2022-06-20 6518 浏览
旺角大本瀛食物保持到.父親節來吃魚生刺身非常出色.入坐每人可以選movenpick雪糕或海膽刺身或生蠔1件三文魚.油甘魚.八爪魚.角螺肉.北寄貝.赤貝.帶子.甜蝦.泰式生蝦。 大大件厚身高質!刺身冰凍好新鮮天婦羅熱辣辣皮不厚。外脆有海老.秋癸.茄子.蟹棒.南瓜串燒蝦不錯很大隻火山溫泉蛋好好味燒羊架.豉椒炒蜆.飛天通菜.吉列炸蠔.韓式雞湯.雞軟骨. .....食物選擇很多! 任飲任食 食物,飲品,甜品。好滿足!服務員招呼好好.主動問幫手影相,取飲品,取甜品,提醒食物已經吃完.要否加單等.....
旺角大本瀛食物保持到.
父親節來吃魚生刺身非常出色.
入坐每人可以選movenpick雪糕或海膽刺身或生蠔1件

海膽

大大件厚身高質!刺身冰凍好新鮮

天婦羅熱辣辣皮不厚。

天婦羅

溫泉蛋
吉列炸蠔
韓式人蔘雞湯
2022-06-19 812 浏览
父親節想請家人食餐好,見網上評價唔錯,見早一日有得訂位,就試下先食物質素ok,特別係炸物,上菜快,員工態度好好,又會主動收野飲品任飲,不過選擇較少,甜品每人兩樣,加埋訂座送的雪糕就3樣,如果你係想甜品飲本放題就可能未必岩食物種類都算多,較特別係有埋火鍋食佢哋會考慮埋你食野速度上菜,我哋唔小心叫得太多重覆既野食,最後叫佢哋cut 番佢哋都態度好好XD環境整體整潔,洗手間就不過不失啦總括來講會再幫襯
食物種類都算多,較特別係有埋火鍋
環境整體整潔,洗手間就不過不失啦
總括來講會再幫襯

2022-06-19
  • 炸物
食物多元化,又快送上,職員有禮,照顧周到。職員又會主動問大家有冇咩需要、熱茶,一見碟上有餸渣,職員立即主動同你換新碟。而飲品見你飲曬,職員立即主動送上新一罐飲品。
  • 刺身
  • 香草燒羊架、鹽燒多春魚、炒牛舌
美食多元化、質量上等、服務頂級的日本料理店 - 大本瀛日式放題今日同歌手朋友喺旺角附近練唱歌,唱完之後行下行下唸住搵間好少少既餐廳醫下肚,突然好想食放題,又行到去兆萬,於是就去左一間從未去過既日本餐廳度試下啦。由於係下午茶時段,餐廳唔算好多人,一上到去就已經可以即刻入去坐低了。一直都以為只係得2個鐘食,點知店員再提多次係有3個鐘食,我從未食過可以食到咁耐既一間放題店架,心中暗爽左一下餐廳裝修得幾有日本風格既,不過播既歌係韓國既就有D唔夾坐位都幾闊,坐得舒服既~點餐係用紙剔自己想食既野既。出餐都好快,5分鐘內一定出到餐。店員都好細心,有部分食物會提你先食左以品嚐最好既口感。咁就重點講下幾樣值得推介既食物啦 ~ 1. 火山溫泉蛋見到個名,估到佢黎到嘅時候應該係幾似火山既賣相。實物都真係好似日本富士山架 ! 佢地做到蛋白同蛋黃都呈半凝固半熟狀態,一啖吸入口果下真係好爽,再加埋甜甜地鹹鹹地嘅醬汁,鍾意食溫泉蛋嘅人一定要試試呢個 ! 2. 金菇肥牛卷相信呢一款經典嘅食物好多人都有試過,當金菇吸收左肥牛汁,而肥牛又煎到少少香脆,再一啖咬落去嘅時候,肥牛同金菇口感層次分明,滿口都充滿住肥牛醬汁,真係

餐廳裝修得幾有日本風格既,不過播既歌係韓國既就有D唔夾

咁就重點講下幾樣值得推介既食物啦 ~
1. 火山溫泉蛋

2. 金菇肥牛卷
相信呢一款經典嘅食物好多人都有試過,當金菇吸收左肥牛汁,而肥牛又煎到少少香脆,再一啖咬落去嘅時候,肥牛同金菇口感層次分明,滿口都充滿住肥牛醬汁,真係無得頂 ! 簡單而美味 !

3. 小小海鮮拼盤
有鮑片、甜蝦、北寄貝、手切原隻八爪魚、日本角螺同我至愛既挪威三文魚 ! 挪威三文魚帶有少少脂肪,但唔會話太肥,口感非常滑溜,整體非常新鮮,食唔出有半點冰鮮味,就算唔點WASABI都好好食 !

4. 鐵板燒羊架

羊難在溫度既控制,各人愛既生熟度唔同,亦有厚薄大小之分,太熟過韌,太生就血淋淋,比牛更難,亦難在處理方法。但呢度既羊架燒得剛剛好,而且無乜羊騷味。

最後臨走時食嘅甜品我揀咗每人限定2杯既3.6牛乳布甸及木糠布甸,入口柔滑唔會太甜,做得好有水準 ! 餐廳雖然細細但有齊日韓泰美食又有火鍋打又有多種汽水同雪糕甜品提供,服務都盡量滿足所有客人要求,3個字,無得彈 !

大本瀛日式放題
地址 : 香港 旺角西洋菜街1號 兆萬中心10樓
電話 : 3943 1977
營業時間 : 星期一至日 11:00 AM - 01:00 AM
2022-06-03
2022-05-23 1864 浏览
同一班同事食飯,最好就係食放題,大家可以各式其式,食得開懷。上星期就黎左呢間樓上鋪食放題,book左位,雖然人未齊伙記都俾我地先入坐。開波當然叫先叫一大輪刺身壽司,黎到大大盤,顔色鮮明既剌身證明十分新鮮。刺身都切得夠厚,唯一爭啲既係帶子刺身唔夠大粒同厚身。壽司方面,細細件等你可以試到多啲唔同既款式,壽司飯都新鮮軟熟,平時怕肥唔太食壽司飯既我都食咗好幾件。之後開始叫熟食串燒炸物等等,因為太肚餓同食得太快既關係,熟食我唔記得左請相機食先🙈比較出色既有燒牛舌,炸雞軟骨,雞翼,羊架等等,總之應有盡有,食到捧住個肚。另外,每位重送一隻生蠔,開頭有啲擔心,點知出奇地新鮮,又甜又creamy😍飲品方面,都係一般放題任飲既野,汽水,烏龍茶等等,同事們最開心當然係任飲啤酒啦😎其實食物方面,呢度無乜特別要彈,係甜品比較爭啲,但性價比算幾高。重有要一提呢度既服務態度就真係估唔到。伙記個個都有禮貌,亦會留意客人有咩需要。離開時重幫我哋㩒埋𨋢😮咁耐無夜晚一班人堂食,原來而家啲放題服務進步左咁多👏🏻👏🏻值得一讚👍🏻

2022-05-23 1313 浏览
終於食到間好味既日式放題🥹🥹本身打算520去食,但太full無位就揀左平日下午食,無乜人唔洗逼🤣老實講,落單嗌既所有野都係熱辣辣上碟,食都食得開心啲☺️個手捲紫菜係脆架,幾驚會係伏食,靜係睇個脆紫菜都知一定唔差啦!刺身都ok既,正常水準,有三文魚腩,生蝦俾埋個泰式醬,呢到抵讚😜啲壽司🍣都好新鮮,放題黎講真係唔錯!食左好多野,所有炸物串燒都熱辣辣炸起上碟,唔會凍曬,其實呢度仲有火鍋食,不過太飽食唔落啦🫣阿婆既我食生冷野係配杯熱茶,無得自己沖,要叫姐姐俾先有,唯一想講下個飛天通菜真係好老😂😂😂#老過老油條Total埋單2個人$532.6。另外,佢地既服務真係好好,收碟快、上菜快。係甜品款少左啲🤏🏻有條傻仔寫紙嗌左一件一口泡芙,上碟得一粒應該係正常既,咁啱餐廳哥哥仔聽到某人講得一粒,轉個頭俾多4粒佢🤣
終於食到間好味既日式放題🥹🥹
本身打算520去食,但太full無位
就揀左平日下午食,無乜人唔洗逼🤣

2022-05-23 1092 浏览
今日一行三人到兆萬十楼食日式放题;初以為食三小時,但告知三時前到就三小時;我地三點半到,只有120分鐘。用點心剔食物;無論是炸物;湯;鍋;芝麻雞翼....都非常熱及剛炸起,非常好味!壽司的飯又不太大件,剛好!可惜沒有淨鰻魚甜品每人兩款,小小美中不足!侍應哥哥妹妹態度非常好,又細心招待;美食之餘又渡過開心下午
2022-05-21
  • 椒鹽雞軟骨
  • 花之戀
  • 榴槤炸彈
2022-05-13 1346 浏览
星期四閒日去食放題每人埋單都要三百幾,品種又少,刺身又少選擇,就算落多幾件,有幾個人頭只會送來幾件食物,咁嘅質素都要咁貴價錢,環境又迫窄,飲品又少得可憐!其實三百幾蚊嘅放題喺其他放題店可以食到更好嘅質素~影響心情,所以大家唔好相信openrice訂位有優惠,價錢仲貴,仲話送雪糕,其實好多放題都有嘅普通雪糕,當係優惠,無語,評論仲要寫200個字先至可以發表,食到一肚氣,如果質素係咁嘅價錢仲無咁失望!
2022-05-12
庆祝纪念
生日
  • 軟殼蟹手卷
  • 花之戀
香港地好多人都鍾意食日式放題,我呀?都鍾意嘅。。因為我鍾意食壽司吖嘛😆。尼排我同d朋友就鍾意食尼間,點解呢?睇下你就知架喇。  魚生必定唔小得啦!大大盤有哂唔同款,真係大人細路都會“嘩”咁叫出黎,無論係三文魚、赤蝦、帶子定赤貝都鮮味十足。如果生蠔果排新鮮,都一樣有得食。到我最愛嘅壽司喇😍,火焰和牛壽司同黑松露帶子壽司都係我嘅至愛,和牛壽司充滿好香嘅牛肉味,配埋獨特調味醬汁,真係食到停唔到口。  而黑松露果種香味加埋帶子嘅鮮味真係無得輸😋。鍾意食海膽嘅朋友一定要試尼個用青瓜包住嘅海膽,青瓜嘅清新將海膽嘅鮮味提升到頂點,就連我經常去日本嘅朋友都大讚正呀👍👍。2百零蚊就有咁嘅質素,真係唔經常去都對自己唔住😂。@旺角foodcorps格言:  唔怕周圍食,只係怕你唔好食,哈哈~~~ 自問你嘅出品有100分?  歡迎搵我哋嘅金舌頭切磋切磋。😏wearefoodcorps@gmail.com#識飲識食 #金舌頭 #四圍搵食 #高質低食日式放題 #飲食blogger

尼排我同d朋友就鍾意食尼間,點解呢?睇下你就知架喇。

如果生蠔果排新鮮,都一樣有得食。

2百零蚊就有咁嘅質素,真係唔經常去都對自己唔住😂。

@旺角

foodcorps格言:
唔怕周圍食,只係怕你唔好食,哈哈~~~

自問你嘅出品有100分?  歡迎搵我哋嘅金舌頭切磋切磋。😏

• 珍寶帶子刺身
  • 黑松露帶子壽司
  • 雜錦刺身
2022-01-08 1945 浏览
由於是星期二晚上,客人不算太多,所以餐廳安排大沙發位給我們5人,坐得舒服。order後食物也很快送到,刺身也算新鮮,熱食全是熱騰騰,也沒怎漏單。各侍應也很有禮貌我不小心筷子跌了地下,還沒開口,侍應已經轉身給了我一對全新,非常手快醒目,也主動給予濕紙巾及添加熱茶。也主動幫我們hold起鍋物類,說是怕大家太飽吃不下,結果真是如他所說只是地下比較濕漉漉,可能是萬年漬,怎清潔也搞不好,大家出入要小心地滑。總結,以兆萬質素來說,這間是值得推薦的,食物服務質素算很不錯。
侍應也很有禮貌

2022-01-04
食物方面: 送嘅海膽雖然細份但好鮮味,刺身唔求其,都睇得出係新鮮,唔係擺左好耐果種,熟食牛仔骨好好食好夠味,蝦/羊架/天婦羅上到枱都係熱嘅,職員仲好貼心提要趁熱食😂最抵讚嘅係所有員工都好好禮貌,收碟換碟好快,仲會話俾我地聽仲有咩未到,唔會甩單或者要催佢地。又好主動,會留意住我地要啲咩,真係唔話得。到埋完單之後都叫我地可以慢慢傾計,唔趕我地走,仲俾熱茶我地慢慢坐👍🏼臨走果陣見我地㩒完𨋢仲噴酒精俾我地消毒。抵讚
第一次去,感覺服務員熱誠有禮,服務殷勤,食物上枱速度快,服務主動,感覺親切,放題時間三小時,食物不錯,夠新鮮,選擇種類多,環境可以,交通方便,價錢合理,樂意推薦!
樂意推薦!
2021-12-14 1392 浏览
不知星期六午餐是收225元,那相比並不便宜,地方小,甜品櫃欠奉,只給張紙幾款點一次,飲料也不多,雪糕櫃只三五款牛奶公司雪糕杯,放題最初期的驚喜,比現在其他店是變成落伍和不足了,食物還可,卻未見特出。職員態度不錯。
2021-12-11
  • 天婦羅
  • 溫泉蛋
  • 和風芥末醬炒安格斯牛柳粒
  • 燒羊架
2021-12-13 1084 浏览
今次過咗嚟食日式放題職員服務態度超級好食物選擇都算係包羅萬有刺身算係新鮮朋友嗌左勁多甜蝦其他嘢就不過不失但係菠蘿唔好食甜品嗰啲都係任嗌環境座位嗰啲就比較細炸物嗰啲就普普通通火鍋嗰啲都普普通通壽司就正常發揮但係職員態度真係前所未有嘅熱情同埋好超級拉分總括然而都值得試食最後每位大概$250就OK我哋係5:30入去食另外值得推薦大家睇我另外comment左一間日式舖頭同樣係旺角價錢貴但係質素超級無敵差🤯大家千祈唔好去中伏
今次過咗嚟食日式放題
價錢貴但係質素超級無敵差🤯
大家千祈唔好去中伏

• 刺身
  • 刺身拼盤
上星期忽發其想好想去食放題 好似好耐無食過咁 經過兆萬樓下我已經search 埋openrice 見到呢間好似無乜負評,上到去又好多人咁 諗住一定唔會伏啦 點知…. 真心好失望囉 點會值咁多好評呀 🙄😒一坐埋位 周圍好似痴痴立立咁 不論枱同椅都係咁 心已不安 話晒都仲係疫情 😷 環境都要注意下首先魚生網上啲相全部加晒filter 以為真係好新鮮 但上碟果刻唔係呢個情況囉 好似都放左好一段時間咁講真 見到咁 相都唔想影 跟住啲炸物呀果啲味道一般 但上碟果刻都已經凍左其他食左啲乜都無乜印象 唔會特別好食囉 但問心我下次唔會比呢個價錢再食多次
見到呢間好似無乜負評,上到去又好多人咁 諗住一定唔會伏啦
點知….
真心好失望囉 點會值咁多好評呀 🙄😒