2020-11-08 970 浏览
呢間舖頭嘅壽司真係超級好食 同埋石頭飯都係好味 大家快d去食!!!特別係入邊有個女經理服務真係超級好!!!大家去嘅話可以體驗一下!!老老地嘅女經理 長頭髮 最入邊個一區 服務真係超級超級好!!大家快d去食呀!!!!! 再加上呢間鋪頭起碼頭隔離 個海景真係超級靚 無論係夜晚定晏晝都好靚 衛生都非常好 不過最重要嘅都係個著西裝嘅女經理 大家可以搵佢全程服務一下
  • 鰻魚飯
2020-10-26 1436 浏览
呀妹生日,指定要來呢度食餐廳兩面都有海景,好靚!爸爸叫左一個類似清酒3飲既set,唔記得叫咩名😂但個presentation 既特別幾靚刺身盛好新鮮,仲要件件都勁厚切,正!鵝肝壽司。好肥美!好好食!其他壽司款款都好好食!軟殼蟹壽司吞拿魚卷呢個睇落好簡單,但原來炸左仲好食!雜錦天婦羅好好食!個炸粉超級薄!底下張紙係一滴油都冇!荔枝豚肉串燒有荔枝既味令到冇咁油膩,幾夾味牛利同雞腎超好食!!!!燒帆立貝,好鮮味!超好食!呢個不得了!燒蟹腳一上枱就勁香!啖啖肉又多汁!超正!基本上因為佢食材好新鮮,所以好好食!正!P.S.生日要求寫字要加$100,有件蛋糕仔。
呀妹生日,指定要來呢度食
餐廳兩面都有海景,好靚!

刺身
好新鮮,仲要件件都勁厚切,正!

鵝肝壽司。好肥美!好好食!
其他壽司款款都好好食!

軟殼蟹壽司

吞拿魚卷
呢個睇落好簡單,但原來炸左仲好食!

雜錦天婦羅
好好食!個炸粉超級薄!底下張紙係一滴油都冇!

荔枝豚肉串燒
有荔枝既味令到冇咁油膩,幾夾味
荔枝豚肉

牛利同雞腎超好食!!!!

燒帆立貝,好鮮味!超好食!

呢個不得了!燒蟹腳
一上枱就勁香!啖啖肉又多汁!超正!

基本上因為佢食材好新鮮,所以好好食!正!

P.S.生日要求寫字要加$100,有件蛋糕仔。
2020-10-12
庆祝纪念
生日
2020-10-26 1145 浏览
其他人都入黎食海景, 但係我地就因為太遲入黎,所以冇海景食,坐左bar枱位。但係! 感覺變成自己一角,冇咩人打擾的感覺。👍🏻而家要常伴口罩, 好多時出外用膳,第一件事就係想抺手,搵口罩套,用飲返啖水。呢到~200$ per head 就做到呢個效果。然後仲有冰涼的沙律,前菜! 感覺真係好好。👍🏻👍🏻再者, 沙律🥗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 就係凍的,偏豆充實! 好味😋3食鰻魚飯,應該係1:原味, 2:加蔥,3:加麵豉湯原味可以食到佢QQ 的曼魚彈牙感。👍🏻加蔥更香口,可惜只有一小碟。慳住食都係得2啖😕最後加埋麵豉湯,湯飯咁不過不失。然後銀雪魚窩物,佢配一個蒸水蛋,👍🏻👍🏻好味足料的整體⭐️⭐️⭐️最後有個缺餅做甜品,唔夠飽食埋就剛剛好啦👍🏻 滿足的一餐

呢到~200$ per head 就做到呢個效果。
然後仲有冰涼的沙律,前菜! 感覺真係好好。👍🏻👍🏻
再者, 沙律🥗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
就係凍的,偏豆充實! 好味😋

3食鰻魚飯,應該係1:原味, 2:加蔥,3:加麵豉湯
原味可以食到佢QQ 的曼魚彈牙感。👍🏻
加蔥更香口,可惜只有一小碟。慳住食都係得2啖😕
最後加埋麵豉湯,湯飯咁不過不失。

然後銀雪魚窩物,佢配一個蒸水蛋,👍🏻👍🏻好味足料的
整體⭐️⭐️⭐️

最後有個缺餅做甜品,唔夠飽食埋就剛剛好啦👍🏻

滿足的一餐
前菜
鰻魚飯3食
缺餅
2020-10-16 1236 浏览
去咗天穴食lunch🥢, lunch menu 都幾多選擇,我哋就叫咗一個天婦羅🍤,一個網燒牛🥩,仲有刺身拼盤🍣,不過影相淨係影咗個天婦羅,另外嗰兩樣嘢冇影到.天婦羅正常嘢,網燒牛叫咗medium rare,不過略嫌熟咗啲🤭,刺身盛合分量多,性價比高,食物質素中規中矩,但勝在價錢唔貴,又有海景睇🌊,不過lunch time時間可能太多人,所以環境比較嘈,傾偈都要大聲啲🗣
2020-10-15 840 浏览
好多朋友推薦天穴,一直對它寄予厚望,但可能希望越大,失望也越大。網上說天穴好難book位,至少提前一個禮拜,不知是不是因為疫情,這一次book位還比較順利。早一日抱著試試看的心態打電話去,一次就有人聽電話,問有無第二天中午的,被告知有,而且是窗邊位。大概中午12:40到的,發現現場有人walk in,也安排到位。餐廳景色確實不錯,無敵海景。因為是lunch,就想簡單吃一點,叫了一個豪華三色丼。上面的刺身說實話一般般,不覺得特別好吃。雖然算不上不新鮮,但也不覺得驚艷。倒是米飯很好吃。坊間有些日本丼的米飯會比較硬,又硬又冷,天穴的米飯則比較軟,還有些溫暖。之前看評論說服務不好,今天去了感覺服務還不錯,服務員態度都好好,而且一直有人加茶。

餐廳景色確實不錯,無敵海景。

2020-10-14
2020-09-29 1182 浏览
有日去左海港城LCX行到尾的天穴食lunch因為成日都食夜景,所以今次特登想試下個晏奏結果呢個日作打風咁,勁矇lol 前菜係沙律同木耳,我特別鍾意食冷盤前菜琳食左4碗~我叫了魚生飯, 色彩繽紛的好靚靚同埋d日本餐廳用的碟總係畫咁靚~賞心悅目食得都好味d呢個魚生飯係切粒的,另外有個係一片片的, 我中意粒粒多d, 每啖都有唔同的口感佐賀牛排好軟好好味呢句 仿佛已經是節奏汁都好味呢個好驚喜最後呢個甜品超級難食 超級! lol (個人喜好問題only)好憎綠茶亦好怕外層個種入口會好乾的粉
有日去左海港城LCX行到尾的天穴食lunch
因為成日都食夜景,所以今次特登想試下個晏奏
結果呢個日作打風咁,勁矇lol
前菜係沙律同木耳,我特別鍾意食冷盤前菜
琳食左4碗~
我叫了魚生飯, 色彩繽紛的好靚靚
同埋d日本餐廳用的碟總係畫咁靚~
賞心悅目食得都好味d
佐賀牛排
好軟好好味呢句 仿佛已經是節奏
汁都好味呢個好驚喜
好憎綠茶亦好怕外層個種入口會好乾的粉
#foodideas推薦餐廳🎖1️⃣佐賀照燒牛扒御膳$388 👍🏻👍🏻 (配沙律、前菜、蒸蛋、白飯、麵豉湯、漬物、甜品)和牛肉質非常幼嫩,接近入口即溶的軟腍口感🤤;牛肉沾上惹味燒汁再配上軟硬適中的珍珠米飯讓人食指大動😋無可挑剔之作#foodideas推薦菜式 另外,前菜奉上的茶碗蒸蛋味道同樣不錯,內有鱈蟹柳絲😄 2️⃣銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯$228 雞白湯湯底黏稠,濃度適中👍🏻;銀鱈魚肉質中規中矩,外皮煎得香脆可口;伴上少量泡菜;但松露味道不突出;另上並自行倒入石鍋的一壺湯頭熱度只是微溫,加上石鍋沒有想像中持久的熱力,因此菜式的溫度有待改善;這道泡飯整體也不錯,調味清新,只是未至驚艷3️⃣黃豆粉蕨餅👍🏻 最後跟餐奉上的日式甜點為整體用膳畫上完美句點———————————————————————環境:7 /10服務:7 /10衛生:7 /10味道:7 /10性價比:中上回頭率:75%
#foodideas推薦餐廳🎖

佐賀照燒牛扒御膳

1️⃣佐賀照燒牛扒御膳$388 👍🏻👍🏻
(配沙律、前菜、蒸蛋、白飯、麵豉湯、漬物、甜品
#foodideas推薦菜式

另外,前菜奉上的茶碗蒸蛋味道同樣不錯,內有鱈蟹柳絲😄

2️⃣銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯$228

回頭率:75%
佐賀照燒牛扒御膳
銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯
2020-09-12 1335 浏览
coupon 就到期,差不多半價緊係要食好嘢。商場好多食肆都排哂長龍,搵左呢間個景超正既試試。講真睇完餐牌有啲擔心個價錢係食環境多個食物,但最後真係食得出分別。點了牛,雞等串燒,佐賀牛壽喜燒,鱈魚雞白湯泡飯,火灸三文魚芝士卷。估唔到一黎係泡飯有點失望,因為開頭諗住高格餐廳會性諗自動按前菜主菜先後上菜,一後就食泡飯之後令到我地食得有點滯住。要讚個雞白湯泡飯湯底香濃黏口,鱈魚皮煎得香脆,無腥咩,但唯一缺點係加咗泡菜,點解要咁呀....成件事俾泡菜搶咗啲味,一係就分開上。講講串燒先,咁既價錢食到咁既質素真係唔錯,重點都會揀番啲係日本嘅食料,牛脷牛柳唔會韌正常以上,牛肋條就太肥膩一口牛被油接受唔到,雞皮都算香脆,要讚一讚個日本雞腎爽脆,無異味。三文魚芝士卷就一般般,因為我唔鍾意入面夠酸青瓜雖然話可以去膩,但係始終味道太搶,食唔到其他食材味道。要讚下手唔生葵同埋魚生豉油味道真係岩岩好同壽司好配合。重頭戲要講一講佐賀牛壽喜燒,如果出邊食有專人服務的大約都要600幾蚊位,呢鍋要500幾蚊開頭冇諗過咁大鍋,入要有6片油脂分布均勻既牛肉片,粉紅色用熱湯輕輕浸到半熟,入口林滑,不過牛味唔算好重,但油脂就好
coupon 就到期,差不多半價緊係要食好嘢。
商場好多食肆都排哂長龍,搵左呢間個景超正既試試。
重頭戲要講一講佐賀牛壽喜燒,如果出邊食有專人服務的大約都要600幾蚊位,呢鍋要500幾蚊開頭冇諗過咁大鍋,入要有6片油脂分布均勻既牛肉片,粉紅色用熱湯輕輕浸到半熟,入口林滑,不過牛味唔算好重,但油脂就好勁,食左三片真係飽飽地。湯底唔會太甜所以蔬菜葛粉吸收晒啲湯汁都唔會話食得好漏。最終食左千一二蚊,用左商場coupon 減左$500,大概300幾一個人。食得好飽!
2020-09-12
用餐优惠
優惠券
2020-08-28 12733 浏览
朋友之前食過話幾好食,於是就黎呢度食個lunch,環境唔錯,景觀十分開揚,就係商場嘅盡頭,外面就係維港景色,坐係度慢慢嘆個午餐,感覺很舒適!我們點了 一個 豪華三色飯 & 炸九件天婦羅 !套餐有 :前菜(鹹鹹香香咁,質感爽爽地) & 日式芝麻醬沙律(新鮮蔬菜爽甜) & 麵豉湯 。炸天婦羅 $268 / 9件 :口感唔太油膩,外酥里嫩,粉漿唔厚皮脆漿薄,很香口,亦都食得到食物嘅原味不會被粉漿蓋過。豪華三色飯 $378 :海膽、吞拿魚腩蓉、三文魚子 整碗飯上面,鋪滿了 海膽、吞拿魚腩蓉 和三文魚子飯,完全覆蓋左白色的米飯,最好食的當然就是一瓣一瓣的海膽又鮮味又甘甜,在口中慢慢溶化,真的很美味。第一口試完海膽,再去進食三文魚子吞拿魚茸,立即失色左,三文魚子味道偏鹹,但鹹香味送飯是不錯的,吞拿魚腩蓉,沒有什麼腥味,口感滑滑的,味道亦都較淡,但這個魚生飯普遍都係很新鮮的。最後上嘅就係甜品,黃豆粉蕨餅 (估計係 )口感煙煙韌韌,都幾好食的 !

我們點了 一個 豪華三色飯 & 炸九件天婦羅 !

豪華三色飯 $378 :海膽、吞拿魚腩蓉、三文魚子

又鮮味又甘甜,在口中慢慢溶化,真的很美味。

最後上嘅就係甜品,黃豆粉蕨餅 (估計係 )
口感煙煙韌韌,都幾好食的 !
2020-08-15
2020-08-20 1735 浏览
打電話去book枱,佢完全係唔想接單嘅態度🤬話佢2點之後唔接Booking,仲叫我Walk in都唔使試是因為自己好好生意電話打去冇人聽嘅次數多過有人聽我想問呢間野其實係咪真係咁巴閉
打電話去book枱,佢完全係唔想接單嘅態度🤬

電話打去冇人聽嘅次數多過有人聽
我想問呢間野其實係咪真係咁巴閉

昨天去食午餐,等了 45 分鐘,點了滑蛋豬扒飯,D豬扒鞋到食唔倒,建議轉佐賀牛丼飯,又等多 30 分鐘,埋單雙倍價錢,仲冇提我買多少少野可以換coupons, 雙倍積分!!!!!!!!BAD list!

BAD list!
2020-08-18
午餐
2020-08-13 2130 浏览
疫情關係, 有將近一個月冇出街食飯。 今日約咗人交收抗疫用品就順便出關唞唞氣! 中午時份嘅尖沙咀唔算多人, 但排隊食飯都要等咗一陣位。 兩個人叫咗特上刺身御膳 & 特上天婦羅御膳。 套餐跟麵豉湯、沙律、漬物 & 甜品。蒸蛋好滑, 入需粒冬菇好香口。漬物得幾粒, 但極酸, 怪怪哋。刺身算新鮮,鮮甜, 只係得嚿帶子有小小唔新鮮。 天婦羅食咗幾嚿先記得影相, 炸蝦用鮮蝦炸, 好彈牙。 有兩粒黑色嘅食落口先知係用紫菜分別包住海膽同蟹膏蟹肉嚟炸,幾好食, 但應該有人會覺得腥。 今餐兩個人食咗六百幾蚊, 價錢偏高, 但有維港靚影, 可以試吓!
兩個人叫咗特上刺身御膳 & 特上天婦羅御膳。
套餐跟麵豉湯、沙律、漬物 & 甜品

蒸蛋好滑, 入需粒冬菇好香口。

漬物得幾粒, 但極酸, 怪怪哋。
刺身算新鮮,鮮甜, 只係得嚿帶子有小小唔新鮮。

2020-07-17 1769 浏览
一向都食開 穴 , 加上元x 千x 唔食得,就更加食多左。今次帶埋娘親去望下海,諗住唔洗諗事但食個開心lunch,點知就同平時既穴 差得遠😑我地叫左兩個午餐好似係叫 極上刺身 同 乜乜天婦羅 個刺身,左口魚裙邊依舊油香肥美,其他魚刺身就一般,有幾舊仲有筋,咬都咬唔到🤷🏻‍♀️ 然後個海膽先出事,一pat 野仲出晒水咁🤦🏻‍♀️ 聞落去腥腥臭臭,同平時金黃色一瓣瓣的完全唔同😩 好在個經理都即刻換番兜黎😖 之後嗰兜就正常番,但可能因為疫情番貨冇咁密,冇咁新鮮,冇食開咁鮮甜天婦羅不過不失,總不能要求太多,對得住個價錢囉(因為個價錢落左一大半去個海景度🙈)想嗌雪糕食,但冇雪糕咁唯有食番跟餐個甜品😢但嗰pat 野,真係送俾你都唔會想食我從來都未見過咁既蕨餅溶溶地 濕濕地 一pat pat 的食物總括而言,呢間分店比其他既穴差如果呢度冇海景,我一定唔會再黎但如果要海景,我下次都會揀間好食既😂服務係唔錯,時時黎添茶,特別係後生嗰幾個👍 但年紀較大嗰個濃妝女侍應,談吐風格就比較譚仔,有點格格不入,或者始終海港城疫情前既客路都係操大陸話的🤷🏻‍♀️

我地叫左兩個午餐
好似係叫 極上刺身 同 乜乜天婦羅

想嗌雪糕食,但冇雪糕

咁唯有食番跟餐個甜品😢

但嗰pat 野,真係送俾你都唔會想食

我從來都未見過咁既蕨餅

溶溶地 濕濕地 一pat pat 的

食物總括而言,呢間分店比其他既穴差
如果呢度冇海景,我一定唔會再黎
但如果要海景,我下次都會揀間好食既😂

溶過再雪過的蕨餅
2020-07-15
2020-07-12 1211 浏览
約咗個客去海港城傾偈食飯!上網見到啲人都特別推介呢間,於是提早book定位,特別想安排要坐海景位;可能係平日,所以人唔算多,而且景觀開揚;仲有好靚嘅維港海景睇,心情都特別好~叫咗份 切角魚生飯 $198超級新鮮,而且好好味🤩魚生肥美,喺口腔中溶化;兼且散發着新鮮香甜魚油,啖啖入口即溶;Set 餐仲有個湯同埋沙律🥗,非常飽肚滿足😋雖然價錢偏貴,但係一分錢一分貨;可以食到咁新鮮嘅魚生飯,又望到咁靚嘅景,其實都係值得!絕對會再回頭🤩
約咗個客去海港城傾偈食飯!

可能係平日,所以人唔算多,而且景觀開揚;
仲有好靚嘅維港海景睇,心情都特別好~

叫咗份 切角魚生飯 $198

超級新鮮,而且好好味🤩
魚生肥美,喺口腔中溶化;
兼且散發着新鮮香甜魚油,
啖啖入口即溶;

Set 餐仲有個湯同埋沙律🥗,非常飽肚滿足😋

雖然價錢偏貴,但係一分錢一分貨;
可以食到咁新鮮嘅魚生飯,又望到咁靚嘅景,
其實都係值得!
絕對會再回頭🤩
2020-07-10
2020-07-06 1058 浏览
好正好高質有omakase嘅質素!價錢貴,但有消費劵就抵食叫左個海膽軍艦無影到,但好正壽司併盤舊舊都好好食唔怪得成日都爆場...仲有個靚靚海景 值回票價 ,有家鄉的味道
好正好高質
有omakase嘅質素!
價錢貴,但有消費劵就抵食
叫左個海膽軍艦無影到,但好正
壽司併盤舊舊都好好食
唔怪得成日都爆場...
仲有個靚靚海景
值回票價 ,有家鄉的味道
  • 壽司併盤