2022-01-05
聖誕節嘅平日試是一次佢哋嘅午市放題,自身嘅選擇都有幾多,第一轉我哋坐低咗就每樣嘢都嗌咗少少試吓,整體嘅質素都唔錯,我比較鍾意嘅就係三文魚帆立貝同埋虎蝦刺身,佢哋三樣都切得比較厚身,咬口非常好,而且又新鮮非常之鮮甜。試啲刺身之後我就試吓佢哋啲熟食,見佢哋啲刺身苦夏質素唔錯,就是一試佢哋啲蒜蓉牛油芝士開邊蝦,果然冇令我哋失望,蝦夠晒大隻,開咗邊仲要加埋芝士啖啖肉。仲有佢哋嘅味增煮虎蝦,隻蝦係起哂殼既,個汁好惹味又彈下牙,我都嗌左幾隻嚟食呀。天婦羅嘅質素都唔錯,我哋去咗南瓜天婦羅蝦天婦羅蟹棒天婦羅,三樣嘢都係皮薄餡靚,放題來講算係唔錯㗎啦。我哋仲有嗌咗啲燒物,鹽燒雞翼,啲雞翼淨係用咗少少鹽然後拎去燒,有雞本身嘅肉味,少少鹽就能夠大喜晒佢嘅味道,拎嚟餸就真係非常好呀。最後仲要提一提佢哋啲嘢飲,除咗雪櫃之外,佢哋仲有一個亂櫃,我哋去嗰日天氣都幾凍下,喺亂櫃到我哋拎左啲茶飲亂粒粒,真係好窩心呀。