2022-12-06
爸爸生日,老人家都唔鍾意大搞,都係一家三口食餐飯,前一日喺OpenRice book咗位,上到去一講電話就入得啦當日星期一,夜晚七點入場,每位278 ,再加一價錢中規中矩,唔算話太平,但係價錢可以接受,點解我咁講,因為啲嘢食真係好有水準1.刺身新鮮,我爸爸特別鍾意嗰赤蝦,我媽咪就鍾意油甘魚,食放題我覺得如果刺身OK,就已經回咗本一半2.啲壽司用了都好新鮮,都好好味,我媽咪特別鍾意食火炙類,我都覺得幾好味,但係我唔敢食太多壽司,太易飽啦3.熟食方面,我覺得幾有驚喜,無論我係叫燒烤定係其他熟食,佢哋都係新鮮熱辣,有啲放題餐廳我哋叫一啲炸物,可能佢哋一早就好咗放喺度,所以一係就凍咗,一係就食得出去翻炸過嘅感覺,呢邊我覺得真係做得幾好,我真係好鍾意個飛天通菜,第一次喺放題食到呢個菜品4.炸物非常推薦榴槤炸彈,但係我本人冇食到,但係爹哋媽咪讚不絕口5.一坐低嗰陣時飲咗碗人蔘雞湯,真係好好味,雖然見唔到雞見唔到人蔘,但係啖湯令到近排降溫一入去凍冰冰既身體即刻亂晒6.我地一家比較細食,但係亦都唔想浪費,所以飽就夠啦,冇特別叫多餘嘢,但係呢個地方我哋會再去再試吓其他未食過嘅嘢7.服務真係好好,收嘢亦都
當日星期一,夜晚七點入場,每位278 ,再加一
7.服務真係好好,收嘢亦都好快,冇漏單,而且會好貼心提供紙巾濕紙巾,見你用完又即刻refill
8.本身食飯習慣咗喺OpenRice訂枱,所以我咁啱訂枱嗰陣時因為係幫爸爸做生日,所以當時就揀左係生日,冇諗過佢哋居然幫爸爸準備咗小蛋糕同埋現場播咗生日歌,雖然話咁大個人唔過生日,但係有人同佢慶祝佢都真係好開心,食完飯一路返屋企一路都喺度講,遲啲過年應該會同啲親戚再上去食多次
好多謝班職員,你哋小小嘅舉動,令到佢呢個老人家好開心亦都令到呢一餐好平凡嘅生日飯變得好有記憶點,多謝你地