位於尖沙咀海港城港威商場新開幾個月~已經吸引左好多為食先鋒慕名而來嘗鮮🤪加埋有得用海港城coupon 非常抵食😝🍄酸菜魚 - 二人份($278)另外再加配料萵筍($38)、鮮豆皮($38)餐廳用咗機械人送餐 送餐速度一般🤔上枱後花椒酸菜香氣撲鼻而來😀小妹好鍾意好鍾意花椒麻麻既果種感覺😌魚肉好滑 迅速Sir左入喉嚨而且完全冇魚腥味份量亦都一點兒也不吝嗇 超多魚肉🤤🤤另外湯頭酸中帶甜 唔好覺得太油膩😻佢已經成為本年度截至現時為止 小妹最愛酸菜魚~沒有之一真係冇誇大!送飯一流😈😈😈
位於尖沙咀海港城港威商場新開幾個月~
已經吸引左好多為食先鋒慕名而來嘗鮮🤪
加埋有得用海港城coupon 非常抵食😝

🍄酸菜魚 - 二人份($278)
另外再加配料萵筍($38)、鮮豆皮($38)
餐廳用咗機械人送餐 送餐速度一般🤔

另外湯頭酸中帶甜 唔好覺得太油膩😻
佢已經成為本年度截至現時為止 小妹最愛酸菜魚~沒有之一
真係冇誇大!送飯一流😈😈😈
2022-05-17 74 浏览
姚姚酸菜魚係國內品牌,酸菜魚的質素一定正宗有保證。好彩預先卜左位,真係好多人食呀,我地卜左8:30門外都仲有勁多人排隊等入座,酸菜魚吸引力果然沒法擋!一場黎到酸菜魚當然係主角,我哋叫左二人份,都好大份呀,魚肉酸菜都唔少呢!我哋揀左少辣多酸多麻,魚唔腥又無骨,肉質嫩滑,好好味!最正係個酸菜湯底好夠味,魚肉吸收晒味道精華,真係超超好食!另外我哋叫左個麻辣牛𦟌,牛𦟌切得薄薄的,好林,麻辣汁非常正宗,加埋一齊又係超好食的一道菜。熗炒手撕蓮白菜其實即係辣椒蒜蓉炒椰菜吧,味道好夠,好野味,食得出有鑊氣,正!飲品黑豆漿同水果烏龍茶都好飲,後者好多水果,有青檸檸檬西瓜熱情果菠蘿等等,真係有水果肉架,仲可以走冰走甜,健康啲!最後我地仲食埋個彩虹烏龍冰粉,烏龍冰粉好食呀,食得出茶味,加埋配料豐富,有珍珠紅豆薏米提子乾黑芝麻等等,份量又大份,食到我哋飽飽又滿足!

今日係海港城行街❤️夜晚經過見到呢間姚姚酸菜魚勁好生意!🙈我諗咁好生意味道唔會差呱🤣一於試吓~座位有分2人同4人,2人座位略微會有少少逼整體評分:7.2/10味道:7.2/10服務:6.9/10環境:6.9/10人均消費:$200-300地址:姚姚酸菜魚 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 ($308 ):佢下面會有個蠟燭熱住個煲~爐魚滑得嚟有質感,酸菜湯惹味又開胃😋😋配菜 都 唔 小 ,水煮牛嘅話帶有牛油香,牛肉都滑,咬落去有口感~另外2份入面都有芽菜同寬薯粉 ,寬薯粉好好味!😍四川回鍋肉 ($88 ):肉嘅份量意外嘅多😍 回鍋肉肥而不膩,炸得微焦再炒蒜苗~好惹味麻麻辣辣口水雞($88):好開胃😋 雞唔肥,啲皮脆嘅,配上口水醬汁好正飲品:-鮮奶紅茶凍-茉莉香橙水果茶

整體評分:7.2/10
味道:7.2/10
服務:6.9/10
環境:6.9/10
人均消費:$200-300
地址:姚姚酸菜魚 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖

飲品:
-鮮奶紅茶凍
-茉莉香橙水果茶

2022-05-15 91 浏览
呢日去海港城行街,見到有酸菜魚食,而且又唔使點等位,一於試吓夠唔夠正宗Half half fish (酸菜魚 x 蕃茄魚 ) $308❤️招牌姚姚酸菜魚拼番茄魚 $308It’s for two people , may choose from fish, beef or shrimps 魚肉嫩滑、蕃茄味偏甜、酸菜味亦都唔會好辣❤️酸辣士豆絲 $58appetiser , very refreshing ❤️水果烏龍茶 $38❤️彩虹烏龍冰粉 $58果仁冰粉黑豆等 唔算太甜清涼可口
❤️招牌姚姚酸菜魚拼番茄魚 $308

魚肉嫩滑、蕃茄味偏甜、酸菜味亦都唔會好辣
❤️酸辣士豆絲 $58

appetiser , very refreshing
❤️水果烏龍茶 $38
❤️彩虹烏龍冰粉 $58

果仁冰粉黑豆等 唔算太甜清涼可口
2022-05-14 78 浏览
這間餐廳好耐之前就聽過朋友講過,不過佢開業後就遇上疫情,未能相約朋友一齊來試試,現在終於有晚市,當然要來試一下!餐廳裝修以Tiffany Blue為主,有卡位亦有普通座位!餐廳除了有酸菜魚食,亦有其他川菜可以食到!姚姚酸菜魚(2人份),湯底味道酸酸味味,不會好辣,魚肉份量都幾多,魚肉嫩滑冇骨!湯入面有酸菜和蘿蔔!我們還加了萵筍,口感爽脆!麻麻辣辣口水雞 ,口水雞雞肉嫩滑,份量係是例牌的份量!味道麻麻辣辣,但不會太辣!酸辣土豆絲,醬汁酸酸辣辣,土豆絲爽脆,味道開胃!乾煸四季豆,四季豆炒得惹味,份量都幾多,用黎送飯一流!茉莉香橙,有淡淡的香橙味,甜甜地幾解渴!新鮮水果烏龍茶,入面有西瓜、熱情果等,酸甜又解渴!
酸辣土豆絲,醬汁酸酸辣辣,土豆絲爽脆,味道開胃!
乾煸四季豆,四季豆炒得惹味,份量都幾多,用黎送飯一流!
茉莉香橙,有淡淡的香橙味,甜甜地幾解渴!
新鮮水果烏龍茶,入面有西瓜、熱情果等,酸甜又解渴!
2022-05-04
2022-05-11 122 浏览
不少香港人疫前經常到深圳朝聖的人氣食店--姚姚酸菜魚,最近香港開業。餐廳招牌的川菜名物酸菜魚,仍然是主打名菜之一✨酸菜魚可以選兩味,勁大盤呢度有機械人送餐,小朋友應該會覺得好得意😎今次試咗姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $308有火熱住過酸菜魚,keep 住個溫度,爐魚都幾滑,配菜都唔小,水煮牛就略嫌佢唔夠辣,牛肉肉質軟淋,芽菜薯粉做底,唔錯的✨宮保蝦球 🦐 $188隻隻都大大隻,爽口彈牙,酸酸甜甜都幾開胃 👍🏻涼拌萵筍絲 $58蔬菜來講, 萵筍我最喜歡清口腔最好嘅選擇 😁彩虹烏龍冰粉 $48呢個我俾佢💯分,真係好好食,必叫既飯後甜品💛

酸菜魚可以選兩味,勁大盤
呢度有機械人送餐,小朋友應該會覺得好得意😎

今次試咗姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $308

宮保蝦球 🦐 $188
隻隻都大大隻,爽口彈牙,酸酸甜甜都幾開胃 👍🏻

涼拌萵筍絲 $58
蔬菜來講, 萵筍我最喜歡
清口腔最好嘅選擇 😁

彩虹烏龍冰粉 $48
呢個我俾佢💯分,真係好好食,必叫既飯後甜品💛

• 彩虹烏龍冰粉
2022-05-08 152 浏览
今次第一次嚟,早一日已經book咗枱食lunch,留咗姓名電話,但去到竟然沒有記錄! !不過唔緊要,餐廳多的是安排到座位給我們,所以都OK。因為係lunch hour,用膳時間為1.5小時,但落單後d 魚要大概30分鐘才送到今次一行三人,叫咗一個鴛鴦酸菜魚及蕃茄魚,再另加萵筍及寬粉,但這間舖頭係用微信自助落單,落單時並沒有要求食客指明加的配菜是放在那一邊,所以以為係另上,點知……所有餸都放在蕃茄魚那邊, 強烈建議如果系統沒有得選擇的話,把餸平均分在兩邊會比較好一些。之後再叫咗一碟油炸鬼, 30幾蚊嘅油炸鬼係有啲水準,夠脆夠熱,但因為啲魚太耐先來,係肚餓嘅情況底下啲魚未到d油炸鬼已經食晒講返啲魚先,個鴛鴦鍋嚟到嘅時候即刻試吓兩邊嘅湯,點知係比室溫熱少少嘅溫度,有點兒失望,蕃茄湯唔夠濃,所以唔係好啱我哋口味酸菜魚方面,普通料囉,有幾片薄切白蘿蔔,味道一般, 沒有wow 的感覺,可能真係唔夠熱, 雖有幾個蠟燭仔,但完全幫唔到件事好想知道啲魚點解要等30分鐘都可以唔熱。。。仲有期間嘗試想問吓啲魚嘅進度,但幾個侍應都係望住你揮手,然之後擰轉頭走😵‍💫

2022-05-08 1924 浏览
🍁呢日去完Staycation,經過海港城見到呢間姚姚酸菜魚門口企咗好多人喺到等晚市開門😂成間餐廳以Tiffany blue為主色,感覺好舒服,好似真係幾吸引咁😍我又唔執輸,試下先😛🐠姚姚酸菜魚(2人份)$278酸菜魚個盆下面擺放咗蠟燭,咁樣可以保持溫度,抵讚❤️👍🏻首先飲啖湯先,酸酸辣辣好開胃呀😋魚肉喺用咗海爐魚,份量十足,食落好嫩滑,完全冇骨,正😋仲叫咗碗飯😂送飯真係一流呀💯🥬熗炒手撕蓮白菜 $58白菜好爽脆清甜,辣辣地,味道幾好,感覺好夠鑊氣🥓黄金脆炸小酥肉 $78小酥肉炸得好酥脆,熱辣辣,完全唔油膩,連埋辣粉一齊食,真係好正😋💯揀咗小辣,食落唔會太辣🫶🏻🌶 缽缽什錦 $88有雞腳、雞腎、海帶同萵筍,辣油加上芝麻令到個汁好惹味,食落又麻又香🍹新鮮水果烏龍茶 $38茶底幾清新,加上新鮮水果粒,清甜又解渴🫶🏻總結💕食物真係幾出色,食完好滿足🥰平日6點幾離座都全場爆滿😂想食真係要book定位😛呢間可以用海港城劵又係真心抵食嘅🫶🏻

🐠姚姚酸菜魚(2人份)$278
熗炒手撕蓮白菜

🥬熗炒手撕蓮白菜 $58
白菜好爽脆清甜,辣辣地,味道幾好,感覺好夠鑊氣
黄金脆炸小酥肉

🥓黄金脆炸小酥肉 $78
缽缽什錦

🌶 缽缽什錦 $88
水果烏龍茶

🍹新鮮水果烏龍茶 $38
茶底幾清新,加上新鮮水果粒,清甜又解渴🫶🏻

2022-05-06
熗炒手撕蓮白菜
黄金脆炸小酥肉
缽缽什錦
水果烏龍茶
2022-05-07 993 浏览
尖沙咀站📍姚姚酸菜魚-呢間酸菜魚好多人排隊,座無虛席,8點已經冇飛拎,唔知關唔關母親節事呢?😆姚姚酸菜魚拼蕃茄魚2人份($308+$38+$38)本身只係想試酸菜魚,但見到雙拼咁吸引當然試試佢🐟酸菜魚有得簡辣度同酸度,女朋友堅持多酸,辣度維持不變😎本身我以為唔夠份量,想叫3-4人份,女朋友話一定夠食,唔比我叫😹最後好彩冇叫,一上台已經嚇親,大兜到傻左😂😅酸菜魚同蕃茄魚都採用新魚肉片,幾嫩滑,大部份係無骨,一兩舊有好細既骨。酸菜魚面頭有炸蒜、花椒、芝麻,配搭一齊食香辣十足(當然仲有辣椒🌶️,不過太辣唔挑戰😂)女朋友堅持加酸又真係幾好食,成個湯底好開胃,一定要叫碗白飯($15)送飯先完美。本身個酸菜魚冇乜配料,只有海量酸菜同幾片酸蘿蔔。我地另外加左千頁豆腐($38)同寬薯粉條($38)。加配料都可以選擇加係酸菜魚個邊或者蕃茄魚個邊😆👌蕃茄魚好鮮甜,本身配有粉絲,蕃茄加蒜既湯底比粉絲吸收晒😍雙拼黎講,我就中意酸菜魚多d,湯底層次更分明,亦更開胃。藤椒無骨鳳爪($68)呢個前菜只有女朋友食,我唔食鳳爪🥲花椒、藤椒味好出,仲有淡淡醋香味。鳳爪爽口,不過份量唔算多,好快清晒。底層仲有蓮藕片,同樣爽口
尖沙咀站📍姚姚酸菜魚

姚姚酸菜魚拼蕃茄魚2人份($308+$38+$38)

寬薯粉條
千頁豆腐

藤椒無骨鳳爪($68)
呢個前菜只有女朋友食,我唔食鳳爪🥲花椒、藤椒味好出,仲有淡淡醋香味。鳳爪爽口,不過份量唔算多,好快清晒。底層仲有蓮藕片,同樣爽口!

鮮奶紅茶凍($38)
呢個極力推薦🙌🏻紅茶凍滑捋捋,配埋鮮奶好順滑,甜度適中,想無限續杯😋
鮮奶紅茶凍及多多桃膠椰奶

多多桃膠椰奶($48)
呢杯野飲就比較滋潤,好香椰奶味,層底仲有大大粒桃膠。

環境方面,店舖主色係tiffany blue,配搭白色形成鮮明對比。卡位(3-4人)會比較寬敞,2人座位比較迫,同隔離台距離較近。枱面空間唔算多,擺完一盤魚都冇乜位。

餐廳可以用QR code落單,幾方便。另外仲有送餐機械人!
藤椒無骨鳳爪
2022-05-06
寬薯粉條
千頁豆腐
鮮奶紅茶凍及多多桃膠椰奶
藤椒無骨鳳爪
  • 姚姚酸菜魚
新派中菜。勁掂酸菜魚👍🏻👍🏻行過呢間「姚姚酸菜魚」覺得個門面好得意😎有隻魚身熊仔頭嘅公仔,好過癮全店更用上年輕人喜歡的 Tiffany Blue🥰不過好多人等位,想食記得訂枱啊!🥰一於試吓佢個酸菜魚先,原來呢度嘅酸菜魚可以選兩隻味,呢個設計幾好喎,咁大盤,可以試吓唔同味。不過我哋都喺選擇咗原味「姚姚酸菜魚」二人份 $278。🥰呢度有機械人幫手送餐,仲有火熱住個酸菜魚,一邊食可以Keep住個溫度。不過建議大家先吃魚,煮太耐嘅魚會無咁滑㗎。啱啱上桌嘅時候,魚嘅口感最滑最香。個湯偏酸,都忍唔住飲咗少少湯😂酸菜好爽口。留意吓個餐牌,原來可以加送,可以加巴掌肥牛、鱸魚片、金針菇、萵筍片、嫩牛肉、午餐肉、龍口粉絲、脆魔芋絲、千葉豆腐。我地另外點咗「宮爆蝦球」$188個味ok喎,好惹味!加埋入晒味嘅大蔥同茄士,好送飯。所以我地又點咗個飯😂「酸菜雞蛋炒飯」$88炒飯色香味俱全,飯炒至金黃色,軟硬適中。口痕想試埋「黃金脆炸小酥肉」$78有啲似送酒香口小食,都唔錯。蝦子餅難得樣樣都讚好味😋飲品我地都叫咗「低糖紫米熱豆漿」$19好特別,少少甜好好味😋下次再嚟食過🥰姚姚酸菜魚 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號
新派中菜。勁掂酸菜魚👍🏻👍🏻

行過呢間「姚姚酸菜魚」覺得個門面好得意😎
有隻魚身熊仔頭嘅公仔,好過癮
全店更用上年輕人喜歡的 Tiffany Blue🥰

不過好多人等位,想食記得訂枱啊!🥰

我地另外點咗「宮爆蝦球」$188
個味ok喎,好惹味!加埋入晒味嘅大蔥同茄士,好送飯。

所以我地又點咗個飯😂
「酸菜雞蛋炒飯」$88
炒飯色香味俱全,飯炒至金黃色,軟硬適中。

口痕想試埋「黃金脆炸小酥肉」$78
有啲似送酒香口小食,都唔錯。

蝦子餅難得樣樣都讚好味😋

飲品我地都叫咗「低糖紫米熱豆漿」$19
好特別,少少甜好好味😋

下次再嚟食過🥰

姚姚酸菜魚 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖

2022-05-07 81 浏览
星期六又到, 四圍揾食mode又要開動! 消費卷一出就黎到尖沙咀shopping🛒, 順便去海港城揾食!疫情底下唔可以出國四圍玩, 好在香港係個美食天堂, 咩菜式都有得食🥹 今次就選擇左酸菜魚為主題既餐廳😄1/ 姚姚酸菜魚🐟 $278 + $38寛薯粉條我地2個人叫左二人份量岩岩好, 魚質滑溜帶酸嫩既酸菜一齊食好好味😋而佢有好多唔同配菜可以加, 如萵筍片, 金針菇, 午餐肉, 脆魔芋絲等, 我地就加左寛薯粉條增加飽肚感!佢其實有雙拼既拼盤, 但我地真係太中意酸菜魚所以只係選左呢一款😄2/ 椒麻皮蛋🥚 $58皮蛋流芯帶有濃濃既蛋香味, 配埋椒麻合成一個惹味既菜式👍🏾3/ 麻醬雞絲粉皮🐤 $68粉皮彈滑, 再配埋雞絲同青瓜條, 好食👍🏾如果雞絲可以再多的就very good喇!4/ 鮮奶紅茶凍☕️ $38冇諗到原本平平冇奇既紅茶可以咁outstanding! 茶底香滑, 而佢加左的鮮草凍增加咀嚼感同埋飲到最尾都仲有鮮草伴隨住飲品👍🏾5/ 新鮮水果烏龍茶🍹 $38茶底同樣做得好而果香味濃但又唔會好甜, 燒滯之選👍🏾

1/ 姚姚酸菜魚🐟 $278 + $38寛薯粉條

2/ 椒麻皮蛋🥚 $58
皮蛋流芯帶有濃濃既蛋香味, 配埋椒麻合成一個惹味既菜式👍🏾

3/ 麻醬雞絲粉皮🐤 $68
粉皮彈滑, 再配埋雞絲同青瓜條, 好食👍🏾
如果雞絲可以再多的就very good喇!

4/ 鮮奶紅茶凍☕️ $38

5/ 新鮮水果烏龍茶🍹 $38
茶底同樣做得好而果香味濃但又唔會好甜, 燒滯之選👍🏾
今晚去左海港城覓食,我手上有好多海港城coupon呢間酸菜魚,個感覺有啲似太二‼️裝潢以ᴛɪғғᴀɴʏ ʙʟᴜᴇ嘅顏色,係我鍾意嘅顏色「姚姚酸菜魚」本身打算要雙拼酸菜魚🌶但其他味道已經賣哂了……所以就只食到單拼酸菜魚!味道好有層次酸辣岩岩好仲好有蒜香味魚肉好嫩滑,又無幼骨‼️啲魚應該輕微炸香左,所以食落多左一份香本身我對醃製食物有啲抗拒,但呢度嘅酸菜唔會太咸太酸,而且仲好爽脆連啲湯都好好飲,起碼飲左2-3碗「大盆花菜」呢碟菜一嚟到,已經香味四溢炒得好香,越食越惹味,辣得好興奮呢個真係必食推介「彩虹烏龍冰粉」食完咁濃味嘅嘢,食返冰粉,味蕾就變得好ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ而且一啲都唔甜當中有紅豆、酒糟、黑芝麻、提子乾、丸子。口感好豐富,不過冰粉嘅烏龍味就唔太突出~~
今晚去左海港城覓食,我手上有好多海港城coupon

呢間酸菜魚,個感覺有啲似太二‼️

裝潢以ᴛɪғғᴀɴʏ ʙʟᴜᴇ嘅顏色,係我鍾意嘅顏色

「姚姚酸菜魚」
本身打算要雙拼酸菜魚🌶
但其他味道已經賣哂了……
所以就只食到單拼酸菜魚!
味道好有層次
酸辣岩岩好

仲好有蒜香味

魚肉好嫩滑,又無幼骨‼️

啲魚應該輕微炸香左,所以食落多左一份香

本身我對醃製食物有啲抗拒,
但呢度嘅酸菜唔會太咸太酸,
而且仲好爽脆

連啲湯都好好飲,起碼飲左2-3碗

「大盆花菜」
呢碟菜一嚟到,已經香味四溢

炒得好香,越食越惹味,辣得好興奮

呢個真係必食推介

「彩虹烏龍冰粉」
食完咁濃味嘅嘢,食返冰粉,
味蕾就變得好ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ

而且一啲都唔甜

當中有紅豆、酒糟、黑芝麻、提子乾、丸子。
口感好豐富,不過冰粉嘅烏龍味就唔太突出~~
2022-05-05
  • 大盆花菜
又有內地知名食府香港開店!🙌🙌成間野裝修係我最愛既tiffany blue做主色系疫情因素冇得北上🥲估唔到香港都有機會食到咁正宗,色、香、味俱全既酸菜魚🐠首先佢地份量好足,碗裡面有大大份,肉嫩汁多既新鮮鱸魚,配上酸度調配剛好既東北酸菜同脆筍,食完口齒留香😄餐廳亦可依個人要求調整麻辣程度,及加入配料,我地選左肥牛作為配料,食完成碗好滿足,絕無偷工減料👍🏻👍🏻慣左食主食既我亦叫咗個雞絲粉皮,冰涼口感及濃濃花生麻醬味好適合夏天開胃消暑。飲品方面叫咗杯茉莉香橙😽清新嘅茉莉花味仲有香橙切片好冰凍又解渴🥶🥶食完夠麻夠辣嘅酸菜魚🐟🐟點少得試佢地獨家甜品彩虹冰粉,如圖所見有六種唔同顏色嘅配料,每款顏色配料搭配冰粉都有唔同既甜味刺激你味蕾,為整頓飯畫上完美句號。

又有內地知名食府香港開店!🙌🙌
成間野裝修係我最愛既tiffany blue做主色系

首先佢地份量好足,碗裡面有大大份,

餐廳亦可依個人要求調整麻辣程度,
及加入配料,我地選左肥牛作為配料,
食完成碗好滿足,絕無偷工減料👍🏻👍🏻

慣左食主食既我亦叫咗個雞絲粉皮,
冰涼口感及濃濃花生麻醬味好適合夏天開胃消暑。

飲品方面叫咗杯茉莉香橙😽
清新嘅茉莉花味仲有香橙切片
好冰凍又解渴🥶🥶

食完夠麻夠辣嘅酸菜魚🐟🐟
點少得試佢地獨家甜品彩虹冰粉,
如圖所見有六種唔同顏色嘅配料,
2022-04-30 137 浏览
魚味偏腥 但明顯有走過油 都還可以湯底淡 除左酸菜之外 無其他配料小酥肉係唯一叫好食 可能因為味粉既關係滋巴 粉厚 大舊 紅糖小 油膩 十分難食油條無特別飲品偏小甜尚算可以總結服務奇差,只可以用微信落單,搵侍應又搵唔到,搵到個侍應唔會幫你落單,佢會搵部手機俾你自己落單,十分之搞笑。完全冇服務,冇質素。只係適合打卡,打住大陸旗號分店黎香港 對佢期望好高去食 結果味道同大陸差天共地 任何一間本地酸菜魚 十二味 廚十三 麻派 川莊都比佢好食
魚味偏腥 但明顯有走過油 都還可以
湯底淡 除左酸菜之外 無其他配料

小酥肉係唯一叫好食 可能因為味粉既關係

滋巴 粉厚 大舊 紅糖小 油膩 十分難食

油條無特別

飲品偏小甜尚算可以

總結

2022-04-26 123 浏览
好耐好耐無食酸菜魚,今次來到尖沙咀同親戚食飯!佢地選擇左呢間餐廳!反正好耐冇食過就試吓啦!都叫咗啲小食嘅!有皮蛋、土豆絲、蓮藕仲有豬手!最令小編滿意嘅係皮蛋!皮蛋個味道都OK嘅!唔算話太辣!個口感都唔錯嘅!仲要好難得見到黃金皮蛋另外、土豆絲就令人有啲失望啦!冇咩味!冇辣味冇鹹味!真係好似一啲薯仔切條落去就算數!再者,蓮藕嗰個又冇乜味!唔算辣,小編食咗幾舊就冇食啦!至於豬手方面!雖然就夠林啦!但係個汁就唔合格,得個鹹字!完全配合唔到個豬手!豬手就好似冇乜肉最後講返主角酸菜魚!酸菜唔夠酸!個湯底又得個鹹,又冇酸又冇辣!魚又腥又無魚味!D金菇又係一大件咁放落嚟咁,d豆腐又唔入味!真係唔掂!最後服務態度方面尚可,但價錢方面偏貴!

再者,蓮藕嗰個又冇乜味!唔算辣,小編食咗幾舊就冇食啦!

最後服務態度方面尚可,但價錢方面偏貴!

2022-04-23