2021-11-22 2360 浏览
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝒾𝓃𝘉𝘰𝘰𝘬 左12:00食,11:55去到已經見門口排左兩條龍,一條係有預訂,一條係𝘸𝘢𝘭𝘬 𝘪𝘯, 好𝘧𝘢𝘪𝘳 呀,有預訂可以入座先,𝘺𝘦𝘢𝘩🤣先scan QR code落單叫左一堆刺身、壽司,跟住出去拎d 熱食比個胃熱下身:花膠蟲草花 烏雞湯,多料好濃郁😁台式一口腸係正宗台式腸甜甜地,只係唔係太夠熱,另外拎左件類似麥樂雞就夠晒熱😍叫左三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、劍魚腩、象拔蚌、赤貝、甜蝦、赤蝦,😋一大盆刺身仲有乾冰出晒煙咁好靚整體都好鮮甜新鮮,赤貝尤其驚喜,好爽好甜,赤蝦都好大隻壽司叫左海膽山、花之戀、燒左口魚、芥辣八爪魚、醬燒帝皇蟹棒、三文魚籽、親子三文魚、饅魚芝士卷,都好味,鍾意佢d 壽司全部細細件,可以試多幾款都唔怕太飽可惜無吞拿魚刺身或壽司,惟有叫吞拿魚手卷,好彩都係好迷你所以唔會太飽食完一輪凍野,再𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 下熱食,花膠、鮑魚、黃金燒帆立貝、蟹粥、吉列蠔、皇帝蟹棒天婦羅🍤全部都唔錯,花膠、鮑魚都值得𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦, 蟹粥都好味,不過𝘴𝘪𝘻𝘦 比較大,人多叫會好𝘥🤣𝘖𝘷𝘦𝘳𝘢𝘭𝘭 呢個放題真係好抵食,午市$198食

先scan QR code落單叫左一堆刺身壽司,跟住出去拎d 熱食比個胃熱下身:花膠蟲草花 烏雞湯,多料好濃郁😁台式一口腸係正宗台式腸甜甜地,只係唔係太夠熱,另外拎左件類似麥樂雞就夠晒熱😍

整體都好鮮甜新鮮,赤貝尤其驚喜,好爽好甜,赤蝦都好大隻

可惜無吞拿魚刺身壽司,惟有叫吞拿魚手卷,好彩都係好迷你所以唔會太飽

𝘖𝘷𝘦𝘳𝘢𝘭𝘭 呢個放題真係好抵食,午市$198食三粒鐘。無論𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 定自取食物都好多款式,質素唔錯,冷熱飲品、甜品都好多款,尤其少見有日本清酒、梅酒,餐廳仲寫明午市同晚市食物一樣,所以食午市真係好抵,仲有多𝘥 時間消化下😜

📍 大喜屋𝐃𝐚𝐢𝐤𝐢𝐲𝐚 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
2021-11-21 1292 浏览
沙田大喜屋嘅午市🍣放題真係超抵食,💰$198食足三個鐘😝超滿足!飲品櫃有勁多選擇,❄️冷熱🔥飲品都有好窩心🥰,而且有冷熱🍶清酒任飲🤩,雪糕雪條🍨款式亦唔少👍!來食🇯🇵日式放題當然唔少得重點嘅刺身🤤,款式多不在話下,質素都唔錯,我特別😍鍾意油甘魚🐟同埋帶子刺身。除咗各款刺身🐟之外仲有好多唔同嘅創作壽司🍣同埋軍艦壽司,特別係一般放題比較少有嘅🥰海膽軍艦壽司,都算幾鮮甜。另外🔥火炙鵝肝帶子壽司同埋🔥火炙左口魚裙邊壽司🍣都係我心水😍。鮑汁花膠大大塊🤩又厚肉幾有睇頭,腍滑鮮味😋。芥末鹽酥雞🐓幾驚喜,啲雞🍗鬆脆又juicy,芥末醬仲加咗唔少🦀️蟹子,少少辣少少甜幾開胃👍。黃金燒帆立貝🤤啲醬入邊有三色椒🫑蟹柳同埋🦀️蟹子幾有誠意,🔥燒得啱啱好鮮甜😋美味!西京燒比目魚🐟外皮香脆🤩魚肉鮮嫩🤤,西京漬鹹香鮮甜🥰。天婦羅🍤鬆脆,不過粉漿就厚咗少少🤏。炸鮮奶🤤外殼薄又貼服,咬落去🥛奶香味濃又滑又甜美😋,同埋炸榴槤都好正,🔥炸到脹卜卜,咬落去啲榴槤蓉擁晒出嚟🤩又香又甜,榴槤控😍必食呀!甜品除咗多款雪糕🍨雪條之外都仲有好多🤩唔同嘅選擇,有蛋糕🍰、大福🏯、布甸🍮、乳酪🤤同埋豆腐花🥰。個人覺得榴槤糯米糍十分之吸引🤩,皮薄得

鮑汁花膠大大塊🤩又厚肉幾有睇頭,腍滑鮮味😋。

西京燒比目魚🐟外皮香脆🤩魚肉鮮嫩🤤,西京漬鹹香鮮甜🥰。

天婦羅🍤鬆脆,不過粉漿就厚咗少少🤏。

個人覺得榴槤糯米糍十分之吸引🤩,皮薄得來入邊滿滿嘅😍榴槤蓉好香甜幼滑😋好好味!
除咗咁多款嘅甜品🍮之外仲有大人細路都咁🥰鍾意嘅軟糖,呢餐真係超👍滿足!
  • 刺身
  • 黃金燒帆立貝
  • 比目魚西京燒
2021-11-18 202 浏览
今日約咗好朋友去沙田大喜屋食日本放題,而家食自助餐,好多都要分上下時段,可以以$198 嘅價錢食午市放題,仲有三小時的時間可以畀我哋慢慢歎,傾下偈,悠悠閒過一個下午,真係好難得。餐廳面積好大,非常寬敞, 除咗自己下單order食物,在公共空間,亦設置咗自取食物區域,包括有前菜,飲品,甜品,仲有特色食物供應,今日供應嘅係香辣小龍蝦,都算豪華喇。下單嘅食物種類亦都好多,有刺身、手卷、壽司、軍艦、卷物 、炸物、天婦羅、串燒、仲有一品料理、創作料理……等,簡直可以話種類繁多,應有盡有。刺身非常新鮮,大大件,食落令人好滿足,我最愛佢哋嘅赤蝦、赤貝、帶子、北寄貝、食完又翻單,淨係食刺身已經番本。花之戀壽司 ~ 個樣靚不特止,蟹子多到滿瀉。醬燒蟹棒大大條,鹅肝帶子壽司夠特別。天婦羅一啲都唔油膩,炸生蠔 同香芋丸都非常好味道。雖然好飽,最後仲要食埋甜品,加埋個豆腐花,先至完滿結束呢一餐。

花之戀壽司 ~ 個樣靚不特止,蟹子多到滿瀉。

醬燒蟹棒大大條,鹅肝帶子壽司夠特別。

天婦羅一啲都唔油膩,炸生蠔 同香芋丸都非常好味道。

2021-11-17 160 浏览
今日同朋友去咗沙田大喜屋度食午餐 餐廳超佛心咁可以任食放題3小時 食到飽飽咁走呀 環境好大 卡位超闊落 坐得舒服一入去就有自助沙律吧 同埋飲品 甜品 炸物都係任食放題必食嘅刺身三文魚夠曬肥美 超巨型甜蝦非常鮮甜佢嘅炸物上枱雖然唔係最熱辣 但都有保持一定熱度 食落去唔會太油膩 芝麻雞翼最出色 外表超級香脆可口 炸鮮奶亦係放題比較少見嘅食物 不過仍未食到台灣士林夜市嗰隻味道(懂的會懂) 值得一提嘅係佢三款煮食都幾高質素 蟹粥真係有半隻蟹 啲粥亦都煲得好綿 好鮮味 壽喜燒牛肉鍋既牛肉分量十足 主要配料係蔬菜 佢嘅粉絲好煙銀入味 真的不錯自助區嘅雪糕係任食嘅 但係每人有一杯Häagen-Dazs 而且有每日唔同嘅限定口味 今日咁岩係咖啡味 正!

一入去就有自助沙律吧 同埋飲品 甜品 炸物都係任食

放題必食嘅刺身三文魚夠曬肥美 超巨型甜蝦非常鮮甜

2021-11-17 126 浏览
有3個小時的午市放題實是少見,特意放假約了閨蜜去食交通方便在沙田廣場,今天人流唔多,排了不用5分鐘便入座。近門口處有沙律吧、熟食檔、清酒飲料、 麵豉湯和糖水、凍和熱飲櫃、雪糕甜筒……有盒裝熱維他奶,驚喜呀😉😉第一輪必叫刺身拼盤,北寄貝、甜蝦 、帶子、 赤貝、 希靈魚、 油甘魚、劍魚腩…… 新鮮肥美,食呢個已經值回票價串燒雞翼, 鮮嫩羊架有水準燒比目魚, 黃金蠔非常美味牛舌, 吉品花膠盛宴熟食香腸、炒豆角、 鹵水豆中式豉椒炒蜆海老壽司、 三文魚花卷款式多多,還有鍋物,烏冬麵……都食唔到,仲要留肚食甜品雪糕,2個邊食邊傾,時間充足,200多元食足3個鐘,超值
有3個小時的午市放題實是少見,特意放假約了閨蜜去食

第一輪必叫刺身拼盤

串燒雞翼, 鮮嫩羊架有水準

燒比目魚, 黃金蠔非常美味

牛舌, 吉品花膠盛宴

熟食香腸、炒豆角、 鹵水豆

中式豉椒炒蜆

海老壽司、 三文魚花卷

• 刺身
  • 香草燒羊鞍
2021-11-14 172 浏览
好耐冇食放題,掛住係日本🇯🇵旅行嘅日子✈️,今日兩個朋友💁🏻‍♂️一齊聚會,梗係揀黎食放題!以前食放題一定要去旺角或者尖沙咀,估唔到而家連沙田都有,真係好方便😙我哋今次揀咗午市放題,貪佢同晚市食材完全一樣,仲要平啲!🤑大喜屋集團嘅刺身不嬲都有水準,甜蝦🍤唔會霉,溶雪亦都冇雪❄️味,我最欣賞就係佢嘅帶子,非常之鮮甜同埋爽口除咗刺身,我哋仲叫咗三文魚子🍣手卷同埋花之戀🌸,好邪惡但係好滿足🤪熱盤方面,雞軟骨🍗、羊架🐑、吉列蠔🦪呢啲小食就一定要嗌啦! 我覺得佢對我非常之新鮮熱辣🔥,味道亦都唔錯👅,值得一戰!甜品🍰亦都有好多唔同嘅種類,除咗有雪糕🍦,亦都有細細件嘅甜品🍮,啱晒我哋呢班為食鬼——————為食分界線——————大喜屋 (沙田)沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $160#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #雞軟骨 #放題 #自助餐 #日本 #鄉下 #刺身 #任食 #甜蝦 #三文魚 #三文魚子 #手卷 #壽司

我哋今次揀咗午市放題,貪佢同晚市食材完全一樣,仲要平啲!🤑

——————為食分界線——————
大喜屋 (沙田)

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $160
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #雞軟骨 #放題 #自助餐 #日本 #鄉下 #刺身 #任食 #甜蝦 #三文魚 #三文魚子 #手卷 #壽司 #花之戀 #大喜屋 #極上大喜屋 #日本料理 #羊架 #吉列蠔 #甜品 #蛋糕 #雪糕 #冰淇淋 #飽
2021-11-13 123 浏览
今日放假有時間而且同家人都比較肚餓,就決定去沙田大喜屋食日本放題lunch。依度地方超大又夠寬敞,卡位又大又多,可以容納到好多人,吾洗等位。餐廳有自助專區自己拎小食,有熱葷、沙律、熱湯等等都有。飲品有好多,汽水、果汁、啤酒全部任拎任飲,仲有咖啡機及大量熱茶包,要熱飲朋友啱晒。頭盤第一時間叫左刺身,甜蝦、三文魚、赤貝、帶子、魷魚等絕不能錯過,又新鮮又好味。炸物有芝麻雞翼、炸鮮奶、吉列蠔又香脆熱辣辣。薑葱爆鱔球及蒜香牛柳粒一定要推介,鮮味濃沃。而最後嘅雪糕雪條,為依餐劃上完美句號。

炸物有芝麻雞翼、炸鮮奶、吉列蠔又香脆熱辣辣。

薑葱爆鱔球及蒜香牛柳粒一定要推介,鮮味濃沃。

而最後嘅雪糕雪條,為依餐劃上完美句號。
2021-11-12 2251 浏览
難得星期一放假,我同屋企人去沙田大喜屋食下放題!呢間大喜屋,裝修比一般嘅靚,入到去超大!Lunch 仲可以食足3個鐘, 可以慢慢食唔似得其他放題咁,要趕住係兩個鐘內食完!平日仲要$198, 12-3PM, 價錢好合理!我哋可以坐卡位,入到去店員會比張QR code你去落單。QR code落單好方便,你會見到你之前的orders 同食物到咗未,連我父母都覺得好方便易用,真係好值得一讚!首先都已經叫咗兩轉刺身。刺身種類都幾多, 帶子, 三文魚, 赤貝, 甜蝦呢D必然有.....呢度嘅刺身唔會太大件,全部都好新鮮!好啱你食更加多嘅種類。最愛三文魚同埋呢個蝦,三文魚油脂分佈平均,蝦真係好大隻同埋好肥美!好高質!另外,佢的壽司都幾高質!細細件,令你可以嘗試多幾款!自助區主要係小食, 沙律, 熱葷, 湯,甜品和生果,都叫多元化,我地都拎左勁多野!不得不提,佢個自助區居然有有橋頭呢樣食,好少有,所以每台枱面都會有幾粒,好啱食完濃味嘅嘢清下個喉嚨!飲品方面好多選擇, 果汁, 汽水, 啤酒全部都有....罐裝支裝任君選擇,走嘅種類勁高質,有好HoeGarden🥰😍😍😍我哋都叫咗好多款嘅小食,以下呢幾個我

平日仲要$198, 12-3PM, 價錢好合理!

首先都已經叫咗兩轉刺身

呢度嘅刺身唔會太大件,全部都好新鮮!好啱你食更加多嘅種類。
好高質!

另外,佢的壽司都幾高質!
細細件,令你可以嘗試多幾款!

我哋都叫咗好多款嘅小食,以下呢幾個我覺得超值得推介👍🏻👍🏻👍🏻

比目魚西京燒
西京燒煮既比目魚本身已經係好好食,永恆的經典!
醬汁超入味,魚又嫩滑,油脂豐富, 入口即溶👍🏻👍🏻👍🏻

豉椒炒蜆
細細兜,但係入面每一粒都有肉,可以完全俾你過下口癮,辣度都啱啱好

薑蔥爆鱔球
鱔平身已經係貴,仲要一碟有幾舊比食你!鱔球好新鮮, 爆炒完口感結實彈牙!!

鰻魚
超肥美厚身,仲要蒲燒汁,真係超好食

蟹粥
每次去到最後,我哋都會叫兜蟹粥,可以暖下個身同清下腸胃,每一煲都有一隻蟹喺度,所以你可以幻想到佢係用咗好多隻蟹去煲,超級真材實料!

總括而言,我覺得沙田呢個3個鐘任食嘅價錢真係超值!食物質素超高,又坐得舒適,真係好岩同屋企人朋友來食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-11-09
2021-11-12 127 浏览
與好姐妹相聚,她說很想吃放題,當然要帶她來沙田大喜屋。質素依舊不變,親民的價錢,高質的享受。自取區選擇多,花多眼亂,朋友先以手機點食物,我就先取飲品嘆一嘆。前菜也很受歡迎,有我最愛的螺肉和中華沙津。手機下單很方便,上菜快,份量也完全依照自己所點的數量而送上,值得一讚。刺身和壽司也很出色,所有刺身的味道很好,吃得出來貨新鮮,肥厚鮮甜。麵豉湯也是必飲的,不會太咸呢!海藻可以按喜好自己添加,我加了超多的,嘻嘻!咖喱蟹很出色,咖啡味香濃,蟹肉又多,真材實料。炸物和炸物也是即點即做,熱呼呼的放上枱,本人超愛吃吉列炸蠔,炸得外脆,蠔味香濃。燒鰻魚必食,鰻魚多汁,夠厚身!無得頂!

前菜也很受歡迎,有我最愛的螺肉和中華沙津。

刺身壽司也很出色,所有刺身的味道很好,吃得出來貨新鮮,肥厚鮮甜。

咖喱蟹很出色,咖啡味香濃,蟹肉又多,真材實料。

燒鰻魚必食,鰻魚多汁,夠厚身!無得頂!
2021-11-11 105 浏览
好耐冇食放題,去响沙田見有大喜屋就去試吓,原來午餐放題非常抵食,$198位,由中午12點開始可以食足3個鐘。😍中午12點前未開門已經見有人排緊隊,有得訂位亦可以walk-in,地方好大,所以walk-in都有位。👍呢度的食物種類繁多,有刺身、壽司、手卷、卷物、天婦羅、炸物、串燒、燒物、一品料理、煮物、沙律吧、糖果吧、甜品、清酒吧、飲品吧……😍各式刺身非常新鮮甜美、天婦羅炸物炸得外脆內軟、串燒燒物亦非常高水準,特別牛舌也encore 幾轉。😋天氣咁凍,叫㷛鮮甜蟹粥暖胃一流。🥰大量甜品供應,超滿足的3小時日式放題。👍

呢度的食物種類繁多,有刺身壽司、手卷、卷物、天婦羅、炸物、串燒、燒物、一品料理、煮物、沙律吧、糖果吧、甜品、清酒吧、飲品吧……😍

天氣咁凍,叫㷛鮮甜蟹粥暖胃一流。🥰

大量甜品供應,超滿足的3小時日式放題。👍
2021-11-11 110 浏览
朋友一大早搵我陪佢食中午日式放題, 見今日唔使返工就試吓啦。 本人並非放題粉絲, 但今次呢間都改變到我對放題嘅觀感。未夠十二點到達, 門口已經有小量人排緊隊, 隊型分兩條, 有訂位同冇訂位。 呢個放題嘢食種類都算多,有壽司、刺身、炸物、全消、烏冬等等各式各樣嘅食物,以上呢啲全部都要用QR code落單。同朋友點咗好多唔同嘅食物試咗,刺身新鮮,手卷size唔算太大,唔會令我有太飽肚食唔到其他嘢嘅感覺。出面近門口位置有自助熱食Counter俾大家自己出去拎,同埋有兩個大雪櫃裝滿左各式各樣嘅飲品,最驚喜係有一個櫃係裝熱嘢飲,入面有朱古力奶!而甜品有好多選擇,亦都有雪糕雪條等等嘅甜品。呢間日式放題食物種類超多, 以魚生刺身等等食物亦都非常新鮮,質素很高!價錢會用個平字來形容!絕對會再幫襯!
呢個放題嘢食種類都算多,有壽司刺身、炸物、全消、烏冬等等各式各樣嘅食物,以上呢啲全部都要用QR code落單。同朋友點咗好多唔同嘅食物試咗,刺身新鮮,手卷size唔算太大,唔會令我有太飽肚食唔到其他嘢嘅感覺。出面近門口位置有自助熱食Counter俾大家自己出去拎,同埋有兩個大雪櫃裝滿左各式各樣嘅飲品,最驚喜係有一個櫃係裝熱嘢飲,入面有朱古力奶!
甜品有好多選擇,亦都有雪糕雪條等等嘅甜品
話說真係好耐都冇食個放題,前排同朋友就去咗沙田廣場嘅——大喜屋 @daikiya_shatin 放肆咁食放題🤰🏻搞到捧住個肚走💗大喜屋一向係我心目中都係有水準嘅放題餐廳,食物種類款式多之餘,食物質素都好有水準👍🏻·食之前仲可以出去自選冷盤、前菜同沙律🥗飲品自助任飲,款式種類好多👍🏻仲有sake同梅酒任添🍶而家大喜屋相對冇咁迫夾,我哋係坐卡位,座位寬敞,坐得舒適💗而且上菜速度快,唔駛等好耐,可以接着密密食😳·放題必點嘅刺身,成盤咁上,食之前最適合用嚟打返個靚卡😋刺身質素亦不錯,新鮮爽口,唔會過份薄身,又唔會太厚切太膩食唔到其他👍🏻·壽司方面,款式又多又吸引,好多我都好想試😳壽司尚算細舊,啱晒我每樣都試吓💕·熱食方面,必點嘅天婦羅🍤、炸雞翼、芝士焗蠔👍🏻非常推介🤤好食到我都要再點多次💕·最後,當然唔少得甜品啦🍨雪條款式特別,種類多,仲有乳酪同其他甜品👍🏻啱晒鍾意食唔同口味甜品嘅人😋._.@daikiya_shatin📍大喜屋 (沙田店)📍沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖
._.
@daikiya_shatin
📍大喜屋 (沙田店)
2021-11-09 108 浏览
大喜屋🍣依個名我諗大家都唔陌生,香港大大話話都有好幾間分店,而且仲係放題嘅始祖🧑‍🍳,一講起放題就必然諗起佢。今日平日,諗住近近哋去沙田新城市🏬食放題,心諗應該冇咩人,點知原來入到去已經坐滿咗一半,仲要係未到食飯時間。唔理咁多即時walk in入去坐低睇下有咩食。望下個價錢先💵💵星期一至五午市放題 $198星期六及日及公眾假期$208lunch仲要係任食三小時(12:00-15:00)如果晚市就係分時段任食兩小時沙田新城市依間都係第一次嚟,入面環境好寬敞,坐得好舒服,而且職員服務態度都好好。唔講唔知,原來全線都轉曬QR code📱落單,又快捷又方便。睇下有咩食先,佢哋呢度個刺身有好多款,但我最愛都係食三文魚🐟,所以就叫咗大盤三文魚食。放題除左食刺身🐟,其實都仲有好多熟食可以選擇,最啱我呢啲對熟食有要求嘅人。🔥榴槤炸彈:食大喜屋點可以唔叫佢個榴槤炸彈,每個都新鮮炸起,外脆內軟,咬落去啲漿爆曬出嚟。🔥薑蔥爆鱔球:鱔好新鮮,而且好有大排檔風味。🔥芝麻雞翼:又係咁多年嘅鎮店之寶,因為佢十年如一日都係外脆內軟炸得咁好食。🔥香辣咖哩炒蟹:食過咁多間係得沙田呢間先有咖哩蟹食,唔知係咪期間限定,淨係知

望下個價錢先💵💵
星期一至五午市放題 $198
星期六及日及公眾假期$208
lunch仲要係任食三小時
(12:00-15:00)
如果晚市就係分時段任食兩小時

🔥薑蔥爆鱔球:鱔好新鮮,而且好有大排檔風味。

🔥香辣咖哩炒蟹:食過咁多間係得沙田呢間先有咖哩蟹食,唔知係咪期間限定,淨係知道炒得好好好入味香而不辣,而且蟹好多肉。

🔥燒菠蘿🍍:燒得剛剛好好juicy

🍮甜品有十幾款選擇:北海道牛奶杯/藍莓芝士杯/芒果慕斯杯/乳酪/朱古力慕士杯,仲有好多好多唔同款

🍦雪糕櫃:有大喜屋招牌雪糕🍦,我的最愛(海鹽雪糕)

總結:食放題係最適合任何人去食因為咩款都有。

2021-11-04
午餐
今日難得放假,佢有兩人呢就想去食放題,咁樣行過呢呢個沙田廣場呢一間嘅大喜屋,見到佢有$198要加一嘅午市放題,到時入去試吓啦。入到去啦,呢一間大喜屋好大,空間好闊,坐落去同周圍隔離左右都唔會有啲好逼夾嘅感覺。今晚我哋坐低之後,佢係用QR code去點嘢食嘅,咁點完嘢食之後,我哋就出去出面自助餐嘅位置去揀選一啲飲品同埋小食等等啦。睇相都見到,大喜屋嘅自助餐位置非常之備課,我頭先睇到嘅係飲品,飲品除咗普通嘅罐裝飲品啦,自助飲品機,佢竟然有梅酒,清酒,佢仲準備埋熱嘅清酒同杯俾你。呢個位好值得稱讚。 impressive. 梅酒都幾夠味,唔會話係溝到好稀。嘢食呢好多款式無論係刺身壽司手卷熱食等等。刺身選擇都多。壽司的紫菜不會林,多樣式揀。我最鍾意佢個燒菠蘿,夠多汁,唔會燒到太乾。熱食方面,我地叫左壽喜燒汁牛肉鍋,夠味,牛肉林,唔會太韌。燒凡立目👍👍👍其實我哋兩個人都唔大食嘅,咁所以呢每日都係叫少少嘢食啦遲少少兩日就食一舊咁樣。刺身每樣都叫d, 壽司卷物都係。佢勝在高質素同多野食揀。十分之唔錯。價錢都合理。佢午市時段可以食到3點。好適合幾個朋友一路食一路傾計飲野,值得推介。

我最鍾意佢個燒菠蘿,夠多汁,唔會燒到太乾。
熱食方面,我地叫左壽喜燒汁牛肉鍋,夠味,牛肉林,唔會太韌。

燒凡立目👍👍👍

2021-11-02
2021-11-07 92 浏览
❗️好似好耐冇食放題!晏晝食原來咁平,呢度座位好多環境又唔會好迫。 ✨刺身都好新鮮,今次初嚐🐠希靈魚,食落原來似玉子燒+蟹籽,甜甜地幾得意😽!🍣每舊壽司同卷物飯量唔會佔好多,有未見過既鮑魚仔壽司!最中意食佢個海膽山,入面有埋蟹膏,海味十足!🍗仲有必食既芝麻雞翼,炸到超級香脆,入面肉又嫩,又係encore系列。唔怕用手食麻煩小小既可以食埋惹味既🦀咖喱蟹!🌟少不了有我最愛既比🐟目魚西京燒,魚皮燒到焦香帶甜,肉質超滑。食完🍨甜品都不忘用佢黎作ending。計番好似食左10件😅(其實仲想再叫,不過驚廚師會衝出來🤣等下次再嚟食啦🤭)🔅🍹野飲勁多款,有埋🍶清酒類,仲有最近好多人愛飲既檸檬茶🍋汽水🥤😂。😋食完滿足而優雅地🤰離場去!👋🏻🤣
❗️好似好耐冇食放題!晏晝食原來咁平,
呢度座位好多環境又唔會好迫。

🍗仲有必食既芝麻雞翼,炸到超級香脆,

😋食完滿足而優雅地🤰離場去!👋🏻🤣