2020-05-24
我經常都會上百寶利到買化妝品有次無意中發現 原來5樓係有食肆 就即刻上網搵搵啦 原來有2間 一間係食牛 另一間就食串燒 同個牛魔王一齊 梗係選左食牛個間啦 叫天下糧倉 有少少古代既裝修 而窗台就放左一排牛牛🐮強調這兒是食牛的 不過 食牛如果要散叫 2個人會食得種類較少同會偏貴 而這裡是任食的!我食7:30 就係$198加一再加醬料費$13 基本上就係任飲任食架啦 限時2小時雪櫃內有各種蔬菜🥬山根 芋絲 芝士腸 蟹柳 粟米 蟹籽丸等等 食幾多就拎幾多 唔怕會冇貨 因為店員一見到冇就會補返而飲品有可樂 c+檸檬🍋 橙汁 另外重有仙草凍同甘筍汁 碧螺春 任你飲幾多都得而重頭戲牛牛呢 就係自己點既 我地點左幾款 都好好味😋嗌左2,3轉 應該已經值回票價 分別係封門柳好欣賞佢每個牛上面都有個牌仔 等你分到邊款打邊款 方便你再點時都知道自己係想食邊隻 封門柳牛味濃 脂肪比例平均 有少少入口即溶既感覺安格斯牛肩胛牛味一樣咁濃 但脂肪比封門柳少 2者比較我就喜歡牛肩胛多Dd黑毛豬豬始終要淥耐少少 口感都係冇牛咁出色 但味道也不錯M5和牛肩小排(當天冇貨 轉左做a5牛粒)開始淥得太熟麻麻地 後尾用心去淥
封門柳
安格斯牛肩胛
黑毛豬
豬始終要淥耐少少 口感都係冇牛咁出色 但味道也不錯
M5和牛肩小排(當天冇貨 轉左做a5牛粒)
開始淥得太熟麻麻地 後尾用心去淥佢 剛剛好熟就食 嘩 好得!不過因為始終佢係一粒粒 所以淥既時間要就一就
最後真你食到飽飽先走 2個鐘任食咁好質素既牛 絕對有下次!😆😆