2020-05-10 48 浏览
火鍋熱愛姐今日又來發掘新嘅火鍋餐廳周不時都見到follow開既foodie account 有推薦呢間餐廳 今日特登係過嚟試吓 Book咗位 唔需要排隊 一嚟到坐低 職員就推薦我哋試吓佢和牛套餐打邊爐 原來呢度係任食火鍋 和牛任食火鍋! 我有啲擔心老闆會唔會蝕錢😂😂😂(真心既) 任食火鍋可以送一個湯底 如果要鴛鴦就要加錢$16 其他配料喺雪櫃度有得拎 新鮮 方便 同埋唔使寫喺紙上 環保🤡!我哋試晒所有和牛唔同嘅部位 牛柳粒真係好正❤️❤️ 但係友善提醒 唔需要煮太耐😅 牛肩肉都好好味好嫩 最要強調嘅係 佢哋嘅配料都好齊全 直情要用架木車嚟抬住😂 其實嗌一set 份量都好足 加少少素菜 我哋最後真係飽到郁唔到😂 食完仲有甜品 佢有一個沖繩海鹽 我自己覺得怪怪地 個人推薦雲呢拿味雪糕😍😍總括而言職員嘅服務都好好 食物質素有保證 👍🏻👍🏻👍🏻 但只係$200一位😭😭😭😭抵到喊!真係要講句 行過走過唔好錯過呀😂
火鍋熱愛姐今日又來發掘新嘅火鍋餐廳

最要強調嘅係 佢哋嘅配料都好齊全 直情要用架木車嚟抬住😂

總括而言
2020-05-06
2020-05-07 41 浏览
好耐無食火鍋 就特別找了間牛肉火鍋 來滿足食肉瘦既慾望選了牛肉放題加埋醬料費就$232。價錢同市價相約。選了一般牛骨湯底,味道清甜,更顯牛味。因為牛肉放題關係,會先上一盤牛,menu中7款肉類一次過送上,岩食就再選今日m5牛無貨 改上A4和牛,小幸運呢有混醬區任君混合,飲品及蔬菜都是自助式,很方便的。今天主角還是牛,我試了7種肉,覺得呢兩種最值得推介: 封門柳 金錢𦟌封門柳是牛橫膈膜肌,肉味香濃。金錢𦟌是牛𦟌中的精粹,口感爽,肉味濃。最後當然唔少得雪糕,香港本土生產整雪糕,港式奶茶值得一試
好耐無食火鍋 就特別找了間牛肉火鍋 來滿足食肉瘦既慾望

選了牛肉放題加埋醬料費就$232。價錢同市價相約。

今日m5牛無貨 改上A4和牛,小幸運呢

有混醬區任君混合,飲品及蔬菜都是自助式,很方便的。

封門柳是牛橫膈膜肌,肉味香濃。
金錢𦟌是牛𦟌中的精粹,口感爽,肉味濃。
最後當然唔少得雪糕,香港本土生產整雪糕,港式奶茶值得一試
2020-05-07
  • 究極和牛放題
2020-04-29 219 浏览
原本滿心歡喜咁去試 見到都有好多好評 所以前一日book左位5點4點50幾分到左 見未開門諗住坐係出面等下 點知去到5點10幾分都未見到有一個人係度就好奇上網check下 原來5點半先開門 好啦咁我等多陣到5點半左右見到有人送貨 入面都有人收貨 都有人入左去舖頭(應該係員工) 咁我諗都應該差唔多準備好可以入去食點知一直等 等到6點都冇開門 又冇任何通知 門口又焗 最後等到好肚餓就唯有決定去食第間 一肚氣咁走 好失望 一定冇下一次

2020-04-26 73 浏览
日式放題同韓燒就食得多,今日專登去旺角既天下糧倉牛肉火鍋專門店,就係要試下佢地新出的究極和牛放題,任吃和牛好HAPPY~我地叫左沙嗲湯底,味道好濃,足夠的沙嗲味。如果想雙併湯底,加十幾蚊就得。而佢原先配既係潮汕牛骨湯底。可以選擇的肉類不算多,不過貴精不貴多。七款,有安格斯牛肩胛﹑牛板腱﹑黑毛豬﹑一級肥牛﹑澳洲M5和牛肩小排﹑金錢𦟌,封門柳。每一次叫會有6片。個人最中意食安格斯牛肩胛同黑毛豬。黑毛豬肉質滑嫩多汁,肉味濃郁,就算我地怕唔熟,淥耐D,一樣咁好食,完全唔會老。安格斯牛肩胛,呢個部位的筋相對較少,所以入口口感軟嫩,而油花都好平均。老公話金錢𦟌都好食,細細塊薄薄地,咬落有嚼勁但又唔難咬, 爽口。而我好欣賞係肉類上枱時,每款肉上面都擺放左紙條仔介紹係邊款肉,非常方便客人加單時可以選擇返比較岩自己口味的肉類飲品任飲,有汽水,烏龍茶,涼茶等等大約10多款。而另外仲有自助的火鍋配料,菜﹑菇﹑丸﹑麵。同有好多醬料任你混合。收費是每位$198,醬料費每位$13,周末另加收$13,再加一服務費。

可以選擇的肉類不算多,不過貴精不貴多。

• 究極和牛放題
2020-04-17 80 浏览
天下糧倉牛肉火鍋專門店隔左好耐無食火鍋啦,真係好掛住麻辣火鍋呀,哩間係一間和牛放題既火鍋,任飲任食2小時,價錢係$176起,非常抵食👍🏻😋首先湯底上,我哋選擇咗重慶翡翠綠麻辣同埋粟米豬骨湯,呢隻麻辣幾特別,有別於我哋經常食重慶火鍋好油嘅麻辣湯底,感覺上唔係好油好健康👍🏻,但我哋略嫌唔夠辣,不過店員都好好,佢幫我哋加咗辣😘,個湯底越食越麻,好正,豬骨湯清甜,粟米亦相當甜呀👍🏻食得又睇得,我地每樣都叫左小小😋分別有封門柳,質感好滑,棉棉的。安格斯牛,脂肪分布比較小,肉味濃郁且鮮甜。金錢𦟌,第一次食呢個部位,爽口彈牙,好特別。黑毛豬,肥瘦適中豬味非常濃郁。牛板腱 一級肥牛 ,相對地比較肥,帶點嚼勁。呢個價錢可以食到咁靚咁多種類嘅牛,真係物超所值啊,另外餐廳仲有好多自助配菜,分別有菜類,丸類,甜品等等,極力推介呀👍🏻
天下糧倉牛肉火鍋專門店
隔左好耐無食火鍋啦,真係好掛住麻辣火鍋呀,哩間係一間和牛放題火鍋,任飲任食2小時,價錢係$176起,非常抵食👍🏻😋

2020-04-15
2020-04-15 68 浏览
今日黎到旺角百寶利商業中心5樓既天下糧倉飲火鍋。最近餐廳做緊個放題優惠,最抵只要$176就可以享受究極和牛放題。兩小時內可以任食澳洲M5和牛肩小排,另外仲有安格斯牛肩胛同Prime牛板腱。。我地點左鴛鴦湯底,分別係粟米豬骨湯同重慶麻辣湯。豬骨湯底好清甜,岩晒食菜食素。而麻辣湯好有驚喜,夠麻又夠辣,重點係一d都吾油膩,又香又濃,必點。。肉方面都非常出色,無論係安格斯牛肩胛、Prime牛板腱、封門柳、金錢𦟌、一級肥牛定係黑毛豬,肉質都好掂。肥牛脂肪分怖均勻,牛肩胛牛板腱有咬口,封門柳金錢𦟌重味,黑毛豬嫩滑,各有特色。呢個價錢可以食到甘多甘高質既靚肉,簡直抵到爆。。另外凍櫃入面都有各種丸同蔬菜可以選擇,執鞭嘅調味料區仲有烏冬同面可以拎,極力推介。

2020-04-14
2020-04-11 2937 浏览
有時候也會來西洋菜南街這邊覓食,樓上食肆也是不少選擇的這間天下糧倉牛肉火鍋專門店,這個月就新推出究極和牛放題,專門任吃和牛!我們星期日來的收費是$198, 周末另收$13, 醬料貴$13, 再加一服務費就是$246左右套餐預配潮汕牛骨湯底,也有其他的鍋底供選擇牛肉有6種選擇,還有黑毛豬也是任吃飲品也是無限自助,選擇也算多還有其他一些自助的火鍋配料,基本的生菜﹑菇﹑丸類﹑麵類都有然後就到我們重點的和牛大拼盤每款肉上都有小紙標示種類,非常不錯,也方便加單時記得自己喜歡吃哪種肉類依次是安格斯牛肩胛﹑牛板腱﹑黑毛豬﹑一級肥牛﹑澳洲M5和牛肩小排﹑金錢𦟌我個人比較喜歡吃軟腍口感,安格斯牛肩胛和牛板腱就非常薄切鮮嫩,牛味濃厚豐富,油脂平均朋友喜歡吃有質感有嚼口一點的就推介一級肥牛和澳洲M5和牛肩小排金錢𦟌是帶筋組織的口感,很容易咬也很爽口彈牙黑毛豬我也非常愛,肉味濃郁鮮嫩吃飽飽別急住走,還有很多款口味的雪糕也是任吃😻每種味都試了一遍最喜歡沖繩海鹽和玄米茶!非常香濃天下糧倉牛肉火鍋專門店整體評分★★★★地理環境★★★★方便快捷的地段地方環境乾淨企理服務★★★★人流不算太多樓面只有一服務員,也足夠熱情
有時候也會來西洋菜南街這邊覓食,樓上食肆也是不少選擇的

套餐預配潮汕牛骨湯底,也有其他的鍋底供選擇

牛肉有6種選擇,還有黑毛豬也是任吃
飲品也是無限自助,選擇也算多
還有其他一些自助的火鍋配料,基本的生菜﹑菇﹑丸類﹑麵類都有

然後就到我們重點的和牛大拼盤
每款肉上都有小紙標示種類,非常不錯,
也方便加單時記得自己喜歡吃哪種
金錢𦟌是帶筋組織的口感,很容易咬也很爽口彈牙
黑毛豬我也非常愛,肉味濃郁鮮嫩
潮汕牛骨湯底
究極和牛放題

吃飽飽別急住走,還有很多款口味的雪糕也是任吃😻
每種味都試了一遍最喜歡沖繩海鹽和玄米茶!非常香濃

天下糧倉牛肉火鍋專門店
整體評分★★★★

地理環境★★★★
方便快捷的地段
地方環境乾淨企理

服務★★★★
人流不算太多
樓面只有一服務員,也足夠熱情招呼周到

食物★★★★
和牛和黑毛豬的肉質都很新鮮嫩口
醬料選擇也多,若有胡麻醬更讚

價位$$$
2020-04-05
$246.4 (晚餐)
2020-04-10 58 浏览
近期常常在家吃麵條,清減了不少。 食肉獸的我,今天來個大解放,到旺角的「天下糧倉」吃和牛放題。 每人$196加再$13醬料費再加一,就可以任食火鍋和任飲,價錢實惠。潮汕牛骨湯底味道比較清淡,不會過鹹,還有大蔥和粟米。自助醬料選擇不少,還有福字牌和出前一丁等麵食。 蔬菜菇菌和丸肉不算太多,放在冰箱內感覺比較乾淨衛生。肉類是任點的,放置在大木盤上,擺放整齊,還有清楚標示。 每份有四片,很大片呢,肉味濃。 厚度亦不薄,大滿足!除了和牛,黑毛豬片也不錯,不會太肥,肉質嫩滑。記得要讚好店方的面書,可以送一份滿滿雪花的A4鹿兒島牛肩胛。最後還有任食的雪糕杯,香港製造,挺有特色的。 玄米茶味和港式奶茶味 夠香滑又茶味濃郁,值得推薦。 還有粉藍色的沖澠海鹽味,很像牛油味道,很特別!

潮汕牛骨湯底味道比較清淡,不會過鹹,還有大蔥和粟米。

自助醬料選擇不少,還有福字牌和出前一丁等麵食。

蔬菜菇菌和丸肉不算太多,放在冰箱內感覺比較乾淨衛生。

除了和牛,黑毛豬片也不錯,不會太肥,肉質嫩滑。

2020-04-10 52 浏览
今日行旺角,朋友知道我鍾意食牛,介紹咗呢間牛肉火鍋放題,價錢每位198 加13蚊醬料費加一,可以無拘束地試勻唔同牛肉品種和部位,價錢又幾經濟實惠, 啱曬我呢個牛魔王!餐廳係樓上鋪,地方寬敞,裝修玩穿越時空,仿古代糧倉佈置。蔬菜、丸類、汽水凍飲和雪糕款式幾齊全,可以係自助區 自取。牛肉生料和湯底就要剔紙點選。牛骨湯、翡翠綠麻辣 鴛鴦湯底點了鴛鴦湯底。牛骨湯清甜有牛味道。綠麻辣湯底很有特色,加入綠色辣椒,鮮辣感覺不嗆口,沒有麻辣湯底的油膩感!牛肉拼盤點了澳洲M5和牛肩小排、封門柳、安格斯牛肩胛、prime牛板腱 和 美國肥牛。 個人最喜歡牛肩胛,牛味濃沃,油脂甘香。牛板腱軟熟煙韌有嚼口。封門柳脂肪少,肉質嫩滑鮮甜。 必食牛肩小排, 脂肪分佈均勻,入口即化!自助區蔬菜幾新鮮。 雪糕 有很多特色口味 岩鹽、奶茶、 榴槤 等等 款式都有! 整體食物質素唔錯,性價比高!

餐廳係樓上鋪,地方寬敞,裝修玩穿越時空,仿古代糧倉佈置。

牛骨湯、翡翠綠麻辣 鴛鴦湯底

牛肉拼盤

2020-04-03 76 浏览
疫情關係好多火鍋店都沒有營業,今日同老公經過西洋菜街,記得有朋友介紹過呢間天下糧倉牛肉頂呱呱!老公一聽到食牛肉火鍋即刻流口水,即刻Google下個地址點去,原來近在咫尺:百寶利商業中心。平時少出旺角唔太留意呢啲大廈。上電梯都好方便!6:30入到去,店員立即探熱提供搓手液,感覺好衛生。店內環境不錯,有大電視可以邊食邊睇。食物方面:有醬料區、飲品區、蔬菜和丸類區,當然唔少得還有雪糕區。我哋當然立即選擇湯底,愛辣嘅我一定揀麻辣+$17:重慶翡翠綠麻辣同埋牛骨湯底。麻辣湯底果然好過癮越食越麻、越食越辣!好值得加錢。牛骨湯底偏向清甜,配合牛肉火鍋好夾!登💡登💡登💡登💡主角出場:澳洲M5和牛肩小排、封門柳、一級肥牛、黑毛豬、金錢展、牛板腱!第一位:澳洲M5最重牛味!均勻易咬。🥇第二位:牛板腱肉質軟綿綿,帶點腱口感不錯!🥈第三位:黑毛豬肥瘦均勻,豬肉味濃郁!🥉其他配菜都好多選擇,基本的都有齊:粟米、木耳、金菇、生菜、龍蝦丸、魚蛋、冬瓜片、響鈴、貢丸、腸仔、蟹柳⋯⋯ ⋯⋯雪櫃內存放,比較衛生!最最最重要是價錢$17x ⋯⋯🤩任食名牌牛肉、配菜,任飲各種飲品,任食雪糕!價性比五星🌟🌟🌟🌟🌟特高📈一定再光

登💡登💡登💡登💡

第一位:澳洲M5最重牛味!均勻易咬。🥇
第二位:牛板腱肉質軟綿綿,帶點腱口感不錯!🥈
第三位:黑毛豬肥瘦均勻,豬肉味濃郁!🥉

價性比五星🌟🌟🌟🌟🌟特高📈
一定再光顧!有好野一定推介嘅!

🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩
2020-04-02 43 浏览
If you are a beef lover, you should come here for a nice hot pot. I think all you can eat option is the best choice here. For the beef, you can choose Australian waygu grade beef with perfect fat ratio. I chose the signature soup and Sichuan spicy soup for the soup based. Both of them are perfect for the beef. You can order as much as you can eat. You may take the drink you like there as well. The price here is really reasonable, I must come again!

2020-03-31 58 浏览
最近凍返就想食暖笠笠既野,見到主打食牛肉既火鍋店推出和牛放題價錢$176起,甘抵食就試下啦!講緊係天下糧倉牛肉火鍋專門店🍲環境設計好有特色,而且座位寛敞。首先選擇湯底,有潮汕牛骨湯、重慶翡翠綠麻辣、蕃茄湯、皮蛋芫茜等,亦設有鴛鴦鍋。我選左潮汕牛骨湯, 味道清甜可以突出每款牛肉的鮮味☺️湯鍋係鴛鴦龍頭設計幾特別,我同朋友一人食一邊鍋,衛生兼可以食自己喜歡的食物。首先第一輪會有齊所有牛肉,包括M5澳洲和牛肩小排、封門柳、金錢𦟌、牛板腱、一級肥牛、黑毛豬,試過邊款岩口味可以再點。溫馨提示打卡分享仲送日本🇯🇵A4鹿兒島和牛一碟,我當然吾會錯過啦😋試過第一輪後,我比較喜歡M5澳洲和牛肩小排、封門柳、牛板腱、黑毛豬👍🏻牛肉吾錯食得出不同部位各有特色,黑毛豬有很香豬肉味。除左任食靚牛肉外仲有其他配料選擇,飲品都係任飲,我就喜歡去韓國必飲的牛蒡茶☕️最後食埋雪糕🍦可以試下特別味道如港式奶茶,沖繩海鹽,玄米茶等。可以一次食晒甘多款靚牛肉而且價錢相宜,對於喜歡食牛的朋友吾好錯過!

• 潮汕牛骨湯底
2020-03-24 40 浏览
上到嚟見到佈置非常精美 別有一番風味醬料區就用左補給庫代替 非常特別 有沙茶醬豉油香蔥等基本材料 另外仲有麵類自助雪櫃嘢飲非常多 有可樂橙汁忌廉七喜石榴汁茶等 丸方面都非常多種類龍蝦丸貢丸芝士丸等等有3種罕有味道嘅雪糕,但我最後食得太飽唔記得左無試到😭湯底方面我地選擇左超濃番茄湯同麻辣 蕃茄濃湯加咗幾次水都仲係咁有味首先姐姐幫我地各款牛x1 有六種包括 牛肩胛 金錢展 黑毛豬 牛版腱 m5和牛肩小排 同一級肥牛 我覺得最好味係和牛肩小排😚試食完咁多種之後 仲可以無限添加你覺得最好味嘅位置 岩曬食肉獸
上到嚟見到佈置非常精美 別有一番風味
有3種罕有味道嘅雪糕,但我最後食得太飽唔記得左無試到😭
2020-03-22 1551 浏览
旺角有個究極和牛放題只喺$176,任食2個鐘🤪超超超抵食☺️啲牛好高質!仲有唔同湯底揀添吖~🍲重慶翡翠綠麻辣+$17,蕃茄湯底+$17,皮蛋芫茜湯,經典沙爹湯,粟米豬骨湯。以上自選鴛鴦湯底+$16 我就揀咁蕃茄同皮蛋芫茜,蕃茄湯喺即煮㗎,好新鮮🍅皮蛋芫茜好清爽,芫茜味濃🥰🍖究極和牛放題有6種牛款同1種豬款,包括:Prime牛板腱,澳洲M5和牛肩小排,安格斯牛肩胛,黑毛豬,一級肥牛,封門柳,金錢𦟌。第一次睇到放題會咁樣展示啲肉肉🥩起碼知道自己食緊咩肉😂咁多款肉都好靚,澳洲和牛肥肉較多🤓牛肩胛唔會太韌😙💁🏼‍♀️當中個人鐘意牛板腱同黑毛豬,浸一浸滾一滾熟一熟轉哂色就食得!肉質好軟腍,口感好豐富,油脂分佈唔錯,食落個樣會咁㗎☺️所以encore咗一次😈🧄醬汁方面有10款咁多!最鐘意喺有沙茶醬,芫茜🤪,炸蒜,蒜蓉😏啱哂鐘意混醬嘅朋友😆🍢配料種類唔算多,基本嘢都齊咖!金菇,冬菇,生菜,響玲,蟹子丸,龍蝦丸牛丸頁丸,烏冬公仔麵等等....個肚扁住嚟脹住咁走😂建議大家留肚食牛😁

第一次睇到放題會咁樣展示啲肉肉🥩起碼知道自己食緊咩肉😂
究極和牛放題

咁多款肉都好靚,澳洲和牛肥肉較多🤓牛肩胛唔會太韌😙

配料

• 黑毛豬
  • Prime牛板腱
2020-03-21 31 浏览
隔咗好耐無打邊爐喇.....忍唔住要約下知己出嚟食餐飯,係旺角行下行下就見到呢間天下糧倉,標榜食牛肉火鍋,咁身為牛魔王的我當然唔會錯過啦我地選擇$198入飲入食放題,醬料費$13,另外收加一,埋單每人都唔洗$240食物方面:澳洲M5和牛肩小排,封門柳,安格斯牛肩胛,Prime牛板腱,金錢𦟌,一級肥牛,黑毛豬以上肉類每款只可order 6 片。出面有三個大雪櫃,一個入面有蔬菜🥬 ,丸類,響鈴等等.....另一個係放了各款飲品,有汽水,果汁,茶等等,另一個就係雪糕杯櫃肉類每一款都好食,有肉味,唔會un,但兩個人真係唔食得太多,所以第二round選擇四款肉已經飽到頂頸🤭🤭雪糕好有驚喜,其中雲呢拿味竟然同雪米滋一樣味,只係係左嗰塊皮,真係岩哂我口味
隔咗好耐無打邊爐喇.....

忍唔住要約下知己出嚟食餐飯,係旺角行下行下就見到呢間天下糧倉,標榜食牛肉火鍋,咁身為牛魔王的我當然唔會錯過啦[调皮]

我地選擇$198入飲入食放題,醬料費$13,
另外收加一,埋單每人都唔洗$240