2019-02-08
之前同個舊同事食飯唔知食乜好,想搵個地方食下串燒飲下啤酒吹下水,就揀咗呢一間喺太子嘅重慶燒烤店。裏面嘅地方都幾乾淨都夠闊落。首先叫咗個安格斯牛全消$24 ,牛舌全消$26,同豆腐全消$16 。牛肉串燒好嫩滑,牛肉味好濃,牛舌味道更加濃郁,而且肥瘦均勻。小豆腐吋好特別外面有一層博博嘅糖漿,豆腐燒得好脆,好好味好抵食。跟住叫咗個燒韭菜$18 ,同埋燒茄子片$32 ,上面沈左一層薄薄嘅嘅一層調味粉幾野味。之後叫咗呢一個芝士墨西哥薄餅$43 ,呢個出奇嘅咁好食,裏面有用咗嘅芝士漿同埋吞拿魚仲有紅椒喺裏面,食落個口感有啲似Pizza亦都好似墨西哥脆片咁, 大家要試吓清酒煮花甲$98 ,個花甲有淡淡的清酒米酒,好新鮮亦都好鮮甜。另外呢個芝士金菇包$36,金菇配搭上牛油芝士一齊焗我一啖金菇都有難搵嘅芝士同埋我嘅香味,芝士唔會太過厚,唔會食落好制。