2019-12-30
係K11睇完戲,老婆話想食拉麵,就openice睇下最近有咩食,2樓呢間最近就懶得行番出尖沙咀食,見到都有60幾個好評,應該唔會難食得去邊。排隊,好合理,香港食拉麵好多都要排隊,入到去覺得環境氣氛都唔錯,好快我地就order左一個最多人推薦嘅豚鴨沾麵$168,一個香蔥山椒叉燒拉麵$138,一份煎餃$58 5粒,少貴,但K11呢到點可能平。先黎個豚鴨沾麵,見到都幾大份,同埋係粗麵好make sense,掛汁呀嘛,一沾就覺怪怪地,點解個汁咁稀,啲人講到啖啖都食到鴨味同豚味咁正應該無事嘅。一食,凍嘅,個汁唔夠熱,而且食落去就真係無鴨味啦,豚味就都係個啲普通野,重點係無乜味,我都呆左,以為沾得唔夠多汁,嚟多野全沾都係無味,攪不掂。再食餃子,個皮淋嘅,個樣點睇都係煎架嘛我以為我叫錯...淋嘅煎餃我不如叫蒸餃啦,d餡就都係個啲大路野,極懷疑佢係叮叮餃子。最後的香蔥山椒叉燒拉麵,賣相好好,希望救得番呢餐,一食...唉,乜事呀得個辣字,唔香嘅,個湯頭又唔夠味,蔥同洋蔥竟然無幫到件事加分,香蔥唔香,我都真係睇唔透,叉燒普通野,興幸山椒都有啲麻嘅feel好彩都貼一貼題。總結係非常不推薦,利申無私怨,服務唔
總結係非常不推薦,利申無私怨,服務唔差,係啲野食真係唔得。
鴨豚沾麵
煎餃子