2023-04-23
💖每次想大食特食放題就會諗到安平燒肉🤣,以食物/飲品選擇同肉類質素黎講CP值高,而且環境闊落,食得飽肚又坐得舒服😌,今日又黎開餐!入座嘅時候職員會介紹餐點,同埋各種醬汁應該搭配咩事,好貼心👍🏻。1⃣️澳洲M5和牛120分鐘吃到飽🐂 $358/位💖佢地有四款吃到飽套餐,價錢$208到$358不等,我要左最好價位嘅澳洲M5和牛套餐,一入左就會每人送2份嚴選牛舌芯👅,口感厚實。另外仲可以食到100+款嘅食物同飲品!以下係我嘅推薦👇🏻:🔸肉類🥩、蔬菜🥬💖肉類一定要狂嗌✅澳洲M5和牛同✅安格斯牛小排,兩款都好高質!油脂位香但唔多、唔會膩,肉質滑嫩,我就鍾意配燒肉汁同玫瑰鹽🧂食。蔬菜自助區選擇好多,推薦✅烤菇🍄同✅燒菠蘿🍍。🔸海鮮🦐💖必食✅烤帆立貝🐚,個頭大肉質飽滿,面頭嘅牛油🧈同黑椒燒熱🔥後好香;✅鹽蒜燒生蠔🦪,同樣大隻抵食,汁水多;✅烤魚干,平時係居酒屋🏮好配酒下飯嘅小食,出面賣得唔平,呢度可以任食唔嬲!另外✅章魚燒🐙都好味,搭配mayo同牛油雙倍香口🤤。🔸小食🥣💖推薦✅台灣小枕頭,燒得鼓起嘅麻薯配上香甜煉奶,外皮微脆、入口軟糯;✅起司鵪鶉蛋🥚,芝士香同蛋香呢個搭配一定唔會出錯!🔸飲品、甜品🥤💖燒
1⃣️澳洲M5和牛120分鐘吃到飽🐂 $358/位
🔸肉類🥩、蔬菜🥬
🔸海鮮🦐
🔸小食🥣
🔸飲品、甜品🥤
💖燒肉梗係要配酒!見佢地推出左自家品牌沙瓦🍸($38/罐):薑母茶味嘅姜味唔會好辛辣、偏溫和,口味特別又順口;檸檬味🍋清新爽口,氣泡感🫧好適合夏天飲。另外免費飲品區選擇都好多,個人最鍾意✅樽裝橙汁🍊、✅蘋果西打🍎同✅自家製花茶🌸。甜品推薦✅安平仙草芋圓同✅Haagen-Dazs雪糕🍦嘅期間限定口味!
💖其實有好多好味嘢都無提到,大家不妨盡情嗌到啲試下咩啱自己,個人覺得無伏位!