2021-11-06 1747 浏览
放題任食任飲好滿足!🤩冇得去日本旅行,唯有去食日本放題,回味一下日本的風味!大喜屋最近喺沙田開新分店,午餐放題非常抵食!食物種類繁多,好多款刺身壽司可以揀,仲有好多熱食,例如炸薯角同埋咖喱角等等。沙律吧有好多新鮮蔬果,任君選擇。最特別係有清酒任飲,飲幾杯已經有賺飲品區種類都好多,汽水、茶類、果汁類及涼茶都有。刺身非常多種類,花多眼亂,而且鮮甜好味!食物推介:第一名:吉列炸蠔推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5炸醬夠晒薄,炸得剛剛好,咬落去,你會發現外脆內軟,口感仲好Juicy,仲帶有鮮蠔味添!值得Encore!第二名:燒牛舌/牛柳/羊架推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5牛舌/牛柳有口感,內裹非常糯軟,忍唔住食多幾舊。羊架唔會蘇,好入味!第三名:刺身推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5刺身跟乾冰上,保持刺身嘅口感同埋鮮味,貝殼類刺身非常推介!口感脆身,而且味道鮮甜,值得Encore!食完主食,記得去甜品區攞甜品食,有至少10款或以上,特別推介朱古力糯米糍。
放題任食任飲好滿足!🤩

沙律吧有好多新鮮蔬果,任君選擇。

最特別係有清酒任飲,飲幾杯已經有賺

飲品區種類都好多,汽水、茶類、果汁類及涼茶都有。

刺身非常多種類,花多眼亂,而且鮮甜好味!

食物推介:

第三名:刺身
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

• 天婦羅
2021-11-04 327 浏览
今日放假💆,做個孝順仔🌹,帶咗阿媽🧓去食放題🍣,沙田呢間大喜屋開咗咁耐都未試過嚟試下,去前身係酒樓,所以都知道幾大間,中午12點幾唔使排隊直接walkin就入到去。開頭以為十二點加平日唔會太多人,點知入到去都已經坐滿一半,就知大喜屋受歡迎程度。今次食放題我自己定咗一個策略,就係最鍾意食嘅三文魚喺頭Round一次過叫曬。刺身嚟講我最鍾意食就係三文魚。唔駛五分鐘已經嚟到,大喜屋啲三文魚不嬲都係高質,而且油脂分佈平均,所以我每次一個人都食十幾塊。🔥香辣咖哩炒蟹🦀:我食過咁多間只係沙田呢間大屋有咖哩炒蟹食,雖然份量唔多,但係已經夠一個人食,一個蟹蓋加一個蟹鉗加蟹腳,仲要掛滿咖哩汁,不我不贊依度咖哩汁🍲非常出色,香而不辣,但又唔會蓋過咗啲蟹既本味。🔥燒羊架🍖:羊架一啲都唔騷,剛剛好熟唔會太過火。🔥鹽燒海蝦🦐:唔好睇隻蝦細細隻,但其實都幾多肉,火喉剛剛好但又唔會太鹹。🔥芥末鹽酥雞🐓:喺我印像之中鹽酥雞都淨係沙田個大喜屋先有,呢個鹽酥雞拍得住出面連鎖嘅x大大,配芥末醬依個組合出奇地夾。🔥榴槤炸彈:每次嚟到都必食,我自己個人就食咗三粒,一咬落去d榴蓮漿爆曬出嚟,超級爽,同埋我最鍾意佢哋啲炸物係即叫即炸

🔥燒羊架🍖:羊架一啲都唔騷,剛剛好熟唔會太過火。

🔥榴槤炸彈:每次嚟到都必食,我自己個人就食咗三粒,一咬落去d榴蓮漿爆曬出嚟,超級爽,同埋我最鍾意佢哋啲炸物係即叫即炸,上枱全部都熱辣辣🔥。

🔥芝麻雞翼🍗:每次嚟都一定叫佢,大屋嘅芝麻雞翼算係佢哋嘅招牌作,一隻蛋黃雞翼外面鋪埋芝麻令到成個食物昇華咗未到。

仲有好多好多好多食物不能盡錄,仲有好大個半自助餐區/飲品櫃/雪糕櫃/仲有清酒任飲添

住沙田嘅朋友真係幸福附近有一間咁高質嘅日式放題😋😋😋😋

2021-11-04
午餐
2021-11-04 67 浏览
今日同朋友去沙田行街,朋友話想食日本野,話大喜屋午時放題性價比高,咁我哋一於去食!環境:環境超大,可以容納到好多人,我哋兩個人可以坐卡位,都坐得好舒服。😝😝入面有好多食物揀,無論前菜,甜品,定係飲品,一句講晒,就係選擇多!😝佢用電子落單,所以唔需要怕舉手冇人接單,自己數QR code就可以點到好多嘢食。佢嘅食物選擇都好多,有壽司、刺身、熟食、串燒、仲有啲一品小鍋😍😍😍仲可以每樣只係叫一件,啱晒眼闊肚窄嘅我哋😝😝👍🏼食物:壽司種類好多,唔大舊,所以可以試到好多款式!😝👍🏼 刺身都新鮮,象拔蚌夠爽彈😝👍🏼吉品花膠盛宴🐟:花膠有兩大片,炆得好入味,好林😝😝👍🏼壽喜燒牛肉鍋🐮:啲牛肉吸晒啲壽喜燒味😍👍🏼 仲有好多配菜,覺得一啲都唔heavy黃金燒帆立貝🐚:濃郁的配醬,同粒帆立貝味道超夾🤪👍🏼外面既汁有火炙的味道,裡面好夠溫度😝😝👍🏼最正係佢可以飲好多清酒同梅酒,梅酒唔會太甜,啱晒啲鍾意飲酸酸地嘅朋友😝👍🏼總的來說,呢間午市放題性價比都高,食物選擇好多,鍾意熟食或者生食既朋友一齊gathering 既好地方😄👍🏼

環境:

佢嘅食物選擇都好多,有壽司刺身、熟食、串燒、仲有啲一品小鍋😍😍😍仲可以每樣只係叫一件,啱晒眼闊肚窄嘅我哋😝😝👍🏼

食物:

吉品花膠盛宴🐟:
花膠有兩大片,炆得好入味,好林😝😝👍🏼

壽喜燒牛肉鍋🐮:

黃金燒帆立貝🐚:
濃郁的配醬,同粒帆立貝味道超夾🤪👍🏼
外面既汁有火炙的味道,裡面好夠溫度😝😝👍🏼

今早同同事好早起身做嘢,做完嘢之後我哋決定午餐一於食好啲。最終就決定咗去食放題🤣大喜屋嘅晚市放題經常食,都知道一定有質素。今次一於試吓午市放題👍🏼先講自助吧,一入到去見到好多自助吧美食。全部野都係熱辣辣,唔會放得耐而凍左。甜品櫃都好吸引,最驚喜係有包裝乳酪食👍🏼飲品貴超多選擇,我真係未食過一間放題,竟然會有蘋果酒同埋Hogarden啤酒任飲😂證明呢間放題真係好捨得,務求比最好選擇客人👍🏼佢而家全部係用QR code落單,咁樣做法幾好,方便清晰👍🏼首先即刻嗌咗刺身,刺身非常非常新鮮,食得出好有鮮味。特別推介赤貝👍🏼帶子好鮮甜👍🏼好鍾意嗌佢嘅壽司,因為好少飯😂唔會食飽個肚😂特別推介海膽壽司,海膽份量比我想像中多👍🏼另一推介鵝肝帶子👍🏼食得出有鵝肝味👍🏼次次嚟大喜屋都必點,呢個真係好好味,好似叫帶子黃金燒。入邊滿滿嘅沙律醬,食完粒帶子,都會食埋啲沙律醬😂牛舌又係好推介,真係似出邊4x 5x元一串既質素👍🏼最令我驚喜係有咖喱炒蟹都不特止,開頭諗住放題嘅炒蟹,一定會好唔新鮮。點知食落去我同同事都好有驚喜,首先係好大隻好肥美,而且肉質係有彈性,唔係死蟹淋哂果D。唔怪得我見隔離枱嘅阿姨,不停剝蟹食😂

佢而家全部係用QR code落單,咁樣做法幾好,方便清晰👍🏼首先即刻嗌咗刺身刺身非常非常新鮮,食得出好有鮮味。特別推介赤貝👍🏼帶子好鮮甜👍🏼

牛舌又係好推介,真係似出邊4x 5x元一串既質素👍🏼

炸物一流,芝麻雞翼超好食👍🏼榴槤炸彈就正正常常,最細嗰粒係炸鮮奶,出邊少有,而且好食👍🏼

燒菠蘿鮮甜多汁👍🏼

天婦羅系列值得一讚👍🏼送到上枱熱辣辣,一定係啱啱炸起。口感好好,粉好薄,唔會好多炸粉👍🏼

最後推介甜品係呢一隻雪糕,香港製造👍🏼之前食過覺得好好食,所以今次一個人食兩杯😂👍🏼

總體而言,一餐超級豐富嘅午餐,都係只需$200一個人。一定一定會再去👍🏼
2021-11-01
  • 天婦羅
  • 刺身
今日難得放假,佢有兩人呢就想去食放題,咁樣行過呢呢個沙田廣場呢一間嘅大喜屋,見到佢有$198要加一嘅午市放題,到時入去試吓啦。入到去啦,呢一間大喜屋好大,空間好闊,坐落去同周圍隔離左右都唔會有啲好逼夾嘅感覺。今晚我哋坐低之後,佢係用QR code去點嘢食嘅,咁點完嘢食之後,我哋就出去出面自助餐嘅位置去揀選一啲飲品同埋小食等等啦。睇相都見到,大喜屋嘅自助餐位置非常之備課,我頭先睇到嘅係飲品,飲品除咗普通嘅罐裝飲品啦,自助飲品機,佢竟然有梅酒,清酒,佢仲準備埋熱嘅清酒同杯俾你。呢個位好值得稱讚。 impressive.嘢食呢好多款式無論係刺身壽司手卷熱食等等。其實我哋兩個人都唔大食嘅,咁所以呢每日都係叫少少嘢食啦遲少少兩日就食一舊咁樣。刺身每樣都叫d, 壽司卷物都係。佢勝在高質素同多野食揀。十分之唔錯。價錢都合理。佢午市時段可以食到3點。好適合幾個朋友一路食一路傾計飲野,值得推介。

嘢食呢好多款式無論係刺身壽司手卷熱食等等。

2021-11-02
2021-11-02 81 浏览
沙田有驚喜既放題住沙田嘅朋友介紹去食,所以專誠揸車平日去食個下午,因為驚夜晚太多人,由於平時都會食開大喜屋,但朋友講到咁神就一於去試下環境:裝修幾靚幾有風格,同元朗個間有d似,空間大,座位闊落坐得舒服,手機下單,無漏單情況。刺身:種類不過不失,同其他大喜屋都差唔多,三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、甜蝦等基本上都有,食落新鮮唔梅口,最欣賞佢下邊放咗好多冰,確保到刺身嘅新鮮度,不過就可能浪費咗好多水串燒:牛舌唔會太um,食落香口,有牛味。燒鰻魚多汁惹味,非常好食,不過份量比較細,如果鍾意食嘅可能要點多幾份軍艦:軍艦有質素,配搭有心思,飯小岩哂一啖一件唔會太飽,刺身新鮮,可以試多啲嘢天婦羅:不過不失,上枱啱啱炸好,都係平時大喜屋食到嘅質素咖喱炒蟹:呢個係我最欣賞,首先蟹好新鮮,食落好爽口,因為有食開蟹嘅人都知道如果唔新鮮食落就梅口,放題好少食到新鮮嘅肉蟹,好揼本,但咖喱重左蓋過左蟹肉嘅鮮味,如果用薑蔥炒蟹傳統方法整一流,呢點有啲可惜炸物:賣飛佛榴槤炸彈、一口奶、芝麻雞翼,食開大喜屋嘅都唔使講,一如既往嘅味道熟食吧:款式好多,質素唔差,唔係hea煮,冷暖都有,最驚喜嘅係連醃製橋頭都有,正飲品甜品
沙田有驚喜既放題

天婦羅:不過不失,上枱啱啱炸好,都係平時大喜屋食到嘅質素

飲品甜品:飲品係最欣賞,款式真係好多,連唔平嘅蘋果啤酒都有,熱既清酒又有,最衰揸咗車飲唔到,下次如果坐車嚟一定會試下佢既熱清酒。甜品有deryers,抱住唔執輸嘅心態即刻食返幾條回本

總結:沙田呢間大喜屋有驚喜,如果平日下午黎食我覺得好抵,款式好多,真係比出邊嘅放題要多,環境裝修闊落,同元朗間大喜屋有得揮,食物來講有質素,唔怪得平日下午都好爆場,值得推薦

2021-11-01
2021-10-21 185 浏览
今日上午係沙田做完野, 順便食埋LUNCH~~行行下唔知食咩好, 見大喜屋放題食3個鐘, $198 就入去試下餐廳環境都幾大, 唔會話坐我好迫~~放題主要用QR code落單~ 見D野食未到, 就出去自助區拎D小食先啦....都有幾款熟食可以拎, 又有炸物, 仲有D沙律添~~ 有湯有糖水~~有任飲清酒丫!!! 刺身都有唔少選擇~~有大大隻牡丹蝦, 北寄貝, 三文魚之類....淨係食刺身都回本丫豉椒炒蜆豉椒非常惹味, 蜆肉鮮甜冇沙~黃金燒帆立貝帆立貝連殼, 真材實料~~個面係焗到金黃色既芝士, 裏面就有D沙律, 配帆立貝食味道又幾夾蟹子軍艦紫菜同蟹子都係咁卜卜脆, 口感十足!!!鹽燒雞翼雞翼唔會燒得好燒, 保留住肉汁, 雞肉都好嫩滑~~比目魚西京燒平時買比目魚都唔平, 趁機會食多幾塊先丫比目魚好入味, 又冇骨, 肉質超滑丫~~~鹽燒海蝦海蝦新鮮, 蝦肉爽口彈牙~~餐廳仲有好多甜品供應!!!cake, mousse, yogurt等....好豐富呢~~又有雪糕, 甜筒, 雪條同雪米糍
今日上午係沙田做完野, 順便食埋LUNCH~~

餐廳環境都幾大, 唔會話坐我好迫~~
放題主要用QR code落單~
見D野食未到, 就出去自助區拎D小食先啦....
都有幾款熟食可以拎, 又有炸物, 仲有D沙律添~~
有湯有糖水~~
有任飲清酒丫!!!
刺身都有唔少選擇~~
有大大隻牡丹蝦, 北寄貝, 三文魚之類....
淨係食刺身都回本丫

豉椒炒蜆
豉椒非常惹味, 蜆肉鮮甜冇沙~
黃金燒帆立貝
帆立貝連殼, 真材實料~~

蟹子軍艦
紫菜同蟹子都係咁卜卜脆, 口感十足!!!
鹽燒雞翼
雞翼唔會燒得好燒, 保留住肉汁, 雞肉都好嫩滑~~
比目魚西京燒
平時買比目魚都唔平, 趁機會食多幾塊先丫

比目魚好入味, 又冇骨, 肉質超滑丫~~~
鹽燒海蝦
海蝦新鮮, 蝦肉爽口彈牙~~
餐廳仲有好多甜品供應!!!
又有雪糕, 甜筒, 雪條同雪米糍

午餐
  • 豉椒炒蜆
  • 鹽燒海蝦
  • 黃金燒帆立貝
2021-10-21 2577 浏览
放假冇咩做但又唔想浪費左一日喎, 一於搵朋友一齊去食午市放題~見沙田間大喜屋可以食足3個鐘, 唔洗食得趕急, 可以慢慢食傾下計都唔錯平日$198, 12-3PM, 價錢都算合理呢道有自肋區可以拎下小食, 例如沙律, 熱葷, 湯等等~其他放題既食物就用QR code落單.....飲品方面好多選擇, 果汁, 汽水, 啤酒全部都有....罐裝支裝任君選擇另外仲有咖啡機, 鍾意飲咖啡既朋友表示呢道亦有茶包供應添~照顧到養生一族~~食放題第一時間就係叫刺身呢~~刺身種類都幾多, 帶子, 三文魚, 赤貝, 甜蝦呢D必然有.....全部刺身都好新鮮呀, 值得encore幾次芝麻雞翼即叫即炸~ 熱辣辣, 卜卜脆~~雞翼外脆內軟, 肉質幼嫩炸鮮奶外皮好脆口, 鮮奶味濃又creamy~~比目魚西京燒西京燒煮既比目魚本身都有醬汁味, 入口唔會覺得淡味~比目魚肉質非常嫩滑, 油脂豐富, 入口即溶蒜香牛柳粒蒜片炸到卜卜脆夠香口~~牛柳粒肉質軟腍, 仲好juicy!!薑蔥爆鱔球好驚喜呢道有鱔食丫!!!鱔球好新鮮, 口感結實彈牙!!蠔皇鮑魚時蔬難得見到有鮑魚食一定唔會放過丫~~~雖然鮑魚細細隻, 但都叫過到口隱鮑魚

平日$198, 12-3PM, 價錢都算合理

呢道有自肋區可以拎下小食, 例如沙律, 熱葷, 湯等等~
其他放題既食物就用QR code落單.....
飲品方面好多選擇, 果汁, 汽水, 啤酒全部都有....
罐裝支裝任君選擇

另外仲有咖啡機, 鍾意飲咖啡既朋友表示

呢道亦有茶包供應添~照顧到養生一族~~
放題第一時間就係叫刺身呢~~
全部刺身都好新鮮呀, 值得encore幾次

芝麻雞翼
即叫即炸~ 熱辣辣, 卜卜脆~~
雞翼外脆內軟, 肉質幼嫩

炸鮮奶
外皮好脆口, 鮮奶味濃又creamy~~
比目魚西京燒
西京燒煮既比目魚本身都有醬汁味, 入口唔會覺得淡味~
比目魚肉質非常嫩滑, 油脂豐富, 入口即溶

蒜香牛柳粒
蒜片炸到卜卜脆夠香口~~
牛柳粒肉質軟腍, 仲好juicy!!
薑蔥爆鱔球
好驚喜呢道有鱔食丫!!!
鱔球好新鮮, 口感結實彈牙!!
蠔皇鮑魚時蔬
難得見到有鮑魚食一定唔會放過丫~~~
雖然鮑魚細細隻, 但都叫過到口隱

鮑魚都幾嫩又淋, 唔需要太用牙力

甜品方面都幾豐富呀!!
有水果啦, 蛋糕, 和果子, mousse, 豆腐花等等~~
當然唔少得有雪糕雪條啦~
我就推介呢款雪米糍喇

• 芝麻雞翼
  • 薑蔥爆鱔球
  • 雪米糍
  • 比目魚西京燒
2021-10-20 168 浏览
星期五放假同老婆逛街,諗住去銀行,咁啱經過沙田廣場地下果層,見到大喜屋午餐時間門外已經排長龍等入坐,心血來潮,不如試吓Lunch放題。($198 Lunch 放題係12:00至3:00)最初,有啲擔心見咁多人排隊會滿坐無得食,要等位,點知原來裏面地方好夠大,排一陣就可以食到,開心!好耐之前食過大喜屋用剔紙落單,而家用手機QR code 落單,仲唔洗Download app,方便又快捷,抵讚👍🏽當等梗嘢食嘅時候就可以出去拎飲品同前菜沙律小食。欣賞佢哋上菜同收碟速度算快,在場工作人員有禮貌,畀人感覺服務態度良好係重要嘅😊外面雪櫃有非常多款飲料選擇,有汽水綠茶啤酒等等⋯最驚喜係有熱!清!酒!,老婆見到心心眼😍乾返杯先!食物方面,刺身質素算唔錯,落單之後大約5-10分就上到,首先來個大滿足刺身拼盤,赤貝、帶子、象拔蚌、三文魚厚切,Oishi!之後再點熟食,非常推介鵝肝帶子,吉列蠔,蒲燒鰻魚 比目魚西京燒 ,甜番薯仔天婦羅仲有個幾野味嘅薑蔥爆鱔球添!!最後當然唔少得甜品時間,雪糕甜筒任食,落足本,仲有乳酪同埋牛奶布甸,下次我會留肚食多個牛奶布甸,夠曬香滑呀😅同老婆食咗兩個小時都已經非常之滿足,下

當等梗嘢食嘅時候就可以出去拎飲品同前菜沙律小食。

同老婆食咗兩個小時都已經非常之滿足,下次諗住帶埋爸爸媽媽嚟試吓,慢慢食又嘆下清酒,正!一定會再嚟👍🏻

2021-10-18 178 浏览
去咗沙田「大喜屋」食放題💗原來依間入面好大,裝修仲好時尚,座位舒服,環境唔錯喎~平日午市放題每位$198(另加一),12:00入座可以食到15:00🥰放題選擇非常豐富,除咗有多款新鮮刺身😚最正係有我超鍾意嘅海鮮料理~🔶刺身🔶點咗甜蝦丶赤蝦丶象拔蚌丶帶子丶赤貝丶三文魚⋯整體都好新鮮👍🏼🔶一品料理🔶咖喱香辣蟹真係正🥳好鍾意佢個咖喱汁,夠晒香口惹味~服務員仲好貼心,隨即遞上濕紙巾同蟹鉗夾,等你可以盡情食~而🦀蟹粥都幾大一鍋,可以2個人share 1份。豉椒炒蜆豉汁好入味👍🏼另外仲有比較中式嘅蠔皇鮑魚時蔬同埋吉品花膠盛宴。🔶串燒丶燒物丶炸物🔶個人覺得香草燒羊鞍同埋鹽燒牛舌都好唔錯💗羊鞍燒得恰恰好,肉質嫩,羊羶味又唔會太重👍🏼而蒲燒鰻魚都幾肥美。仲有點咗燒菠蘿丶榴槤炸彈同埋吉列牛乳炸鮮奶,依三樣都好食,菠蘿多汁鮮甜,流心餡榴槤炸彈,榴槤香氣夠晒濃郁!🔶壽司🔶依度壽司🍣size幾好,一口一啖唔會太大件,樣樣試少少就最啱。放題仲有海膽食👍🏼海膽山賣相幾靚,而鵝肝帶子上面鵝肝比較袖珍,叫做過吓口癮。我幾鍾意火炙岩鹽燒左口魚,燒過之後好香口。🔶自助區🔶選擇好豐富,前菜丶沙律丶水果丶凍熱飲品丶啤酒丶雪糕雪

🔶刺身🔶

🔶一品料理🔶

🔶串燒丶燒物丶炸物🔶

🔶壽司🔶

🔶自助區🔶

選擇好豐富,前菜丶沙律丶水果丶凍熱飲品丶啤酒丶雪糕雪條丶冷熱清酒🍶丶甜品⋯全部都好齊全。最後飽到上心口都要食返條榴槤雪條😚好滿足食足三個鐘!

2021-10-18 158 浏览
早排喺觀塘食過第一次午市放題,今日突然又好想食,搜尋吓發現沙田都有,咁可以唔使去咁遠喇!兩個大鄉里都唔知午市放題原來真係有咁多人食,去到爭D冇位,又係好彩早一步到咋!刺身都好快上枱,仲有乾冰附上製造煙霧效果,蝦同帶子都係我至愛,又大隻又好味!壽司都唔算細件,但個人較喜歡刺身,哈哈!咖哩蟹真係有一隻蟹嘅份量,咖哩都幾惹味,一人半隻較啱!牛舌真心燒得唔錯,最怕食到冇味又韌嘅牛舌!豬軟骨拉麵,好驚喜,估唔到咁鬼好味,豬軟骨夠淋夠入味,拉麵好軟滑,湯底夠濃味,食咗咁多嘢先食都覺得正!鰻魚炒飯其實好足料!強烈推介係炸榴槤,唔識形容,只要你鍾意食榴槤你一定會鍾意!甜品嘅紅荳和果子同焦糖布甸都值得為呢餐畫上完美句號!有時諗唔到食乜,放題都係一個好選擇!呢度職員收碟速度好快,值得一讚!

• 炸榴槤
2021-10-18 134 浏览
之前食完觀塘嗰間 極尚大喜屋, 念念不忘🤭, 今次近近哋喺沙田食埋間大喜屋先 同老公兩個撐枱腳 我哋兩個食兩點鐘 我唔到都好多人 呢一間冇觀塘嗰間咁大 但係嘢食我就覺得多過觀塘, 一如既往, 坐低咗就兵分兩路, 我就出去拎下啲小食 嘢飲 老公就 QR code點菜, 外面嘅小食就同 觀塘嗰間差唔多 唔知係咪肚餓呢覺得樣樣都好好食😂😂, 仲有羊架 啤酒嗰啲都係任飲, 真係覺得好抵呀 魚生嗰啲都好新鮮 今次仲點多幾款炸物, 特別要推介俾大家 炸榴槤同炸鮮奶真係必點 , 外脆內軟 又唔會太甜 就算飽咗食都仲覺得好好味 連個豬軟骨烏冬 都特別正, 最重要佢份量唔多 可以樣樣叫啲試下 仲有個鰻魚炒飯 啖啖都有鰻魚😋😋, 呢間真係真心推介 , 今次係飽到食唔到雪糕 同埋甜品 順帶一提落單超快 仲要冇漏單 , 我食咁多間放題 呢間食物上枱速度算係最快 ,服務態度都唔錯 下次有機會我會試埋晚市

2021-10-18 84 浏览
食放題最重視係質素,速度 ,款式刺身新鮮有光澤油甘魚,帶子,甜蝦, 赤貝有鮮味象拔蚌略嫌無味速度值得一讃真係快用apps落單刺身唔會特別上慢啲而且數量係足同你order嘅數量係一樣款式普普通通啦可以接受飲品選擇多有梅酒提供
放題最重視係
質素,速度 ,款式

刺身新鮮
有光澤
油甘魚,帶子,甜蝦, 赤貝有鮮味
象拔蚌略嫌無味

可以接受
飲品選擇多
有梅酒提供

2021-10-17 109 浏览
爸媽生日, 一家人去食日本放題, 朋友推介下試食這一間, 果然無介紹錯, 食過後都十分推介。食過咁多間放題的我, 都覺得環境算唔錯, 地方夠大, 夠寛闊, 職員見我們一家有小朋友, 今次還安排我地坐梳化位,安全又舒適,而職員也非常有禮貌, 有需要時也能隨時找到幫忙, 還主動遞上紙巾和清理垃圾。飲品區有多款選擇,茶類,果汁, 豆漿,汽水都有, 特別在有提供酒類(包括啤酒, 清酒, 梅酒)和一個裝有暖既飲品,感覺非常貼心。食物種類也有好多選擇, 前菜,剌身,壽司,手卷,肉類, 炸物, 冷盤, 熱盤…我最愛炸物(春卷+ 麥樂雞)和天婦羅(虎蝦,甜蕃薯仔,蟹椿),試過也不錯,炸粉唔太厚, 香口。我爸媽最愛花之戀,喜之戀, 細細件, 好精緻,刺身又鮮甜肥美.我囡最愛糖果區, 有得自己揀, 又有得食.

我囡最愛糖果區, 有得自己揀, 又有得食.
2021-10-17 88 浏览
午市放題食12:00, 搭車早左20分鐘去到已經有人排緊隊啦,隊分左2邊,一邊已訂位,一邊未有訂位的,睇黎心血來潮想食都可以碰碰運氣呀‼️原來已經唔係用✅紙仔既落單方法啦,唔同顏色既紙仔已成回憶💓💓 QR code 就真係好環保👍🏻紙 & 筆都不浪費。朋友食過介紹我地食,同老公放假拍下拖食午市放題先。😋😋野食多就唔洗講,刺身無限叫,回味回味👍🏻👍🏻有驚喜係蒲燒鰻魚/ 有特別係麻辣蜆肉軍艦/ 鵝肝帶子件/ 甜蕃薯仔天婦羅記得甜品要出去攞牛奶 布甸呀,嘆埋支清酒做結束好完美!!一定會再黎架🤗🤗

朋友食過介紹我地食,同老公放假拍下拖食午市放題先。😋😋