2025-06-14
上次喺數碼港嘅奧壽司中過伏,今次決定再俾多次機會佢! 始終返工想搵個快捷又唔太貴嘅lunch都幾難~ 今次我叫咗個「北海道魚生飯定食」($155),睇吓有冇進步先!🧐份量都幾足料,刺身多過飯,啱晒我呢啲刺身控! 帶子、牡丹蝦、蟹棒、三文魚、三文魚腩、油甘魚同鯖魚,鋪滿成個飯面,睇見都流口水!🤤刺身嘅味道都唔錯,新鮮爽口,厚切嘅口感真係好滿足! 特別係牡丹蝦🦐,鮮甜彈牙,正!👍🏻 不過,美中不足嘅係,個飯就麻麻地…🍚 唔夠香,亦都冇乜調味,如果個飯可以再做好啲就好啦!定食仲包埋前菜、湯同沙律。味噌湯同沙律就正常發揮;沙律就比較普通,不過勝在夠fresh!🥬整體嚟講,今次比上次好,冇伏!😆 $155 加一服務費,喺數碼港嚟講算係合理嘅價錢。💰 如果想食個快捷又豐富嘅魚生飯,奧壽司都算係一個唔錯嘅選擇!😉#思思賢 #返工食乜好 #數碼港 #奧壽司 #日本菜 #魚生飯 #刺身 #lunch #hkfoodie #香港美食 #相機食先 #Chillmybabe #