2022-10-06
放題篇〔大本瀛〕其實旺角既日式放題,都唔算差!今晚黎左〔大本瀛〕,我地早到左,職員都好好比我地入去座先,而且話人齊先計時,之後仲叫我地可以拎住野飲先!呢間放題座位唔算迫,坐得好舒服!食物種類都算多,職員有禮貌,間中會主動埋台,問大家有無咩需要,因為我唔飲凍飲關係,我問有無唔飲既野飲,職員話,你揀左想飲既野,我拎唔凍比你,貼心!人齊後,我地落order,野食算上得幾快,而且職員keep都不停收碗碟,刺身擺盆幾靚,我地叫左兩round,而且都新鮮,因為我食完無肚柯,哈哈!刺身款式都算幾多,赤背、生蝦、帶子、北寄貝都好好味,赤背好爽口,玊子好似好普通,但比想像中好味,甜蝦雖然細隻,但都唔錯!壽司方面,細細件,飯唔會好大舊,等大家可以試多啲唔同款式,同嘛好欣賞某幾種壽司,有黑松露醬,超好味的!清酒煮蜆,酒味唔算勁,蜆肉細細隻,正常發揮!冷盤涼拌,中華沙津,手帕青瓜,螺肉,八爪魚,都唔差!榴槤炸彈,外皮煙韌,入面系流心,好正!芝麻雞翼,炸得好幾,唔油唔多粉,外皮夠脆,入面好juicy,肉質嫩滑!熟食方面,樣樣都幾好,同嘛有生菜包,幾特別,唔係間間放題都有,而且生菜包唔算辣,我食到,因為我唔食得太
職員話,你揀左想飲既野,我拎唔凍比你,貼心!
清酒煮蜆,酒味唔算勁,蜆肉細細隻,正常發揮!
冷盤涼拌,中華沙津,手帕青瓜,螺肉,八爪魚,都唔差!
榴槤炸彈,外皮煙韌,入面系流心,好正!
熟食方面,樣樣都幾好,同嘛有生菜包,幾特別,唔係間間放題都有,而且生菜包唔算辣,我食到,因為我唔食得太辣!
甜品方面,都有幾款,糖水就甜左少少!
整體都好好,旺角放題我覺得依家好多餐廳都進步左,無以前咁伏!