走果陣就見到有人排隊。✨建議提早book位。 聽朋友講【澳洲M5和牛吃到飽套餐】入面既牛好正!講到咁我就要試下佢地講既係咪真😂。平日午市無限時放題有4款套餐選擇1️⃣原住民鹽燒豬肉2️⃣安格斯嫩牛3️⃣SRF極黑牛4️⃣澳洲M5和牛識揀梗係最高級既澳洲M5和牛放題,食物種類多達103款,另外加$48 可以暢飲生啤🍺。💰平日午市價錢:成人 $368、小童/長者 $338。 必食推介🥓牛舌芯:非常嫩滑,又有咬口。🥓澳洲M5和牛:油花均勻,入口即化,肉汁豐富。🥓美國SRF极黑牛:鮮嫩多汁,牛味較重。🥓安格斯牛小排:厚切,油脂較少,肉質結實,牛味香濃。🥓澳洲和牛板腱:口感豐富,牛味好香。**期間限定**必蘸餐廳自家製的黃金醬,味道清新,非常解膩。 🐚帆立貝:好大粒,配埋牛油燒好惹味。🐚青口:鮮甜飽滿。🐚烤魚乾:煙韌無比,燒完更加香口。 自助吧飲品︰汽水、冷泡茶、冬瓜茶、紅火冰茶。其他:蔬菜、菇類、菠蘿等,必試超甜既菠蘿。拌飯:有紫菜碎、櫻

平日午市無限時放題有4款套餐選擇
1️⃣原住民鹽燒豬肉
2️⃣安格斯嫩牛
3️⃣SRF極黑牛
4️⃣澳洲M5和牛
💰平日午市價錢:成人 $368、小童/長者 $338。

必食推介
🥓牛舌芯:非常嫩滑,又有咬口。
🥓澳洲M5和牛:油花均勻,入口即化,肉汁豐富。
🥓美國SRF极黑牛:鮮嫩多汁,牛味較重。
🥓安格斯牛小排:厚切,油脂較少,肉質結實,牛味香濃。
🥓澳洲和牛板腱:口感豐富,牛味好香。**期間限定**
必蘸餐廳自家製的黃金醬,味道清新,非常解膩。

🐚帆立貝:好大粒,配埋牛油燒好惹味。
🐚青口:鮮甜飽滿。
🐚烤魚乾:煙韌無比,燒完更加香口。

自助吧
飲品︰汽水、冷泡茶、冬瓜茶、紅火冰茶。
其他:蔬菜、菇類、菠蘿等,必試超甜既菠蘿。
拌飯:有紫菜碎、櫻花蝦等自由搭配。

✨著數優惠

• 櫻花蝦乾拌手工麵
  • 冷泡茶
  • Häagen-Dazs
2022-12-12 110 浏览
🎐安平燒肉大家應該唔陌生 我間唔中都會去食下貪佢牛牛靚選擇又夠多 主打緊係 澳洲M5和牛, 安格斯牛小排油花靚到不得了 而且好有牛的香味 輕輕燒幾下 一口一件 配上佢的牛專用醬汁和鹽巴 已好夠味 更帶出牛的香濃入座送既嚴選牛舌心💫絕了 厚厚的 仲好似午餐肉咁切成一條又嫩又多汁 如果係餐牌上 我一定會狂encore!!好彩餐牌上的燒牛舌也不錯 都夠厚同多汁~ 照食住先😙烤帆立貝好新鮮大粒 爽彈虎蝦🦐大隻蝦肉爽口屏東燒魚腹勁滑嫩冇骨 encore了 小食方面烤魚干幾特別 睇電視食一流 章魚燒也好特別仲有台灣小枕頭 即係麻薯~燒的時候好好玩 因為佢會脹起的 飲品方面 有多款台灣飲料 同埋手工冷泡茶 個人特別喜歡 紅火冰茶🫶🏻夠哂多紅肉火龍果肉同埋紅茶 勁match!甜品方面就有Haagen-Dazs雪糕和安平鮮草芋圓😋整體感覺食得開心 好似台灣掃街咁有d小食會encore!.澳洲M5和牛吃到飽成人$418 (120分鐘).📍安平燒肉📌荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
🎐安平燒肉大家應該唔陌生 我間唔中都會去食下
油花靚到不得了 而且好有牛的香味 輕輕燒幾下 一口一件
配上佢的牛專用醬汁和鹽巴 已好夠味 更帶出牛的香濃
入座送既嚴選牛舌心💫絕了 厚厚的 仲好似午餐肉咁切成一條
又嫩又多汁 如果係餐牌上 我一定會狂encore!!
好彩餐牌上的燒牛舌也不錯 都夠厚同多汁~ 照食住先😙
烤帆立貝好新鮮大粒 爽彈虎蝦🦐大隻蝦肉爽口
屏東燒魚腹勁滑嫩冇骨 encore了
小食方面烤魚干幾特別 睇電視食一流 章魚燒也好特別
仲有台灣小枕頭 即係麻薯~燒的時候好好玩 因為佢會脹起的
飲品方面 有多款台灣飲料 同埋手工冷泡茶
甜品方面就有Haagen-Dazs雪糕和安平鮮草芋圓😋
整體感覺食得開心 好似台灣掃街咁有d小食
會encore!
澳洲M5和牛吃到飽成人$418 (120分鐘)
📍安平燒肉
📌荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
呢間安平燒肉我已經唔係第一次食,今次再訪原因好簡單,因為牛肉同各樣食物都高質,上菜速度快而且從未漏單,店員服務周到加上價錢公道,所以要食燒肉都好自己會諗起佢😋今次我係食lunch time,因為就算食太飽都有成個下晝消化🤣 我揀嘅係最貴嘅澳洲M5和牛吃到飽套餐,價錢$368,唔係好平但勝在食物質素值回票價👍🏼一開始時餐廳會送每人2條牛舌芯,鍾意食牛舌嘅我勁happy❤️ 燒完外脆內軟好正!其他牛類有M5和牛同安格斯牛小排,2款都牛味濃郁,少許油花燒過入口即溶🥩除左牛之外,平時唔多人食嘅燒豬肉都好有驚喜🐷我要推介嘅叫原住民燒豬肉片,佢用花椒等香料醃製過五花腩片,燒到燶燶地好香口惹味,點埋佢嘅汁少少酸解漏,100分嘅配撘😀其餘食材仲有台式小食,10多種海鮮,雞肉豬肉,自助蔬菜吧等,真係花多眼亂每樣都想試😫 野飲亦都係任飲,有平時嘅罐裝汽水,亦有安平燒肉自家製嘅茶飲,清熱解膩👍🏼食到最後,每人會有一杯haagen daz做甜品,我地嗰日有red velvet cake口味🥰 完美結束呢餐超豐富嘅燒肉盛宴。

• 牛舌芯
  • 澳洲M5和牛
任食燒肉成日都會係食牛角,今次試想食好耐嘅新嘢!安平燒肉好多朋友推薦過,原來係同牛大人同一集團~主打台式燒肉🤓🔥澳洲M5和牛吃到飽 $418呢個價錢食到最高級嘅嘢😆可以食120分鐘比一般抵食!燒物同小食選擇其實都幾多😳齋係牛肉都好多款,特別推介安格斯牛小排同限定嘅和牛板腱💕肉質嫩滑得黎重牛味!另外仲有好多海鮮同台式小食揀👍大大隻嘅扇貝同海蝦😍好肥美新鮮!仲有最正嘅屏東燒魚腹!!魚腩香到不得了!最岩配埋自助區自己整嘅滷水汁海苔飯食🤍真係飯都可以食幾碗🤣呢間燒肉係幾好嘅選擇~啱晒戰鬥力強嘅食肉獸同鍾意食台灣小食嘅朋友💕

🔥澳洲M5和牛吃到飽 $418

2022-12-07 119 浏览
🍽️荃灣 - 安平燒肉🥩之前lunch食過一次喺一間台式燒肉放題呢度坐座比旺角寬躺所以再嚟多次食dinner🤤今次食 澳洲M5和牛套餐 $418 / 人有over 103款食品選擇肉類、海鮮、炸物、小食120分鐘食到飽🤰🏻牛肉方面有澳洲M5和牛、安格斯牛小排美国SRF极黑牛、澳洲和牛板腱 …我最鍾意食澳洲M5和牛 入口有少少溶化嘅感覺 🤏 另外呢個餐每位會送兩條牛舌芯要小心唔好燒過龍 因為會好韌海鮮方面有虎蝦、燒帆立貝、青口全部大大隻 好新鮮🌊台式小食方面有鹽酥雞、澎湃花枝排、鴨舌仲有櫻花蝦撈麵 好大碗 夠晒飽🤣呢度竟然有燒年糕不過燒燶晒 所以冇影相🤣燒完點煉奶好好食出面仲可以整滷肉飯 喺台灣嘅味道!我哋一嚟就每人整咗一碗食加左超多蔥🤤除咗手機點嘅食物出邊仲有好多配菜可以夾嚟燒我拎咗好多翠玉瓜🥒燒飲品方面有好多選擇😱自家製嘅冷泡茶、台灣飲品、汽水限定期間like& follow fb /ig 仲會送一杯草莓特飲🍓最後差唔多食完職員會比張紙你揀甜品🍮有Haagen Diaz 雪糕安平自家製仙草芋圓🍧📍安平燒肉 🥩荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
🍽️荃灣 - 安平燒肉🥩

之前lunch食過一次
喺一間台式燒肉放題
呢度坐座比旺角寬躺
所以再嚟多次食dinner🤤
今次食
澳洲M5和牛套餐 $418 / 人
有over 103款食品選擇
肉類、海鮮、炸物、小食
120分鐘食到飽🤰🏻

牛肉方面有
澳洲M5和牛、安格斯牛小排
美国SRF极黑牛、澳洲和牛板腱 …
我最鍾意食澳洲M5和牛
入口有少少溶化嘅感覺 🤏
另外呢個餐每位會送兩條牛舌芯
要小心唔好燒過龍 因為會好韌

海鮮方面
有虎蝦、燒帆立貝、青口
全部大大隻 好新鮮🌊

台式小食方面
有鹽酥雞、澎湃花枝排、鴨舌
仲有櫻花蝦撈麵

除咗手機點嘅食物
出邊仲有好多配菜可以夾嚟燒
我拎咗好多翠玉瓜🥒燒

飲品方面有好多選擇😱
自家製嘅冷泡茶、台灣飲品、汽水
限定期間like& follow fb /ig
仲會送一杯草莓特飲🍓

最後差唔多食完職員會
比張紙你揀甜品🍮
有Haagen Diaz 雪糕
安平自家製仙草芋圓🍧

📍安平燒肉 🥩
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
最近天氣轉涼,特別想食燒肉,來到主打台式燒肉放題既安平燒肉,120 分鐘任飲任食,食完真係暖笠笠!吃到飽一共有4個套餐,澳洲M5和牛,SRF極黑牛,安格斯嫩牛及原住民鹽燒豬肉,今次選的澳洲M5和牛餐,除有豬牛雞,海鮮外,夜市燒烤,台式小食都好多款式即刻開餐!🔸澳洲M5和牛⭐️120 分鐘吃到飽🔸套餐贈送每人2 件的牛舌心油脂豐富,爽口彈牙!肉類方面有牛舌,牛腹肉,澳洲和牛肩胛,極黑牛霖降肉眼,豬五花等,小妹最愛澳洲M5和牛,燒好肉質細嫩,跟岩鹽和燒肉汁最配合,油香四溢!牛味香濃的SRF極黑牛,烤至7 成熟,配上以蔬菜汁和麻醬製成的黃金醬食,特別清爽,亦能中和油膩感! 九層塔三杯雞醃得入味,燒好外皮香脆,醬油味跟香料味道突出!除左燒肉外,飲品櫃旁邊的自助拌飯區亦係不容錯過!紫菜絲,台式滷水,香蔥,炸櫻花蝦,每樣取一點,簡單拌飯已經非常美味,尤其滷水汁上的炸蔥。熱辣辣的燒肉配滷水櫻花蝦飯,真的很幸福小食方面,即炸的鹽酥雞,酥炸薯,炸章魚卷很香脆,黃金泡菜清爽開胃,仲有台式小香腸,滷水鴨舌,台灣小枕頭,黃金泡菜,安平炸蚵卷都令人食唔停口,金沙翠玉苦瓜就沾滿鹹蛋黃,好邪惡!海鮮方面,燒好橙紅色好
最近天氣轉涼,特別想食燒肉,
來到主打台式燒肉放題既安平燒肉,
120 分鐘任飲任食,食完真係暖笠笠!
吃到飽一共有4個套餐,澳洲M5和牛,
SRF極黑牛,安格斯嫩牛及原住民鹽燒豬肉,
今次選的澳洲M5和牛餐,除有豬牛雞,
海鮮外,夜市燒烤,台式小食都好多款式
即刻開餐!

🔸澳洲M5和牛⭐️120 分鐘吃到飽🔸

套餐贈送每人2 件的牛舌心油脂豐富,
爽口彈牙!

肉類方面有牛舌,牛腹肉,澳洲和牛肩胛,
極黑牛霖降肉眼,豬五花等,
小妹最愛澳洲M5和牛,燒好肉質細嫩,
跟岩鹽和燒肉汁最配合,油香四溢!
澳洲M5  和牛
牛味香濃的SRF極黑牛,烤至7 成熟,
配上以蔬菜汁和麻醬製成的黃金醬食,
特別清爽,亦能中和油膩感!
一次食盡和牛,海鮮!
虎蝦
九層塔三杯雞醃得入味,燒好外皮香脆,
醬油味跟香料味道突出!
金錢牛肚
除左燒肉外,
飲品櫃旁邊的自助拌飯區亦係不容錯過!
紫菜絲,台式滷水,香蔥,炸櫻花蝦,
每樣取一點,簡單拌飯已經非常美味,
尤其滷水汁上的炸蔥。
滷水櫻花蝦拌飯
熱辣辣的燒肉配滷水櫻花蝦飯,
真的很幸福
櫻花蝦乾伴手工麵
小食方面,即炸的鹽酥雞,酥炸薯,
炸章魚卷很香脆,黃金泡菜清爽開胃,
仲有台式小香腸,滷水鴨舌,台灣小枕頭,
黃金泡菜,安平炸蚵卷都令人食唔停口,
金沙翠玉苦瓜就沾滿鹹蛋黃,好邪惡!
鹽酥雞,酥炸薯
滷水鴨舌
海鮮方面,燒好橙紅色好吸引的虎蝦肉質爽彈,
原隻帆立貝加入黑胡椒,牛油同烤,
有些仲有橙膏,入口滿滿的海洋鮮味!
燒帆立貝,虎蝦
屏東燒魚腹
美乃滋章魚燒
起司鵪鶉蛋
食飽後,再燒菠蘿,酸酸甜甜幫助消化,
加入岩鹽一齊燒後,菠蘿口感更甜美!
最後再來一杯Häagen-Dazs 雪糕作結,
120 分鐘,時間剛剛好!
📍安平燒肉
屏東燒魚腹
美乃滋章魚燒
起司鵪鶉蛋
2022-12-07 67 浏览
-ENCORE荃灣台式燒肉🥩🤤澳洲M5和牛吃到飽🤤 ($358)牛舌芯: 每枱只係送1去份 唔韌又少少爽彈嘅口感😌澳洲和牛牛板腱: 肉質較腍而且好重牛味!點鹽食已經好滿足😎M5和牛: 較有咬口 同樣咁重肉味😌牛仔骨: 連住骨嘅根最正😙又係大大嚿肉🤟梅粉脆番薯: 炸粉厚度正常 甜甜地😆叫左4碟🫢鹽酥雞: 脆皮又夠粉好重口味😋飲品冬瓜茶同冰火紅茶都好推介😆👖褲評: 7.5/10第二次試質素都唔錯 店員都好有禮貌🙏尤其啲菜好新鮮😗😀性價比: 7.5/10服務: 9.5/10環境: 8.5/10🚩安平燒肉🚩地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓 #fuudjai #fuudjai台灣菜 #fuudjai荃灣
ENCORE荃灣台式燒肉🥩
🤤澳洲M5和牛吃到飽🤤 ($358)
牛舌芯: 每枱只係送1去份 唔韌又少少爽彈嘅口感😌
澳洲和牛