2006-04-04 17 浏览
上個禮拜5 12點幾帶女友同埋我個fd去食環境唔錯, 都好似幾多人去, 入到去就有位坐食物款式都夠選擇, 叫左十幾件壽司, 炸雞塊, 炸銀雪魚塊, 細牛肉鍋, 中華沙律, 手卷壽司: d魚幾新鮮, 唔錯炸雞塊: 叫左2次, 第1次佢\比個凍雞塊我.. 第2次先比熱少少既雞塊, 麻麻地炸銀雪魚塊: 幾好味! 一定要叫細牛肉鍋: 普通中華沙律: ok, 酸左少少, d蟹子幾多手卷: 三文魚手卷同蟹子手卷, 魚幾新鮮, 有d似金太郎, 但係d紫菜林林地加一50蚊, 食到3點鐘都算ok, 適合極肚餓個陣去~但係佢\2點3就走黎賣單...
上個禮拜5 12點幾帶女友同埋我個fd去食
環境唔錯, 都好似幾多人去, 入到去就有位坐

壽司: d魚幾新鮮, 唔錯

炸銀雪魚塊: 幾好味! 一定要叫

細牛肉鍋: 普通

中華沙律: ok, 酸左少少, d蟹子幾多

加一50蚊, 食到3點鐘都算ok, 適合極肚餓個陣去~
但係佢\2點3就走黎賣單...
2006-03-29 18 浏览
聽落好似好抵,任食自助餐,但我地落左好多order,但只來得兩、三樣。因為限時,又要追order,其實唔係食得好多。其實我都無預佢地D野好食,但就唔鐘意佢地唔老實。下次唔會去!
18/03晚同朋友訂了10:30pm,於大久保旺角店食晚膳.以往我都有光顧這間店舖五六次之多,但服務一次比一次差,今晚真係忍無可忍,唔講難發洩心頭之憤.我與朋友於10:15pm到達該店外,當時我問服務員會否早些有位置給我們,服務員擾攘一會後就給我們大廳近一列房前的一排位子.當坐下來之後不久便開始點菜.這裡的服務員完全不知所謂,叫極唔應,淨係識企響度,飲完杯茶半個鐘都無人會幫你斟滿.叫芥末要三次,三次都淨係答完就算.最後要自己出櫃台拿,服務員又唔清潔,他們幫進房間客人的鞋子放進櫃底下後,無洗手轉身便即拿食物給顧客.行過時重係咁講粗口,做得咁唔滿意咪唔好做啦.整間店舖只得一個比較老一點的經理,是較為認真工作的.這一場時間是由10:30~12:30.由我落單至埋單之間,起碼遞左二十多張order紙.但全程我只係食到唔夠六件魚生同好少既雜食.其餘所有落既單唔知去晒邊.眼見服務員經過時,所拿的食物全都是給房間的.先落單的等不到,遲來坐房的就源源不絕送到,完全不平等.食物都已經唔係咁新鮮,仲要用拖單唔出的招數來對坐廳的顧客,百幾元埋單淨食得幾件,完全係搵笨.肯定講句,再有人請我去食,我一定唔會去,
這一場時間是由10:30~12:30.由我落單至埋單之間,起碼遞左二十多張order紙.但全程我只係食到唔夠六件魚生同好少既雜食.其餘所有落既單唔知去晒邊.眼見服務員經過時,所拿的食物全都是給房間的.先落單的等不到,遲來坐房的就源源不絕送到,完全不平等.食物都已經唔係咁新鮮,仲要用拖單唔出的招數來對坐廳的顧客,百幾元埋單淨食得幾件,完全係搵笨.肯定講句,再有人請我去食,我一定唔會去,仲要力勸佢\都唔好光顧,今時今日這種生意手法,完全係想自掘墳墓,唔想再做生意的話,不如早點關門啦.旺角唔係得你一間先有得食呀.不知所謂.
2006-03-19 12 浏览
2006年3月18日晚10點半與友人上去食飯. 首先落單要刺身, 青口, 帶子, 雞軟骨, 湯, 冷麵, 銀雪魚...等等. 10分鐘左右青口, 刺身與冷麵出場. 青口味道還可以. 有刺身冇wasabi, 問佢地羅. 居然夠膽死俾兩包黎(去惠康買壽司呀, 每三件有一包? 再要使唔使加錢呀?). 至於個唔辣既辣辣冷麵, 心諗...算把啦. 當晚食野既心情...冇晒. 差唔多食晒枱面上面既野, 再黎個銀雪魚. 味道唔錯. 可惜我已經想埋單走喇. 不過友人還未夠喉, 其他既就由佢落order. 至於友人點了乜? 我就唔清楚喇. 我只係知道再黎多個刺身. 跟住就一如己住, 所落既order只有等了又等. 最離奇既係, 黎左個燒三文魚. 我與友人都冇落過order. 都係個句算把啦. 有得你食就好食喇. 當其時我望住個鐘. 時間係11點半{究竟呢一個鐘我食左D乜}. 忽然有碗湯黎左喎{我order兩碗架, 成個鐘先煲得一碗咋?} 11點45分埋單走喇. 居然走黎問有冇乜野未黎{呢種服務態度另我無話可說} 係找錢既時候, 雞軟骨終於出場喇...
總括黎講. 要係呢度食野既, 最好就幾十人黎坐係房. 因我見到不斷有食物進入. 至於出面既枱就要睇你好唔好彩喇.
2006-03-08 7 浏览
油麻地呢間去過兩次,講真,唔係我d frd 話去我都唔去~係呢度食睇你係為左飽肚定食好野~想飽又想食日本野既咪去咯~唔係都唔好試,魚生得d雪味,d 野食叫十樣來六七樣~呢樣係大久保至出名既地方~非必要既留番個舊幾水啦~
油麻地呢間去過兩次,講真,唔係我d frd 話去我都唔去~
非必要既留番個舊幾水啦~
2006-02-18 16 浏览
雖然有咁多喊面, 但見到有d食評又好似都講得okay咁, 於是上去一試真係未食過咁差既自助餐, 叫既野唔黎, 唔叫但飽肚既又會自己出現... 味道講真真係冇樣好服務差, waiter行過舉起手當見唔到唔駛錢都要諗諗

服務差, waiter行過舉起手當見唔到

唔駛錢都要諗諗
2006-02-17 15 浏览
同老公情人節呢度食自助晚餐, 發覺招呼都幾好! 例如漏單, 會即刻幫我跟返, 其實正確服務態度應該係咁! 另外有幾款食物想介紹俾大家, 如果上去食, 食呢幾樣就最好...帶子,北寄貝同三文魚刺身, 因為呢三種刺身最新鮮; 辣辣冷麵, 咁唒好辣者; 天婦羅同炸蠔, 炸得恰如其分!食飽, 都仲有甜品送, 不過無食倒, 因為我地已經好飽, 二來, 賣相真係好一般, 吸引唔倒我去試!埋單比平時貴, (情人節加價?!) 平時食會抵d!
埋單比平時貴, (情人節加價?!) 平時食會抵d!
2006-02-17 4 浏览
其實呢間嘢,我已經吃過兩次午市自助餐,點解要食兩次,因為平之ma,但沒有第三次的了,因為就算係平,都會覺得浪費不值囉1. 服務態度差,叫他他不應,應了又不理,像借了聾耳陳雙耳,成日揾唔到人,倒茶非常大動作,水花四淺,張蓋桌紙又濕的,d order 紙寫擦過又寫(很.......注重環保喎),豆付又沒味道,salt燒秋刀魚又沒清除內臟,味道過不去呢。叫d待應拎d嘢叫成世都唔拎嚟,地方又迫,又不算清潔。總之唔食好過食啦,三文魚不論剌身定sal司都唔新鮮.....

2006-02-16 18 浏览
須然d食物真係幾好食不過.....次次落order都吾跟客人既須要既,等又等得耐窩,等得黎都夠鍾走人拉!所以甘既價錢未必係最著數囉
須然d食物真係幾好食
honestly this is like one of the worst Japanese Buffet i have ever been to in my life, not worth it at all!!! even though the service is alright, but the quality of food is just rubbish which you will never believe, $135 is just like being stole from my wallet after the dinner and i had to go out and find something else to eat law....., those 壽司are even worst than those you can buy in Jusco,食完包你一肚氣.
2006-02-05 5 浏览
上個月去試左,真係唔明點解都有甘多人去食.1. 服務態度差,叫極侍應都唔會彩你2. 成日漏單,催佢又話黎緊.再催又話可能漏左,叫我地再寫過,冇寫個d又黎3. 環境超迫,同隔離枱痴埋甘滯4. 食物質素一般5. 食食下有幾隻蚊仔飛來飛去,趕極都唔走.....一定唔會再有下次囉,無謂side錢.
上個月去試左,真係唔明點解都有甘多人去食.

1. 服務態度差,叫極侍應都唔會彩你
3. 環境超迫,同隔離枱痴埋甘滯
4. 食物質素一般
5. 食食下有幾隻蚊仔飛來飛去,趕極都唔走.....

一定唔會再有下次囉,無謂side錢.
2006-02-04 2 浏览
我第一次去大久保係試它的宵夜buffet,無論食物,服務態度都係十分之劣,我諗可能去食平價buffet才會這樣,但我第二次去係食正價晚市,得到的都是一樣,真係唔明點解。點解仲有大把人去等位。每我經過我都想叫等位的人不要等。
點解仲有大把人去等位。每我經過我都想叫等位的人不要等。
2006-01-25 3 浏览
服務一般,但野食唔錯!特別介紹係炸蠔同刺身,兩者都好新鮮!不過大堂坐位同坐位之間距離比較窄!好彩...我地係坐房,又有電視機睇!
服務一般,但野食唔錯!
特別介紹係炸蠔同刺身,兩者都好新鮮!
2006-01-21 17 浏览
處理恰當, 因為我地一行廿幾人上去,服務員都安排得幾好,唔混亂!食物傳送速度好快!坐响房o既感覺好舒服!火鍋值得推介^^
2006-01-15 9 浏览
前幾日同男朋友去左大久保食野...d野食雖然無夜晚咁足...但一樣咁好食..哈不過個秋刀魚就麻麻啦..可能太多骨..唔中意食啦..d服務態度好gd呀..見到你無野食..佢會問你..係咪有野未上個d...勁關心你囉..好食之如..仲feel到好warm
前幾日同男朋友去左大久保食野...
d野食雖然無夜晚咁足...
但一樣咁好食..哈
不過個秋刀魚就麻麻啦..可能太多骨..唔中意食啦..
d服務態度好gd呀..見到你無野食..
佢會問你..係咪有野未上個d...
勁關心你囉..
好食之如..仲feel到好warm