2023-02-02 776 浏览
唔容易同朋友約出嚟食餐飯聚下,新年食得多中餐今次就食放題,但就真係失望,漏單定走單都唔想深究,放題限時2個鐘,尤其係第二個鐘既漏單情況真係好唔理想,order而夠鐘前30分鐘落last order,交柯打紙後過左冇幾耐,餐廳侍應回應 : "你咁遲俾我,個壽喜燒我俾到你,你都食唔切啦" 。然後退回返哩張柯打紙我地,態度囂張。不過其他柯打紙(有4張)就冇退,我地都冇同佢地嘈,點知最後只係做左其一張,柯打紙比我地,唔想提供食物,何須浪費客人時間落單,同一價錢實在有好多好選擇!很差,沒有下一次。(收錢就半小時前已收左)
2023-02-01
2023-02-01 736 浏览
第一次係OpenRice 出食評上網見到人推介,所以帶咗爸爸媽媽同男朋友一齊試下感覺十分好Staff有禮,態度殷勤,食物新鮮,炸物燒物夠熱,每次都新鮮出爐佢地話羊架好好食,staff都溫馨提示話盡快食,免得有羶味兩個鐘不停食食食,好多選擇,飲品雪糕甜品款式好夠多啊!仲有,送個個生蠔同海膽勁好食!如果下次想食放題,我會再嚟
第一次係OpenRice 出食評
上網見到人推介,所以帶咗爸爸媽媽同男朋友一齊試下
感覺十分好

佢地話羊架好好食,staff都溫馨提示話盡快食,免得有羶味
兩個鐘不停食食食,好多選擇,飲品雪糕甜品款式好夠多
  • 天婦羅
  • 鹽燒珍寶大蝦
  • 海膽
員工服務態度超班!上菜速度一流!埋單走時仲記得你貴姓道別!食物水準非常ok!人真係多 星期一都爆場 一定要訂好位!本身訂了7:45 但我臨時加多兩位 爆場都幫我解決問題!呢間放題既所有員工都好好!
員工服務態度超班!上菜速度一流!
埋單走時仲記得你貴姓道別!
食物水準非常ok!
人真係多 星期一都爆場 一定要訂好位!
2023-01-30
  • 刺身
2023-01-26 465 浏览
為咗避開某連鎖,今次encore好耐以前試過嘅大本瀛但都怕退步中伏,怕嘥quota點知食物同服務都幾高水準係第二round刺身差咗少少但第一round刺身同熟食、炸物都好食食得出用心整唔係求其交貨中途食住傾時,個職員仲埋嚟叫我地停一停心諗咩事佢拎起碟軍艦壽司,原來佢想我地喺紫菜變淋前食咗先職員又成日嚟回收有殼有骨嘅碟,同換新碟畀我地見朋友換碟趕得滯掂到塊骨又即刻開張濕紙巾畀佢轉頭又主動畀疊紙巾同濕紙巾我地女職員見我地想自拍又主動話幫我地影仲話如影得唔好再叫佢真係勁過酒店係咪關疫情事呢令飲食業回一回氣定係間嘢真係一直咁有心咁有幹勁感謝款待,期待再戰
為咗避開某連鎖,今次encore好耐以前試過嘅大本瀛
但都怕退步中伏,怕嘥quota
點知食物同服務都幾高水準
係第二round刺身差咗少少
但第一round刺身同熟食、炸物都好食
食得出用心整唔係求其交貨

中途食住傾時,個職員仲埋嚟叫我地停一停
心諗咩事
佢拎起碟軍艦壽司,原來佢想我地喺紫菜變淋前食咗先

職員又成日嚟回收有殼有骨嘅碟,同換新碟畀我地
見朋友換碟趕得滯掂到塊骨又即刻開張濕紙巾畀佢

• 牛油烤甜粟米
  • 天婦羅
  • 芝麻雞翼
2023-01-03 8412 浏览
除夕夜食放題🥳, 今次揀大本瀛日式放題,位於旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓。 其實我們一行四人都好耐冇食放題😆, 好多時都水準參差, 但今次真是一個大驚喜🤩。 大約八點到達, 場內坐滿客人, 我們一坐低就快快落單, 點知上菜速度超快😯, 完全沒有漏單的現象👏🏻, 最重要是店員服務很好👍🏻, 整晚不停為我們換碟, 是我食放題咁多年未見過的現象🤝🏻。 食物方面刺身、壽司🍣、熟食和炸物全部都幾好食, 刺身夠新鮮, 壽司飯唔會散, 熟食方面😋我推介羊架🍖、 牛仔骨、壽喜燒(牛肉入口軟腍) 、蝦串燒🦐和焗蠔🦪, 天婦羅🍤亦做得不錯, 最後甜品時間每人可以點兩款甜品另外再有雪糕, 甜品我推介椰汁紫米露, 有出面甜品店的水準, 雪糕🍦有movenpick, 大家記得留肚食甜品。 整個用餐體驗很好👍🏻, 希望餐廳keep住呢個水準,下次一定會再來😊。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

食物方面刺身壽司🍣、熟食和炸物全部都幾好食, 刺身夠新鮮, 壽司飯唔會散, 熟食方面😋我推介羊架🍖、 牛仔骨、壽喜燒(牛肉入口軟腍) 、蝦串燒🦐和焗蠔🦪, 天婦羅🍤亦做得不錯, 最後甜品時間每人可以點兩款甜品另外再有雪糕, 甜品我推介椰汁紫米露, 有出面甜品店的水準, 雪糕🍦有movenpick, 大家記得留肚食甜品

壽司

燒蝦
壽喜燒
天婦羅
2022-12-28 788 浏览
早日三五知己相約,順聚一番。本想找個居酒屋等地好生聯誼一下,但朋友同時又想享用多種食物,最後在開飯啦做過資料蒐集,找到這間整體評價都不錯的日式放題。 當天經Openrice訂座,有生蠔,海膽鮑魚等贈送食品,本來對放題所贈送的生蠔沒有很大的期望,到上菜時卻有點喜出望外。生蠔尺寸合格,亦十分飽滿,問了店員,店員說生蠔來自法國,其實可以另外再單點,不過當天要留肚食放題的菜,便沒另外散叫。有興趣生蠔者可以試試 刺身方面,三文魚是厚切,食起來挺新鮮,另外有油甘魚,珍寶帶子等,而壽司方面,基本上都是細細粒,不會話要填飽客人肚推薦店內的軟殼蟹手卷,香口,紫菜脆脆的,還有黑松露壽司,味道十分濃厚,值得一試。 這次用餐最有驚喜的是熟食,所有熟食上枱時都是熱辣辣的,不會有其他放題一樣,先弄好後放一段時間才到客人枱上,推薦榴連炸彈,榴槤愛好者必試。另外溫泉蛋,叫了數隻,都是流心的,再配上特製醬汁,味道十分和諧再來,是間餐廳的小炒菜品,同為十分突出每次遇上桌時,都是熱氣騰騰,鑊氣十足!個人來說,認為這間餐廳的性價比不錯,有放題少有的機出生啤任飲,刺身款式種類繁多,熟食亦很優秀,絕對會再約知己探店

當天經Openrice訂座,有生蠔,

再來,是間餐廳的小炒菜品,同為十分突出
每次遇上桌時,都是熱氣騰騰,鑊氣十足!

2022-12-23
2022-12-14 1024 浏览
出lift見到門口個燈牌好光猛,啱啱行出去就被門口個人介紹啲食物俾我聽。佢話有火鍋有埋燒烤,所以我就入咗去試吓入到去地方都OK光猛,張枱都夠闊落,我兩個人食幾舒服!佢原來個火鍋係可以自己揀要同唔要,如果要嘅話就會上埋個爐俾你~我哋嗰次就冇食到火鍋,不過見到隔籬枱有一個爐自己淥幾得意^_^刺身,原來佢哋有吞拿魚同油甘魚,仲有原隻嘅赤蝦,呢樣真係幾驚喜!因為出親去食啲放題嘅赤蝦都唔連頭既,但係呢間放題嘅赤蝦挑埋蝦腸,都幾爽口!壽司都係基本款式啦,冇乜特別,細細粒,不過我哋唔係叫咗好多就唔評價喇。去到燒烤嗰part,亦都係我最期待嗰part,佢哋嘅燒羊架真係好正呀!簡直比酒店嘅水準更加好,佢哋嘅夥計話係師傅自己醃嘅,唔怪之得啦!跟住翠玉瓜都好有驚喜,燒到啱啱好,唔會太生,仲有燒大蝦,燒雞翼(我覺得好似譚仔嘅土匪雞翼)全部都上枱熱辣辣好正!短短兩個鐘時間,佢哋嘅夥計一見到我哋隻碟有骨就會即刻換,好爽手,同埋會關心我哋有冇爭啲乜嘢嘢食未到,係好貼心嘅招呼已經同老婆約定左,過幾日會同埋屋企人一齊嚟!

已經同老婆約定左,過幾日會同埋屋企人一齊嚟!
2022-12-13
2022-12-14 667 浏览
是一間有誠意的餐廳為何會這樣說是因為朋友介紹後的一次體驗, 10分良好。當天剛好婆婆生日,朋友介紹說有生日優惠,所以便去了餐廳用餐。他們的員工十分體貼,剛坐下來,因近日天氣寒冷,便馬上給婆婆一杯薑茶,甚至是在我們還未開口的時間變做出的舉動到我們用餐的時候,畢竟是有小孩和長者,沒有想到的是,當我幫小朋友剝完燒蝦的時候,他們的員工便馬上給予我濕紙巾,同樣是我還沒有開口的時候!到最後用完甜品,餐廳突然響起生日歌,原來餐廳為婆婆準備了生日蛋糕,現場氣氛十分好,婆婆雖然腼腆,但亦看得出她內心其實十分高興!餐廳的食物方面,種類繁多,燒烤刺身壽司炸物天婦羅等等,多不勝數,食物的質素亦比預期好,再加上他們窩心的服務,令我決定要寫這一篇食評,希望他們的老闆會看到我們對他們的員工的讚好,哈哈!
是一間有誠意的餐廳

到最後用完甜品,餐廳突然響起生日歌,

生日蛋糕
  • 鹽燒活海蝦
  • 焗蠔
  • 甜品
2022-12-07 631 浏览
日式放題五花八門 一個價錢想食盡日式料理 又想要體驗貼心服務 呢間絕對係不二之選可以大飽口福 仲可以滿足各人口味需求📍大本瀛日式放題 旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓地理位置優越 餐廳環境寬敞經OpenRice訂座送即開生蠔/海膽/原隻磯燒鮑魚/MÖVENPICK®雪糕 (每人可4選其1)好可惜海膽只有兩份 生蠔無貨只得鮑魚😅壽司 刺身 手卷 炸物 串燒 應有盡有-刺身有北寄貝 三文魚 油甘魚 吞拿魚 大赤蝦 甜蝦 赤貝 鮑片 螺片 帶子食材新鮮-串燒多春魚-鹽燒珍寶大蝦-鹽燒牛舌 勁嫰滑 誠意推介-壽喜燒牛肉鍋-香蒜煙肉焗北海道帆立貝-和風芝士焗廣島蠔-劍魚腩刺身其實Menu本身係無劍魚腩刺身我問朋友:有冇劍魚腩刺身職員咁啱聽到 同我講:劍魚腩只有壽司 但可以拎俾你 你想要幾多片?特意喺廚房幫我拎出嚟 殷勤嘅服務 真係💯🌟總結🌟食物味道平均食物種類多環境舒適服務態度滿分
日式放題五花八門 一個價錢想食盡日式料理
又想要體驗貼心服務 呢間絕對係不二之選
可以大飽口福 仲可以滿足各人口味需求

📍大本瀛日式放題
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓
地理位置優越 餐廳環境寬敞

經OpenRice訂座送
即開生蠔/海膽/原隻磯燒鮑魚/MÖVENPICK®雪糕
(每人可4選其1)
好可惜海膽只有兩份 生蠔無貨只得鮑魚😅

-劍魚腩刺身
其實Menu本身係無劍魚腩刺身
我問朋友:有冇劍魚腩刺身
職員咁啱聽到 同我講:劍魚腩只有壽司
但可以拎俾你 你想要幾多片?

特意喺廚房幫我拎出嚟 殷勤嘅服務 真係💯

服務態度滿分

2022-12-06
鹽燒牛舌
2022-12-06 579 浏览
爸爸生日,老人家都唔鍾意大搞,都係一家三口食餐飯,前一日喺OpenRice book咗位,上到去一講電話就入得啦當日星期一,夜晚七點入場,每位278 ,再加一價錢中規中矩,唔算話太平,但係價錢可以接受,點解我咁講,因為啲嘢食真係好有水準1.刺身新鮮,我爸爸特別鍾意嗰赤蝦,我媽咪就鍾意油甘魚,食放題我覺得如果刺身OK,就已經回咗本一半2.啲壽司用了都好新鮮,都好好味,我媽咪特別鍾意食火炙類,我都覺得幾好味,但係我唔敢食太多壽司,太易飽啦3.熟食方面,我覺得幾有驚喜,無論我係叫燒烤定係其他熟食,佢哋都係新鮮熱辣,有啲放題餐廳我哋叫一啲炸物,可能佢哋一早就好咗放喺度,所以一係就凍咗,一係就食得出去翻炸過嘅感覺,呢邊我覺得真係做得幾好,我真係好鍾意個飛天通菜,第一次喺放題食到呢個菜品4.炸物非常推薦榴槤炸彈,但係我本人冇食到,但係爹哋媽咪讚不絕口5.一坐低嗰陣時飲咗碗人蔘雞湯,真係好好味,雖然見唔到雞見唔到人蔘,但係啖湯令到近排降溫一入去凍冰冰既身體即刻亂晒6.我地一家比較細食,但係亦都唔想浪費,所以飽就夠啦,冇特別叫多餘嘢,但係呢個地方我哋會再去再試吓其他未食過嘅嘢7.服務真係好好,收嘢亦都

當日星期一,夜晚七點入場,每位278 ,再加一

7.服務真係好好,收嘢亦都好快,冇漏單,而且會好貼心提供紙巾濕紙巾,見你用完又即刻refill

8.本身食飯習慣咗喺OpenRice訂枱,所以我咁啱訂枱嗰陣時因為係幫爸爸做生日,所以當時就揀左係生日,冇諗過佢哋居然幫爸爸準備咗小蛋糕同埋現場播咗生日歌,雖然話咁大個人唔過生日,但係有人同佢慶祝佢都真係好開心,食完飯一路返屋企一路都喺度講,遲啲過年應該會同啲親戚再上去食多次

好多謝班職員,你哋小小嘅舉動,令到佢呢個老人家好開心
亦都令到呢一餐好平凡嘅生日飯變得好有記憶點,多謝你地
2022-12-05
庆祝纪念
生日
2022-12-02 533 浏览
趁未去到日本,今日放假去食放題治療下心靈!可以推介呢間兆萬10/F的店鋪,午餐時段(12:00~15:00)前入座可享受3小時任食,每位加$40可任飲清/梅酒,今天我倆老都可以安排梳化位,員工友善,而我最欣賞係炸物,唔油及夠熱👍刺身食材新鮮,薄燒牛舌夠彈牙(同仙臺利久有得比)鹽燒大蝦肉質爽口,炸鷄軟骨佐酒一流。最後埋單兩位合共都唔洗$700蚊,環境頗寧靜,適合倆夥子或三伍知已暢談三個鐘。
趁未去到日本,今日放假去食放題治療下心靈!
2022-12-02
2022-11-15 543 浏览
現在香港真的很難有這種服務態度,平常用餐,不少地方都趕著你快點走,或者好像得罪了待應一樣。但這裡整個用餐體驗非常良好,食物有水準,價錢不貴,真的是放鬆享受食物的好地方👍🏻
2022-11-06 670 浏览
兆萬大家都知道係惡魔塔嚟,但今次真係出奇地有超好既體驗。大本瀛服務真係好到不得了,除左會建議你食左啲咩先之外,態度仲勁好,仲好細心,唔單止會好快幫你清枱清碟(唔係催你走既感覺),仲見你差唔多飲哂杯啤酒會主動幫你勘過一杯👍🏻呢點真係唔係好多餐廳做到。另外佢啲食物種子真係勁多款,仲好新鮮,又快,真係值得一試。佢仲炸芝士真係好食到不得了,啲蜆仲要冇沙隻隻都啖啖肉,配上清酒味真係一絕。不得不提既係佢啲炸蠔同芝士焗蠔,真心講句200幾蚊既放題本來就唔會期望啲咩,但佢啲唔單止唔腥,仲好好食,完全超出預期。另外佢個火山溫泉蛋都好有心思,個汁係有蟹子,配埋壽喜燒食真係唔錯既🤤最後佢啲熱食都好好食,款式又多,真係值得再去多一次。🤤🤤
兆萬大家都知道係惡魔塔嚟,但今次真係出奇地有超好既體驗。

另外佢啲食物種子真係勁多款,仲好新鮮,又快,真係值得一試。

最後佢啲熱食都好好食,款式又多,真係值得再去多一次。🤤🤤
2022-11-05
  • 鐵板燒紐西蘭羊架
  • 海膽
  • 海膽刺身
2022-11-03 578 浏览
真係好期待呀!之前同朋友約左好耐的放題聚餐,十分之開心終於食啦!今次選擇左旺角既餐廳!係2小時大放題!!回本位置一定係刺身位啦!有希靈魚,三文魚腩,吞拿魚,甜蝦帶子,泰國菜式生蝦,全部都十分新鮮,完全唔會有海鮮既腥味,仲有甜蛋都係度入面估唔到今日仲有赤貝,立即覺得超抵食!呢D仲要全部都係任食位黎!泰國菜式生蝦附帶左好香酸甜的醬汁,點起身食好開胃呀!除左刺身,呢間店仲有泰國,東南亞既美食,日式既炸揚物,吉列蠔,同炸餃子好香口!再叫左個辣汁煮螺,香味濃郁!!最終再叫左個火鍋!有大蝦,青口,帆立貝!仲有我最鐘意既肥牛片!
今次選擇左旺角既餐廳!係2小時大放題!!
回本位置一定係刺身位啦!

有希靈魚,三文魚腩,吞拿魚,甜蝦

除左刺身,呢間店仲有泰國,東南亞既美食,
日式既炸揚物,吉列蠔,同炸餃子好香口!
2022-10-31 454 浏览
絕不再俾機會一入到餐廳坐低咗。已經見到成條走廊都係垃圾!每一個店員行過都冇選擇去清潔咁都唔緊要!天婦羅好明顯係返炸咗幾次。層皮好過隻蝦而且炸物嘅油溫都唔夠出到嚟啲炸物已經全部淋哂。而且刺身方面cut單嚴重。見到個員工行過諗住叫佢幫我跟一跟,點知佢淨係叫我等陣等陣等陣。之後就已經冇咗件事。。。。最後嬲爆爆食咗唔夠一個鐘走人埋單就快!1分鐘唔夠已經即刻跑過嚟。收銀位仲要四五個員工企埋一齊。仲要埋單一人三百幾!!!!!!
絕不再俾機會

一入到餐廳坐低咗。已經見到成條走廊都係垃圾!
每一個店員行過都冇選擇去清潔

咁都唔緊要!
天婦羅好明顯係返炸咗幾次。層皮好過隻蝦
而且炸物嘅油溫都唔夠

出到嚟啲炸物已經全部淋哂。
而且刺身方面cut單嚴重。
之後就已經冇咗件事。。。。

最後嬲爆爆食咗唔夠一個鐘走人
埋單就快!1分鐘唔夠已經即刻跑過嚟。
收銀位仲要四五個員工企埋一齊。

仲要埋單一人三百幾!!!!!!
2022-10-28