2008-01-14
唔好意思咁遲先俾食評,我係十二月中去嘅,當日我老公好鬼馬,好神秘咁訂咗枱同我去慶祝結婚五週年紀念,我當晚知道要上山頂,已經覺得好surprised,好開心。雖然當晚好凍好大風,但係一入到歺廳就好暖,我哋坐室內,雖然睇唔到風景,但係都好有氣氛。我哋坐低之後老公就点咗魚生沙律、蟹肉意大利飯、牛扒同半支香濱。雖然嗰晚仔仔唔舒服,成晚扭計兼成歺飯要我抱住,但係我哋都食得好開心,d食物好好食好有水準,一放低就嗅到香味,我老公点咗牛扒要medium rare,煮咗出嚟啱啱好,好juicy好軟熟,個意大利飯真係好香,隻蟹脚一早就剪咗殼,用义輕輕一挑就出,好方便,個魚生沙律份量唔少,沙律醋好醒胃,best appetizer。食完main course老公就叫waiter上個預先訂好嘅dessert。個dessert一上,原來係軟心朱古力蛋糕,旁邊仲寫住Happy Wedding Anniversary,我真係覺得好sweet,嗰次係我第一次食軟心朱古力蛋糕,好大鄉里,一cut開個蛋糕,d朱古力流晒出嚟,我仲忍唔住嘩咗一聲,真係失禮,我一啖一啖咁食,啖啖都覺得好sweet好滿足,嗰晚我真係好開心印象好
我哋坐低之後老公就点咗魚生沙律、蟹肉意大利飯、牛扒同半支香濱。雖然嗰晚仔仔唔舒服,成晚扭計兼成歺飯要我抱住,但係我哋都食得好開心,d食物好好食好有水準,一放低就嗅到香味,我老公点咗牛扒要medium rare,煮咗出嚟啱啱好,好juicy好軟熟,個意大利飯真係好香,隻蟹脚一早就剪咗殼,用义輕輕一挑就出,好方便,個魚生沙律份量唔少,沙律醋好醒胃,best appetizer。食完main course老公就叫waiter上個預先訂好嘅dessert。個dessert一上,原來係軟心朱古力蛋糕,旁邊仲寫住Happy Wedding Anniversary,我真係覺得好sweet,嗰次係我第一次食軟心朱古力蛋糕,好大鄉里,一cut開個蛋糕,d朱古力流晒出嚟,我仲忍唔住嘩咗一聲,真係失禮,我一啖一啖咁食,啖啖都覺得好sweet好滿足,嗰晚我真係好開心印象好深刻。