2020-02-17 3238 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩大喜屋開左黎沙田啦~想食放題唔洗再走到去旺角尖沙咀星期日晚晚市自選時段,每人HK$268再加一 一如既往大喜屋的水準都算OK~以呢個價錢黎講食物種類、質素、上食物速度都算幾好呀 , 沙田呢到地方更寬敞~坐起上黎唔會迫幾舒服!刺身方面種類唔少,有甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子、海螺、赤貝等等非常新鮮~刺身控食放題就一定係最抵! 除左刺身, 都好推介炙燒左右魚壽司~ 出面食左口魚都唔平嫁!大喜屋的熱食水準都一向OK! 要推介的當然有芝麻雞翼、燒牛舌、燒菠蘿、炸雞軟骨、燒鱈魚、炸榴槤波波等等。食放題最開心就係每樣都可以一試~ 如果仲有位置我見好多人都有嗌鍋物 ~不過沙田間大喜屋唯一美中不足就係無MOVENPICK雪糕~~~ 雪糕雪條種類好少~有少少失望! 不過OVERALL黎講都KEEP到大喜屋一貫的水準~
推薦指數:🤩🤩🤩

大喜屋開左黎沙田啦~想食放題唔洗再走到去旺角尖沙咀
星期日晚晚市自選時段,每人HK$268再加一

一如既往大喜屋的水準都算OK~以呢個價錢黎講

2020-02-11 3003 浏览
與兩位朋友於週末,來到沙田新城市廣場逛逛, 走到沙田廣場,同時又到了晚飯的時間,於是在沙田廣場,找找看有什麼好吃。忽然看到商場內的廣告招牌,不知何時大喜屋放題,進駐了此商場,與兩位朋友商量過,不如試試看。來到店前看見有很多人,職員答,若可以八點離開的話,還有位,於是我們答應了。 走過大廳,內裏座無虛席,坐滿了食客。安頓好後先看看有什麼飲品及熟食。原來有多款甜品、雪糕及熟食,最特別之處就是熟悉的背後,好像有火燃燒的感覺,還有咖啡機及多款飲品。取過飲品,填寫功課,因有點餓,先前已取小食及熱湯,上菜速度很快,小食及熱湯未吃完,已經送上刺身,而且其他食物也一一送上,想不到如此之快,的確令人意外。刺身看色澤,是很新鮮,而且還有乾冰作點綴,絶不馬虎。特別介紹北寄貝、吞拿魚及帶子,尤其鮮甜新鮮,值得推薦。羊架肥美,油脂豐富,肉質香口而柔軟,沒喝想像中難以咀嚼,由於油脂過於豐富,非常油膩,要過點茶或清酒才可進食第二件,的確是熱清酒最佳選擇。芝士焗蠔,蠔不是很大,但肉質柔軟,加上芝士焗過特別香,我和其中一位朋友放題必吃。燒鯖魚,很香口,入口不會過乾,燒過的燒烤味帶出魚肉香。銀鱈魚,本身魚油已特別豐富,烤

燒鯖魚,很香口,入口不會過乾,燒過的燒烤味帶出魚肉香。銀鱈魚,本身魚油已特別豐富,烤過後魚油更加出色,油香更加濃厚。

喜愛魚的朋友,千萬別錯過。

第一輪的食物已經吃得差不多,飲品也不多,是再做功課的時候,同時亦是加添飲品及清酒的時候。
刺身以帶子、北寄貝、吞拿魚為主,再加上三文魚及油甘魚, 帶子北寄貝等魚味鮮甜不變,三文魚油脂均勻,是推介的油甘魚魚油味特別重,的確值得推介。

壽司,我們要了三款特色的壽司,各有各特色美味,最值得一提是牛油果壽司,不妨試試,很多放題都沒有。

人參雞,相信在韓國食到的會出色得多,說到底人家是専門做的,但說放題吃到人參雞,想也沒想過,聞也未聞,不妨一試。

最後當然是甜品,朋友說燒菠蘿是甜品,說到底是生果,都說得通。朋友說,燒過的菠蘿特別甜,特別多汁。

朱古力泡芙,朱古力香不甜,可是泡芙本身受潮,軟化了,略為不足。

乳酪是有牌子的,味道不過不失。牛乳布丁很濃郁牛奶味,很香很滑,吃過後還要再添加 。木糠布丁很有口感,甜度適中。

2020-01-22 2941 浏览
沙田食店非常多 但要數到最抵食嘅真係非大喜屋莫屬只要惠顧午市定食就可以免費享用自助區選擇都唔少 生熟食物都有最重要嘅係佢無因為個自助區而mark up咗個價錢而自助區嘅選擇雖然唔算好多 但以呢個價錢嚟講已經非常之唔錯喇炸物有芝士魚餅同薯角 兩樣都熱辣辣嘅熱食仲有4款揀添 當中蘿蔔最好食😋仲有沙律冷盤水果俾大家揀而飲品方面有兩大個汽水櫃亦有熱茶選擇不過就只限一杯嘅✨極·刺身盛·八品 $108以$108呢個價錢食到呢個量呢個質素嘅刺身其實真係無野可以挑剔上枱嗰陣仲有埋乾冰出晒煙 辛苦咗一朝真係要對自己好啲 食得開心啲😙可以揀壽司飯/白飯/烏冬嘅筆者呢款係壽司飯嚟嘅總結嚟講 真係好抵食好味之餘仲要飽到捧住個肚走 超級推薦大家嚟食佢個午市定食🤤🤤🤤
沙田食店非常多 但要數到最抵食嘅真係非大喜屋莫屬

好味之餘仲要飽到捧住個肚走
超級推薦大家嚟食佢個午市定食🤤🤤🤤
極·刺身盛·八品
2019-12-29 1464 浏览
食物新鮮多選擇 有水準2人枱細 賠住隔離枱 仲可以互換心得上菜神速 冇漏單建議慢慢點 因枱太細冇位放侍應太忙 將食物交到客手就走人2點就要埋單 可以食到3點 ……2點幾就清枱掃地執嘢 都唔好意思坐太耐任飲 熱 Sake 大量汽水/茶供應西京燒比目魚 ~ 煎香 魚滑羊鞍 牛舌 天婦羅 鹽燒海蝦 魚生 壽司都有水準豉椒炒蜆~ 蜆新鮮 但汁醬太甜 很膩水蚧粥 ~ 粥靚綿 但水蚧冇味冇肉
2019-12-16
壽司
牛舌
天婦羅
2019-12-15 1281 浏览
食放題最怕係遇到啲又孤寒又俾啲cheap野你食嘅餐廳。小弟食過咁多間放題,始終都係覺得大喜屋旗下嘅餐廳最靠得住。一開頭梗係叫盤刺身食下先啦!甜蝦隻隻都有頭有尾,仲擺得好靚。三文魚同油甘魚都夠晒肥美赤貝亦都好爽口,帶子都好好食,不過半粒當一粒,鍾意食帶子嘅可能要叫多幾粒喇~燒鰻魚唔係間間放題都有,呢間唔止有仲好好食!反而天婦羅就失望左少少喇,炸粉太厚鹽燒雞翼都唔錯,不過就乾身左少少,肉質有啲鞋。炸蠔炸得唔錯,炸完入面仲有汁,唔會太乾。不過炸榴槤外表層皮太厚,小弟最後只係食咗裏面啲榴槤蓉就算。海膽手卷好正,叫幾多真係黎幾多!一啖食一個,叫多幾個都唔會太飽!西京燒都唔錯!如果可以熱d就好喇~~最後食多盤刺身先走

燒鰻魚

燒鰻魚唔係間間放題都有,呢間唔止有仲好好食!

天婦羅

反而天婦羅就失望左少少喇,炸粉太厚

鹽燒雞翼

鹽燒雞翼都唔錯,不過就乾身左少少,肉質有啲鞋。

炸生蠔&炸榴槤

海膽手卷

西京燒

西京燒都唔錯!如果可以熱d就好喇~~

最後食多盤刺身先走
燒鰻魚
鹽燒雞翼
海膽手卷
西京燒
2019-11-30 1078 浏览
上星期放假,答應兩位大家姐去食大喜屋,出發前打比老友訂位,一同8人,其實我全日都食得好飽,無計應承咗~Go⋯⋯到達發現人不多,可能係社會問題,員工有禮貌,枱上收野快同都算頻密食物款式多、手機點菜、食物亦上得快,刺身、壽司好新鮮,80分,飲品不用講例多,自助小食無睇,甜品太飽了無食,識人就送左2板海膽我至愛一D都唔腥、好靚,多謝好兄弟又好食又有面,折頭無所謂啦!雖然我好飽慢食都食左約2小時🤣
食物款式多、手機點菜、食物亦上得快,刺身壽司好新鮮,80分,飲品不用講例多,自助小食無睇,甜品太飽了無食,識人就送左2板海膽
我至愛
2019-11-18 817 浏览
DAIKIYA is known in Hong Kong for its Japanese all you can eat buffets, but this was my first time visiting where I had a set lunch instead of buffet. I’ve always been a fan of the Daikiya’s chains and was super happy when I found out it opened in Sha tin! I ordered a curry pork katsu rice and a egg and eel rice, at $88 + 10% each. The portion was actually huuuuge and enough to feed two people! When we placed the order, the server told us that we could go and grab food from the buffet corner and

The portion was actually huuuuge and enough to feed two people! When we placed the order, the server told us that we could go and grab food from the buffet corner and we were super taken by surprise - making this entire set lunch super value for money! The snacks were the usual salads / Japanese seaweed, octopus, whelk etc. along with some hot snacks like spring rolls, potato wedges and braised ox tongue! They all tasted really nice and the set also came with a drink. We also got a complementary salmon sashimi after signing up as a member for the chain.

Had a really good experience here and the service was really nice too. Definitely returning for the buffet next time!!!
2019-11-18
2019-11-17 972 浏览
見沙田開左大喜屋 諗住試下啦見到openrice d 食評都唔錯 應該唔太伏平時同屋企人食開尖沙咀間極尚大喜屋既有讚有彈啦讚既係👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻qr code落單 方便快捷又唔會漏單 出食物亦都非常之快👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻侍應都收碟 好快手 抵讚👍🏻👍🏻媽媽唔飲凍野,都有暖既維他奶,同其他飲品 非常貼心唔好既係👎👎食飯質素同款色同極尚真係差唔多。 刺身還可以、壽司真係款少又麻麻,熟食羊架好”mui”, 牛肉粒好un, 螺,蜆有沙 etc雪糕冇hagandazz檯真係好細好迫 坐得唔太舒服明白一分錢一分貨既、下次都會去食番極尚不過沙田呢間,間唔中一次都ok
見沙田開左大喜屋 諗住試下啦
見到openrice d 食評都唔錯 應該唔太伏
平時同屋企人食開尖沙咀間極尚大喜屋既

有讚有彈啦
讚既係
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻侍應都收碟 好快手 抵讚
👍🏻👍🏻媽媽唔飲凍野,都有暖既維他奶,同其他飲品 非常貼心

唔好既係
雪糕冇hagandazz
檯真係好細好迫 坐得唔太舒服

明白一分錢一分貨既、下次都會去食番極尚
不過沙田呢間,間唔中一次都ok
2019-10-30 994 浏览
今晚一家總動員為家嫂慶祝生日😁🎂🎉🎉🎉咁多間分店,加埋呢間,只欠銅鑼灣分店未去過。今次襯住家嫂生日,大條道理去試新分店😁一入座,大家即刻「開工」🤣刺身~款式多,而且唔係冰到死既貨色😊👍🏼壽司方面,除左傳統款式外,仲有好多款精美壽司可供選擇😁👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼仲有迷李版海膽手卷🤣最愛炸榴槤波波😍👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼另外,仲有燒羊架、燒牛舌,不過一上菜就比人搶晒,連相都影唔切🤣🤣🤣🤣🤣
今晚一家總動員為家嫂慶祝生日😁🎂🎉🎉🎉

咁多間分店,加埋呢間,只欠銅鑼灣分店未去過。

今次襯住家嫂生日,大條道理去試新分店😁

一入座,大家即刻「開工」🤣

刺身~款式多,而且唔係冰到死既貨色😊👍🏼

仲有迷李版海膽手卷🤣

最愛炸榴槤波波😍👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2019-10-27 836 浏览
今日黎食日式自助餐,飲品種類多,有熱有冷,適合唔同人去食,魚生同壽司上既速度快,魚生都幾新鮮,但其他炸野就上得好慢,有少少失望,但食物種類多,好喜歡人多時候黎食,因為人人都有鐘意食既野,食物味道都好好,不過牛肉果d就有d硬,可以改善下,環境好好,服務員收碟速度快,服務好。
2019-08-14
2019-10-22 1226 浏览
自從沙田呢間大喜屋開左之後 同事2個禮拜嚟食一次 呢度lunch定食先叫一樣主食 然後出面小食任食野飲可以飲一樣 對於大食嘅人嚟講 絕對係可以吃到飽呀 佢午市定食個choice都好多 :小食都有好多款 有前菜呀沙律 生果....淨係食小食都飽左一半我揀左四品魚生飯 有三文魚 帶子 甜蝦 油甘魚 食落都好新鮮 不過d飯太多 食唔哂朋友揀左壽司定食 好似無咁多飯wo個樣都幾ok 刺身係新鮮嘅 Lunch定食價錢加一 又食到魚生 又有自助小食 滿足哂幾個願望

佢午市定食個choice都好多 :

小食都有好多款 有前菜呀沙律 生果....

淨係食小食都飽左一半

朋友揀左壽司定食 好似無咁多飯wo

個樣都幾ok 刺身係新鮮嘅

午餐
2019-10-21 632 浏览
依間大喜屋本來食材唔錯,但最大問題,佢冇去諗榴槤雪條唔係所有人啱食,最幣你唔食隔離枱食,都聞到一大陣嗅味,令人即場想嘔,要即刻離場,其實食材要大眾啱食才供應,唔應該有食才會另其餘不喜歡食的客人聞到反胃,這樣一定影響你的生意,請店東加倍留意!
2019-10-21
2019-10-14 846 浏览
一講到食放題,第一時間都係諗起呢個集團其下嘅大喜屋,之前多數都係出尖咀食,最近知道沙田都開左一間,今日終於有機會嚟試下去過唔少放題,最鍾情都係呢間,佢地食物質數有保證,款式又多,自助吧嘅小食,飲品同甜品都好多款,另外最重要係,呢間係從未試過漏單,數量亦都上足俾你,呢樣嘢真係抵讚食物方面,刺身新鮮,唔會有雪味,燒牛舌同燒鰻魚係我最愛,味道一流,又有清酒同梅酒飲,今次唯一差啲嘅係燒蝦,有啲淋,唔太新鮮,其他食物,都保持到水準,下次會再嚟

,又有清酒同梅酒飲
2019-10-07 13992 浏览
大喜屋嘅午市定食已經成為咗同事嘅至愛 😂😂 , 所以經常過嚟食, 之前寫過一篇食評 , 大家可以去參考下 😏😏雖然食店已開業一段時間 , 但仍然做緊午市定食送自助區優惠 😍😍自助區 :飲品 : 自助區嘅食物會轉款 , 今日撞啱佢嘅選擇非常啱口味 !! 😲😲有瑞士汁雞翼 ❤️ 章魚小丸子 ❤️ 西瓜 ❤️ 哈蜜瓜 ❤️ 正呀 !!!章魚小丸子好食 , 雞翼煮到好腍好入味 , 一咬肉就散 , 越南炸春卷依舊又脆又新鮮 飲品揀咗椰青水 , 由於係定食 , 冇得添飲㗎 , 只可以飲一杯 , 味道唔錯 , 椰青水都幾貴 , 好抵飲呀 😌 根據過往經驗 , 食完自助區已經有 7 成飽 , 所以定食方面 , 就叫咗個平平哋嘅餐 胡麻醬冷稻庭烏冬拼芝麻雞翼 ($78)配料有蟹柳絲同火雞絲 (應該係) , 火雞絲無咩味 , 烏冬使用偏貴價的稻庭烏冬烏冬 , 配料 , 胡麻醬全部都好足料 , 多到食唔曬 😲😲不過個人覺得個醬多得滯 , 多到好似湯底咁 , 食咗幾啖已經好飽 , 好濟 😅😅芝麻雞翼好新鮮好香 , 熱辣辣 , 雞皮好脆 , 有肉汁 !都係嗰句啦 ~ 大喜屋嘅午市定食真係好抵食 , 大家快啲嚟試下啦 🤗
之前寫過一篇食評 , 大家可以去參考下 😏😏

自助區 :
飲品 :
胡麻醬冷稻庭烏冬拼芝麻雞翼 ($78)

都係嗰句啦 ~ 大喜屋嘅午市定食真係好抵食 , 大家快啲嚟試下啦 🤗🤗
不過要留意佢哋嘅放題有得 book 位 , 不過午市定食係冇得 book  , 所以如果想食就要早少少過嚟啦 !
2019-09-17 931 浏览
聽聞沙田都開咗大喜屋, 試過尖沙咀,感覺良好,當然來到沙田呢間黎朝覲下。首先是刺身, 很有質素,有油甘魚, 三文魚,有甜蝦, 赤蝦,有櫻花魷魚, 希靈魚,帶子,赤背等等。 上到來令人食指大動,所有刺身都厚切,很新鮮好味。再來是壽司,有黑松露油金魚, 明太子墨魚壽司,芝麻醋靖魚壽司, 池魚壽司, 花之戀也很好味, 然後有火炙三文魚腩, 火炙鰻魚, 汁燒牛肉, 海膽手捲, 上面也有很多海膽。我們幾乎都叫了一遍,上碟很快。還試了特色壽司,芒果吉列蝦卷,牛油果軟蟹卷。 很好味, 份量小易入口。之後還有鍋物。粥品,湯類可點。自助區有沙律及小食區,熟食區有不同食品,滷水雞翼再加蒸魚等。甜品區有芒果杯,木糠布甸, 提拉米蘇,有豆腐花,乳酪,冷凍飲品有超過20多款,可以選擇。生日飯來這裏是一個很不錯的選擇。

生日飯來這裏是一個很不錯的選擇。