2005-08-12 9 浏览
由朋友話事來呢度食. 七點到已要等位, 但好快就有位. 0向門口唔覺, 但入到去就覺得幾嘈, 可能我地係路邊位, 想傾計的話要嗌先聽到. 都係拿拿聲叫野食吧喇.三文魚同鰻魚壽司, 三併剌身(吞拿, 鱆紅, 甜蝦), 雞軟骨串燒, 墨魚冷麵同埋雜錦火鍋. 壽司的賣相真係幾抵食, 片剌身成大半呎長, 舊飯就只係其三份一. 但幾款剌身都只係一般. 勝在個價錢抵. 雜錦火鍋好大鍋, 有三文魚(個人對熟三文魚唔太大興趣), 帶子, 蝦, 豆腐, 肉, 菜, 金菇, 份量大之餘味道一般, 兩個女仔要食晒真係有點壓力. 起初以為墨魚冷麵係墨魚汁冷麵, 原來會錯意, 係喬麥麵上放左墨魚同蟹籽, 大家都有點失望, 但賣相就有點新意, 成四份三個碗放滿冰, 上面再放麵, 喬麥麵亦尚有咬口, 但又唔至於好好食. 雞軟骨即叫即燒, 所以最後先到, 呢樣較好, 送酒會更適合. 食晒D野都十成飽, 大家都話好彩之前漏左叫大盛卷, 唔係真係要拎走先得.呢度收碟的速度好快, 剛挾起最後一件食物, 隻碟就會唔見左, 而且D侍應個個都行得好快, 一陣陣風係咁吹埋來. 食物普通, 服務亦唔係咁突出, 唔

呢度收碟的速度好快, 剛挾起最後一件食物, 隻碟就會唔見左, 而且D侍應個個都行得好快, 一陣陣風係咁吹埋來. 食物普通, 服務亦唔係咁突出, 唔會主動話再來囉~~