2006-06-10 16 浏览
食物以佢ge收費黎講算可以接受, 但服務差左d有個侍應姐姐我地叫左佢幾次, 又揮手, 佢都睇/聽唔到, 要我地等左好奈先黎。講番d野食冷麵唔太掂, 只係似雪凍左ge米粉太卷, 鹽燒魚幾好五目豆腐淡左d, 但都食得過雞粒炒飯唔掂, 上到黎d飯已經唔熱雜菜湯可以話係最好食ge
食物以佢ge收費黎講算可以接受, 但服務差左d

講番d野食

冷麵唔太掂, 只係似雪凍左ge米粉

太卷, 鹽燒魚幾好

五目豆腐淡左d, 但都食得過

雞粒炒飯唔掂, 上到黎d飯已經唔熱

雜菜湯可以話係最好食ge

2006-06-09 30 浏览
宵夜與同事一行約10人一齊去食,好似好正啦, 有自己房喎~~~點知點野食時, 等野食來要好耐, 又唔齊喎~有成一半tick左等於無tick~等極都無~~~絶對唔好食~40多元都係浪費了~~~除非你係諗住畀40多元有個地方任你坐就得~~~我就一定唔會再去~~~
宵夜與同事一行約10人一齊去食,

好似好正啦, 有自己房喎~~~

點知點野食時, 等野食來要好耐, 又唔齊喎~
有成一半tick左等於無tick~
等極都無~~~

絶對唔好食~

40多元都係浪費了~~~

除非你係諗住畀40多元有個地方任你坐就得~~~

我就一定唔會再去~~~

2006-06-09 31 浏览
在南瓜兄提議、KC兄附和、我做攪手下,組成了這個鐵三角,其他食友聽到後也很有興趣參與,連很少出現的大王也吸引到來。我們選擇了宵夜時段,因聽說這時段最好玩;昨晚去到,見門前已站了很多人在等位,在問過侍應後,知道要10:30pm才可上樓拿位,無可奈何下只好站在門前等待,說時遲那時快,其他食家也先後到步。大約10:35pm侍應才放行,讓我們上樓,坐好後也差不多10:40pm;可能人多,我們拿了一間房間,坐下後大家已急不可待的立刻落單叫食物。先上的壽司飯團,KC兄一見到,就已經開始後悔了,在你推我讓後,總算消失了;之後的冷麵,總算可以入得到口;再來的壽司,真係未食已經自動解體(魚肉還魚肉、飯還飯),一口食落去,飯團很硬無味,魚肉凍冰冰,相信從雪櫃拿出來不久吧!看到清酒到來,大家當然立刻要飲返杯先啦,一飲落口,心想點解這樣淡的,相信這清酒已加入了很多水吧!雞翼一到,已看到雞翼上還有很多雞毛,雖然自已沒有食到,但聽說味道還可以;雞軟骨,雖然又真係幾硬,但在沒有什麼可以選擇下,就只好照食吧。麵豉湯,一飲下去,點解無味的,真係和有油的清水沒有什麼分別,立刻便放棄了。金菇牛柳卷,食家G小姐只食了中間的金
我們選擇了宵夜時段,因聽說這時段最好玩;昨晚去到,見門前已站了很多人在等位,在問過侍應後,知道要10:30pm才可上樓拿位,無可奈何下只好站在[七仔]門前等待,說時遲那時快,其他食家也先後到步。大約10:35pm侍應才放行,讓我們上樓,坐好後也差不多10:40pm;可能人多,我們拿了一間房間,坐下後大家已急不可待的立刻落單叫食物。
金菇牛柳卷,食家G小姐只食了中間的金菇,牛柳卷便放在一邊了。
南瓜天婦羅,可能係昨晚最好味的一樣食物了。
還有很多不同種類的食物,但真係無為再寫了。

食物的質數又真係幾[好],真唔明點解還有這麼多人在等位去食的呢?
大約11:45pm,侍應已說是last order了,還要我們先結脹,好像太快了吧。話就話有兩個小時任食,但實際上只有一個多小時,真的有點兒那個。
說真的,$120一位可以去很多地方食得幾好的了,如不是一心來玩,真係唔值得考慮。

昨晚的上菜速度和溜單的情況,又沒有之前試過這麼嚴重,這是值得一讚的。
2006-06-07 29 浏览
尋晚同老婆上呢間食野,味道唔差!我地食黃金時間o既任點任食,因為呢段時間食物種類比較多!以下食物值得推介: 鴨胸烏冬,牛柳粒,豆腐,金菇牛肉卷!刺身都算可以,始終唔係酒店級數!壽司都ok!客太多,侍應好似少咗d,所以未必可以顧及唒所有顧客o既需求,不過佢地都幾勤力同都好笑容!
以下食物值得推介: 鴨胸烏冬,牛柳粒,豆腐,金菇牛肉卷!
刺身都算可以,始終唔係酒店級數!壽司都ok!
客太多,侍應好似少咗d,所以未必可以顧及唒所有顧客
o既需求,不過佢地都幾勤力同都好笑容!
2006-05-28 12 浏览
依間野個名臭哂,起初黎都有d擔心,但發覺唔係大家口講咁差喎。我食夜晚八至十點,叫o既所有野都黎齊,冇漏帶情況。d待應亦都好勤力,加水收碟都好有效率,兩個經理仲親力親為。至於食物,全部魚生都可以接受,同元綠冇咩分別〔當然比唔上板前同峰壽司啦〕另外d小食都唔錯,推介:燒冬菇,多春魚,焗什菌。而海鮮鍋都唔錯,個湯底好濃好香!肥牛就好差,肥膏多過肉。而冷麵都係要Black list 的!但整體都算唔錯~百五蚊一個倒啦!環境都算舒服〔可能我咁岩坐窗口位〕但電視播埋d陳年獎門人同食神~有d無厘頭咁xD

2006-05-27 5 浏览
十幾個朋友去食,都係乜都叫晒嚟咗幾多我就真係唔知道,只係知道有好多嘢食囉有幾多冇嚟唔知道不過都發現到食冇刺身嘅!!天婦羅都係得一兩碟!!基本上係要吹佢先有囉~有間房可以一班人係到玩,食得飽飽(因為好多拉麵)睇大家想要乜啦平平咁有得食日本嘢,食得飽飽的話都算OK嘅
十幾個朋友去食,都係乜都叫晒
嚟咗幾多我就真係唔知道,只係知道有好多嘢食囉
有幾多冇嚟唔知道

不過都發現到食冇刺身嘅!!
天婦羅都係得一兩碟!!

基本上係要吹佢先有囉~

有間房可以一班人係到玩,食得飽飽(因為好多拉麵)

睇大家想要乜啦
平平咁有得食日本嘢,食得飽飽的話都算OK嘅
2006-05-23 21 浏览
d 野食order 左又唔冇....根本就厄人...任食喎....食過就知咩叫搵笨
2006-05-22 9 浏览
聽落好似好抵,任食自助餐,但我地落左好多order,但只來得兩、三樣。因為限時,又要追order,吹完又吹,D紙入完又入,都係冇出... 搞錯呀,唔捨得出刺身咪唔好做自助餐囉... 搵笨...其實唔係食得好多。食物都已經唔係咁新鮮,仲要用拖單唔出的招數.百幾元埋單淨食得幾件,完全係搵笨.肯定講句,再有人請我去食,我一定唔會去,仲要力勸佢\都唔好光顧,今時今日這種生意手法,完全係想自掘墳墓,唔想再做生意的話,不如早點關門啦.旺角唔係得你一間先有得食呀.不知所謂.
2006-05-18 9 浏览
壽司賣相算係ok...冇話因為任食求其整俾你...但質素當然麻麻朋友叫左拉麵..幾大碗..賣相都唔差其他小食質素都ok服務方面...侍應態度都幾好...幾有禮貌...唔駛叫斟茶都自動倒俾我地整體黎講...$60唔駛既任食算係咁
朋友叫左拉麵..幾大碗..賣相都唔差
其他小食質素都ok
整體黎講...$60唔駛既任食算係咁
2006-05-17 13 浏览
呢個價錢+食物都唔差o既,不至於好食,但算多款式!d刺身都唔差,壽司就麻麻地,因為飯太多!牛肉卷就幾好食囉!service方面就要改善吓,因為好似唔多夠人手,但d侍應就幾有禮貌!起碼叫佢地,佢地都好有禮貌地聽你講野^^不過本人認為坐房會舒服好多!
呢個價錢+食物都唔差o既,不至於好食,但算多款式!
d刺身都唔差,壽司就麻麻地,因為飯太多!牛肉卷就幾好食囉!
不過本人認為坐房會舒服好多!

2006-05-15 9 浏览
老實講,依間野我試過一次都已經唔想再去,雖然依個價錢o既任點任食係唔可以有乜野寄望有乜野好野食,但係普通野都真係一d 都唔好食,壽司o既飯大大舊,上面塊魚生勁細勁薄…好似上海灘賭聖吳萬達比周星馳果碗餐肉麵上面果塊餐肉咁…d 咖哩苦o既…d 串燒又燒到過晒火、濃晒…不過個老細都幾好心,肯請d 失明失聰o既人做伙記,事關你每次叫人沖茶,d 人都好似睇你唔到、聽你唔到…叫幾十次先至有茶到…
d 咖哩苦o既…d 串燒又燒到過晒火、濃晒…
叫幾十次先至有茶到…
2006-05-14 6 浏览
今日母親節,約了眾兄弟姊妹和母親到大久保吃$58任叫任食,由於人多,可以有房坐。我們一行13人於12:00到達,立即落單叫野,前後兩輪。食物的質素一般,雖然沒有刺身,但壽司和串燒也還可以,而且沒有漏單。服務員的態度不錯,雖然人多,但仍在送食物後不忘給我們閉上房門,加茶水和收碟也很有效率。埋單連加一貼士,合共$780,以如此價錢,可算超值。不過去廁所就要排長龍。
2006-05-12 18 浏览
上次去食野,侍應既態度,環境等等都OK既,百零蚊想點丫... 點知到到叫野食就真係火都黎埋,佢地係入紙點野食既,叫果樣有果樣,仲要好快添,點知後來開始亂黎勒,無論有點冇點都一樣黎,黎親全部都係熱盤,而刺身就等極都唔出,吹完又吹,D紙入完又入,都係冇出... 差唔多等三輪熱盤先出一次刺身...搞錯呀,唔捨得出刺身咪唔好做自助餐囉... 搵笨...
搞錯呀,唔捨得出刺身咪唔好做自助餐囉... 搵笨...
2006-05-06 13 浏览
昨晚同屋企人嚟呢度食自助晚餐,原本以為會好差,因為價錢係幾平(始終一分錢一分貨既心態),同埋呢度劣評甚多)...刺身同壽司都好多選擇,北寄貝就最好食!壽司握既力度都好準確,唔會一咬就散!個中華冷麵好正,其他麵就唸咗D囉!不過可能太多人嚟食,D人又走來走去,覺得有D迫咁!下次我就一定訂房坐!
刺身壽司都好多選擇,北寄貝就最好食!壽司握既力度都好準確,唔會一咬就散!個中華冷麵好正,其他麵就唸咗D囉!
2006-04-30 9 浏览
前後我去左兩次,第一次,我坐卡位,之後食完野諗住去廁所,係廁所門口竟然有一枱客,係門口喎!係用摺枱,我見到佢地係唔氣憤,俾人安排坐係廁所門口,d人係廁所行來行,點忍到廁所陣味??聽到佢地話好似book 左位,但遲左黎,所以俾左個廁所位佢!好離譜第二次去,我坐入room,叫左個冷素面同個fd share,覺得個味道好怪,之後就無食,d壽司有d臭左,d飯好酸,之後叫d 人換.點不知第二日就朝早起身返學就好肚痛入左醫院,醫生話係腸胃炎,之後問同我一齊去d fd,佢地都有肚痛~之後我就唔敢再去..