2020-10-10
今日喺沙田收工,咁啱有個好耐冇見嘅朋友又住喺呢度附近,所以我哋就搵咗呢間餐廳諗住舒舒服服坐低食嘢🤩海南雞喇沙( $68 )諗咗好耐食海南雞飯定係食喇沙好😆因為減緊肥我都叫咗少粉,點知上枱都係超大碗,🍜海南雞份量食極都仲有,喇沙湯底椰香味濃微辣,好開胃😘烤豬頸肉湯河( $58 )🥓烤豬頸肉一樣係另上,分量又係超多,仲要厚切🤤🤤通常跟餐都係得四五片咋嘛,性價比真係好高!越南湯河湯底清甜,感覺冇落味精,好味👍🏻蒜蓉牛油雞翼( $46 )呢個雞翼本身冇乜期待,點知食咗一啖不得了!🍗🍖超級好味,鍾意蒜蓉嘅朋友一定要試!唔知點解佢個皮係可以充滿左牛油蒜蓉🧄🧈好似用蒜蓉包面嗰浸包住隻雞翼咁😍😍😍另外我哋都叫咗個馬拉盞灼通菜($28 )🥬🥬又係超大碗,感覺仲多過阿媽喺屋企煮個碟菜🤣🤣餐廳舒服嘢食又抵食,下次可以再試吓其他餸啊!