2006-01-12 9 浏览
我睇過食評, 話大久保唔得, (不過好多非會員既人又無講原因!!我都係第一次寫食評!)本身都唔太願意上去食, 後來朋友又book咗房, 就硬住頭皮去試!但食完既感覺又唔太差, 各方面雖未至於完善, 但至少佢地會顧及客人感受, 會問你仲有無其他需要同無黑面囉!食物除咗有時會漏單之外, 都無咩問題!好似有d唔公平,有d食評都唔同我去食完既感覺, 之前果幾間都係咁!
2006-01-10 29 浏览
睇到上面啲差評都己經係我嘅經曆,晚市去食每位$138再加一$15X 食到極唔開心,一定無一次!!!
尋晚玩到兩三點... 咁咪同gf去大久保食宵夜自助餐lor ($88/位,佢地話可以食到6:00am)去到...點野食既單一係就唔齊...一係就俾人寫過既...寫完要乜野食...但係無乜待應會理你...仲有..d野食亂咁出....有d見左既就無...無叫既又唔知點解會俾左你=.=""野食方面....麻麻啦....刺身唔新鮮....揚物好似個d炸好左...之後叮番熱俾你食咁...最過份既係野菌牛油燒發現幾塊大塊蛋殼!!個經理仲話可能係佢打蛋炒...唔覺意跌左落去...我心諗...唔係呀...野菌牛油燒wor...無蛋架wor....不過話晒1月1日....新一年唔想第一日就同佢嘈....佢話就話食到6:00....但係4點幾叫人埋單....就快5:00就收人地d食具既野....咁點食到6:00呀...擺明趕客啦....第二日有dd肚痛....我以後都唔會再去大久保....
去到...點野食既單一係就唔齊...一係就俾人寫過既...

寫完要乜野食...但係無乜待應會理你...

第二日有dd肚痛....我以後都唔會再去大久保....
(非会员)
1) 飛單都唔係咩新奇事. 我記得我第一次去呢間野係聖誕節後假期, 飛單飛到暈. o個次食到一肚氣, 不過見佢爆晒, 就原諒佢. 及後再去多兩次都係閒日, 場唔算太爆, 但一樣勁飛單.2) 樣野食已經無晒但係又唔出聲. 求其俾D唔知乜野你, 又唔問個客會唔會食. 有時根本你點左樣新野, 都唔知佢咩樣; 覺得好食, 下次再叫又唔係呢樣野黎.3) 無端端拎D無叫過o既野黎初初以為係去錯台, 不過經過咁多次, 我覺得係策略多. 俾D平夾飽o既野你地, 如果食埋, 咁相對貴夾唔飽o既野, 好似刺身咁, 就會叫少左. 其實, 打得開門做生意就老實D啦.4) 無侍應會得閒理你總要叫好多次先有人理你. 理左你又唔代表會幫你...5) D野上得慢一個牛油焗金菇, 竟然要焗一個鐘以上. 我地無追過單, 所以, 應該算係上得慢. 人手唔夠, 就唔好做咁多台客啦.6) 贈品?!連佢張優惠券, 可能會有D額外野送俾你食, 好似俾個鑊仔你烚野, 或者俾個爐你燒牛肉咁. 有時一坐低, 疊食物紙度會零零丁丁有一張只可以點一次o既食物紙. 如果你以為點左佢D矜貴野有著數... sorry, 我覺得只係食到你飽D on
1) 飛單

2) 樣野食已經無晒

3) 無端端拎D無叫過o既野黎

4) 無侍應會得閒理你
總要叫好多次先有人理你. 理左你又唔代表會幫你...

5) D野上得慢

6) 贈品?!
連佢張優惠券, 可能會有D額外野送俾你食, 好似俾個鑊仔你烚野, 或者俾個爐你燒牛肉咁. 有時一坐低, 疊食物紙度會零零丁丁有一張只可以點一次o既食物紙. 如果你以為點左佢D矜貴野有著數... sorry, 我覺得只係食到你飽D only, 絕對唔係咩矜貴野. 唔岩食就唔叫好過.

7) 唔係你點幾多就俾幾多你
假設佢話, 每項食物數量最高只可點到全台人數, 我諗佢只能做到, 最多俾到全台人數就算. 有時你一台六人, 點六件, 佢俾四件你; 你連出兩張單係刺身, 佢多數先會飛你一張單, 另一張又俾唔齊你.

8) last 30min, 佢已經唔多理你
即使你last call D野, 或last call 之前o既野未到都好. 係咪收左錢就唔使再理個客? 雖說係平, 但咁做生意, 如無必要, 人地都好難再黎. 事實上我下次寧願去第二間日式料理, 百幾蚊一位, 至少服務質素okay. 我又唔係俾唔起.

結論: 我身邊唔少人因為廣告/優惠券而黎呢間野食蒲飛, 原因只係廣告睇起黎好吸引. 不過我覺得, 咁樣o既生意手法略有不老實之嫌, 而佢食物上都只係中或中下. 想要好好地食返餐而唔係食到一肚氣, 都係另外搵過間好過喇.
2005-12-20 13 浏览
四個人去左食宵夜,講真唔係話好平,但咁既價任食,其實大家都唔使太高期望咯。d 野食唔係好好食kaja~你問我邊樣好食都答你唔到~佢地為求食整飽你~其實好多時會漏單,一係就一來來兩次~其實唔計走單,d服務係接受到既,坐房既話環境會好d咯~個人覺得銅鑼灣o個間好d~d單走得無咁勁~d野食好食少少。
2005-12-13 7 浏览
食物: 不新鮮, 三文魚有少少發黑, 每件食物都很小!環境: 桌子之間的位置很小, 我們2人被安排坐在2人桌, 但是因為食物多(其中一個是火鍋), 所以很擠逼, 差點被鄰桌的人把火鍋推跌。服務: 多次漏單, 經理黑面。這頓晚餐每位$138, 但是我覺得是多付了, 因為食物,環境及服務實在是太差了!
食物: 不新鮮, 三文魚有少少發黑, 每件食物都很小!

服務: 多次漏單, 經理黑面。

2005-12-12 3 浏览
叫十張單先黎四張, 經常側側膞走你單, d野食要催先黎。唔係就到走果陣都唔會黎。分明就係揾笨。無論食壽司或魚生,d料都細細件,完全食唔過!
2005-12-09 13 浏览
今晚因為睇雜誌話大久保有優惠,我就去左油麻地果間,的野唔話得唔好食,但我第一次食自助形式的日本野係食唔飽!寫左紙最少要等四個字到半個鐘以上,絕大部分寫的都不會出現,又不作解釋,實有行騙之感覺,同家姐講開先知,原來生果日報都講過呢間野的做生意手法的
2005-11-28 5 浏览
Lunch黎講都算唔錯,d 壽司新鮮,d壽司飯都幾好食,熱野都幾多款式.而且四位或以上仲有一板海膽送,果日我朋友生日,仲送埋蛋糕,覺得真係幾抵食呀!
2005-11-18 3 浏览
我地大約12點鐘嚟到, 見倒好多差唔多年紀O既人响度, 氣氛OK!我地夠七八人, 所以坐VIP房, 貪有獨立電視同不受騷擾!啤酒又任飲, 幾正!鹽燒三文魚好食, 多春魚都好正!最好食冷麵!可惜, 刺身切得太簿, 幸好算新鮮啦!壽司飯散咗D!總括, 唔太奄尖, 算抵囉!
總括, 唔太奄尖, 算抵囉!
2005-11-11 25 浏览
好耐之前在旺角那間吃過一次午間任點任食放題.從未食過如此差勁的服務和品質....etc.=d野真係好難食,唔新鮮=檯又細,地方迫且窄=經常miss單.所以冇咩野食過=落左order等好耐都冇黎=員工黑面竟然到現在仍冇改善,一樣咁多劣評!請你都咪去!
好耐之前在旺角那間吃過一次午間任點任食放題.
從未食過如此差勁的服務和品質....etc.
=d野真係好難食,唔新鮮
=檯又細,地方迫且窄
=經常miss單.所以冇咩野食過
=落左order等好耐都冇黎
=員工黑面

竟然到現在仍冇改善,一樣咁多劣評!

請你都咪去!

2005-11-09 7 浏览
其實都留意o左一段時間, 耐唔耐o係d >_< o既食評之後就會有non-member o既^_^ o既食評, 我個人就覺得明眼人就知係咪真ga 喇! 我only 想講, 我去過一次, 一夠鐘d 人就好似餓鬼o甘衝入去, 好恐怖......
2005-11-08 12 浏览
唔知係咪因為我去果日係閒日, 全場坐得大約八成人, 我就無試過漏單;(睇呢度食評話經常漏單)!至於食物水準一般啦, 有某d 野食幾好味囉...爐端燒啦, 三文魚壽司啦, 冷麵最正!不過如果再平d, 我相信會吸引d!!
2005-11-08 5 浏览
聽朋友介紹話呢間野好食又抵,咁咪跟埋佢去lor...點知...d野食係難食到難以入口!!d壽司飯硬到~~~而上面果片三文魚先恐怖...薄唔緊要...上面癡住好多黑色野...搞到我想只係食魚生唔食舊飯都唔得!!最終格硬食左2件就唔夠膽再食!!其他野食都唔係好得好多,d串燒燒到d肉勁老,食到成口渣!d甜品又不知所謂,一係就勁甜,一係就無味...叫左野食又成日漏單,搞到我成餐飯好似啞巴食黃蓮咁,覺得難食又唔可以出聲(驚俾我個朋友鬧,話晒都係佢介紹gei)以後真係死都唔食呢間!!
2005-11-02 23 浏览
又話係任食, 但我發覺某D sushi 永遠都唔會黎, 係到最後一round先肯送黎, D野又細件, 行動又慢, 我未試過食自助餐會咁唔飽.......