2014-06-20
終於有時間寫返呢個食評.當日放工就黎呢度食, 一早就book定位, 6:45分準時入座, 可能時間尚早na, 得2枱客...不過坐低無耐後就已經爆哂人na~好喇, 呢間主要食串燒, 都係分果幾類: 蔬菜, 肉, 海鮮, 丸, 特色甜品等等.....第一次食, 緊係咩都order d na~ 上菜速度都ok快架~最緊要係有人燒埋俾你食, 唔使自己燒搞到個身一陣bbq味麻~講下食左d咩係好食先:燒香甜車厘茄 $12車厘茄好甜好多汁, 燒到熱辣辣咁, 正a!!美味一口甜薯 $21呢個第一次食, 平時係超市果d都無見過, 係超甜, 好軟熟, 可以連埋皮食, 一口一粒, 超讚!!!惹味蒜蓉燒茄子 $34呢個燒茄子都唔錯, 茄子燒到岩岩好皮肉分離, 好容易好快就食哂, 但我個人口味覺得比較偏鹹, 朋友就覺得好好食~燒甜美地捫波蘿 $17燒波蘿係串燒類一定會有, 但安安燒係會係波蘿上加糖先再燒,令到d糖變左一層脆糖, 好似食緊冰糖葫蘆咁~好得意, 好好味~香濃芝士燒扇貝 $43/4隻呢個燒到岩岩好, d肉仲係好彈牙, 唔會燒到乾身咁, 又有好多cheese, 多到可以拉出黎, 正!沙茶醬燒雞脾菇 $
不過坐低無耐後就已經爆哂人na~
講下食左d咩係好食先:
燒香甜車厘茄 $12
美味一口甜薯 $21
惹味蒜蓉燒茄子 $34
燒甜美地捫波蘿 $17
香濃芝士燒扇貝 $43/4隻
沙茶醬燒雞脾菇 $14 / 安格斯肉眼牛柳串 $43
安格斯肉眼牛柳串應該係串燒中最貴既一樣, 不過我都推介大家試下, 牛肉燒完好香, 食落口肉質鬆化.
少少油脂夾在中間令牛味更香, 食完口裡一陣牛肉甘香味不散~讚!!
鹽燒青花魚 $27/3件
另外仲有叫以下的, 不過我唔suggest大家試, 因為好難食...
秘製蒜蓉撈紅薯粉$36
燒鮮冬菇$12
蒜蓉燒鮮味海蜆$43
其實呢間整體黎講都ok既, 可以一試~
同埋食串燒就一定要飲啤酒, 所以約多幾個朋友黎試下應該都幾開心~