2005-10-07 6 浏览
三文魚壽司好抵,幾吋長,又好味。明太子雞翼、三文魚鮫& 串燒墨魚咀,都唔錯。炸軟殼蟹,麻麻。豆漿鍋,冇乜豆漿味,仲越食越淡& 難頂。墨魚冷麵,好淡冇乜味,個朋友食食下竟然有條鐵線仔,離晒譜。最後想要甜品,竟然一樣都冇,話入貨要第二日先有喎,諗住坐多陣,點知個侍應話幫我地埋單,仲好快拎張單埋黎,離晒大譜,趕我地走,咁0既服務真係好唔得,扣晒分,而且間野好爆,好鬼嘈,冇下次。
三文魚壽司好抵,幾吋長,又好味。
明太子雞翼、三文魚鮫& 串燒墨魚咀,都唔錯。
炸軟殼蟹,麻麻。
豆漿鍋,冇乜豆漿味,仲越食越淡& 難頂。
墨魚冷麵,好淡冇乜味,個朋友食食下竟然有條鐵線仔,離晒譜。

2005-09-28 7 浏览
嘩!今日5個人去食dinner...叫左好多野,仲影左好多相呢^^1.炸大蝦天婦羅:好味2.燒銀雪魚($48):得2件,味道不錯,但好似貴d3.三文魚刺身($35/8件):夠凍,新鮮,好味4.炸軟殼蟹卷($45/8件):味道麻麻>,<5.炸生蠔($25/5隻):好味,唔鯹~6.海膽($60/一板):本身好似$90,因做緊promote,所以平d,小小鯹,但味道都帶甜,ok7.劍魚壽司($20/2件):魚類的壽司大都8寸長,可能就因為咁樣,只有三文魚壽司較平,其他的壽司價錢,比元氣,元綠都貴,無乜味道8.三文魚壽司($15/2件):嘩~叫左6客,有成12件,好味^^9.大蝦什菜沙律($32):味道唔好,4-5隻蝦,下面舖左d蘿蔔絲,青瓜絲,好像不是用沙律醬,味道酸酸咸咸,有多芝麻,我覺得不好吃,亦唔底食等位時,要等人齊先可以入去~態度服務都不錯,呢餐食得好飽好貴,9折後$421...大出血啦^^"
1.炸大蝦天婦羅:好味
2.燒銀雪魚($48):得2件,味道不錯,但好似貴d
3.三文魚刺身($35/8件):夠凍,新鮮,好味
4.炸軟殼蟹卷($45/8件):味道麻麻>,<
5.炸生蠔($25/5隻):好味,唔鯹~
等位時,要等人齊先可以入去~
2005-09-26 0 浏览
先前..我都去過依間野架.但o個時d態度極差!勁唔鐘意暑野.因為個個waitress同waiter都好惡.無笑容,,仲有要等好耐位.等到唔想食.o個個door姐姐成日都好似好唔耐煩.好唔鍾意我地d客仔感. ~而且又see過d 食評話唔係好好..so我都再無去過..但我24th俾朋友迫去食因為係佢生日SO咪極不想地去囉.感我地坐左o係近door既area.好HOT...但this time既feeling就好唔同..o個dwaitress好好人.成日笑,咩都笑.我同朋友仲見到佢跌爛野又笑.撞到人又笑.我地都笑埋.仲有o個個door姐姐都好左好多.佢雖然好busy但佢都help我地寫野.自問我係一個好煩既客仔..但佢地都好好..咩都help我地.我地勁問dwaitress野佢地都好肯答我地.直至食完有個女仔俾左份意見既paper我..我就寫番佢地好好人.好親切,...仲有依間d人都好潮...
先前..我都去過依間野架.但o個時d態度極差!勁唔鐘意暑野.因為個個waitresswaiter都好惡.無笑容,,仲有要等好耐位.等到唔想食.o個個door姐姐成日都好似好唔耐煩.好唔鍾意我地d客仔感. ~而且又see過d 食評話唔係好好..so我都再無去過..但我24th俾朋友迫去食因為係佢生日SO咪極不想地去囉.感我地坐左o係近door既area.好HOT...但this time既feeling就好唔同..o個dwaitress好好人.成日笑,咩都笑.我同朋友仲見到佢跌爛野又笑.撞到人又笑.我地都笑埋.仲有o個個door姐姐都好左好多.佢雖然好busy但佢都help我地寫野.自問我係一個好煩既客仔..但佢地都好好..咩都help我地.我地勁問dwaitress野佢地都好肯答我地.直至食完有個女仔俾左份意見既paper我..我就寫番佢地好好人.好親切,...仲有依間d人都好潮...
2005-09-25 0 浏览
呢度既壽司真係大件,好鬼大件,三文魚壽司真係好長呀!花之卷既蟹子多到...係咁食,食到冇同過frd講野!海膽做緊promo,$60一板,冇腥味,good~芒果蟹子沙律麻麻...相比之下唔夠大碟,不過d芒果都幾新鮮,沙律醬都係用日本既去果晚唔駛等位,不過都真係好多人,好快食完好快走喇
海膽做緊promo,$60一板,冇腥味,good~

去果晚唔駛等位,不過都真係好多人,好快食完好快走喇
2005-09-05 2 浏览
呢間野的特色就係三文魚壽司的三文魚好長。我地坐bar枱,係正師傳對面。我地三人一共叫左三文魚壽司X4、北極貝壽司X4、咖哩飯、蟹子沙律、軟殼蟹($25)、海膽金龍卷($55,8件),同埋吞拿魚壽司。不過佢的吞拿魚就好韌,咬極都唔斷。我地見住師傳切紅色的舊吞拿魚都切得好辛苦。我個friend就,同個waitor講想比意見。起初佢地極不禮貌,仲話無問題話D吞拿魚好新鮮,唔會有問題。跟住我去洗手間,聽到D waitress猛咁講粗口。但我無留意佢地講乜。跟住我個friend去洗手間時有人,於是就係門口等,係廚房門口掛左張seven hello kitty布,上面扣左好多個hello kitty pins。我個friend見到有一個佢都有,就看看是甚麼國家。當佢入到洗手間,竟然聽到D waitoress係度大大聲話我個friend想偷D pins。喂,要偷都唔會明目張膽啦。咁樣話D客,真過份。雖然結果佢最後話我地投訴D吞拿魚,就唔計我地呢樣,埋單只係$16x(扣左一樣),食日本野真係好抵,但我諗我唔會再去。
2005-09-01 3 浏览
今晚第一次去食,2個女仔, 本來都想叫多幾樣, 但見到其他枱d嘢都幾大碟,最後試咗以下幾樣:什錦壽司(細) + 一客三文魚壽司一客有10件,件件都大大嚿, 好正!串橈雞肉棒味道普通,但口感ok,唔知係唔係有啲雞軟骨碎呢?雜錦煲可試可唔試,無特別,下次會叫其他煲.要小小,但就好飽囉.值得一試.**環境有點兒那過, 待應態可以好啲, 同埋唔使人齊先入, 就最好啦.**

什錦壽司(細) + 一客三文魚壽司
一客有10件,件件都大大嚿, 好正!

串橈雞肉棒
味道普通,但口感ok,唔知係唔係有啲雞軟骨碎呢?

雜錦煲
可試可唔試,無特別,下次會叫其他煲.

要小小,但就好飽囉.
值得一試.

2005-08-31 4 浏览
三個人叫什錦刺身<-有5款,毎款4-5件,ok蝦什錦天婦羅<-一般燒三文魚頭<-好味三文魚壽司2客<-一般清酒煮蜆<-一般炸軟殼蟹卷<-好味食就唔貴,但要等好耐位,真係好煩
三個人叫

什錦刺身<-有5款,毎款4-5件,ok
蝦什錦天婦羅<-一般
燒三文魚頭<-好味
三文魚壽司2客<-一般
清酒煮蜆<-一般
炸軟殼蟹卷<-好味

食就唔貴,但要等好耐位,真係好煩
2005-08-30 3 浏览
以質數同價錢而論,真係好抵食兩人叫左三魚剌身:都算幾新鮮玉子剌身:普通甜蛋,點都冇和花亭咁好味3客三文魚剌身,勁長既三文魚好壯觀三文魚頭煱:好大碗,ok多料燒銀雪魚:最無特色,可以唔叫平得黎都冇將價就貨,不過服務一般,d waiter只掛住傾計
以質數同價錢而論,真係好抵食
兩人叫左
三魚剌身:都算幾新鮮
玉子剌身:普通甜蛋,點都冇和花亭咁好味
3客三文魚剌身,勁長既三文魚好壯觀
三文魚頭煱:好大碗,ok多料
燒銀雪魚:最無特色,可以唔叫
2005-08-28 12 浏览
大盛規定到齊先可入座!!!過半數或只差一個人都唔俾入!!原本有位就因一個人未到就不准入, 又要等過, 這可以變通一下嗎???7月中同朋友去食, 就因人未到齊唔俾入, 又要等過!!講番食物, 什錦壽司d魚生係幾長, 但就較薄, 味道都ok天婦羅, 有茄子, 蝦, 蕃薯, 冬菇, 一把好似扇既野, 我以為係金菇, 原來係d麵條, 唔知係唔係只用來裝飾, 好難食mango 蟹子沙侓, mango 幾甜, 蟹子沙侓都好大, 但多沙侓醬, 幾溜辣酒煮蜆, 殼多, 蜆肉少同細鰻魚炒飯, 雖然油較多, 但都幾好味, 飯炒得散, 又煙煙un un軟殼蟹卷, 得好細件軟殼蟹, 味道都都算唔差價錢唔貴
大盛規定到齊先可入座!!!過半數或只差一個人都唔俾入!!
7月中同朋友去食, 就因人未到齊唔俾入, 又要等過!!
講番食物, 什錦壽司d魚生係幾長, 但就較薄, 味道都ok
辣酒煮蜆, 殼多, 蜆肉少同細
軟殼蟹卷, 得好細件軟殼蟹, 味道都都算唔差
價錢唔貴

2005-08-25 2 浏览
五個女仔黎食晚餐,我地一致覺得好正!食左雜錦壽司,好大件,三文魚超長!!仲有軟殼蟹壽司,好脆好味!炸生蠔亦好好味!海鮮鍋d三文魚好肥好正,d湯好好飲!燒帶子都好食!埋單只是一人六十元,好飽好抵!!
2005-08-19 0 浏览
呢間壽司店最正既係"大件夾抵食"!佢既雜錦壽司有大細之分,我地2個人去食,叫左個細既,再叫左1個海膽刺身同炒雞脾姑,已經好夠食!雜錦壽司:一d大路既壽司都有,好似三文魚,吞拿魚等,唔會有玉子呢d太平既壽司,不過細既每款得一件,要同個friend爭食....不過d壽司既魚生真係好大件,大件過板前既三文魚壽司!而且味道都幾好,幾新鮮!海膽刺身:都幾好,一板既價錢都唔貴,而且都幾新鮮!炒雞脾姑:呢個就麻麻...幾辣下,可以唔試..2個人都係食左200幾蚊,已經好飽,最緊要係d野幾好食! 如果佢既環境可以乾淨d就更好!
呢間壽司店最正既係"大件夾抵食"!

雜錦壽司:

海膽刺身:
都幾好,一板既價錢都唔貴,而且都幾新鮮!

炒雞脾姑:
呢個就麻麻...幾辣下,可以唔試..

2005-08-19 0 浏览
呢間壽司店最正既係"大件夾抵食"!

雜錦壽司:

海膽刺身:
都幾好,一板既價錢都唔貴,而且都幾新鮮!

炒雞脾姑:
呢個就麻麻...幾辣下,可以唔試..

朋友生日,想食日本o野,我地三個人都未幫襯過,其中一個話要夜d,抱住夜d 唔駛等咁耐o既心態,一於o黎試試!八點三到,等咗十分鐘就有枱,但未齊人所以要繼續罰企,話要夜d o既朋友來電話要九點半先到,我同壽星女都唔想等,所以兩個人撐枱腳!我地order o左以下食物:三文魚壽司x2:三文魚真係有8吋長,賣相討好,但食落有點”論盡”,灣仔元神大大件o既三文魚好似新鮮d蝦天婦羅:一碟6隻,炸得ok,唔太油,幾好味牛油果軟殼蟹卷:不知是太多蟹子還是凍了的軟殼蟹,令件壽司吃落有點腥,令人失望牛肉鍋:湯底味很濃,牛肉比較韌,配料亦不突出,不吃也罷壽星女想食炸雪糕,待應話冇貨,坐多一陣叫埋單,睇倒門口貼o左張匯豐信用卡九折o既宣傳卡,就用匯豐卡簽賬,點知原來要惠顧滿$200 (加一前) 先有優惠,我地食o左$188,加一後盛惠$207,sorry冇折: (p.s. 問舖頭裡面好嘈,有d 似酒樓,即使坐對家講o野都要大聲d,如果係同好耐冇見o既朋友食飯想傾計就最好去其他地方喇!

我地order o左以下食物:
蝦天婦羅:一碟6隻,炸得ok,唔太油,幾好味
牛肉鍋:湯底味很濃,牛肉比較韌,配料亦不突出,不吃也罷

2005-08-12 9 浏览
由朋友話事來呢度食. 七點到已要等位, 但好快就有位. 0向門口唔覺, 但入到去就覺得幾嘈, 可能我地係路邊位, 想傾計的話要嗌先聽到. 都係拿拿聲叫野食吧喇.三文魚同鰻魚壽司, 三併剌身(吞拿, 鱆紅, 甜蝦), 雞軟骨串燒, 墨魚冷麵同埋雜錦火鍋. 壽司的賣相真係幾抵食, 片剌身成大半呎長, 舊飯就只係其三份一. 但幾款剌身都只係一般. 勝在個價錢抵. 雜錦火鍋好大鍋, 有三文魚(個人對熟三文魚唔太大興趣), 帶子, 蝦, 豆腐, 肉, 菜, 金菇, 份量大之餘味道一般, 兩個女仔要食晒真係有點壓力. 起初以為墨魚冷麵係墨魚汁冷麵, 原來會錯意, 係喬麥麵上放左墨魚同蟹籽, 大家都有點失望, 但賣相就有點新意, 成四份三個碗放滿冰, 上面再放麵, 喬麥麵亦尚有咬口, 但又唔至於好好食. 雞軟骨即叫即燒, 所以最後先到, 呢樣較好, 送酒會更適合. 食晒D野都十成飽, 大家都話好彩之前漏左叫大盛卷, 唔係真係要拎走先得.呢度收碟的速度好快, 剛挾起最後一件食物, 隻碟就會唔見左, 而且D侍應個個都行得好快, 一陣陣風係咁吹埋來. 食物普通, 服務亦唔係咁突出, 唔

呢度收碟的速度好快, 剛挾起最後一件食物, 隻碟就會唔見左, 而且D侍應個個都行得好快, 一陣陣風係咁吹埋來. 食物普通, 服務亦唔係咁突出, 唔會主動話再來囉~~
2005-08-10 3 浏览
今日同舊同事2個人黎食,梗係試下8寸長壽司啦~叫左三文魚&鰻魚各1碟,點知黎多左1碟三文魚...呵呵~(唔洗錢~正~)1.三文魚剌身(8片$35):幾新鮮,幾好2.三文魚壽司(2件$15)&鰻魚壽司(2件$18)3.大蝦天婦羅(6隻$38):我對炸物無咩興趣,因為覺得有炸粉,呢度個d同出面個d差唔多4.海鮮火窩($48):好多料,但可能全部都係煲熟,so味道普通~其實一黎到食完1-2號,已經半飽啦~刺身都幾易飽肚>,<本來諗住食個大蝦沙律($32),但等左好耐都無,原來漏單,咁都咁飽就cut左去,之後想食個炸雪糕($35),點知waitress話個師傅無整到,又無得試...下次再試過~而且諗住同事請,食盡佢,起碼幾舊水啦,但食幾都食唔落,好辛苦先食到$200幾蚊^^
1.三文魚剌身(8片$35):幾新鮮,幾好
2.三文魚壽司(2件$15)&鰻魚壽司(2件$18)
其實一黎到食完1-2號,已經半飽啦~刺身都幾易飽肚>,<