2019-03-02 755 浏览
放工後,同事介紹了一間位於尖沙咀的夜梟,在餐廳上的所有菜色都是中西fusion,保證我能在這餐廳從中能發掘另一番味道。入到餐廳的格局怖置好靚,餐廳的燈光以為暗色為主,很有情調,而且有中式的客棧式怖置。慢煮叉燒配咸蛋意大利飯($158),叉燒配意大利飯這個組合非常新穎,所以就叫了這道飯,叉燒有有少少蜜汁的甜味,肉質鬆化,而意大利飯好creamy ,加有咸蛋的咸香味,整體都好正!虎蝦天使麵配XO醬($148),成碟天使麵好大碟,以西式幼幼的天使麵代替了中式炒麵,麵的質感更彈牙,虎蝦大大隻,好爽口,XO醬好惹味,還食到碎蝦米的味道。烤羊架配腐乳汁($158),餐廳好貼心地羊架拆了骨& 羊肉,可以方便易食,羊架烤得好軟熟 ,咬落去好 Juicy,腐乳汁好豐富,帶點酸酸的味道,份外開胃,味道突出,有別於傳統西餐廳都烤羊架味道。鬼馬油炸鬼(香脆朱古力油炸鬼)($58),似是朱古力火煱,油炸鬼沾滿砂糖、質感酥脆,點上朱古力後,帶點薑味和辣味,味道都幾過穩。

虎蝦天使麵配XO醬

烤羊架配腐乳汁

鬼馬油炸鬼(香脆朱古力油炸鬼)

虎蝦天使麵配XO醬
烤羊架配腐乳汁
鬼馬油炸鬼(香脆朱古力油炸鬼)
2019-02-27 54 浏览
今晚收工帶屋企人去食fusion菜之前聽朋友講尖沙咀既夜梟幾好食一早book左位帶佢地試下上到去發現有2層樓下係酒吧 靜靜地適合摸住酒杯傾下計樓上係用餐區 設計都幾有特色要左幾樣野share食花膠響螺龍蝦湯飲落龍蝦味香濃 唔會過咸仲有大大塊花膠同響螺小食~雞軟骨份量都好多上枱既時候仲係熱辣辣表面撒左少少胡椒粉 食既時候沾上少少沙律醬好開胃慢煮叉燒配咸蛋risotto 中西合璧既代表作Risotto食起黎帶點creamy 唔會太膩叉燒鮮嫩多汁 燒乳豬都好出色燒得外皮酥脆 裡面肉質鮮嫩juicy配上芥末醬帶出乳豬肉既香最後要左staff recommend既鬼馬油炸鬼鬼馬油炸鬼其實係西班牙肉桂條焗得幾鬆軟朱古力fondue 有少少辣又甜又辣既感覺mix起黎都幾特別食得好滿足既一餐~
今晚收工帶屋企人去食fusion菜

鬼馬油炸鬼其實係西班牙肉桂條
焗得幾鬆軟

朱古力fondue 有少少辣
又甜又辣既感覺mix起黎都幾特別
食得好滿足既一餐~
2019-02-26 51 浏览
尖沙咀超特別既fusion菜!! 中西合壁,睇餐廳都已經覺得好正😆 例如肉醬配米粉,或者叉燒配意大利飯,配搭十分新奇。叫咗個薯條,光輝歲月 ($78) 入面有炸美國白心薯,日本紫心薯,本地紅心薯,係好正既粗薯條!!紫心薯同紅心薯都好甜好綿。外面炸得脆脆的,點埋松露醬就好香🤪 妃子笑東波 ($158) 慢煮東坡肉配荔枝果凍,呢個東坡肉肥瘦比例好好,肥肉經慢煮之後已經將啲脂肪逼哂岀黎,肉好冧好嫩,汁帶點甜好惹味!慢煮叉燒配鹹蛋意大利飯 ($158) 好特別既組合,叉燒唔同平時港式果啲叉燒,呢個叉燒感覺整體上都係西式既煮法,冇咗明爐果種味道🤣 但個飯都唔錯,有蛋黃味,都幾香~食咁多野都係要食翻啲甜品🤤黑芝麻豆腐蛋糕 ($68) 呢個蛋糕分咗2層味道,黑芝麻一層豆腐一層,都好滑好香。鬼馬油炸鬼 ($58) 其實就係香辣朱古力油炸鬼 ,churros食落都幾辣,好特別🤣 食落外脆內軟,點埋朱古力就更加好食

2019-02-24 48 浏览
咁啱經過尖沙咀同朋友佢哋嚟呢間餐廳試吓,餐廳分為上下兩層,下層係酒吧可以食水煙,以上餐就係餐廳。餐廳座位唔算話太多,但絕對夠寬躺。由於兩個人我哋都唔係叫咗好多嘢食,分別係招牌菜乳豬陪芥末汁:一中一西,竟然可以如此完美地配搭,乳豬皮外脆肉汁爆發,配上開胃嘅芥末汁,可以令我哋食更加多嘅嘢!由於朋友好鍾意食雞軟骨,咁就一定要試試佢!冇諗過雞軟骨會有咁多串!絕對唔吝嗇 值得一讚主菜就係黑毛豬叉燒意大利飯,完美的中西合璧再次出現!好欣賞可以將簡單一到香港人成日食嘅叉燒飯加入西方元素!黑毛豬叉燒更加係肉味香濃而甜品就係鬼馬油炸鬼,最神奇嘅係個朱古力醬係帶少少辣味!認真鬼馬!

餐廳座位唔算話太多,但絕對夠寬躺。

黑毛豬叉燒更加係肉味香濃

2019-02-23 41 浏览
很喜歡這類中西合璧的餐廳,把實而不華的中菜變得得美。朋友點了一大杯啤酒,我們就決定一定要食點香口食物,選了燒乳豬。不是酒席那種片皮豬,而是厚切的燒乳豬,超好味!皮,極脆,肥瘦得宜的豬肉,彈牙,其實不點芥末醬也好吃。我們知道掉亂了次序,吃完燒乳豬才點本是頭盤的手撕雞配青瓜啫喱。賣點是青瓜啫喱,幾得意,雖然濃味的麻醬主導了整道菜的味道,不大嘗到啫喱的青瓜味,但啫喱加雞肉的口感不錯。另一要推介的菜叫「西門慶」- 其實是慢煮三文魚配重慶辣湯。也是超級好味!慢煮果然不同,三文魚的肉超滑,最要讚節是其麻辣湯,不似平時麻辣火鍋那種重口味,不油膩,感覺是一個靚的清湯有啖啖然的麻辣,大愛。最後,是鬼馬油炸鬼(即香辣朱古力油炸鬼),似是西班牙出名的churro,但內裡又有點似蛋糕的質地。附上了有薑味的朱古力漿,應該是加了玉桂糖的油炸鬼其實不點朱古力已好味,但點了則更錦上添心,但我們都覺得如果是原味,不辣的朱古力會更好。樓下是酒吧,上層晚飯,食物味美,而且全部賣相精美,平時在中環區有很多這類食店,很開心原來尖沙咀也有!
很喜歡這類中西合璧的餐廳,把實而不華的中菜變得得美。

2019-02-21
  • 西門慶
  • 燒乳豬配芥末汁
1K
2019-02-23 45 浏览
今晚我約了癲姐去「夜梟」食晚飯,餐廳位置就在尖沙咀金巴利道40號MW Plaza 3-5樓,是一間西餐及酒店式餐廳,餐廳裝修得好有神秘感,而且座位舒適,與朋友傾計同食飯都係一個好地方。今晚我哋二人主要食晚飯為主,我哋點了“ 燒乳豬配芥末汁”、“ 煎北海道帶子配藜麥沙律”、“ 手撕雞配青瓜啫喱”及“ 鬼馬油炸鬼”。二個人食2道前菜,一道主菜及一道甜品,味道方面都不錯,先講“ 煎北海道帶子配藜麥沙律”,帶子鮮甜兩邊煎得黃金香口,而藜麥沙律份量剛好。“ 手撕雞拌青瓜啫喱”味道酸酸地, 青瓜啫喱分量好多,入口清甜爽滑,手撕雞味道都ok la。主菜係“ 燒乳豬件配芥末汁”, 乳豬皮好香脆,豬肉好滑同厚肉,入口係啖啖肉,唔會只得皮,點上芥末汁令乳豬更添口感層次。甜品真係有驚喜“ 鬼馬油炸鬼”,單睇外觀是用一個火鍋仔溫熱朱古力醬汁,油炸鬼是熱辣辣,外脆內軟,有肉桂味再加上朱古力,馬上變成辣味的甜品,甜加辛辣口感一次過衝出嚟,相當過癮。
今晚我約了癲姐去「夜梟」食晚飯,餐廳位置就在

2019-02-22 35 浏览
今日朋友帶左我黎呢間食fusion 菜係地鐵站行5分鐘就到餐廳樓高2層 3樓係酒bar 5樓係用餐地方招牌又sharp 又靚裝修走情調風燈光昏暗 裝修好有中國風格 而家播住西洋音樂 餐廳已經好fusion la 野食選擇都幾多且好有創意中式帶西 西式又帶中 2者混合 我地叫左燒乳豬配芥未汁煙肉忌廉汁刀削麵鬼馬油炸鬼(香辣朱古力油炸鬼)燒乳豬配芥末汁份量好多 乳豬燒至皮脆肉嫩 逼左唔少肥膏出黎 肥瘦均勻 一啖食落去唔會成口油 好正煙肉忌廉刀削麵呢個係carbonara 配刀削麵 估唔到忌廉汁同刀削麵咁夾 d面好彈牙 好有咬口 最正係吸晒d 忌廉汁 好creamy👍🏻鬼馬油炸鬼即係churros 即炸即食 熱辣辣好好食 加上辣古力 味道好創新
今日朋友帶左我黎呢間食fusion 菜

中式帶西 西式又帶中 2者混合
我地叫左
燒乳豬配芥未汁
煙肉忌廉汁刀削麵
鬼馬油炸鬼(香辣朱古力油炸鬼)

煙肉忌廉刀削麵

鬼馬油炸鬼
一直都好中意食Fushion菜,星期二晚黎到呢間餐廳都差啲Full House,應該都好受歡迎~一入到去就望到有好多鳥籠嘅燈,而且燈光偏暗,都有啲似酒吧,幾適合把酒談心嘅地方。呢度分兩層,上層係餐廳,下層主要係飲酒同食水煙嘅地方~先寫覺得最新奇同好食嘅嘢!Dessert-鬼馬油炸鬼 $58 |見到個名就已經好想叫,其實佢係Churros,炸得好脆而且玉桂味都好香~重點係個朱古力醬,原本以為係甜嘅,但原來係辣味朱古力,感覺好新鮮,食到唔想停~光輝歲月 $78 | 呢個薯條並唔係一般薯條,佢係用白薯(即係平時食開個啲)、日本紫心薯同埋蕃薯去整,全部都炸得好香脆。我個人就中意食蕃薯條,咬落好實淨,但又唔會有太甜嘅蕃薯味,仲有配埋黑松露醬,每一啖都好香~慢煮叉燒配咸蛋意大利飯 $158 | 個叉燒因為係慢煮所以都好香淋,而且咬落無肉絲或者渣,蜜糖味都好足,但唯獨個飯嘅咸蛋味同意大利飯就唔係特別鹹香,但都算好食。份量方面,覺得一個人食就會有啲濟,兩個人食份量又有點少,所以就叫多左啲頭先介紹嘅小食。Cinnamon Lover $128 |呢度嘅Signature Cocktail,味如其名,玉桂

先寫覺得最新奇同好食嘅嘢!

Dessert-鬼馬油炸鬼 $58 |

光輝歲月 $78 |
光輝歲月

慢煮叉燒配咸蛋意大利飯 $158 |

Cinnamon Lover $128 |
呢度嘅Signature Cocktail,味如其名,玉桂味好重,飲落都不錯~
Signature Cocktail - Cinnamon Lover

野菌松露忌廉湯 $98 |
因為朋友每去一間餐廳都會飲忌廉湯,所以就叫咗啦。個湯松露味係好出,質感都好夠Creamy,但下次會想試花膠響螺龍蝦湯~

綜觀黎講覺得 Fushion 菜而言佢價錢都算合理,小食同甜品暫時出色過主菜,所有菜式都做得幾精緻,下次會再黎試~
2019-02-19
光輝歲月
2019-02-21 93 浏览
今日在公司遇見S,一般來說她都是來去怱怱的, 相請不如偶遇,今晚一於一齊食晚飯一走進餐廳即時被其環境和氣氛所吸引,紅紅的燈籠高高掛,昏喑的燈光襯托出一片中國風,甚為特色和有情調夜梟圖案突顯餐廳名稱, 亦彌漫著一股神秘色彩 手撕雞配青瓜啫喱$108賣相和顏色的配搭很吸引,作為一個冷盤,不論在視覺和味覺的享受上我都俾很高分青瓜啫喱上鋪上滿滿的手撕雞和蟹籽,還有綠綠的芫茜作點綴,配上沙律醬和麻醬混和一起,酸酸甜甜又充滿青瓜的香味,整個配合非常清新和開胃這個青瓜啫喱工序絕不簡單,首先把青瓜blend爛再加魚膠粉,形成啫喱凍再切條,腍腍滑滑充滿濃濃青瓜的香味,非常創新迷你盤菜$268還有數天就是新年,餐廳經理推薦了迷你盤菜給我們應吓節,話就話迷李,但材料絕對豐富,有大蝦,冬菇,雞,西蘭花,蠔豉,鮑魚,魚肚,燒肉和髮菜,很有做節氣氛盤菜食過很多次,普遍來說質量都是一般,但這個盤菜的用料真是很不錯,雞滑,蝦彈牙,燒肉好入味,冬菇厚肉味濃,鮑魚腍而有彈性,好滿足呀煎米粉配肉醬$128令我們非常驚喜的一道菜,既創新又美味驟看有點似一個用米飯底造成的pizza, 其實係用米粉煎成餅底,上面再鋪上肉醬米粉幼

一走進餐廳即時被其環境和氣氛所吸引,紅紅的燈
籠高高掛,昏喑的燈光襯托出一片中國風,甚為特色和有情調

夜梟圖案突顯餐廳名稱, 亦彌漫著一股神秘色彩

手撕雞配青瓜啫喱$108

迷你盤菜$268

冬菇厚肉味濃,鮑魚腍而有彈性,好滿足呀

煎米粉配肉醬$128
令我們非常驚喜的一道菜,既創新又美味

米粉幼滑又有米香,煎得好脆!加上濃濃的牛肉肉醬,濃淡得宜,又惹味又口感,好有層次

白酒燴梨配桂花啫喱$78
又是一道中西合璧的fusion甜品!用白酒燴過的梨 晶瑩通透, 琥珀色的桂花啫喱肉桂味好香濃,加上浸在白酒中,清香醇厚的味道在口中久久散

用整枝肉桂和八角做伴碟亦好新穎
2019-01-29
  • 煎米粉配肉醬
  • 白酒燴梨配桂花 啫喱
  • 手撕雞配青瓜啫喱
2019-02-19 677 浏览
位於尖沙咀的夜梟,是一間中西Fusion菜酒吧餐廳。餐廳除了食物方面中西合璧,裝修同樣玩味十足,高樓底配上紅燈籠和霓虹燈,拍照打不錯呢。餐廳分三層,地方很大,第一層有酒吧台,專供客人喝酒,第二三層則讓客人靜靜地好好吃飯。煙肉忌廉刀削麵 $118來餐廳的目的,就是為了吃 煙肉忌廉刀削麵。簡單來說,這是卡邦尼意粉的刀削麵版本。賣相不俗的主食,份量十足,刀削麵較採用普通意粉更有特色,鋸齒狀麵條,口感更佳,醬汁充份包切每條麵條,鹹香惹味,很不錯呢。較名為橫行無忌的蟹肉炒飯,好多了。光輝歲月 $78菜名很有香港特色的小吃,光輝歳月,令人回想起Beyond的歌曲呢(雖然我不是那個年代的)。這份是一個綜合炸薯條,包括: 炸美國白心薯,日本紫心薯和本地紅裡薯。 薯條是沒添加額外麵粉製作的真薯仔,原個薯仔切成粗條後炸,薯心依然粉糯,薯心很甜,最愛紫薯和紅薯哦。
位於尖沙咀的夜梟,是一間中西Fusion菜酒吧餐廳。

煙肉忌廉刀削麵 $118

賣相不俗的主食,份量十足,刀削麵較採用普通意粉更有特色

光輝歲月 $78

2019-02-18
經朋友介紹來到這間中西fusion 的餐廳。一進餐廳時以為自己去錯地方🙈,因為感覺像酒吧!原這裏有幾層,我們上到4樓就是用餐的地方。餐廳燈偏暗,有一些中式設計,而且環境舒適,位置寬躺。餐廳有頭盤、湯、主菜、飯麵及甜品等,配搭十分創新手撕雞配青瓜啫喱我們是被「青瓜啫喱」這四字吸引。上菜時賣相比我想像中好,因為已將麻醬拌勻。這個菜式的味道不錯,麻醬份量剛好,而且有超多蟹子!值得一讚的是這個青瓜啫喱,帶有淡淡的青瓜味,同時質地軟林林,與整個手撕雞的配搭很相襯。橫行無忌炒飯這個炒飯的名字很特別,因為它用了很多蟹的精髓:蟹子、蟹肉、蟹膏、蟹味菇以及牛奶炒蛋白,沒想到這個配搭不錯!這個飯是先炒後焗,上菜時香味撲鼻,而且炒飯夠乾身,吃下去的感覺不錯,再加上各個蟹精髓的不同口感,錦上添花燒乳豬配芥末汁這個是我最期待的菜色!果然沒有令我失望!上菜時賣相吸引,乳豬被香烤過的味道香味撲鼻,令人垂涎欲滴!乳豬燒恰到好處,外皮十分鬆脆,肉質鮮嫩,肥瘦適中。這個芥末汁比較特別,不是平時我們吃到美式黃色芥末汁味,而是帶有酒醋香的味道,配搭不錯鬼馬油炸鬼我是被餐牌上的名字及印着而點甜品!這是香辣朱古力油炸鬼,其實是

餐廳燈偏暗,有一些中式設計,而且環境舒適,位置寬躺。
餐廳有頭盤、湯、主菜、飯麵及甜品等,配搭十分創新

手撕雞配青瓜啫喱

我們是被「青瓜啫喱」

鬼馬油炸鬼

我是被餐牌上的名字及印着而點甜品!這是香辣朱古力油炸鬼,其實是玉桂條!十分欣賞這個菜式,上這個甜品是已聞到陣陣肉桂的香味,這個朱古力是哄着的,「朱古力+肉桂+辣」這個配搭剛好,甜度適中,再加上玉桂條外脆內軟,有點像莎翁的感覺,值得一試

整體來說,餐廳的環境及食物質素也不錯,而且菜式特別,下次可以試試其他fusion 菜!
2019-02-18
2019-02-17 29 浏览
尖沙咀越來越多多整棟都是餐廳的商業大廈 今晚來到一間滿有中國風的餐廳 主打中西合璧fusion菜 餐牌選擇挺多不少菜式都大開眼界 很新奇的配搭前菜方面選了薄切三文魚配木耳沙律 整個擺盤很精美 煙三文魚配上木耳 醬汁用上黑醋為主 味道一開始覺得好特別 越吃越開胄小食就點了光輝歲月(炸美國白心薯, 日本紫心薯, 本地紅心薯配黑松露醬) 將不同薯類炸起來 蕃薯品質不錯不沾醬吃也帶微甜慢煮牛面肉配焗日本飯糰 牛面肉非常軟身好入味 飯團輕微焗過食落面頭似飯焦煎米粉配肉醬 做法類似潮州糖醋麵 用上有香港特色的米粉加西式肉醬 整個味道好配合香脆又好味

2019-02-16 30 浏览
面對林林種種的西餐廳,看似各式各樣但其實刻板沉悶的套餐。你,又如何挑選一個比較特別的地方,與你的伴侶共進情人節晚餐?踏進餐廳,沒有高貴典雅的装潢,反之是充滿中國風的天花擺設與開揚的booth seating,座位與座位間的空間亦足夠,舒適感頗滿意的。情人節套餐選了煎北海道帶子配藜麥沙律同花膠響螺燉龍蝦湯。沙律醋用量恰巧,蔬菜與帶子新鮮,唯帶子雖有鮮味,但似乎煎得略微乾身。好評衆多的花膠響螺燉龍蝦湯,入口即感受到主打材料的鮮甜,尤其龍蝦味突出。而且質感幼滑,附有一件花膠,用料毫不吝嗇。記得在看餐牌時,老闆特別推薦這個燒乳豬配芥末汁。賣相一般,但盛載醬汁的杯子頗為精緻。回到食物評價,皮脆肉嫩,略嫌調味不夠,合格之作。咕嚕菠蘿牛小排,先談配菜,薯蓉幼滑之餘充滿牛油與奶香。沙律菜保持新鮮而且品種較特別,不是普遍西餐所使用的沙律菜。牛扒五成熟,不費功夫能輕易切開。外皮焦香,內裏也能保存肉汁。但對於咕嚕菠蘿和彩椒的味道,似乎有點失準。跟餐的鬼馬油炸鬼是中式的churros,相對地沒有churros般黏韌,但(油炸鬼)中間岀奇不意地軟熟,配上有少許辣味的朱古力醬,創新之餘,沒有偏離這道甜品本身應用的

情人節套餐選了煎北海道帶子配藜麥沙律同花膠響螺燉龍蝦湯。

跟餐的鬼馬油炸鬼是中式的churros,相對地沒有churros般黏韌,但(油炸鬼)中間岀奇不意地軟熟,配上有少許辣味的朱古力醬,創新之餘,沒有偏離這道甜品本身應用的味道👍

埋單連加一大概$6xx,以一個2人套餐來算,性價比算高。
  • 花膠響螺龍蝦湯
2019-02-13 67 浏览
以中西合璧做主題的餐廳越來越多,本人都好鐘意,覺得中國文化色彩的塑造性很大,可以更fancy,所以今次被這裡吸引了。3樓主要為酒吧區,非常有特色,感覺好chill。食飯上5樓,上層環境稍為樸素了一點。每款食物看似熟悉,但組合又新穎,蠻有心思的。避風塘虎蝦($118),用面譜的碟子上,有6隻大蝦,新鮮炸的,要趁熱食,蝦子很彈牙,又入味,蒜粒很酥脆,避風塘味道蠻正宗的,帶微辣的,非常惹味。暴發户($88),名字有趣,原來是藍芝士焗西蘭花,即叫即焗,芝士味香濃,西蘭花新鮮。咕嚕菠蘿牛小排($188)本以為係咕嚕肉的外表,原來是扒形的,幾有驚喜。牛小排肉質鮮嫩,5分熟,醬汁香甜,配料紅黃椒、菠蘿、洋蔥,十分滋味,還有黑醋沙律和薯蓉,都幾豐富。慢煮叉燒配咸蛋意大利飯($138),將叉燒飯發揚光大的代表作。叉燒是半肥瘦的,肉很新鮮,又有嚼勁,用低温煮把肉汁鎖住了。加了咸蛋的意大利飯很特別,帶咸香味,再用刀叉食,為視覺和味覺都帶來全新感覺!

3樓主要為酒吧區,非常有特色,感覺好chill。

食飯上5樓,上層環境稍為樸素了一點。

每款食物看似熟悉,但組合又新穎,蠻有心思的。

咕嚕菠蘿牛小排($188)

• 咕嚕菠蘿牛小排
2019-02-12 274 浏览
乘升降機到三樓,迎面而來的是充滿古風的紅燈籠🏮。旁邊的落地大玻璃可以眺望尖沙咀繁忙的街道,和店內悠閒的氣氛形成強烈的對比。三樓是酒吧位置,用餐的話再行上一層。先點一個前菜,是煎北海道帶子配藜麥沙律 三顆煎香的帶子,大大粒又厚實飽滿,佐以新鮮爽脆的沙律菜。底下一層是堆放得方方正正的藜麥,賣相口感俱極佳這客是慢煮牛面肉配焗日本飯團,看到這個配撘很有創意就點來試試,完全沒有令人失望!牛面肉膠質比例高,經慢煮過後保留濃郁肉香,肉質極為細嫩,做到入口即化的效果這個日本飯團別看它外表樸素平平無奇,實質臥虎藏龍,巧妙地焗得像飯焦般香脆,蘸飽醬汁或是配牛面肉來吃也很惹味!另一主菜是烤羊架配腐乳汁,腐乳汁自身發酵的味道襯托著羊架的羊羶味,羊肉煮得柔嫩,不錯甜品是白酒燴梨配桂花啫哩,上面放了八角和玉桂,用白酒燴過的梨十分香醇桂花啫哩味道一如外表般清亮透明,像塊琥珀般漂亮,滲出淡淡的桂花幽香

先點一個前菜,是煎北海道帶子配藜麥沙律

• 煎北海道帶子配藜麥沙律
  • 慢煮牛面肉配焗日本飯團