2006-10-28 14 浏览
之前食過!!食物唔算太好,價錢就1般,但係速度慢,哎左好耐,先黎1-2碟,仲要食果2個鐘X(野食黎得慢,質素又差,又唔飽!所以點計都係唔抵,乜都差晒!!
之前食過!!
食物唔算太好,價錢就1般,
但係速度慢,哎左好耐,
先黎1-2碟,仲要食果2個鐘X(
野食黎得慢,質素又差,又唔飽!
所以點計都係唔抵,乜都差晒!!
2006-10-05 39 浏览
個晚11:00pm同女友行過有D餓,就一齊去食.點知D野食好普通.加上份量又超少,.,,.,..(女友細食都5飽,,,,,,,可知大食的我呢),等待食物超慢(最少等3個字,但人客根本不多)....重係失單好嚴重,點10張單,得3張到...(無講大話)........真的不知所謂!! 最慶係咁既質素都收$250.
個晚11:00pm同女友行過有D餓,就一齊去食.點知D野食好普通.加上份量又超少,.,,.,..(女友細食都5飽,,,,,,,可知大食的我呢),等待食物超慢(最少等3個字,但人客根本不多)....重[大鍋]係失單好嚴重,點10張單,得3張到...(無講大話)........真的不知所謂!! 最慶係咁既質素都收$250.
2006-09-20 14 浏览
都唔知咩黎的~~~~只可以統稱為垃圾咩野碗仔翅~~~~水黎的又失單叫左好似無叫到咁其他野食我都搵唔到詞彙黎型容
都唔知咩黎的~~~~只可以統稱為垃圾

咩野碗仔翅~~~~水黎的
又失單
叫左好似無叫到咁

其他野食我都搵唔到詞彙黎型容
2006-09-19 13 浏览
前幾日同班fd一齊出去食飯,佢地話去大九保喎,就去試下囉......一去真係一把火!原本前一日己經book咗房,去到之後俾間房細到爆,叫佢轉房又話呢家無房,要我地成班人等成半個鐘先轉到間所謂大啲0既大房,都係迫。車!咁之前book房嚟做咩呢?多鬼餘!個張order紙仲係用完再用,嘩!啲食物又唔多新鮮,魚生、壽司,真係差、差、差,size時大時細,啲湯又太咸。環境擠迫都算啦,仲要好唔衛生,又有蚊螆係碟食物度,見到都唔會食。最cheap就係亂咁俾啲我哋都無叫0既嘢過黎,明明我地成班fd都講定唔會叫壽司,佢地夠膽死拎一大盤壽司入黎(15個人俾45件壽司!!!),我哋叫個waiter幾次扲張單過黎check返,佢地就扮聽唔囉!!!!!!擺明屈機!全晚得個雪糕同罐裝汽水正常囉,埋單成一百五十,超級唔抵食,食物、衛生,服務態度差,叫佢摺埋吧啦,食出一肚氣,以後都唔會去呢間嘢,咁樣做生意邊得嫁。
2006-09-17 25 浏览
大久保強屈百件夀司!!本人於16號晚在旺角彌敦道大久保日本料理餐廳跟友人用膳。由於一班好友很久不見,故希望能夠有一間房自己聯誼,故此於2006年9月15日下午一時致電致餐廳訂位和預訂房間,該店員說己經辦妥和將於16日致電確認。十六日當天,至下午五時仍然未接獲該餐廳確認,並且人數也有變,故希望餐聽能準備大一點房間,故自致電該餐廳確認。卻對方聲稱昨天的預約沒有預訂房間,便店員溝通後,說會跟進後,會回電答覆。半個小時後,該店仍沒有答覆。故再次致電查詢情況,他們說己經安排妥當。到店後,發覺房間不夠坐15人,便要求店員換房,該店亦有作出安排。到上菜時,突然有一道百件夀司上檯,當夀司還沒上檯前,己經表示沒有點該夀司,但店員堅稱是我們下的訂單。於是要求該店出示我們的點菜紙查閱,卻對方換另外一名店員說,如果我們不要,他們可以拿去去掉。友人欲息事寧人,如此亦沒有退回。之後亦跟店員要求取消餘下的訂單。店員隨即捧上牛扒,並詢問是否取消訂單,因為這是最後一碟,我們堅說取消餘下訂單。但十分鐘後,又取出一碟雞串,又說這才是最後一碟。於是跟店員有少許口角。無獨有偶,此時隔壁的房間不斷拍打用檢分隔兩間房的板,更不知是
大久保強屈百件夀司!!

本人於16號晚在旺角彌敦道大久保日本料理餐廳跟友人用膳。

無獨有偶,此時隔壁的房間不斷拍打用檢分隔兩間房的板,更不知是一次,而且一次被一次更加激烈和用力。

經過各友人捱義氣,把百件夀司吃得七七八八,故追加訂單,卻遲遲不上菜,又跟店員要四罐忌簾汽水,店員卻拿來兩罐道地綠茶和兩罐忌簾。

大久保日本料理是有意強屈顧客,原因如下:
1. 在下訂單前,各友人己協議好絕不點夀司菜式,而且點菜紙分八張,我們故意抽走夀司那一張不點,故絕不可能是誤點。
2. 百件夀司只有四種款式,分別是二十件三文魚,二十件中華夀司,十件田螺夀司和五十件八爪魚夀司,那會有人這點菜???而且我們一班友人沒有一個人吃中華沙律或中華夀司。
3. 要求出示點菜紙時,對方不能出示之外,卻跟我們說,如果不要,他們可以那去「丟掉」,是心虛嗎?
故此,奉勸大家不要到這間大久保,以免各位有不愉快經歷。

2006-09-16 24 浏览
尋日去左呢間大久保食野, 因為有朋友話想試下~我之前都係呢度睇過d食評, 其實都唔敢對呢間野抱太大期望, 而我地係一行十人, 黃金時段去食既, 開左間房, 間房都OK, 幾舒服, 仲有電視睇, 之後就開始點野啦, 唔知係米由於環保既關係, D點菜紙係番用, 只係擦左之前既oredr....咁我地都照點啦, d野食好快就來齊哂, 放滿哂成張台, 係一次都唔駛追單, 服務都ok幾好, D呀姐好NICE, 我地點左好多野, 壽司, 刺生, 鍋物, 炸物都有, 講左壽司先啦, 一般啦, 不過D飯好似好淋..無口感, 有紫菜圍住個D就好小小啦...我地好多都係食左面個層就無食舊飯, 而刺生...甘蝦就幾好味, 新鮮, 不過其他, 如三文魚個D呢, 睇得出雪左好耐, 食落仲有D冰..仲出水..真係好差..鍋物反而幾好, 個個都讚, 鍋物OK, 炸物, 例如咖哩薯仔餅, 炸雞弱骨個D都係一般, 不過呢D都係好基本既野食, 而最差既就係佢地個個八爪魚丸..一舊粉...千祈唔好點, 我地個個咬左一啖就掉左..之後因為有人生日, 有芝士蛋糕同香檳送..芝士蛋糕OK, 可以入口, 但香檳係嗅到都唔想飲, 飲左一啖, 即刻變樣..不過大至上都OK....
2006-09-10 8 浏览
我在12:00-3:00時段食, D 選擇好少...好少...刺身都冇......五目豆腐個醬料好似餿水咁!冷麵好難食,有好大股麵粉味!sushi....唉!唔好講!我叫D食物勁耐都未到~好差ar!
刺身都冇......
五目豆腐個醬料好似餿水咁!
冷麵好難食,有好大股麵粉味!
sushi....唉!唔好講!
我叫D食物勁耐都未到~
好差ar!

2006-09-09 6 浏览
今日同呀媽中午去左食, 仲諗住會好好味, $58蚊又幾抵~去到見到d order紙係用過既, 算~叫野食....sushi好難食, 有碟野我都冇叫到佢又黎左, 咩事呀? 個野菌鍋竟然有蚊, 嚇死人.之後仲見到蟑螂, 好可怕......d菜真係好難食, 我食左一啖已經唔食, tempura都ok~d野真係好難食......我地坐口係風口位, 冷氣超凍!我以後都唔會再去!
今日同呀媽中午去左食, 仲諗住會好好味, $58蚊又幾抵~
去到見到d order紙係用過既, 算~
叫野食....
sushi好難食, 有碟野我都冇叫到佢又黎左, 咩事呀?
個野菌鍋竟然有蚊, 嚇死人.
之後仲見到蟑螂, 好可怕......
d菜真係好難食, 我食左一啖已經唔食,
tempura都ok~
d野真係好難食......
我地坐口係風口位, 冷氣超凍!
我以後都唔會再去!
2006-08-22 10 浏览
個日同我妹妹去銅鑼灣個間度食, 環境好過旺角個間, 而d野食都黎得快過旺角個間, 但係d野食味道都係差唔多,都覺得ok既~ 之後佢問我地加唔加甜品, 我見到隔離(木台)係四方啫喱, 無咩興趣食, 就話唔駛, 不過之後都係黎左, 咁我唸算啦, 最多都係加幾蚊者(其實我都唔知駛唔駛加$, 佢冇講, 我都冇問) 跟住埋單個時, 我地有85折個張coupon, 2個人$92, 比左$100, 等左20分鐘, 但係都冇人找$比我地, 我地又覺個8蚊, 唔好意思叫人找, 就走左喇~
2006-08-20 14 浏览
我先前係網上見到大久保有咁多負評, 但見它價錢ok, 都去試試下. 因自問自己忍耐力都幾好.我約左5個友人星期三去食午市, 拿了5個位上去坐, 因太多人, 我們被安排四人坐位的枱, 即係有一個人要坐係走廊位. fine, 心想有得食就ok啦. 怎知, 我有1友人因事不來, 於是我米叫一個女經理話我地cancel一個人. 點知個女經理就過黎同我地講, 叫我地下次唔該提早講清楚人數, 咁樣佢地好麻煩! 見人講人話, 跟住我米say sorry, 下次唔會咁. 轉一轉頭, 我要上黎吐下苦水.要客人道歉??!!見過d咁既餐廳末?! 個女經理可以話我錯,要我改.no problem, i can accept. 但係個態度同語氣真係好難頂. 個人又唔係靚, 口又嗅, 從未聽過她講一句歡迎光臨,多謝,唔該之類. 成個大陸婆待應生咁, cheap到爆.果老闆係米請黑工ga野食方面, sushi既飯時大時細舊, 大多係大舊. 易飽, 所以suggest大家食多d其他野, sushi試下就好啦.d串燒都幾好味.落order方面, 有d枱係好快有野食, 有d就等半粒鐘都冇得食. 點解呢? 原因

轉一轉頭, 我要上黎吐下苦水.

要客人道歉??!!見過d咁既餐廳末?!

d串燒都幾好味.

落order方面, 有d枱係好快有野食, 有d就等半粒鐘都冇得食. 點解呢? 原因係d waiter將隔黎枱order既野卑錯另一枱. 我明明order 一碟串燒雞, 卻卑左三碟黎. 仲有其他野多左. 冇order既野都出現.碟生菜沙律係過夜ga,菜邊邊係暗灰色的,梗係唔食. 送食物速度我地係比較幸運既一枱. 至於另外一枱呢? 苦等囉~

不過服務速度都係好鬼慢, 太少待應生啦
2006-08-20 16 浏览
從未見過有如此劣質的餐廳!! order紙竟然是recycle的, 已經叫人想掉頭. 食物來到時發現品質極之低劣, 令人光火, 燒秋刀魚是不熟透的, 想作嘔. 來了一round之後我和我的朋友都心有靈犀地想走, 於是叫埋單. 經理見我們那麼快走, 來問一下食物是否有問題, 要不要甜品. 嘩! 仲想連甜品錢都"掠"埋, 離晒譜! 以後不會幫襯之外, 仲會大力宣傳叫人唔好去!
2006-08-05 21 浏览
一行四人, 十點去到, 仲有半個鐘就有放題, 但友人不得夜歸, 豪俾佢.一入去. 感覺不太好, 地方頗骯髒叫野食, d order 紙竟然係循環再用, 全部都係上一手遺留既痕跡, 此舉令本人震驚......食物方面三文魚sushi: 舊飯史無前例的高, 有兩層. 見到都唔開胃. 放棄左舊飯, 食三文魚. 本身都無乜期望, 食完真係好佩服呢間餐廳. 三文魚零味道, 雪藏味, 無. 三文魚味, 無. 你只係感覺到有舊野係你個口度.....其他壽司不願置評, 自己去百x 買刺身自己整會更美味.拉麵/ 冷麵/ : 三者係同一碗野, 一樣唔熱大碗d, 一樣冰涷細碗d, 簡直令人咋舌, 好離譜. 事實上牛肉鍋都係同一樣野, 想像下無左d 拉麵, 就係喇. 牛肉仲係咬十分鐘再吐留出黎同十分鍾前個樣無分別鐵板燒: 食左金姑肥牛, 食得落肚唔會喊. 仲有d 蔬菜, 全晚最正常總括而言, 呢間食肆根本唔應該存在係呢個世界上.想食日本野既朋友, 要求低既可以去元字頭/ xx亭/ x壽司要求高d 既可以去板前順帶一提本人經常到訪openrice, 從來未有留評語既衝動, 今次真係頂唔順埋單$6xx跌入谷底..
一入去. 感覺不太好, 地方頗骯髒

食物方面

其他壽司不願置評, 自己去百x 買刺身自己整會更美味.

總括而言, 呢間食肆根本唔應該存在係呢個世界上.
要求高d 既可以去板前
埋單$6xx
跌入谷底........
下面既分數, 我係張1分當零分

2006-08-03 18 浏览
之前都有去過大久保食晚市任叫任食,不過今次去食宵夜差左好多,而且食物冇咩水準。串燒成舊都係肥肉,墨魚餅成舊都係粉,魚生方面- "魚立"魚咬落去係臭猩,咬一下已經即時吐返出黎其他魚生如要求不高...都尚可接受,不過就一定唔係新鮮喇!天婦羅係最食,味道比較正常囉!不過老實講尋晚2個人埋單都要2百6蚊,倒不如去外面好少少食重好呀!價錢差唔多,起碼食物方面有保證!

串燒成舊都係肥肉,墨魚餅成舊都係粉,
魚生方面-
"魚立"魚咬落去係臭猩,咬一下已經即時吐返出黎

2006-08-03 10 浏览
本來想去d酒店食tea buffet既,搵左幾間,一係冇供應一係就快落場。朋友就提議轉呔去食日本野(任食),最就腳同平就係大久保啦。之前我未去過大久保架,呢樹咁經濟,自己又冇乜錢食飯唔想去都唔得添=_=|||||講起上黎上次都想去架不過去到見佢就夠鐘落場所以冇幫襯。今次去到門口仲有1hr10mins所以立即衝上去!去到上面聽到d電視聲浪好大,原來播緊‘殘酷一叮’(正正)^3^雖然係下午,不過全場滿座了!最後我地搭四人木台既一半位囉~因為時間關係,又到狂叫野食既時候(哈哈):天婦羅類最好食 串燒類一般 壽司一般 烏冬ok不過好好好大碗 秋刀魚味像沙甸魚哈哈 雞翼豬扒都好食 最後有個盒裝芒果布甸開心 大致上應該就冇漏單。服務都幾好,侍應們都主動執碟。開頭有個女仔好醒目成日幫手加茶,不過臨尾轉另外一個黑面女仔就唔多得,要叫先加,我地好口乾前後起碼加左4次,每次叫佢黎個心都有d協=_=(ps唔知關唔關食左樓上d野事:第2日朝早我肚痛+肚瀉了><;)

雖然係下午,不過全場滿座了!最後我地搭四人木台既一半位囉~

因為時間關係,又到狂叫野食既時候(哈哈):

大致上應該就冇漏單。

2006-08-02 16 浏览
For this resturant....it is not worth to come again....All the food are taste bad and the outlook is not good too....No more next time!!